The Notorious B.I.G. - Ready to Die (1994)

Label: Bad Boy

1. Intro (3:24)
  2. Things Done Changed (3:57)
  3. Gimme the Loot (5:04)
  4. Machine Gun Funk (4:16)
  5. Warning (3:40)
  6. Ready to Die (4:24)
  7. One More Chance (4:43)
  8. #! *@ Me (Interlude) (1:31)
  9. The What (3:57)

met Method Man

10. Juicy (5:03)
  11. Everyday Struggle (5:19)
  12. Me & My Bitch (4:00)
  13. Big Poppa (4:13)
  14. Respect (5:22)
  15. Friend of Mine (3:28)
  16. Unbelievable (3:43)
  17. Suicidal Thoughts (2:54)
  18. Who Shot Ya? * (5:19)
  19. Just Playing (Dreams) * (2:43)
@Joel

Excuseer me meneer, maar waar zit ik te oordelen over het volledige album? Zie jij dingen die er niet zijn? Ik heb al drieduizend keer verteld dat ik het heb over de nummers die ik heb beluisterd. Hoeveel moet ik het nog zeggen.

Hoe kan een album in de top 250 komen als de helft van de nummer matig tot slecht zijn. Ooit het begrip gemiddelde geleerd? Of is dat te moeilijk?

Hé je hebt het door, Musicmeter is een forum. Jij zei dat ik bij mijn punkbandjes moest blijven en moest zwijgen over biggie. Ik ben blij dat ik van jou mag meepraten over de nummers van biggie. Bedankt, you made my day.
Van mij mag je best mee praten maar beperk je dan tot die paar nummers maar je zegt vaak genoeg "dit album..."
Ik vind dat je toch maar beter eerst het hele album kan luisteren voordat je een goed beeld kan hebben van dit album in zijn geheel. En wat gemiddeldes betreft, ik zit nu in 3VWO dus ik kan echt wel rekenen met gemiddeldes maak je daar maar geen zorgen om

Steviz schreef:

Zeer flink van jou jongen, en moest dit muziek zijn dan zou ik het ook met alle plezier beargumenteren, maar deze plaat lijkt helemaal op het gereutel van mijn dementerende oma met daaronder een 'strakke' beat geplaatst, en kan ik daarom onmogelijk beschouwen als muziek, het spijt me écht.

Dat is juist het leuke van jou hele ´actie´, je hebt geen argumenten, en je kunt ook niet bepalen wat muziek is en wat niet. Vandaar dat ik op deze manier reageer.

1. In Hip-Hop zitten noten,instrumenten,stemmen,melodieen,klanken.

2. Hip-Hop is Ritmisch

3. Je kunt het niet aanhoren, so be it, hou het op een mening, zoals ik het al eerder zei en stop met je tijd te verdoen aan discussies zonder vooraf argumenten te hebben verzameld.

Btw: Al eens van RapRock gehoord?

wolf schreef:

Vergilius nam ik als voorbeeld om aan te tonen dat er wel degelijk mensen hebben bestaan die klankmeesters waren. Dat was een voorbeeld. Wat jij doet is iets volledig anders, jij zegt: ik stem toch ook niet op jouw bands? Als ik naar jouw top 10,... Dat zijn gewoon belachelijke vergelijkingen die niets terzake doen.

Waar zeg ik dat laatste dan? Kun je dat even quoten a.u.b.? En ook ik neem ze als VOORBEELD. Jij geeft een voorbeeld over je zogehete klankmeesters (dat je dan met Vergilius aankomt zeg ik maar niets over), en ik geef een soort gelijk voorbeeld over een soort gelijke situatie waar ik ook in zit/zat. Als je er geen gevoel bij hebt, kun je toch ook niet goed beoordelen over hoe goed je een plaat kan vinden (in het oog voor de gene die het WEL goede vinden). Dat je het niet goed/bijzonder vindt, okeeeeeeeeeeeeee dat is gewoon je mening. Maar je deed in je 1e bericht alsof het raar was dat deze in top 250 staat. En dat stoorde ons gewoon, zeker met het feit dat je het niet eens geheel kent. Als je het geheel niet kent, doe dan ook geen uitspraken over zulke dingen...

avatar van wolf
@MJ_DA_MAN je hebt het letterlijk gezegd, kijk maar enkele berichten naar boven.
'Als ik naar je top tien kijk,..', dit heb je gezegd.

En weet je trouwens wie Vergilius is?

MJ_DA_MAN schreef:
Kijk dat bedoelde ik dus, daar had ik het over wolf en volgens mij stond dat ook vrij duidelijk in mijn reactie.
Verder wil ik echt geen ruzie met je maken ofzo maar ik wees je er alleen maar op dat je steeds zei dat het alleen over die paar nummers had die je kent maar je had het in dat bericht wel over het hele album zonder er ook maar één keer in zijn geheel naar te luisteren.
@Joel

...zie je het nu zelf ook of ontgaat het je nog steeds?

avatar van wolf
Ja in die zin zei ik dat, maar in honderden berichten daarna heb ik me verbeterd. Dus hou nu op met dat 'argument' te herhalen. En in dat bericht heb ik duidelijk gezegd dat ik enkele nummers heb beluister en daar heb ik over geoordeeld.
En trouwens heb ik gestemd op dit album? NEEEEEEE! (sorry dit is een wanhopige kreet waarmee ik jullie wil overtuigen.)
Dank bij voorbaat.

wolf schreef:
Ja in die zin zei ik dat, maar in honderden berichten daarna heb ik me verbeterd. Dus hou nu op met dat 'argument' te herhalen. Dank bij voorbaat.
Oke is al goed

Dit album zou net zo goed geschreven kunnen zijn door een 5-jarige kleuter die net een aflevering van zijn favoriete televisieprogramma nijntje heeft bekeken. Overgiet dit alles met een sausje van seks, geweld en de typisch shizzle hiphop shit en je hebt de perfecte omschrijving voor dit album.

en te verkondigen dat ik alle rap/ hiphop albums afbreek of slecht quoteer, al de albums die ik beluisterd heb krijgen een terecht cijfer.

Ohja, dit album is klote

Zeer flink van jou jongen, en moest dit muziek zijn dan zou ik het ook met alle plezier beargumenteren, maar deze plaat kan ik daarom onmogelijk beschouwen als muziek

Ik stem in het genre Hip-Hop omdat ik de albums ook daadwerkelijk beluisterd heb, ik probeer al lange tijd te ontdekken en begrijpen wat mensen in dat soort albums zien.

jullie fans (de harde kern; respect) daarentegen, daar lach ik me een breuk mee.

Wel hier, om hier een einde aan te maken. Dit zijn al je argumenten die ik eruit heb gehaald.

1. Het is te makkelijk gedaan
2. het draait alleen om tekst, geweld en ´shizzle´
3. Ik geef albums een terecht cijfer
4. Ik kan dit niet beargumenteren, het is geen muziek(tegendeel is bewezen).
5. Ik probeer in te zien wat je ziet, maar kan het niet bevatten.
6. Fans die volgen de rapper blind.

1,2,4,6 kloppen niet. 1, de beats, de teksten, de flow zijn niet ´makkelijk´ voorbeelden zijn er genoeg gegeven.
Muziek is het, dat heb ik in vorige bericht bevestigd.
Fans volgen de rapper niet blind, kijk naar de beoordeling van MJ bij het nieuwste album van B.I.G. Er is hier dus geen sprake van ´groupie love´.

voor 3, 5: Je zult best een terecht cijfer geven voor allerlei, maar dat kan dus alleen met beargumentatie, die schrappen we hier. 5. Je probeert je te verplaatsen, wat heel mooi is, maar je doet dit al met een vooroordeel (chicks, groupies, bling bling, geweld). Waardoor het dus helemaal misloopt..

Conclusie: Deze man heeft geen poot om op te staan, en ja, scheldt mensen maar uit, doe wat je niet laten kunt, maar dit heeft alles behalve met een mening te maken(voor een mening te definieren op een forum is beargumentatie nodig)

wolf schreef:
Ok laat ik even reageren op al die berichten.

@Niek, ik had het niet over dat stukje tekst, maar over alle lyrics van jullie vriend Biggie. Ik heb me verkeerd uitgedrukt door te zeggen dat het rijmen toevallig is. Ik wilde zeggen dat sommige mensen hier overdrijven als ze zeggen dat Biggie bepaalde woorden krijgt om bepaalde klanken te gebruiken. Met die klanken zou hij dan een bepaalde sfeer op roepen. Sorry hoor, er zijn mensen die dat heel vaak deden (Romeinen bv.), maar nu in onze tijd wordt dit bijna niet meer gedaan. De meesterschrijver Biggie zou dit wel doen.

Je post dat stukje tekst, dus dan gebruik ik dat stukje tekst om aan te tonen dat Biggie's teksten wél goed zijn. Ik had elk ander willekeurig stukje tekst van deze plaat wel kunnen gebruiken. Er zijn nog veel meer stukjes die nog beter zijn, dus was dus eerder uit loyaliteit naar jou toe dat ik dit stukje tekst gebruikte. En heb je ook een argument waarom Biggie zijn klankgebruik niet bewust zou doen, of beweer je dat gewoon. Het is dan namelijk wel verdomt toevallig dat zijn klankgebruik elk nummer opnieuw weer stukken beter dan gemiddeld is. Komt het nou echt helemaal niet in je op dan Biggie misschien dan toch gewoon verpletterend veel talent had. Als hij na slechts 2 albums en 10 jaar na zijn dood nog voor zulke discussies zorgt, én nog altijd de meest geqoute rapper is heden ten dage? Snap je dan niet, dan als jij beweert dat hij weinig tot niks voorstelt, je een beetje (erg) ongeloofwaardig overkomt. Dit album wordt wereldwijd gezien en geaccepteerd als een meesterwerk, daar kun je niet om heen. En jij gaat in al je objectiviteit beweren dat het niks voorsteld.

En nog dit: MJ mag dit niet vergelijken met punkbandjes of wat dan ook, en jij post wel een tekst van Bob Dylan (die naar mijn mening pure sinterklaasrijm is, toch zal ik niet beweren dat het niks voorsteld) om te vergelijken met Biggie... Beetje inconsequent.

@Niek, Zucht.....
Paris Hilton zorgt ook voor discussies en het debuutalbum van Britney Spears zorgt ook voor discussies. Dit is echt een fanboyargument. Als ik je beledig, mijn excuses.

Jij vindt de teksten van biggie beter dan het ik gemiddeld. Ik vind ze verdomD matig, sorry dat ik een eigen mening heb.

Jij mag Tangled up in Blue sinterklaasrijm vinden, ik vind het poezië van de bovenste plank. Misschien ben je dit soort teksten niet gewoon of misschien is het niets voor jou. Ik RESPECTEER je mening. (jij de mijne duidelijk niet).
Sommige mensen hieren hebben nog nooit serieus gediscussieerd denk ik.

@Niek, Zucht.....

Sommige mensen hieren hebben nog nooit serieus gediscussieerd denk ik.
Waar uit ik disrespect dan? Daar ben ik heel benieuwd naar. Ik vind 'fanboyargumentatie' een stuk respectlozer dan alles wat ik heb gezegt. Volgens mij voel je je nogal snel aangevallen. Jij kraakt dit album enigzins af. Dan is het toch logisch dat daarop gereageert wordt? En dat dat af en toe (te) fel gebeurt is toch ook niet erg?

Enfin, ik heb je nog steeds geen argumenten horen geven waarom Big's teksten matig zouden zijn. Ik heb zelf aangegeven waarom ze wel goed zijn door oa veel klank- en volrijm, nostalgie en daarbij wil ik zijn delivery nog toevoegen, hoewel jij daar als (enigzins) hiphopleek weinig bij voelt. Dat is dus níet beledigend bedoelt. Kun je aanstippen wat je niet goed vind aan de teksten ipv ze enkel te posten en simpelweg toe te voegen: 'niet goed'? Dat zou fijn zijn, kunnen we namelijk discusseren.

Edit: Zuchten is niet nodig, komt een beetje respectloos over.

avatar van wolf
Dat van die mening respecteren was eigenlijk bedoeld die mij niet respecteren. (door bv. te zeggen: als ik naar jouw top 10 kijk,...)

De teksten mogen alliteraties, assonanties, elisies, anaforen, enz bevatten, dat maakt ze nog geen goede teksten.

De teksten van biggie vind ik niet goed, omdat ze mij gewoon niets zeggen. Ik ben sowieso al geen liefhebber van de hip hop taal (het soort schrijven en praten), misschien is het dat wel dat me stoort aan de teksten.
Misschien moet ik wel wat meer hip hop beluisteren om de teksten te vatten.

Ik zoek zo snel mogelijk het volledige album op, zodat jullie niet meer kunnen zagen.

wolf schreef:

Dat was niet om het af te zeiken, maar gezien er alleen maar oudere platen instaan (waar ik absoluut niets op aan te merken heb) leek het me gewoon logisch dat je dit niks zou vinden. Best logisch toch?

wolf schreef:
Wat maakt een tekst dan goed voor jou?

Edit:

wolf schreef:
Bijvoorbeeld Dr. Dré vind ik goed.
Wacht even, Dr Dre is nou niet echt een briljant een lyricist. Vind je díe teksten beter dan deze??

avatar van wolf
Er zijn ook albums uit de jaren negentig en van de laatste 5 jaar die ik goed vind. Mijn favoriete platen komen allemaal uit de jaren 60,70,80 dat is waar. Maar om daarom meteen te zeggen dat ik 'nieuwere' muziek slecht vind. Trouwens je kan niet zeggen dat ik hip hop haat. Bijvoorbeeld Dr. Dré vind ik goed.

Kos schreef:
Jij, overigens is 50 Cent Haircut van 1 of ander obscuur bandje, niet van 50 cent. Maar dat wist je natuurlijk al aangezien je er 0,5 ster voor geeft.

Idd, en toen was hij stil . Waar blijven die 10 miljoen?

50 Cent Haircut blijft gewoon het meest hilarische album op MuMe (qua stemgedrag ). Echt geweldig.

wolf schreef:
Bijvoorbeeld Dr. Dré vind ik goed.

Hmm, opmerkelijk. Je doelt nu op de muziek neem ik aan i.p.v. de teksten?

avatar van wolf
Ja ik vind de beats bij Dre veel beter. De teksten zijn niet zo denderd. (vind ik, voor de duidelijkheid) Dit volledig offtopic.

wolf schreef:

Ik denk dat ´wij´, als ik daarvan mag spreken, blij zijn als je je verdiept in Hip-Hop (als je interesse hebt). Gezonde interesse komen we veel verder mee dan ´wat een klote-album´ of wat een bagger genre(dit is dus een compliment). Waarschijnlijk vindt je een album in de Hip-Hop waarvan je van tevoren nooit had verwacht dat je het goed ging vinden. Je moet het zelf weten, MuMe is ervoor om je kennis te verbreden.

avatar van Yak
Yak
Steviz schreef:
Wat een verschrikkelijk slecht album, een echte hiphop-plaat waardig dus! Dit album zou net zo goed geschreven kunnen zijn door een 5-jarige kleuter die net een aflevering van zijn favoriete televisieprogramma nijntje heeft bekeken. Want zeg nu zelf, daar komen toch ook vette rijmen in voor? Overgiet dit alles met een sausje van seks, geweld en de typisch shizzle hiphop shit en je hebt de perfecte omschrijving voor dit album. Mensen met een gehoorapparaat draaien, voor hun eigen gezondheid, best de volumeklop van hun apparaat naar beneden.

Na bovenstaand bericht wisten we het al wel, de rest van het getroll en de reacties daarop verwijderd.

eazyfan
@ Yak
Kan je zijn stem ook verwijderen?

avatar van P Jay
wolf schreef:
En weet je trouwens wie Vergilius is?

het komt voor jou allicht erg intellectueel over om te schermen met namen van Latijnse epische dichters... DAT is pas appelen met peren vergelijken.

avatar van MJ_DA_MAN
Eerder appels met boetseerklei.

P Jay schreef:

Dames en here, mede muziekliefhebbers, we hebben een leider gevonden. P jay, de grootste intellectueel van ons allen, zegt dat The Notorious BIG een grootmeester is. Wij domme proletariërs, die niets kennen van muziek (we luisteren naar Bob Dylan, oei oei !! ) moeten zijn god aanbidden. Neen, wij hebben GEEN maar dan ook GEEN recht om te discussiëren over de almachtige Biggie. Hij heerst over zijn rijk en zijn volgelingen onderdrukken elke opstand. Iedereen die ook maar iets van kritiek levert op de godheid, zal worden gestraft. Het demonenleger zal op hem af komen en hem kapot maken. Iemand die durft te beweren dat enkele liedjes van god Biggie matig zijn of zelfs slecht(!)(Dat ik dat hier durf neerpennen, liedjes van biggies slecht???? Straf me, oh demonen), wordt direct afgedaan als iemand die iets tegen hip hop in het algemeen heeft.

Nu kom ik hier, de revolutionair, en zeg dat ik de zo geprezen liedjes en teksten van de heiligheid matig vind, dan word ik hier afgedaan als een overjaarse hippie die maar bij zijn punkbandjes moet blijven. Dames en heren, we leven in een democratie. Iedereen mag zijn mening geven over alles. Ook over godheden. En als ze dan voorbeelden vragen van mensen die mijn voorkeur genieten en waarvan ik, ach de arme ik, vind dat ze wel klanken kunnen gebruiken en ze ook geef, dan word ik weggelachen. Wat denkt die snotneus wel, hij komt hier even pochen met een 'stoere' naam die hij heeft opgevangen van ons intellectuelen. Wel ik zeg u, muziekliefhebbers, het is ook nooit goed voor priesters van de godheid! Nooit zeg ik u!
Je geeft ze je mening, ze vallen je aan. Je geeft ze voorbeelden, ze trekken je in het belachelijke. Je geeft argumenten, ze kijken de andere kant op. En dat doet me pijn, waarom mag ik mijn mening niet geven?

Wel laat ik maar stoppen, ijdele ziel die ik ben, ooit zal het wel beter zijn. Ik hoop dat jullie nu begrijpen wat ik bedoel.

Nu ga ik, als rasecht hippie even gaan liggen op straat, gitaar in de hand. Peace!

avatar van wolf
Ik heb hem even als voorbeeld genomen, ik kon ook jouw naam genomen hebben

avatar van MJ_DA_MAN
Je bent zojuist in je eigen gegraven kuil gevallen, >VIND IK< .

avatar van wolf
Je snapt de bedoeling van mijn bericht duidelijk niet. Ach ooit zal je het snappen.

avatar van MJ_DA_MAN
Jawel hoor, maar al te goed (nadat ik hem helemaal heb gelezen). Het is maar net hoe je het opvat. IK VIND het wat overdreven.

Om die laatste zin in dat bericht moet ik trouwens stiekem wel een beetje lachen .

MJ_DA_MAN schreef:
Je bent zojuist in je eigen gegraven kuil gevallen, >VIND IK< .
Ja dat laatste bericht van wolf was inderdaad niet zo sterk maar dat zijn inmiddels wel meer berichten het gaat nu eigenlijk nergens meer over
Ik denk dat wolf gewoon maar beter dit album kan gaan luisteren... of eigenlijk misschien wel beter niet omdat ik denk dat hij er toch weinig aan zal vinden.
Als hij dit album dan eventueel wel heeft geluisterd kan hij zijn mening nog eens duidelijk neer zetten met argumenten erbij en dan denk ik dat iedereen zijn mening wel zal respecteren, of iedereen het er mee eens is is weer wat anders. En dan kunnen we misschien echt discussiëren over dit album

avatar van wolf
Ik denk gewoon dat jullie mijn bericht niet snappen. ik heb het geschreven omdat ik vind dat je hier je mening niet mag verkondigen. En joel, jij kan echt niet lezen, ik heb genoeg argumenten gebruikt.