Nirvana - Incesticide (1992)

Label: DGC

1. Dive (3:53)
  2. Sliver (2:12)
  3. Stain (2:38)
  4. Been a Son [Alternate Version] (1:53)
  5. Turnaround (2:17)
  6. Molly's Lips (1:51)
  7. Son of a Gun (2:48)
  8. (New Wave) Polly (1:46)
  9. Beeswax (2:47)
  10. Downer (1:42)
  11. Mexican Seafood (1:52)
  12. Hairspray Queen (4:12)
  13. Aero Zeppelin (4:38)
  14. Big Long Now (5:01)
  15. Aneurysm [Alternate Version] (4:35)
fredpit
Jazper schreef:

Nou nou...

Ik wil daar best over twijfelen hoor.

Vooral blijven twijffelen Jazper... Er zijn al zat van die "zekere mensen"op deze aardkloot...en daar wordt het niet beter van Wat Nirvana platen kan ik voor mezelf in ieder geval zeggen dat ik Nevermind beter vind. en als ik in een ruige pure bui ben dan zet ik Insectiside of In Utero op

avatar van Jazper
fredpit schreef:

YES! Uitgetwijfeld. Deze is beter. Geen twijfel mogelijk

Veruit de beste Nirvana cd. Dit laat de echte Nirvana horen, ongeschonden en puur.

Feeder

fredpit

ongeschoren en puur

avatar van dvdschaaf
Feeder schreef:

Helemaal mee eens

Feeder schreef:
Kom kom, niet overdrijven hé. In utero is toch wel een heel stuk beter hoor.

Die geforceerde 'We doen net alsof we ons helemaal niets van jullie aantrekken, media'-plaat?
Vind ik helemaal niet.

Dit is de pure Nirvana zonder frutsels, en zo hoorde het eigenlijk ook te zijn...

fredpit schreef:
ongeschoren en puur

avatar van Oldfart
Ik heb een vinyl verzamelaar die "Wipe Out"heet.
Weet 1 van de Nirvana die-hards hier iets van die plaat.
Heb hem hier niet ( werk) weet dus ook niet uit m'n hoofd wat er op staat.
Maar is iemand bekend er mee?

Ik moet tot mijn schande bekennen dat ik waarschijnlijk deze lp zelfs nooit helemaal gedraaid heb

avatar van Oldfart
Dit kwam ik tegen na wat heen en weer gegoogle;

Wipe Out: A Collection of Unreleased Studio Sessions"

1991 - LP/CD on Club Records (no serial number)
Recorded:
"The tracks on this limited edition are studio sessions recorded in Seattle, 1990"

Quality: Very good, but bad editting
Songs: Spanks Through (3:00) / About a Girl (2:35) / Love Buzz (3:16) /
13 at Polly (2:34) / Son of a Gun (2:46) / Turn Around (2:17) / Dee Seven 4:50 (D-7 3:46) / Molly's Lips (1:48) / Everything and Nothing (3:22) / Lithium (4:08) / Breed (3:02) / In Bloom (4:22) / Stay Away (3:21)

Is dit ook officieel uitgebracht? Staan er dingen van op Incesticide?

avatar van ZERO
Of het officieel is uitgebracht weet ik niet, maar bijna alle nummers staan op een andere cd.

Spanks Through = Spank Thru. Staat live op "From the muddy banks of the wishkah. Jammer genoeg niet op een gewone cd, want toch wel één van de betere Nirvananummers!

About a girl en love buzz staan op "Bleach".

Polly, Lithium, Breed, In Bloom en Stay away staan op "Nevermind".

Son of a gun, Turnaround en Molly's Lips staan op deze "Incesticide".

D7 is nooit op cd verschenen. Goed nummer, dat dan weer wel!

Everything en nothing is één van de vele namen van 'Verse Chorus Verse'. Het nummer is ook te vinden als Laundry Room of Sappy. Het is ook nooit op cd verschenen, jammer genoeg, want wederom een goed nummer!

avatar van douwens
Dit is naar mijn mening de meest raauwe plaat van Nirvana, luister er de laatste tijd graag naar. Vooral Dive is zo een lekker meeschreeuw nrtje. Turnaround is ook top, eigenlijk is het zoiezo een heerlijk Nirvana album. Laat nog wat meer scherpe randen zien van deze legendarische Grunge band. *4

avatar van phantasia
Luister de laatste weken vooral de laatste nummers:
12. Hairspray Queen
13. Aero Zeppelin
14. Big Long Now

10 jaar geleden vond ik dit de minst interessante nummers, nu de beste van dit album.
Wat mij betreft is toch Nevermind de sterkste met in Utero op een zekere tweede plaats. (bijna) ieder nummer van Nevermind is fantastich (al skip ik Lithium iedere keer).
Deze cd 4 sterren!

ZERO schreef:
D7 is nooit op cd verschenen. Goed nummer, dat dan weer wel!

Ze staan beiden op de box set.

Vind hem eigenlijk niet zo heel bijzonder.. De helft is goed, de helft minder. 2.5*

avatar van thetinderstick
Fantastisch dit schijfje. En dat voor een 'tussendoortje'. Veel punkier dan Nevermind of In Utero, maar het klinkt allemaal zeer lekker. 'Dive', 'Stain', 'Son Of A Gun', 'Mollys Lips' (een geweldig nummer terwijl het maar uit 2 akkoorden bestaat die steeds herhaald worden). En dan natuurlijk de afsluiter 'Aneurysm'. IJzersterk materiaal allemaal.

thebyrds69
Een goed grunge allegaartje, met af en toe echte uitschieters, en dan richt ik me voornamelijk op het nummer sliver wat echt super is.

Toch typisch. Terugkijkend vind ik Nirvana eigenlijk maar een matig pre-bandje voor de machtige Foo Fighters.
Maar deze cd klinkt als de sneaky klassieker die de band eigenlijk altijd al in zich had.

avatar van Germ
Germ (crew)
kaztor schreef:

couldn't agree more. Dit is ook samen met Bleach het enige album dat ik kan waarderen van Nirvana. Het zwaar overschatte Nevermind en helemaal In Utero (Routine) zijn vreselijke oorwurmen.

Kevin Kattouw
een van de betere CD's van ze. Gewoon echt nirvana en dus goed.

avatar van Schizophrenia
Laatst weer eens beluisterd, en moet concluderen dat dit toch wel een hele lekkere cd is.

Ik sluit me bij een paar andere aan, die dit samen met Bleach en de live cd het beste werk vinden. Gewoon keiharde (punk)Rock.

stuart
Jullie (Kaztor, Germ en Schizo) bedoelen waarschijnlijk dat jullie dit werk ZELF het MOOISTE vinden. Dat mag.

ZERO schreef:

Als ik het me goed herinner was Spank Thru oorspronkelijk uitgegeven op een Sub Pop sampler uit ca. 1987. Ik heb 'm op CD gehad, er stond ook wel leuk ander materiaal op, waaronder Green River (Stone Gossard en Jeff Ament pre-Pearl Jam).

avatar van Madara_

whahahahahahahaahahahaha !
Geweldig, je kan veel van Nirvana zeggen, maar het nou te vergelijken met the foo fighters en dan matig vinden, pfff.
Dave grohl zou nu op de hoek van de street spelen voor een geld als hij niet in Nirvana had gezeten auwe
Ik heb overigens niks tegen The Foo Fighters, The pretender, All my life, Best of you , toppers!

avatar van gd90
Dit kun je natuurlijk moeilijk een volwaardig nirvana album noemen, alhoewel hier toch een paar sterke songs op staan.

Dit is gewoon rocken zonder "goed" proberen te zijn en dat bevalt me wel.

Verder vind ik dat de Foo Fighters en nirvana nergens een punt van overeenkomst hebben, enkel dat Dave Grohl in beide groepen speelt (of heeft gespeeld...) en daar stopt het ook, op muzikaal vlak kun je ze echt niet vergelijken.

avatar van Beatlejim
Nirvana - Incesticide (1992)

Het niveau van deze CD is veel lager dan de gemiddelde Nirvana CD, maar dat betekent voor mij niet dat hij ook veel slechter, het zijn lekkere pakkende rifjes. Ik hou er wel van.

De hoes van CD is door Kurt Cobain zelf ontworpen, het is geen kunstwerk, maar voor een hoes is het prima.

Het album heeft als ik het goed heb gelezen 2 mil. examplaren verkocht, dat is niet mis.

Een nette 4.

Beatlejim schreef:
Het niveau van deze CD is veel lager dan de gemiddelde Nirvana CD

Veel hoger bedoel je zeker?

Madara_ schreef:

whahahahahahahaahahahaha !

Nirvana was er gewoon op het juiste moment. Verder heeft (vind ik) Foo Fighters veel meer in huis dan Nirvana. Een meesterwerk zoals In Your Honor zie ik Kurt toch niet snel maken, eerlijk gezegd. Kurt deed z'n ding goed, maar hou toch eens op met die verheerlijking, man.

avatar van Beatlejim
Nee zeker niet hoger. De rifjes zijn ongelofelijk makelijk, verder hoor je dat het gewoon stuk of 20 nummers die ze gewoon even op een CD hebben gezet, Maar ik vind het toch een geweldige CD, want nummers hoeve niet ingewikkelt tezijn.

avatar van Beatlejim
Bij Nirvana is het eigelijk een beetje: Kurt Cobain & Nirvana. Want zonder Kurt was Nirvana geen cent waard, en je hebt gezien Nirvana heeft 3 verschilende drummers gehad, ze ware zeker minder goed als Dave Growl, maar het bleef gewoon goeie muziek.

Beatlejim schreef:
zonder Kurt was Nirvana geen cent waard