The Notorious B.I.G. - Ready to Die (1994)

Label: Bad Boy

1. Intro (3:24)
  2. Things Done Changed (3:57)
  3. Gimme the Loot (5:04)
  4. Machine Gun Funk (4:16)
  5. Warning (3:40)
  6. Ready to Die (4:24)
  7. One More Chance (4:43)
  8. #! *@ Me (Interlude) (1:31)
  9. The What (3:57)

met Method Man

10. Juicy (5:03)
  11. Everyday Struggle (5:19)
  12. Me & My Bitch (4:00)
  13. Big Poppa (4:13)
  14. Respect (5:22)
  15. Friend of Mine (3:28)
  16. Unbelievable (3:43)
  17. Suicidal Thoughts (2:54)
  18. Who Shot Ya? * (5:19)
  19. Just Playing (Dreams) * (2:43)
rico-bballer
Dat was vlak voor de TWA 500 neerstortte en dat was in 1995 dacht ik dus het kan rond de tijd dat dit album uitkwam geweest zijn.

avatar van VforVictor
Vette plat, zooo vet, persoonlijke favorieten zijn: Ready to die, The What, Suicidal Thoughts, Juicy, Big Poppa, het succes van dit album is naar mijn mening te danken aan de rauwe echte sound van Biggie, ook al heeft ie nooit opstraat geleefd en "gehustled" hij brngt het gewoon real en zn flow is ongeveneerd zelfs in vergelijking met 2Pac

VforVictor schreef:
ook al heeft ie nooit opstraat geleefd en "gehustled"
Heeft hij juist wel, waar denk je dat Everyday Struggles, Respect en Juicy over gaan? Biggie heeft gedealed, dan gezetten, werd dan beroemd.

Social_Mask
Biggie is idd niet 1 van die fake rappers nee.

avatar van Zjapp
Niemand hier heeft bewijzen dat hij een crimineel was of niet. Zijn moeder wist wel te vertellen dat haar zoon alleen songs maakte vanuit wat hij rondom zich zag gebeuren. Volgens haar geraakte hij zelf nooit bij criminele feiten betrokken. Maar dat doet er gewoon niet toe, het gaat toch om zijn muziek?

Raekwon the chef
Hij was wel een verwend jongentje geloof ik, hij had het niet zo slecht thuis.
Maar inderdaad, het gaat uiteindelijk om de muziek, en die is gewoonweg fantastisch

CaliLove
Raekwon the chef schreef:
Hij was wel een verwend jongentje geloof ik, hij had het niet zo slecht thuis.

Ja, daarmee dat z'n raps over dead broke zijn, slangin' rocks etc. gaan.... Plus check de intro van "Juicy"...

avatar van MurryMusic
dit album voor mij is gwn nummer 1# ik weet niet maar al die nummers vind ik goed..sommige natuurlijk minder dan andere.
Ready to Die en Machine Gun Funk zijn die gekke ruige..Suicidal thoughts luister ik als ik me kut voel, dan heb je nog the what die rhymes die ze daar droppe. DAMN Mijn eerste nummer was gimme the loot en die blijft voor mij gewoon heilig want dit is de nummer die mij ervan overtuigde dat BIG gwn DA SHIT was, en ja ik dacht ook dat ze met zn twee-en waren
Propz @ Cath daarvoor
5*****

Social_Mask
Gisteren dit album beluisterd en er is toch wat verandert. Biggie uitstekende rapper, alleen soms klinkt ie alsof hij verkouden is, eigenlijk altijd..

Maar waar ik vroeger zo lovend over was, de beats, vind ik nu stukken minder. Het klinkt zo leeg. Typische drums, met vaag op de achtergrond een pianodeuntje of iets. One More Chance vind ik echt gruwelijk slecht (en zo ongeloofwaardig) en die Interlude daarna Al moest ik op het einde wel lachen. Me & My Bitch vind ik nu wel wat leuker, vooral het refrein. Ready to Die vind ik nu ook veel leuker. Maar jah, de beats vind ik nu dus minder. Warning vind ik ook niet echt veel. The What ook veel minder dan eerst. Big Poppa is door de beat, wel lekker.

Ik had hier 4* voor staan, dat verlaag ik nu naar 3,5*.

KSPR
Biggie verkouden? Ik vind Cormega eerder klinken als een verkouden kikker. Biggie klinkt alsof hij dik is.

Social_Mask
Ik vind Biggie echt klinken als een verkouden (dik) iemand. Het is opzich niet slecht ofzo, maar jah, soms klinkt het wát minder. Ík heb geen problemen met Cormega.

Raekwon the chef
Het lijkt soms meer alsof ie z'n mond vol heeft, maar heb er eigenlijk geen problemen mee

Social_Mask
Zijn stemgeluid is gwn vreeemd, al is het wel geniaal wat hij doet op Gimme the Loot

avatar van FunkyMonk
Ik hoor die kerel gewoon écht graag rappen. dikke kerel, met een dikke flow.

het beste album van B.I.G

eazyfan
Ik ben mijn dag begonnen met deze Cd Dit is en blijft voor mij een van de beste hiphopCd's ooit gemaakt, ik weet nog de eerste keer toen ik dit album luisterde: nog nooit eerder zo omvergeblazen door een Cd en daarvoor zal Ready To Die en Biggie mijn eeuwige respect hebben. Elke track vind ik vanaf nu wel geslaagd en heeft toch wel iets, Friend of Mine die ik altijd als een smet zag vind ik nu een aardige Funky-beat bevattend en het idee achter de track is wel aardig (het onderwerp dus gewoon), ook geweldig dat je eerst door 16 erg leuke tracks opgewarmd wordt op de 4de beste hiphoptrack ooit. (Suicidal Thoughts naar mijn mening). Waarvoor Biggie ook erg mijn respect krijgt is dat hij heel dit album zelf doet: 1 geniaal duet met Method Man ( ) maar voor de rest geen domme Junior-Mafia-leden of Diddy . Juicy en Gimme The Loot zijn hier ook vaste favorieten, de 4de favoriet verandert teveel, ene moment Everyday Struggles andere keer Warning dan weer The What. Vooral tussen die 3 is het een spannende strijd . Momenteel: Everyday Struggles omdat dat de eerste keer toch het meeste los maakte hier qua tekstuele inhoud. De producties op dit album vind ik gewoon top en van alle kwaliteiten voorzien: rauw, commerciëel, funky, sfeervol, etc... Tekstueel is Biggie een genie en woordmeester, bewijst hij in Ready to Die en Unbelievable pas:
Ready To Die:
In a sec I throw the tec to your fuckin neck
Everybody hit the deck, Biggie bout to get some wreck
Quick to leave you in a coffin, for slick talkin
You better act like CeCe, and keep on walkin

Unbelievable:
Ain't no amateurs here, I damage and tear
MC's fear me, they too near not to hear me
Clearly, I'm the triple beam dream

Je moet maar kunnen . 5* voor een meesterkwerk.
[Er bestaan wel nog 5 betere hiphopalbums vind ik].

avatar van XtReM3 SkILLz
Hoe kan je de beat van One More Chance nou slecht vinden? Hoort gewoon bij die CD dat soort beats.. lekkr raww

XtReM3 SkILLz schreef:
Was lang geleden zo, nu niet meer Ene dit moet er effe uit:
Ik las wat oude berichten hier en nu weer dit sorry maar door zo'n types als jij krijg ik Biggie weer de volgende 3 maanden niet in me Cd-speler Niks persoonlijk

Relax
Verhoogd naar 3,5*

En Eazyfan, stel je A.U.B. niet zo aan over je oude berichten.

Relax schreef:
Verhoogd naar 3,5*

En Eazyfan, stel je A.U.B. niet zo aan over je oude berichten.
Ik had het over dat overdreven groupie-gedrag waardoor je niks negatiefs aan Biggie mag vinden maar nee idd: lang geleden en de Biggologen op deze site zijn erg toffe mensen

1 van de beste hiphop platen ooit, Notorious BIG heeft echt een kapot meesterlijke flow.

*4,5

habbit schreef:
Notorious BIG heeft echt een kapot meesterlijke flow.

avatar van MJ_DA_MAN
Best flow/rapper ever . Maar goed, oud nieuws van mij, voor jullie .

avatar van Niek
Qua flow, delivery en wordplay beste plaat ooit. Tel daarbij de uitstekende productie op en je hebt een classic. Enkel de inhoud is niet super, maar ook verre van slecht. Hele dikke 5*.

avatar van Yak
Yak
Gehele offtopic-discussie verwijderd.

avatar van The Scientist
Had wat gemist ja, hier ook weer wat verwijderd

avatar van MurryMusic
Social_Mask schreef:

Heb ík nooit echt begrepen. Goede flow, niet meer, niet minder vind ik.

je moet dan wat meer van zn unreleased shit luistere dan snap je wat men bedoelt tis een aanrader want er zitten een BOEL toppertjes tussen

Social_Mask
Een aantal geweldige nummers jah, maar die beats vind ik niet veel. Zo..leeg. Lees maar mijn bericht van 19 Juli.

Relax
Social_Mask schreef:

Zelfde hier.

avatar van Korhymes
Een goed album, Biggie is zeker een dope lyricist. Maar ik ben er toch niet zo dolenthousiast over als de rest hier.