Label: DGC

1. Dive (3:53)
  2. Sliver (2:12)
  3. Stain (2:38)
  4. Been a Son [Alternate Version] (1:53)
  5. Turnaround (2:17)
  6. Molly's Lips (1:51)
  7. Son of a Gun (2:48)
  8. (New Wave) Polly (1:46)
  9. Beeswax (2:47)
  10. Downer (1:42)
  11. Mexican Seafood (1:52)
  12. Hairspray Queen (4:12)
  13. Aero Zeppelin (4:38)
  14. Big Long Now (5:01)
  15. Aneurysm [Alternate Version] (4:35)
avatar van HammerHead
Met tracks als Dive, Sliver, Big Long Now en Aneurysm staan er toch een paar schitterende nummers op die niet hadden misstaan op een studioplaat. Ik ben het anderhalf jaar na dato dan ook nog even hartgrondig oneens met aERo. Judas O van de Pumpkins vind ik persoonlijk maar een matig plaatje, daarom is een band als Nirvana ook interessanter.

EDIT: samengevat, aERo: "Ik vind de Pumpkins interessanter" vs. HammerHead: "Ik vind Nirvana interessanter".

avatar van Beatlejim
Nirvana - Incesticide (1992)

Het niveau van deze CD is veel lager dan de gemiddelde Nirvana CD, maar dat betekent voor mij niet dat hij ook veel slechter, het zijn lekkere pakkende rifjes. Ik hou er wel van.

De hoes van CD is door Kurt Cobain zelf ontworpen, het is geen kunstwerk, maar voor een hoes is het prima.

Het album heeft als ik het goed heb gelezen 2 mil. examplaren verkocht, dat is niet mis.

Een nette 4.

avatar van Gajarigon
Ik voeg me toe aan het rijtje mensen die het einde het besteb deel van het album vinden. Nu, de opener mag er ook zeker wezen. Dive is een typisch voorbeeld van de powerpop die Nirvana zo populair maakte. Daarna komen een hele resem korte nummers, duidelijk b-kant materiaal dat niet echt irriteert maar ook zeker niet essentieel is. Als je volhoudt wordt je op het einde echter beloond met enkele leuke nummers, met als hoogtepunt de afsluiter. Aneurysm is zonder twijfel een van de allerbeste Nirvana nummers - onbegrijpelijk dat deze niet op Nevermind stond. En zo op de valreep nog nipt 3*.

avatar van muziek-fan
Nirvana - Incesticide (1992)

Het album begint met het nummer Dive. Het is een zeer mooie opener. De 3 beste nummers van dit album vind ik Stain,Been a son en Son of a gun. Bij alle 3 de nummers blijft het refrein wel hangen in je hoofd.

Silver vind ik dan weer het slechtste nummer van dit album. Het nummer begint heel goed maar toen het lied verder speelde kwam ik aan het stuk dat hij 8 keer grandma take me home zong. Ik luisterde verder en 3 zinnen daarachter kwam er weer eens 8 keer grandma take me home En dat ging zo verder.Ik vond het nummer eentonig en ik vind dat dit het slechtste nummer is van dit album..

Bij het nummer stain begint het nummer krachtig. Dan zingt hij [i][I'm a stain/i] en dat komt 3 keer terug. Maar dit nummer is niet eentonig. Dat nummer vind ik het beste van dit album.

Voor dit album geef ik een 3,5

avatar van adri1982
Mmm, ik kan juist geen echte draak op dit album vinden. Alleen 'Beeswax' is een zwakkere plek van deze ''verzamelaar' die ikzelf als een regulier album beschouw. Enkel 'Downer' staat op een eerder uitgebracht album (Bleach).
Op 'Beeswax' na? Ja, al die andere nummers zijn gewoon goed! Ze geven een echt rockgevoel en laten voornamelijk het oorspronkelijk geluid van Nirvana horen. 'Sliver', 'Been a son', 'Molly's lips', 'Son of a gun', 'Downer' en 'Aneurysm' hebben qua geluid zelfs een hoog punkgehalte.
Mijn favoriete tracks van het album; 'Son of a gun', 'Aero Zeppelin' en 'Aneurysm' ('Dive' wilde ik eigenlijk ook aanvinken).