Leonard Cohen - Old Ideas (2012)

Canada
Label: Columbia

1. Going Home (3:51)
  2. Amen (7:35)
  3. Show Me the Place (4:09)
  4. The Darkness (4:29)
  5. Anyhow (3:08)
  6. Crazy to Love You (3:06)
  7. Come Healing (2:53)
  8. Banjo (3:23)
  9. Lullaby (4:46)
  10. Different Sides (4:05)
Misterfool
77 is hij al, maar komt toch met een nieuw album op de proppen. Hoes doet me niet zoveel, maar ik ben benieuwd naar het eindproduct.

avatar van AOVV
'Show Me the Place' is te beluisteren op zijn website, en dat vind ik alvast een geweldig nummer. Dat wordt één van de meest interessante releases van de komende maanden, volgens mij.

avatar van Slowgaze
'Show Me the Place' begin ik ook steeds mooier te worden en ik ben nu zeer benieuwd naar de studioversie van het prachtige 'The Darkness', dat evenals 'Lullaby' op het internet rondzwerft in een live-uitvoering.

avatar van AOVV
Inderdaad, Slowgaze! Prachtige live-versies. Maakt het des te boeiender, om hier naar uit te kijken.

avatar van reptile71
Wat heerlijk dat hij nog steeds een album kan uitbrengen.

avatar van Lost
Leonard Cohen en mooie platenhoezen is zoiets als Leonard Cohen en goede managers...

Gelukkig telt wat erin zit...

avatar van Slowgaze
De studioversie van 'The Darkness', simpelweg 'Darkness' genaamd, staat online.

avatar van AOVV
Mooie studioversie, doet me nog meer hunkeren naar het nieuwe album.

avatar van tsjong
Klinkt zeer goed!

avatar van music4life
Ik kijk hier echt naar uit! En afgaand op 'Show Me The Place' en 'The Darkness' gaat dit een ontegenzeggelijk mooi album worden

avatar van Stalin
Hier een recent interview:

GQ.

The possibility of touring again
"I decided that I'll start smoking again when I'm 80. I'll be 78 this year, so if I go out on tour for a couple of years I'll be able to start smoking on the road. I'm looking forward to that, so it is a possibility."

En de tekst van ''Going Home'': New Yorker.

avatar van Sandokan-veld
Haha geniale tekst weer

avatar van Slowgaze
Pracht van een tekst, dat moet gezegd worden. Volgens mij hergebruikt hij korte gedeelten van een gedicht, of meerderen, uit Book of Longing. Doet Lennie wel vaker; zo waren 'Avalanche', 'True Love Leaves No Traces' en 'Suzanne' ook eerst gedichten. Ik ben dus wel benieuwd of-ie meer uit Book of Longing gaat gebruiken, want dat is een mooi, dik boek geworden.

avatar van Stalin
Hier nog wat nieuwe interviews/recensies:

The Guardian

Telegraph

Uncut

Last February, Cohen's daughter Lorca had a baby with Rufus Wainwright, but Cohen denied that a duet with Wainwright was on the cards. "He can keep a tune and that puts me at a disadvantage."

Ik kijk in elk geval uit naar dit nieuwe album van deze held der helden en hopelijk mag ik hem nog eens live aanschouwen

Album komt op 31 januari uit en dus kan ik hem nog net op tijd kopen en naar mijn MP3 speler rippen alvorens ik op 1 februari voor 2 weken naar British Columbia vertrek voor mijn mooie hiking avontuur

avatar van Slowgaze
En ook Going Home is nu beluisterbaar.

khonnor
ganse album kan vanaf vandaag hier beluisterd worden

mijn vriendelijke werkgever blockt deze functionaliteit, maar ik weet wat het eerste is dat ik ga doen als ik vanavond thuis kom

avatar van Yann
Thanks, khonnor! Hier wordt inmiddels fijn beluisterd.

Klinkt verrassend goed op het eerste gehoor: minder nodeloze filler, cheesy synths & dito productie en (hoewel nog steeds prominent aanwezig op een aantal nummers) nodeloze backings dan op zijn ander recenter werk. Niveau lijkt toch hoger te liggen dan op Dear Heather & 10 New Songs.

avatar van Slowgaze
Ditto productie? Doet die ook al producties?

avatar van perrospicados
"He's a lazy bastard living in a suit"

avatar van lazarrus
Video: Sings Leonard Cohen's 'Paper Thin Hotel' | Rolling Stone - rollingstone.com
Volgens dit artikel verschijnt er binnenkort ook nog een album 'Old Ideas with New Friends', met samenwerkingen met andere artiesten, waaronder 'Paper Thin Hotel' door Greg Dulli. Heerlijke versie als je't mij vraagt (en wat is die man veranderd!).

avatar van Ducoz
Different Sides... tja, een beetje jammer als je op zo'n leeftijd nog over dat soort onderwerpen zingt.
Imagine je opa, die dat zingt...

Buiten dat om vind ik dit een vrij saai, fantasieloos album.
Dat hij het nog kan is op nummers als "Come Healing" en "The Darkness" te horen.
Maar voor de rest is dit gewoon niet veel, wat jammer is.
Maar niet geheel onverwacht, eigenlijk.

avatar van Madjack71
Nieuwe Cohen maakt de start van 2012 al heel aangenaam, samen met de a.s. komst van de nieuwe Springsteen, wordt ik wel muzikaal verwend door 2 van mijn grote favorieten. Ik hoop dat Sharon Robinson dit keer niet als een secondelijm achter Cohen blijft herhalen en dat de grootmeester zelf veelal de ruimte neemt en Robinson een gepaste plaats inneemt, want bij Ten New Songs vond ik het wel een storende combinatie.

k.grubs
Vooralsnog erg mooi, nog geen teksten gehoord waar een 77-jarige zich voor zou moeten schamen.

k.grubs schreef:

Inderdaad, blijkbaar bestaat er volgens Ducoz een leeftijdslimiet waarop je nog enige seksuele innuendo in je teksten mag verwerken - ondanks het feit dat het hier in met name different sides nog behoorlijk smaakvol gedaan is. Vind dat nogal goedkope kritiek eigenlijk, los van het feit dat de meeste nummers op deze plaat sowieso eerder over thema's gaan die je wel degelijk van een man van zijn leeftijd zou verwachten. Al wie zich daar dan stoort kan toch niet al te goed geluisterd hebben.

avatar van Ducoz
Of jij kan het gewoon niet hebben dat ik lager stem dan dat jij doet, en laat dat op een vervelende manier blijken door mij te bekritiseren op het feit dat ik dit gewoon een saaie plaat vind.
Ik vind het nogal goedkoop dat je dat dan afdoet als goedkope kritiek, zeker als ik van jou kant geen argumentatie hoor waarom dit album volgens jou nou 4 sterren moet krijgen.

Rizz
4.5 ster op Rolling Stone, niet iedereen neemt dat blad nog serieus, maar ik vond het wel leuk en opvallend.
Old Ideas

avatar van Mctijn
Niet vernieuwd, niet spannend en vol met zijn bekende cliches. Ik kan zijn oudere werk goed hebben, maar dit album heeft me moeite gekost om een aantal luisterbeurten te geven. Vanuit het perspectief gezien dat een bejaarde deze plaat heeft gemaakt, is het natuurlijk een grootse prestatie, maar weer terug op aarde is het een van zijn mindere platen. Ik probeer het over een paar weken nog eens....

avatar van Arrie
k.grubs schreef:

Hier sluit ik me bij aan.

Ook erg sfeervolle plaat, waar zijn stem, die weliswaar oud klinkt, erg aan meewerkt. Het krijgt in combinatie met de instrumentatie daardoor wat donkers, naar mijn mening. Teksten en liedjes zijn ook uitstekend, waardoor het na vaker beluisteren zeker een 4* en misschien zelfs iets hoger zal worden. Grote verrassing! Ik kende namelijk alleen nog zijn eerste drie albums.

avatar van Slowgaze
Wat mij betreft z'n beste sinds Ten New Songs.