The Notorious B.I.G. - Ready to Die (1994)

Label: Bad Boy

1. Intro (3:24)
  2. Things Done Changed (3:57)
  3. Gimme the Loot (5:04)
  4. Machine Gun Funk (4:16)
  5. Warning (3:40)
  6. Ready to Die (4:24)
  7. One More Chance (4:43)
  8. #! *@ Me (Interlude) (1:31)
  9. The What (3:57)

met Method Man

10. Juicy (5:03)
  11. Everyday Struggle (5:19)
  12. Me & My Bitch (4:00)
  13. Big Poppa (4:13)
  14. Respect (5:22)
  15. Friend of Mine (3:28)
  16. Unbelievable (3:43)
  17. Suicidal Thoughts (2:54)
  18. Who Shot Ya? * (5:19)
  19. Just Playing (Dreams) * (2:43)
avatar van MJ_DA_MAN
wolf schreef:
Ik zal alvast mijn excuses aanbieden (anders word ik weer bedolven onder de reacties). Bij deze is dit al gebeurd. Sorry MJ_DA_MAN, sorry Cath en anderen, dit album is niets voor mij.

Dat moet je absoluut niet doen, want dat je dit album/deze muziek niet bijzonder vind is natuurlijk totaal ging probleem voor mij. Dat was eigenlijk meer dit:
Wel ik geef toe de singles zijn inderdaad niet de beste liedjes van het album. Ik had beter moeten weten (lees enkele pagina's terug).

Daar had ik de volgende keer een beetje een probleempje mee, dat je het album al grotendeels beoordeeld had na het luisteren van alleen de singles. Dus om misverstanden te voorkomen: natúúrlijk respecteer ik je mening, het ging dus meer om het bovenste. Voor de rest, goed dat je toch de moeite hebt genomen om hem te beluisteren , en de 3,5* vind ik eigenlijk nog best hoog voor iemand die niet van (gangster)rap houdt. Voor nu, een prettige dag .

avatar van Cath
Machine gun funk is voor mij toch wel 1 van de toppers op dit album.. Hij wou zelf die ook uitbrengen toen puff met het idee van Big Poppa kwam.

avatar van FunkyMonk
Idd, lekker nummer isdat.

eazyfan
Ik ga dit album vanaf nu definitief verhogen naar 5*, net herluistert en echt kippenvel gekregen bij Suicidal Thoughts, wat een heerlijke track, de rest van dit album mag er ook 100% zijn. Lyrisch vind ik dit album gewoon uiterst sterk en de persoonlijkheid in de teksten doet me erg denken aan Me Against The World. Dit album heeft veel van die erg geniale tracks: Juicy, Suicidal Thoughts, Gimme The Loot, The What, Everyday Struggles, Ready To Die en alleen Friend Of Mine vind ik echt minder dan de rest, die track is maar matig, maar ook daar leverde Easy Mo Bee goed werk en komt Biggie best grappig over vind ik. Na Everyday Struggles daalt het niveau eventjes maar dat word goed gemaakt met de 2 erg vette afsluiters. Deze Cd was eigenlijk vroeger nog lang voor mijn musicmetertijd mijn favo Cd en terecht. Blijft nu wel op #6 te staan.

Social_Mask
Ben begonnen met dit album (eindelijk) en vind het gwn goed. Dit zijn de nrs die ik voor nu érg goed vind:

Gimme the Loot - Geweldig hoe hij dat doet, alleen dat gekuch vind ik toch wel goor.
Juicy - Legendarisch
Everyday Struggle - Legendarisch
Suicidal Thoughts - Geniaal en Legendarisch

Andere nrs vind ik redelijk tot matig. En Unbelievable vind ik (ongeloofelijk) slecht.

Heb het nog niet vaak genoeg beluisterd en ook niet goed genoeg, om te oordelen. Maar 1 ding is zker, ik zal hem veeel beter vinden dan dat ik dat deed aantal jaren geleden.

Vind ik The Notorious B.I.G. eindelijk goed .

avatar van MJ_DA_MAN
Social_Mask schreef:

Unbelievable vind ik (ongeloofelijk) slecht.

Dat die beat je niet ligt kan ik begrijpen, maar als je eens wat beter naar die tekst luistert want die is gewoon geniaal. Misschien wel de beste tekst die Big ooit geschreven heeft.

Social_Mask
B-i-g, g-i-e, aka, b.i.g.
Get it? biggie
Also known as the bon appetit

Haha geweldig!

Net dit album weer es beluisterd, en ik vind elk nr gwn goed. De beats zijn erg lekker. En B.I.G. heeft ook wat humor. Prachtig album dit. Geen slecht nr meer, alleen wat mindere. Big Poppa vind ik nu ook gwn erg sterk.

Prachtig geheel. Dat intro met de geboorte en vrolijke beat en dat hoe hij ouder wordt. En hoorde ik daar nou Snoop Dogg op de achtergrond?? Tha Shiznit van Doggystyle, als ik het goed heb. Leuk gedaan, die nrs op de achtergrond. En het einde, geniaal. Suicidal Thoughts.

The blunts and brew thang, knockin some wu-tang
M-e-t-h-oh shit, look at them lips and them hips on that bitch

Zoveel van dit soort lines. Geweldig.

I love it when they call me Big Poppa!

Ik geef hier gwn 4,5*. Denk dat Big mn favo rapper wordt, naast 2Pac, Em, Nas en Vinnie Paz.

Ik doe deze op nr 10 in mn top10. Geweldig. NOOIT gedacht dat ik dit zo goed zou vinden. Nu heb ik door hoe geniaal Big wel niet is.

Het valt me op dat een aantal stukjes tekst, mij zo bekend voorkomen. Of hij heeft veel tekst herbruikt, of de rappers van nu hebben zijn tekst herbruikt.

Ook zie ik wel veel vergelijkingen tussen 2Pac en Big. Vooral qua teksen. Was me nooit eerder opgevallen.

Vind het wel een beetje ongeloofwaardig dat hij zo'n player is/was, zoals blijkt uit al die introtjes van hem en afsluiters .

Hij rapt wel alsof hij verkouden is...

Social_Mask
Heeft maar 1 dag in mn top10 gestaan . Maar dat komt omdat ik het prachtige album van Reflection Eternal heb ontdekt. Dat neem niet weg dat dit een pracht plaat is. Alleen het is erg jammer dat ik niet zovaak zijn nrs kan herhalen. Of te lang naar Biggie kan luisteren. En eingelijk, is dit album heel erg redelijk. Niet zoerg veel uitschieters, maar ook zeker geen erg zwakke. Ik was gisteren denk ik gwn geshokt hoe erg goed Biggie wel niet is, daarom dat ik hem zo hoog heb beoordeelt. Maar dit album is eigenlijk een 4* waard en niet in mn top10.

Het is en blijft een geweldig album.

Gimme The Loot

Alleen dat gekuch....

Social_Mask
Wat ik nog kwijt wil.....

Wat een meesterlijke hoes!!!

avatar van FunkyMonk
Beetje gejat van Nas wel...

die van nas vind ik mooier
Ik niet. Deze rakker is nog kleiner en schattiger, waardoor het contrast met de inhoud van de plaat nog groter is. Dat vind ik het mooie eraan. Inderdaad, een van de vetste hoezen die ik ken.

Raekwon the chef
Is dit ook echt baby biggie of gewoon een random baby?

avatar van P Jay
Social_Mask schreef:

Unbelievable vind ik (ongeloofelijk) slecht.

Unbelievable heb ik aangeduid als één van mijn 4 favo nummers op deze cd...

Heerlijke beat van Premo, in tegenstelling tot enkele anderen krijg ik er maar geen genoeg van en indd zijn flow is erg goed...

Dit nummer bracht Biggie ongetwijfeld respect in de underground scene ter compensatie van commerciëlere tracks à la 'Juicy' of (vooral) 'Big Poppa' (ben niet echt fan van de G-Funk-achtige afgelekte beat)

Raekwon the chef schreef:
Is dit ook echt baby biggie of gewoon een random baby?
Zijn dochter.

P Jay schreef:

Unbelievable heb ik aangeduid als één van mijn 4 favo nummers op deze cd...

Unbelievable vind ik nu ook erg sterk. Komt door MJ. Hij zei dat ik wat beter naar de tekst moest kijken. Heb toen maar van alle nrs de teksten beter bekeken. En die van Unbelievable was erg sterk. Maar kan niet tippen aan Gimme The Loot .

die van nas vind ik mooier

Ik vind deze véél mooier. Vooral ook door de titel van het album. Ready to Die en dan zo'n lief klein babytje. Prachtig gewoon.

avatar van J.M.
Deze plaat begint me al iets beter te bevallen, nog niet egt super, maar hij wordt toch maar opgehoogd met 0,5*.
Dus nu een 3,5.
Heb het gevoel dat deze nog wel is wat meer kan groeien, maar het heeft z'n tijd nodig.

J.M. schreef:

Heeft bij mij 2 jaar geduurd .
En Biggie zelf 3 .

Even corrigeren...
Biggie duurde bij mij maar liefst 4 jaar..(was vergeten dat het al 2007 is)

Raekwon the chef
Wat heeft Everyday Struggle toch een prachtige beat.

Bij mij heeft het ook iets van een jaar geduurt, ik vond er eerst niet zo heel veel aan en nu staat ie in m'n top 10

avatar van J.M.
Verhoog deze maar weer is naar 4*.
Is toch wel een goed album, en ook de nummers die ik eerst niet goed vond worden al beter.

avatar van wolf
Stem verlaagd naar 3,0*. Na verschillende luisterbeurten verliezen veel songs toch wel hun kracht. Ook Juicy.

wolf schreef:

Vind ik ook. Tot mijn grote verbazing vond ik Juicy niet meer zo geniaal als ik hem vroeger vond. Maar daarintegen vind ik nu Big Poppa wel weer goed, terwijl ik hem eerst best zwak vond.

Juicy gaat mij echt nooit vervelen. De opening van Biggie:

It was all a dream

bezorgd me iedere keer weer kippenvel. Ook hoe de derde rap begint:

Super Nintendo, Sega Genesis,
when I was dead broke man, I couldn't picture this

is heerlijk.
Daarbij gewoon een productie die perfect bij de boodschap van het liedje aansluit.
Voor mij is en blijft het een meestertrack.

avatar van Cath
Niek schreef:
Zijn dochter.

Cath schreef:

Zo lelijk is zijn dochter toch niet.. (ik bedoel zo mannelijk)
Ik zie niets mannelijks...

eazyfan
Ik dacht eerst dat het een jongen was...

Cath schreef:

Zo lelijk is zijn dochter toch niet.. (ik bedoel zo mannelijk)

op het eerste gezicht kan ik niet echt zien of het een jongentje of een meisje is
en nee, is geen lelijke baby hoor

Social_Mask
Best een lief babytje. Maakt niet uit of t een jongen of een meisje is.