The Notorious B.I.G. - Ready to Die (1994)

Label: Bad Boy

1. Intro (3:24)
  2. Things Done Changed (3:57)
  3. Gimme the Loot (5:04)
  4. Machine Gun Funk (4:16)
  5. Warning (3:40)
  6. Ready to Die (4:24)
  7. One More Chance (4:43)
  8. #! *@ Me (Interlude) (1:31)
  9. The What (3:57)

met Method Man

10. Juicy (5:03)
  11. Everyday Struggle (5:19)
  12. Me & My Bitch (4:00)
  13. Big Poppa (4:13)
  14. Respect (5:22)
  15. Friend of Mine (3:28)
  16. Unbelievable (3:43)
  17. Suicidal Thoughts (2:54)
  18. Who Shot Ya? * (5:19)
  19. Just Playing (Dreams) * (2:43)
biggie is pure noodzaak ja, goed begrepen

Raekwon the chef
Dat vind ik niet, als ik elke dag Respect aan zou moeten horen zou ik gek worden

Relax
Mr. Smalls. schreef:
biggie is pure noodzaak ja, goed begrepen

Ga please niet praten over dat je nu feitelijk spreekt, door dat soort berichten ga ik haat berichten maken, want als ik dit album elke dag moest luisteren zou ik gek worden van de "saaiheid".

avatar van Niek
Relax, zie je die knipoog? Dat betekend dat hij niet heel serieus bezig is...

Relax
Niek schreef:
Relax, zie je die knipoog? Dat betekend dat hij niet heel serieus bezig is...

Zie je dit bericht ?

Mr. Smalls. schreef:
@cath....dit album is als slapen: Iedereen MOET slapen, en iedereen houd ervan, s'avonds snak je er naar, s'ochtends doet het pijn in je hart om er mee te stoppen, het moet elke dag weer, en als je het een keer een dag overslaat, dan voel je je daarna ellendig...

Daar zie ik geen knipoog

Relax schreef:

Zie je dit bericht ?

Daar zie ik geen knipoog

Bij die niet nee... Maar qoute dan dát bericht .
Maar het zijn inderdaad wat loze berichten, voegen weinig toe..

avatar van Zjapp
Suicidal Thoughts blijft Biggie's beste. Elke keer weer is het genieten van die megageniale tekst! Ga hem hier ff neerzetten

When I die, fuck it I wanna go to hell
Cause I'm a piece of shit, it ain't hard to fuckin' tell
It don't make sense, goin' to heaven wit the goodie-goodies
Dressed in white, I like black Tims and black hoodies

God will probably have me on some real strict shit
No sleepin' all day, no gettin my dick licked
Hangin' with the goodie-goodies loungin' in paradise
Fuck that shit, I wanna tote guns and shoot dice
All my life I been considered as the worst
Lyin' to my mother, even stealin' out her purse
Crime after crime, from drugs to extortion
I know my mother wished she got a fuckin' abortion
She don't even love me like she did when I was younger
Suckin' on her chest just to stop my fuckin' hunger
I wonder if I died, would tears come to her eyes?
Forgive me for my disrespect, forgive me for my lies
My babies' mothers 8 months, her little sister's 2
Who's to blame for both of them (naw nigga, not you)
I swear to God I just want to slit my wrists and end this
bullshit
Throw the Magnum to my head, threaten to pull shit
And squeeze, until the bed's, completely red
I'm glad I'm dead, a worthless fuckin' buddah head
The stress is buildin' up, I can't,
I can't believe suicide's on my fuckin' mind
I want to leave, I swear to God I feel like death is fuckin'
callin' me
Naw you wouldn't understand (nigga, talk to me please)
You see its kinda like the crack did to Pookie, in New Jack
Except when I cross over, there ain't no comin' back
Should I die on the train track, like Remo in Beatstreet
People at the funeral frontin' like they miss me
My baby momma kissed me but she glad I'm gone
She knew me and her sista had somethin' goin' on
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin',
matter of fact, I'm sick of talkin'.

Respect voor deze kerel

avatar van MJ_DA_MAN
Het is ook mijn favo Biggie-track, maar een mega-geniale tekst vind ik hem niet hebben. Eigenlijk is het best simpel, maar de manier waarop hij sommige dingen zegt en hoe... kippenvel. Het raakt je gewoon. That's Big.

MJ_DA_MAN schreef:

Denk dat je me een beetje verkeerd begrijpt Ik vind die tekst juist zo geniaal omdat hij zo simpel is. En de manier waarop Biggie die voordraagt, dat geeft het zoals je zegt een extra dimensie.

avatar van luc011190
MJ_DA_MAN schreef:

Die track blaast inderdaad heel veel andere hiphopklassiekers zo van de kaart.

avatar van Niek
Wat jullie allemaal hebben met Suicidal Thoughts heb ik met Warning. Zoals MJ zegt ook simpel, maar de manier waarop is gewoon fantastisch. Maar ik geloof dat Suicidal Thoughts toch nog wel een paar fracties populairder is...

avatar van MJ_DA_MAN
De tekst van Warning vind ik nou niet echt simpel...

avatar van Niek
Tis niet bijster diepzinnig.

avatar van MJ_DA_MAN
Diepzinnig is geen verplichting voor een niet-simpele tekst .

avatar van Niek
Ja, ok. Misschien is simpel verkeerd geformuleerd. Diepzinnig dus. En ik doel ook op de beat. Die is op het eerste gehoor heel standaard, maar ook verslavend. Dus tekst niet diepzinnig, beat simpel, resultaat: mijn favoriet.

Niek schreef:

Warning is ook strak. Zijn erg vergelijkbare tracks. Ik vind Suicidal Thoughts iets beter door de rauwere beat. Het einde van Warning is dan weer hillarisch.

Raekwon the chef
Tussen die twee ga ik ook voor suicidal thoughts, als die beat erin komt, echt puur kippenvel, (en vooral als die evn van een beetje van toon veranderd) en dan komen nog zijn rijms ...

eazyfan
Ik ga ook voor Suicidal Thoughts, echt meer gevoel, ik vind dat zelf de 2de beste Biggie-track ooit. Warning hoort wel tot de betere van dit album maar Suicidal Thoughts is veel beter. Ready to Die vind ik trouwens pas een onderschatte track. Is mijn 4de favo op dit album. Warning is mijn 5de favo en Respect is zeker geen slechte track.

eazyfan schreef:
Respect is zeker geen slechte track.

Hmm, ik vind Respect de enige smet op deze plaat. Samen met nummertje 8 dan

Hmm, ik vind Respect de enige smet op deze plaat. Samen met nummertje 8 dan
Ik vind #8 en Friend Of Mine de rotte appels, maar vind ze allebei ook niet slecht eigenlijk. Momenteel staat dit album 4,5* wat 5* was maar kan die weer worden.

Jij blijft ook maar switchen van cijfer ^^.
Idd, is daar iets mis mee dan? Ik heb laatst 4 albums van 5* naar 4,5* verlaagt, voor een 5* album vind ik persoonlijk dat ik van elke track moet kunnen genieten. Momenteel lukt dat niet met Friend of Mine en daarom verlaagde ik dus.

eazyfan schreef:
Idd, is daar iets mis mee dan?

Nee, maar dat maakt je cijfer wel relatiever en daarmee minder waard. Daarmee bedoel ik dat als ik zie dat jij iets een 5 geeft, dat ik dan denk: Ja, dat kan morgen weer al een 4,5 zijn. Ik hecht er dan dus wat minder waarde aan dan als iemand die pas een 5 geeft als hij het helemaal zeker weet. Daarom geef ik dus ook pas een 5 als ik zeker weet dat ik de plaat voor de rest van me leven zo goed ga vinden.

avatar van P Jay

Zijn die cijfers dan écht zo heilig voor jullie??

Ik geef een 5 als ik een album écht super vind, tout court. Ik zit me geen hele dag af te vragen....hmmm, ga ik dit album wel heel mijn leven even goed vinden, is elke track écht wel perfect??

Perfectie bestaat niet en elke week of dag is iemand in een andere stemming. Dus dat is toch allemaal zo relatief.

Al mijn 5-sterren albums zijn gewoon albums die ik heel regelmatig opleg en waar ik steeds enorm van geniet omdat ze als geheel van grote kwaliteit zijn...zonder filosofisch mezelf te bevragen en existentiële vragen te gaan stellen bij een getal..

Wou dit even kwijt...

P Jay schreef:

Wou dit even kwijt...

Ik snap je reactie wel, en het ligt soms wel een beetje aan je mood inderdaad.
maar bijv. mijn eerste twee albums in mijn top 10; ik weet zeker dat ik die over een paar jaar nog steeds geweldig vind, en ik zou ze altijd wel kunnen luisteren, graag juist , ik heb er helaas niet altijd de tijd voor...

avatar van Gyzzz
P Jay schreef:

Zijn die cijfers dan écht zo heilig voor jullie??

Hier sluit ik me helemaal bij aan. Er zijn genoeg albums waarvan ik er twee jaar geleden niet aan twijfelde dat ik ze eeuwig geweldig zou blijven vinden, maar waarvan ik daar inmiddels verre van zeker van ben. 5* is gewoon voor het album dat op dat moment de perfectie nadert. Het maakt mij echt niet uit of ik er over 10 jaar niets meer aan vind, dan verlaag ik het op dat moment weer.

Ik vind het ook vrij zinloos om helemaal te gaan beredeneren of ik iets over 10 jaar nog graag luister, en ik vind het al helemaal niet van belang voor mijn waardering voor een album.

avatar van Niek
Ok, ik ben de vreemde eend in de bijt... Topalbums geen ik een 4,5 en alleen die albums die me altijd weer iets extra's doen, die me blijven verbazen, die voor mij gewoon perfect zijn krijgen een 5, en raken die dan ook zelden meer kwijt...

Niek schreef:

Mooi gezegd, zo geld dat ook wel voor mij

Social_Mask
Heb nooit wat gehad met Biggie. Vond het ook niet een goede rapper. Dat was wel tamelijk lang geleden. Ben van plan om Big een nieuwe kans te geven.

Nrs als Juicy, Everyday Struggle, Hypnotize, Dead Wrong, Notorious Thugs en vooral Suicidal Thoughts zijn echt meesterwerken. En door dat laatst genoemd nr geef ik Big weer een kans. Dat is echt een meesterwerk. Big Poppa vind ik egt droog. Snap totaal niet waarom zoveel mensen t zo'n geweldig nr vinden.

Heb nu al ongeveer 1/3 of 1/4 van dit album. Zal later het compleet gaan halen en beluisteren. Maar het zal wel een tijdje duren voordat ik dit album laat me zeggen 'goed' ga vinden.

Raekwon the chef
Het is geloof ik meer die beat van Big Poppa die zo aanslaat.
tenminste, dat denk ik. ik vind het wel een lekker chill out nummer, maar lang niet de beste van dit roemruchte album.