Ducoz schreef:
Of jij kan het gewoon niet hebben dat ik lager stem dan dat jij doet, en laat dat op een vervelende manier blijken door mij te bekritiseren op het feit dat ik dit gewoon een saaie plaat vind.
Ik vind het nogal goedkoop dat je dat dan afdoet als goedkope kritiek, zeker als ik van jou kant geen argumentatie hoor waarom dit album volgens jou nou 4 sterren moet krijgen.
Ik noem gewoon een kat een kat en die kritiek die je daar aangaf raakte gewoon kant noch wal (moest je nou nog anyhow genoemd hebben dan had het al meer steek gehouden) tenzij je werkelijk vindt dat er blijkbaar een leeftijdslimiet staat op dat bepaalde onderwerp - ondanks de smaakvolle aanpak, wat ik persoonlijk een nogal enggeestige houding vindt.
Waarom vind ik dit goed? Eerste 4 en het laatste nummer bleven bij mij onmiddellijk hangen (vrij zeldzaam voor Cohen-nummers na 1975 in feite) met The Darkness en Show me the Place als uitschieters (wat mij betreft beter dan eender welk nummer op zijn vorige 2 platen), er zit genoeg variatie tussen de nummers zonder dat de CD alle kanten uitschiet, de veelal contemplatieve teksten zijn op een vrij hoog niveau en de productie is voor het eerst sinds lange tijd nog eens goed te verdragen.
Dit haalt het natuurlijk niet bij Songs of Leonard Cohen of Songs of Love & Hate maar 't lijkt me ergens ook vrij oneerlijk om meer dan 40 jaar na datum elk album van hem daarmee te vergelijken. Misschien heb ik lagere (of realistischere

) verwachtingen dan sommige anderen hier maar ik verwacht niet (in tegenstelling tot b.v. Mctijn hierboven blijkbaar) dat een 77-jarige opnieuw het wiel gaat uitvinden, gewoon een degelijke plaat maken die de slechte smaak die Dear Heather toch wel naaliet wegspoelt is goed genoeg en wat mij betreft voldoet Old Ideas daar ruimschoots aan.