Gers Pardoel - Deze Wereld Is van Jou (2011)

Hip-Hop / Pop
Label: Top Notch

1. Deze Wereld Is van Jou (4:05)

met Phatt

2. Morgen Ben Ik Rijk (3:12)
  3. Denk (3:06)
  4. Vandaag (3:29)

met Hef

5. Ik Neem Je Mee (3:40)
  6. De Money & de Faam (3:20)
  7. Zijn (3:39)
  8. 20:03 U. (3:10)

met Guus Meeuwis

9. Spookstad (3:40)
  10. Eenzaam op de Bank (4:22)
  11. Bagagedrager (3:44)

met Sef

12. Zweef (3:30)
  13. We Missen Je (4:23)

met Case Mayfield

14. Emotioneel Hart (3:32)
  15. Op Zoek Naar de Symphonie * (3:12)
avatar van Rhythm & Poetry
Hiphopalbum voor het gehele gezin. Opa, oma, kinderen, kleinkinderen. Ook de hond en kat luisteren mee. Softe lyrics. ABC-rijmpjes. Geen drukke producties, maar zachte popdeuntjes. Soms een vleuge aanmaakreggae of -rock. Gers Pardoel is de schlagerzanger onder de Nederlandstalige rappers. Deze Wereld is van Jou kent mogelijk de slechtste lyrics, maar ik ben bereid het Gers te vergeven. Waarom? Omdat de plaat gezellig klinkt. Leuke bijdrages van Guus, Hef en Sef. Ja, dit is wel weer eens wat anders.

avatar van 'State Of Mind'
Eenzaam op de Bank

Enige toffe track.

ik vind dit een heerlijk album. Ik vind de stijl van de beats onder de teksten van toegevoegde waarde en maken de nummers compleet. Een heel volwassen album waarvan de lyrics misschien niet van het niveau topper zijn maar wel van een topper in wording. Ik ben altijd al een groot fan geweest van het genre van Extince en ik vind Gers Pardoel hierin van dezelfde stijl alleen dan nog frisser. Absoluut mijn verrassing van 2011. Ik heb het album al direct bij de winkel gehaald op 14 oktober en geloof mij dat ik niet de enige was want ik zag er al een paar mee rondlopen. Als je de laatste track hebt gehoord krijg je zin in meer. Ik hoop dan ook dat Gers dezelfde lekkere beats aanhoudt en iets meer de focus op de tekst gaat leggen op zijn volgende album. Toch geef ik dit album de volle 5 sterren want ik heb lang op zo'n album moeten wachten. Mijn favorieten: track 1, 8 en 13. Teksten zijn vlot, lekker in het gehoor en de beats zijn heerlijk. Ook de gastbijdrages op het album zijn prima gekozen.

En om in stijl af te sluiten: " mijn oude "TOCH album van Extince" viel al uit elkaar van al die overige ellendige releases van de afgelopen 4 jaar.

avatar van Gloeilamp
Tja ik vind er niet zoveel aan. De teksten zijn me te goedkoop. Heb het album nog niet helemaal gehoord, maar mijn broertje heeft het hier steeds opstaan. Stem volgt

avatar van MAS
MAS
Leuke CD voor bij het kampvuur of in de H&M. Gers zijn stem heb ik altijd wel aangenaam gevonden en Guus Meeuwis op je album verdient ook wel props!

avatar van coldwarkids
MAS schreef:
Leuke CD voor bij het kampvuur.

Of voor in het kampvuur

avatar van Gloeilamp
Die zag ik aan komen, overigens vind ik hier ook niks aan.

avatar van coldwarkids
haha ja het was inderdaad een inkoppertje.
Ik vind z'n stem ronduit verschrikkelijk irritant en zeikerig.

avatar van Anne Maaike
Een heel toegankelijk album met soms iets te aanstekelijke refreinen (Ik Neem Je Mee bijvoorbeeld) die de hele dag in je hoofd hangen. Verwacht geen diepzinnige teksten of hoogstaande beats. Desalniettemin luistert het prima weg.

avatar van Silky & Smooth
De eerste indruk van dit album was nogal matig. Makkelijke rijmpjes, weinig variatie qua onderwerpen en Gers stem vind ik ook een minpuntje. Toch is het allemaal erg vrolijk en vaak aanstekelijk. Daarbij zitten er een aantal nummers (Eenzaam op de Bank. Bagagedrager en We Missen Je), tussen die Deze Wereld is van Jou de moeite waard maken en daardoor is een 2,5 te weinig eer. Ik sluit mij dus aan bij de algemene opinie hier: het is geen hoogstaand album, maar het luistert wel erg lekker weg.

Ik werk bij de musicstore en dacht laat ik deze plaat eens in de winkel draaien!

Maar echt heel irritant!!
Zijn stem verveeld het klinkt bijna depressief!
En de teksten zijn toch om je voor te schamen!

Na de 1ste luisterbeurt hem toch nog een 2de gegeven maar nee deze komt hier nooit meer in de speler hoor!

avatar van Tha)Sven
Die hoes doet me eerder denken aan een nieuwe Jan Smit kloon dan aan hip-hop

Handig dat ie z'n naam zo groot op de cover zet.
Dan weet ik in ieder geval welke cd ik bij voorbaat moet skippen als wij na m'n verjaardag Fame in Amsterdam onze persoonlijke eresaluut gaan geven.

avatar van jordkaka
Gestolen flow, slechte teksten, slappe hap!

avatar van Gloeilamp
Ik kan niet anders dan het daar volledig mee eens zijn.

Gloeilamp schreef:
Ik kan niet anders dan het daar volledig mee eens zijn.

Beste gloeilamp. Voor iemand die het album niet kan waarderen ben je hier wel erg graag om je mening te geven. Vind je stiekem toch een leuk album?

Ik heb het nu 2 weken en vind de teksten steeds beter op zijn plaats vallen. Misschien een tip:verdiep je eens in de geschiedenis van de artiest dan snap je de teksten ook.

"niet alleen plaatjes kijken ook tekst begrijpen"

Beste Ivo,

Zelfs als ik heel stiekem probeer te zijn, blijf ik het geen leuk album vinden. Ik zal me eens in de geschiedenis verdiepen, misschien vind ik het dan iets beter.

avatar van Silky & Smooth
Ik denk dat de teksten duidelijk genoeg informatie geven over zijn geschiedenis. Zo moeilijk zijn ze ook weer niet te begrijpen...

avatar van Gloeilamp
Ja dat denk ik zelf dus ook, je moet er denk ik maar net van houden.

Ik zal het nogmaals aan Ivo uitleggen. De teksten vind ik erg ongeinspireerd en de beats goedkoop. Dan blijft er denk ik weinig van dit album over.

Prima, dat respecteer ik.

Soms ligt succes in de eenvoud.Ik vind het wel goed en daar gaat het uiteindelijk om. Ik hoop dat zijn volgende album jullie wellicht wel bevalt.

avatar van Fred Flinstone
Aardig. Aantal leuke nummers. Door de bank genomen niet mijn ding.

toris
Gezellig album! Hopelijk schiet Gers bij bagagedrager ook een clip, want dat wordt een hit!

avatar van Delars
Gewoon een leuk album

avatar van Roscovitsch
Rhythm & Poetry schreef:

avatar van MAS
MAS
toris schreef:

Zeker alleen een beetje jammer van die laatste verse van Sef.

avatar van Silky & Smooth
Nee man! Ik vind het wel een leuk verhaaltje

dat gezellige kinderversje Ik Neem Je Mee heeft redelijk snel Goud gehaaldm, maw 10.000 verkochte exemplaren.

Nederland, land van wansmaak.

avatar van Rhythm & Poetry
Gelukkig is daar luppo om ons te vertellen wat goed en wat slecht is. luppo bekend van zijn goede smaak en evenzo sterke nummers als en , wat goed dat jij je frustraties hier komt uiten. Thanks man.

avatar van Kos
Kos
Hij heeft wel gelijk overigens.