Childish Gambino - Camp (2011)

Label: Glassnote

6. Heartbeat (4:32)
  7. Backpackers (3:18)
  8. L.E.S. (5:21)
  9. Hold You Down (4:59)
  10. Kids (Keep Up) (4:57)
  11. You See Me (3:16)
  12. Sunrise (3:42)
  13. That Power (7:46)
  14. Freaks & Geeks *
  15. Not Going Back *
  16. Heartbeat [Treasure Fingers Remix] *
  17. Heartbeat [Oliver Remix] *
avatar van Rhythm & Poetry
En nog een album waar ik veel zin in heb. Hopelijk laat hij de zang achterwegen.

avatar van Chrisseh
Ja, hier ben ik ook benieuwd naar, z'n naamloze EP heeft me genoeg overtuigd for now.. Geen perfecte nummers maar wel een leuke combinatie van hip-hop en pop.

avatar van carero
Is een stream online inmiddels, Outside belooft in ieder gevel veel goeds

avatar van 'State Of Mind'
Deze plaat is off the chain.

Voor nu: 4.0

avatar van Jordyp
Outside is wel een geniale opener meteen

avatar van Rhythm & Poetry
Deze plaat maakt de verwachtingen meer dan waar. Childish Gambino klinkt hongerig en rapt met veel energie en emotie. De zang is aanwezig, maar zorgt eigenlijk alleen maar voor een fijne vocale variatie. En dan die heerlijke instrumentaties: melodieus en vol qua geluid. Ja, dit is een van de betere platen van dit jaar en een absolute aanrader.

Backpackers.. Seriously nice.

avatar van Elohim
Okay wacht... Dit is Troy can Community? Dit MOET ik checken!
Okay wacht... Dat is jammer... Het klinkt niet errug mooi.
Ben het heel erg eens met deze review:
YouTube - Childish Gambino- Camp ALBUM REVIEW

avatar van Rhythm & Poetry
Knap, binnen een paar minuten de plaat niet kennen en het vervolgens eens zijn met een populaire review (populair in de zin van: kijk mij eens een hipster willen zijn, eigenlijk zie ik perfect maar ik doe toch maar een bril op-populair).

avatar van Elohim
Ik geef het wel nog een kans hoor haha
Maar ik was al aan het luisteren voordat ik het postte.

Maar ik heb nu Heartbeat, All the Shine en Outside enkele keren beluisterd, en ben het ermee eens, tot nu toe.

Laten we het daar eerst op houden.
Ik kan me namelijk heel erg vinden in wat hij zegt over de teksten van dit album (van die paar nummers die ik heb beluisterd).
Ik zal, als ik thuis ben, de rest even downloaden en goed beluisteren... Want Troy van Community die muziek maakt is überhaupt

avatar van Jordyp
Deze plaat staat nog wel even op repeat, fantastisch album!

avatar van Chrisseh
Hmm.. Het album recycled wel wat beats die hij al eerder heeft gebruikt (You See Me klinkt wel heel erg als Yes). Maar dit soort 'dikke' beats hoor ik hem wel het liefst over, en dan vooral met lines als "She's an overachiever because all she does is suck-seed". Echt heerlijk, maar dan blijft het jammer dat hij toch weer iets te vaak zingt wat afbreuk doet aan het album..

Over de review; ik vind dat The Needle Drop meestal wel toffe reviews-videos maakt, hij doet ook niet alsof hij de waarheid in pacht heeft. Met dit album vind ik echter dat hij teveel focused op het imago van Childish en te weinig op de muziek zelf..

avatar van thgryda
Doet me wat aan kanye denken eigenlijk, ik weet niet goed wat ik er moet van vinden, sommige nummers klinken vet, andere klinken op het eerste gehoor wat plat. Alleszins nog wat vaker beluisteren voor ik er echt kan over oordelen.

thgryda schreef:
Doet me wat aan kanye denken eigenlijk
Ha, ik heb precies hetzelfde.. sommige nummers (o.a. Backpackers, die overigens zeer dope is) doen me inderdaad best aan Kanye denken.

Voor de rest ben ik het ook met je eens, het album werkt bij lange na niet in zijn geheel (voor mij)..

avatar van thgryda
Ik denk dat het voor mij zoals bij het album van Kendrick Lamar zal worden, enkele erg fijne nummers maar over het geheel niet spannend genoeg om echt bij te blijven. De producties zijn wel vaak erg mooi, maar ik vind het wat te soft, en tja al rappend vind ik em een iets mindere versie van kanye.

avatar van J.M.
Na één luisterbeurt vind ik dit echt tof!! Geweldig producties en fijne rapper.

avatar van Silky & Smooth
Beats als Kanye, maar iets harder. Raps als Tyler, maar iets meer beheerst. Zang als Drake, maar dan mooi. Echt een heel vet album dit! Inmiddels meerdere malen omver geblazen! 4,5*

avatar van He$$el_01
Kwam er net achter dat dit Troy is van Community (zoals Elohim hierboven al heeft gezegt zie ik). Maar even checken dan.

Heerlijk album.. Echt een groeier!

avatar van Kos
Kos
Childish Gambino?? wtf is dat nou weer voor artiestennaam.. lol

avatar van Rhythm & Poetry
Glover raps as Childish Gambino, a name he found from a Wu-Tang Clan name generator.

Klik.

avatar van Silky & Smooth
Ik had Sullen Choirboy mooier gevonden...

avatar van Elohim
Ik zal er toch aan moeten geloven... Ik haat het om mijn mening zo drastisch te veranderen, omdat ik graag gelijk heb...

Maar ik luister Outside nu even... En het klinkt best lekker... Misschien komt het omdat ik tegelijkertijd pepernoten eet, maar laat ik het toch nog maar een kans geven.
Rhythm & Poetry schreef:

Klik.

Klopt wel jah, heb hem ook gekregen na het invullen van mijn complete naam:

Thomas Peter van Es!

your Wu-Name is

Childish Gambino

Use it wisely, soldier.

Op Tha Lonely Donkey Kong en Big Gay Mule na toch wel de leukste naam die ze daar hebben, denk ik. Hoewel Ungrateful Ninja ook niet verkeerd was... Misschien dat ik ook een coole bijnaam kan vinden daar...
Nu net Dependable Skeleton gekregen...
Nieuwe bijnaam gecreëerd! Tha Lonely Skeleton.

Done.

avatar van Harderwiek
Toen ik hieraan begon had ik alleen de eerste twee tracks gehoord. Maar wat ik uiteindelijk hoorde was iets heel anders dan mijn verwachtingen die ik had na de twee eerste tracks. Zowel de producties al Gambino's raps schieten alle kanten op. Alleen de viool hoor je op veel tracks terugkomen. De vergelijking met Kanye kan ik mij wel in vinden. Ik vind de teksten soms alleen storend, hij heeft een lekker beheerste flow, maar de teksten zijn soms erg simpel en vervelend. Benieuwd hoe ik er over een paar luisterbeurten naar kijk. Onvoldoende gaat dit natuurlijk nooit worden

avatar van Silky & Smooth
Misschien het enige nadeel(tje) dat ik kan ontdekken tot nu toe zijn inderdaad zijn teksten. Die lijken wel vaak op elkaar. Storend vind ik het verder niet. Hij heeft wel een leuk verhaal over het hele album gezien.

avatar van Harderwiek
Ja klopt, hij vertelt het allemaal inderdaad op een fijne manier. Soms mag het schreeuwerige iets minder. De zang doet het ook niet verkeerd van zowel Gambino als van de zangeressen die af en toe voorbij komen

Lees net dat dit al zijn 4de album is en ook al 2 mixtapes heeft uitgebracht. Ben deze man afgelopen jaren dan helemaal mis gelopen....

avatar van Dakduivel
Ik vind hem in Community als Troy een baas, maar na het horen van Fire Fly denk ik dat ik dit hier niet aan ga beginnen.

avatar van WeztSide
Ik ben erg verrast hoe ik dit toch vet kan vinden, terwijl het eigenlijk moeilijk uit te leggen is waarom het geen hippop is. Het druist in tegen alles wat ik vet vind in hiphop, maar toch is het best dope.
Het is eigenlijk zoals ik graag Kanye zou horen.

avatar van Rhythm & Poetry
Snel zet InI op! Voor je het weet wordt je zo'n suffe mainstreamliefhebber en weet je niet meer welke artiesten nog echt zijn en nep.

avatar van WeztSide
Die opmerking had ik verwacht, maar dat is niet wat ik bedoel Robbie. Ik bedoel dat ik het schreeuwerig vind en soms nogal plat en oppervlakkig maar dat ik het toch ook heel vet vind. Dat heeft niks te maken met 'ekte hiphop' of of het 'mainstream' is. Voor dat soort meningen ga je maar naar Hiphopleeft als Drake gerecenseerd wordt.