Metallica - Garage Inc. (1998)

Label: Elektra

1. Free Speech for the Dumb (2:35)
  2. It's Electric (3:33)
  3. Sabbra Cadabra (6:20)
  4. Turn the Page (6:06)
  5. Die, Die My Darling (2:26)
  6. Loverman (7:52)
  7. Mercyful Fate (11:10)
  8. Astronomy (6:37)
  9. Whiskey in the Jar (5:04)
  10. Tuesday's Gone [Live] (9:03)

met Gary Rossington, Pepper Keenan, Jerry Cantrell, Sean Kinney, Les Claypool, Jim Martin en John Popper

11. The More I See / Bridge of Sighs (4:48)
  12. Helpless (6:36)
  13. The Small Hours (6:40)
  14. The Wait (4:52)
  15. Crash Course in Brain Surgery (3:08)
  16. Last Caress / Green Hell (3:29)
  17. Am I Evil? (7:50)
  18. Blitzkrieg (3:36)
  19. Breadfan (5:41)
  20. The Prince (4:24)
  21. Stone Cold Crazy (2:17)
  22. So What (3:08)
  23. Killing Time (3:03)
  24. Overkill (4:05)
  25. Damage Case (3:40)
  26. Stone Dead Forever (4:51)
  27. Too Late Too Late (3:12)
avatar van jedimaster
oude covers en nieuwe covers helemaal niet slecht gedaan

avatar van HammerHead
Alleen jammer dat die nieuwe covers een stuk slechter zijn dan de oude. Ik ben er overigens van overtuigd dat de nieuwe covers een stuk beter hadden geklonken als ze deze 10 jaar eerder hadden opgenomen.

avatar van Chainsaw
Astromony is een goed nummer ...

avatar van HammerHead
Whiskey in the Jar niet.................................

pabostudent
Cd1 is (hard)rock op z'n best, behalve de medley "Mercyful fate" is straight on metal.
Cd2 is metal zoals metal bedoeld is, met deze sound is metallica groot geworden.
De laatste vier tracks (de Motorhead covers) hadden van mij niet gehoeven, James heeft het bereik van Lemmy niet.
Al met al een leuke verzameling covers.

Beste nummer van deze cd is imo "Mercyful fate".

avatar van Eddie
Last Carres, well I've got something to saaaayyyy.... Het beste nummer van de plaat. Ook de motorhead covers zijn erg lekker, de rest kan me niet overdreven boeien, op een of twee nummers na.

avatar van Carow
HammerHead schreef:
Whiskey in the Jar niet.................................

Dat is nogal zacht uitgedrukt...

avatar van HammerHead
Ja, eigenlijk bedoel ik dat ik het een ranzig slechte cover vind. Als ik dit nummer hoor (in de Metallica uitvoering dus) weet ik meteen weer waarom ik tegenwoordig zo'n hekel aan deze band heb.

Cd2 van dit album is echt oneindig veel beter dan Cd1.

avatar van c-moon
... en jullie vergeten hopelijk niet dat Whiskey In The jar, ook niet van Thin Lizzy is, maar eerder een traditional

Zelf ben ik over met name de oudere covers, van "Garage Days Revisited" en "Garage Days Re-Revisited" heel tevreden... Vooral dan THE WAIT (Killing Joke), als overtreft het nooit het origineel, AM I EVIL?, LAST CARESS/ GREEN HELL, STONE COLD CRAZY en SO WHAT?

Van de "nieuwere" covers hou ik vooral van LOVERMAN (Nick Cave!) en TURN THE PAGE.....

TUESDAY'S GONE vind ik een zeer erge misser... en het duurt ook véél te lang...

c-moon schreef:

De Thin Lizzy uitvoering vind ik echter wel beter. Opvallend ook dat Metallica letterlijk deze uitvoering probeert te coveren, terwijl je zeker bij een traditional zou mogen verwachten dat je er als band wat meer van je eigen ziel in legt.

avatar van c-moon
Daar ben ik het nou helemaal mee eens, Hammerhead!

c-moon schreef:

Ja en Nee, want de muziek en het rifje zijn volgens mij wel degenlijk van Thin Lizzy alleen de teksten zijn een traditional.

Ah! Thanks for the info, Eddie

DutchViking
Whiskey In The Jar is niet geschreven door Thin Lizzy, maar door de Ierse folkband The Dubliners, in 1967. Thin Lizzy maakte er een wat hardere versie van, met bijbehorende riffs. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik de Lizzy-versie vele malen beter vind dan wat Metallica hier heeft gedaan.

avatar van Eddie
Ook niet helemaal DutchViking, Whiskey in the Jar was een hit van de Dubliners, mar volgens mij is het een ierse traditional, die ook niet door hun geschreven is zoals heel veel nummers van the Dubliners.

avatar van Don Rood
een 4 en ik gaf het album eigenlijk een 3,5 maar door de geweldige cover van Stone Cold Crazy een 4

Dit is echt een masterlijk Metallica album. Goede kwaliteit, leuke liedjes ook wel. Van mij een 4,5!

Eddie schreef:

Ja, Eddie, inderdaad, zoals ik al zei.. 't is een Ierse traditional...

avatar van rusty nail
leuke plaat maar ik hou het bij het eigen geschreven spul am i evil en blitzkrieg springt er nog het meest uit

Je moet eens goed luisteren naar nr 2 van cd 2: "The Small Hours". Volg eventjes de baslijn van dit nr en dan goed luisteren op 5.42min. Foutje van de bassist ?

Iron_man schreef:
oeps ,shit ja je heb gelijk was me nog niet opgevallen.is eigelijk vrij duidelijk hoorbaar

nah, die fout is ze/hem vergeven

vergeet niet dat die opnames dateren uit 1987, een tijd dat metallica nog jong en wild was en nog niet over de studiotijd etc beschikte om een fout te herstellen

daarbij heeft het wel wat, metallica was echt nog zon garage bandje

garage ep had wel achterwege mogen blijven op deze cd omdat dat spul dus al eerder is uitgebracht, maar misschien niet op cd?

stone col crazy ook bij mij zwaar favoriet , draai het meestal in het rijtje:

disc II

nummer 1 tm 5 - 10 11 12

heerlijk half uurtje

Joy schreef:
nog niet over de studiotijd etc beschikte om een fout te herstellen

bwau, ze hadden al Master en Ride achter de rug. Dus redelijk bekend waren ze al. Ze hadden in 87 al 14 miljoen albums verkocht en dan zou je normaal gezien niet echt problemen mogen hebben met studiotijd

Het was wel geen B-side(a song that had not yet been completed at the time of the album's release).
Het stond ook op die Garage Days(1987). Maar die is in 6 dagen opgenomen.

Ofwel is die fout die we horen geen fout ofwel hebben ze dit gewoon niet door anders zouden ze dit toch aangepast hebben op Garage Inc.?

[quote]Joy schreef:
nah, die fout is ze/hem vergeven

quote]Dat bewijst maar is dat de muziek door mensen gemaakt is . bij garage inc hebben ze alles gewoon overgenomen van garagedays zonder eraan te sleutelen .je hoort wel eens meer wat zoals een deur op de achtergrond dichtslaan bv.ik stoor me er niet aan

avatar van rusty nail
moterhead, hun voorbeeld zoals ze het noemen,heeft nooit muziek gemaakt op het niveau van metalllica .wel paar aardige nummers.
maar niet de puntjes op de i
goed eind jaren 70 met overkill en bomber daarna niet meer gegroeid

Geef mij maar de originele eighties Metallicaplaten.

'So What' vind ik overigens officieel het slechtste wat Metallica ooit al heeft gedaan... (Ja zelfs slechter dan St. Anger!!)

so what

druipt de meligheid en eenvoud dan ook vanaf, bewust

tekst slaat nergens op, tis gewoon een simpele domme kraker waar limp bizkit ook patent op heeft, alleen klinkt dit altijd nog 10 keer beter

so what,
eerst verneukt hetfield z,n stem op dat nummer.
en de waarde van de band was wel iets gedaalt , vond ik na het uitbrengen van dit plaatopvullertje.
nee,dit is meer iets voor een bandje dat je op een feestje laat komen.
als fan kan ik wel zeggen dat dit een diepte puntje was

Joy
ach, een album met covers, past zon nummer wel bij

erger vind ik een cover als tuesday's gone of whiskey in the jar waarbij zijn gitaar op het randje van vals klinkt

boring, gaap

avatar van rusty nail
ik luister eigelijk nooit naar disc 1 dat zegt genoeg . in tegenselling tot disc 2 daar staan wel een paar goeie covers op zoals:am i evil,blitzkrieg en stone cold crazy deze word regelmatig gedraaid. toch hou ik het liever op het eigen spul .en dan bedoel ik alles voor load