The Notorious B.I.G. - Ready to Die (1994)

Label: Bad Boy

1. Intro (3:24)
  2. Things Done Changed (3:57)
  3. Gimme the Loot (5:04)
  4. Machine Gun Funk (4:16)
  5. Warning (3:40)
  6. Ready to Die (4:24)
  7. One More Chance (4:43)
  8. #! *@ Me (Interlude) (1:31)
  9. The What (3:57)

met Method Man

10. Juicy (5:03)
  11. Everyday Struggle (5:19)
  12. Me & My Bitch (4:00)
  13. Big Poppa (4:13)
  14. Respect (5:22)
  15. Friend of Mine (3:28)
  16. Unbelievable (3:43)
  17. Suicidal Thoughts (2:54)
  18. Who Shot Ya? * (5:19)
  19. Just Playing (Dreams) * (2:43)
avatar van j.b.b.l
Zijn flow,Wow.Daarom is dit album zo goed.Producties zijn niet allemaal van hoog niveau maar biggie zijn flow maakt echt alles goed!F*ck my slaat echt nergens op,echt weer iets voor Lil Kim.4,5

j.b.b.l schreef:
F*ck my slaat echt nergens op,echt weer iets voor Lil Kim.4,5

En that's why I love her!!!

avatar van j.b.b.l

verlaagd naar een 4,0.Nummers als me & my bitch en Unbelievable verliezen voor mij na een tijdje hun kwaliteiten.

avatar van wouter-d
Ik zag laatst een live versie van unbelieveble op youtube en daardoor vind ik het nummer veel vetter die versie was veel rauwer en zo had hij volgens mij op het album moeten staan.

avatar van LapraS
Aww, Big Poppa is zwaar gesamped.

Relax
Gewoon puur gejat

Mezelf
Cath schreef:
zijn flow is hét.
soms wat saaie nummers.
maar my ghod, hoe die rapt, wat hij rapt.
geniaal. echt.

Jammer dat veel mensen zeggen, ´´Tupac is zoveel beter dan die vetzak´´, terwijl ze vaak hun niet echt verdiept hebben erin. Kennen misschien 2 nummertjes van hem..
Luister eerst maar dit album en dan heb je het recht om dat te zeggen.

Ik vind 2Pac sowieso niet een heel sterke rapper. Behoort wel bij de top maar zeker niet dé beste. Het is het type "schop tegen alles en iedereen aan"-rapper om maar zoveel mogelijk de aandacht te focusen op zichzelf en zo veel te verkopen.

Hij heeft zeker goed werk afgeleverd maar de 2 albums van Biggie vind ik nog altijd beter dan elk 2Pac album, al moet ik zeggen dat Me Against The World toch wel heel goed is hoor.

eazyfan
Wów ook zin gehad om oude koeien uit de sloot te halen?
Nee hoor. Valt nog erg goed mee vind ik persoonlijk.

avatar van TheSliz
1 van de beste debuut platten in rap ever
Hou van deze Rauwe Stem Scherpe Flow
Love it

Rust Zagt Big Pop's

avatar van Boris91
Ik vind dit echt een groeiertje, hij wordt met de luisterbeurt beter. Mijn 4.0* had ik eerst eigenlijk effe wat te snel uitgedeeld, dus die blijven nu staan. Wie weet gaat hij nog naar 4.5*, het enige wat ik echt jammer vindt is dat de tracks Respect en in iets mindere mate Friend of mine erop staan. Ik begin B.I.G. in ieder geval steeds meer te waarderen!

avatar van Devoo
Top album! Klassiekers zoals Juicy en Big Poppa blijven geweldig, maar veel andere soms zijn ook nog steeds van geweldig niveau.

avatar van robindaniel
Top album. Natuurlijk een aantal hits maar ook de nummers die niet bij de mainstream bekend zijn zijn gewoon stuk voor stuk juweeltjes.

avatar van Rhythm & Poetry
Biggie smalls is the illest, aldus The Notorious. Ben ik het daar mee eens (op dit album)? Mwah, dat hij een geweldige flow heeft staat voor mij zo vast als een huis. Dat zijn teksten meer dan oké zijn is voor mij ook een feit. Dat dit een van de beste hiphop albums ooit is staat (voor mij) minder vast. Er staan idd een hoop knallers op met onder andere The What (mede door Meth), Gimme the loot, Suicidal Thoughts en Juicy. Stuk voor stuk 5* tracks. Het overige deel van dit album vind ik redelijk, met nog enkele positieve en negatieve uitschieters. Een constant album is wat ik hier in mis. Mijn eind oordeel is: 4*.

avatar van J.M.
Heb ik zelf ook ja, heb hem vandaag weer geluisterd en er staan genoeg geniale tracks op, maar helaas dus ook wat mindere en daarom vind ik dit voor mij persoonlijk geen ègt topalbum.

|Joël|
Had het zelf niet beter kunnen verwoorden dan Rhythm & Poetry denk ik.
Ik sluit me ook helemaal aan bij zijn mening. Staan echt hele mooie nummers op deze maar ook een aantal die mij niet veel doen.

avatar van Backslap
zeer hard album

Chris-Brown
je hebt helemaal gelijk hij is hard zeer hard haha One more chance die is te hard

LapraS schreef:
Aww, Big Poppa is zwaar gesamped.

Waar is het dan van gesampled?

Relax
Puur gejat eigenlijk, ken het nummer niet meer maar het is nog erger dan Wu-Tang.

Superbeertje schreef:

Waar is het dan van gesampled?

The Isley Brothers - Between the Sheets

jorisje123456
Vette verse van Method Man :O!!

Ik ken alleen Juicy en The What, dit album moet ik zeker eens halen.

CaliLove schreef:

The Isley Brothers - Between the Sheets

Ik wist niet dat het écht gewoon gejat was.. Precies hetzelfde

avatar van P Jay

Ik wist niet dat het écht gewoon gejat was.. Precies hetzelfde

Dan ga je nog veel desillusies tegenkomen als je de breaks die als sample gebruikt zijn bij andere nummers gaat opzoeken...

Superbeertje
Maar dat maakt deze cd niet minder goed toch?

avatar van Jorge-E
Superbeertje schreef:
Maar dat maakt deze cd niet minder goed toch?

Nee, maar je beseft wel dan dat hij geen moeite gedaan heeft en gewoon credits krijgt van de The Isley Brothers in dit geval.
Wel spijtig als een album veel herkenbare samples heeft. (wat ik niet zeg over dit album)

avatar van MJ_DA_MAN
Jorge-E schreef:

Gelukkig niet het geval bij The Chronic op nummers als Nuthin' But A "G" Thang .

Mezelf
Tja, The Chronic is net zo, Illmatic ook in zekere zin. Alles uit die tijd (en ook nog heel veel tegenwoordig) maakte gebruik van samples dus zo erg vind ik het ook weer niet. It's part of the game.

avatar van Jorge-E
Nou ja, zo heel erg is het niet, maar ik ken een album waar zeker de helft van de liedjes gesampled zijn, van classics nog wel, dus dat valt wel erg op en stoort me dan een beetje.

G-Funker
Notorious B.I.G is echt zo´n rapper die indruk op je maakt. Zeker na dit album weer eens beluisterd te hebben (laatste keer was in 1994) echt top alleen sommige melodien van hem zijn zo legendarish alleen dat zijn vaak sample´s en dat vindrt ik toch minder...check deze maar eens http://nl.youtube.com/watch?v=8FPnCLo4tLI buiten dat toch een dikke 4,5

^^^^

Daamn, en ik me altijd maar afvragen welke producer die geniale mooie beat van Juicy heeft geproduced, blijkt dat uiteindelijk een bijna volledige sample te zijn.
Maar ja vind ik totaal niet erg hoor, ik dacht alleen dat die beat door iemand van het Bad Boy team was geproduced.