First Aid Kit - The Lion's Roar (2012)

Zweden
Folk
Label: Wichita

1. The Lion's Roar (5:07)
  2. Emmylou (4:18)
  3. In the Hearts of Men (4:14)
  4. Blue (3:12)
  5. This Old Routine (4:24)
  6. To a Poet (5:44)
  7. I Found a Way (4:13)
  8. Dance to Another Tune (4:50)
  9. New Years Eve (3:07)
  10. King of the World (3:39)

met Bright Eyes

11. Wolf * (3:40)
  12. Marianne's Son * (3:35)
  13. I Just Needed a Friend * (3:29)
avatar van Hedser
Ik kende deze band nog niet, maar The Lion's Roar kwam vanochtend langs op MTV en die klonk erg goed. Misschien maar eens achteraan gaan.

Ik heb de video ook even toegevoegd.

avatar van AOVV
Mooi nummer, inderdaad. Ligt ook helemaal in de lijn van hun debuut, dus dit ga ik ook wel lusten.

avatar van L_T_B
Gesigneerde exemplaren te koop bij Recordstore.co.uk.

avatar van Arrie
Ik heb al een cd en twee 7"-singles die door hun persoonlijk zijn gesigneerd na hun concerten (heb ze tweemaal gezien). Leuk dus, maar dat hoeft van mij niet per se.

Persoonlijk vind ik de B-kant van het singletje The Lion's Roar ook mooi, Marianne's Son heet dat nummer. Ik kijk er best naar uit, en de nieuwe nummers klonken mooi bij het concert, maar ik weet niet, ik heb zomaar een gevoel dat dit niet zo mooi als het vorige album wordt. The Lion's Roar ligt prettig in het gehoor, maar weet toch niet echt te raken. Ik vind ze er qua zang wel op vooruit gegaan (en het was al zo goed!).

avatar van Guinness1980
Ongeveer een jaar geleden The Big Black and the Blue gekocht en dat album beviel goed.
Een tijdje geleden The Lion's Roar op de radio gehoord.
Benieuwd naar de rest van het album

avatar van IntoMusic
The Lion's Roar beloofd weer veel goeds voor de eerste maand van het nieuwe jaar. Leuk, ben erg benieuwd naar deze release... Geweldig refrein ook:

and i'm a goddamn coward, but then again so are you
and the lion's roar, the lion's roar
has me evading and hollering for you
and i never really knew what to do

Overigens zijn ze live ook erg goed bij stem.

Hedser schreef:

Ik heb de video ook even toegevoegd.

Wat! op MTV? Serieus, wel obscuur digitaal kanaal heeft MTV nu weer?

Maar ben ook wel benieuwd naar de nieuwe, helaas kan ik er in de Paradijskerk niet bij zijn vanwege The war on drugs, maar hopelijk worden ze wederom voor Primavera bevestigd.

(willie) schreef:

Wat! op MTV? Serieus, wel obscuur digitaal kanaal heeft MTV nu weer?

Het was gewoon op het reguliere kanaal, ik stond er ook van te kijken.

De single is ook erg leuk (Emmylou)

avatar van Motdattan
Mmm, ik ben nog de enige die gestemd heeft, terwijl 'ie wel al te pindakazen is. Dan van mij maar een klein stukje over het album. Niet heel veel anders dan het vorige album, Big Black and the Blue. Maar wel weer een heel mooi album met prachtige stemmen van de twee jonge zusjes. Voorlopig The Lions Roar en Emmylou als favorieten. En 4,5* voor dit schitterende album.

avatar van IntoMusic
Dacht dat deze nog niet uit was. Ga gelijk even online zoeken en bestellen. Je maakt me wel nieuwsgierig, echter verwacht ik ook niets minder dan de kwaliteit van hun debut dus dat zit wel snor

avatar van jrn
jrn
Zo die melodielijn van Emmylou doet wel heel sterk denken aan One (U2). Verder klinkt het allemaal zeer aandoenlijk doch aangenaam.

Heerlijk album! Grootste verschil met vorig album is dat "The Lions Roar" veel meer country achtige invloeden heeft dan "The Big, Black and The Blue". Bevalt me erg goed!

jrn schreef:

Dat hoor ik er helemaal niet in eigenlijk.

avatar van IntoMusic
Ik heb Emmylou nu 2x achter elkaar beluisterd en daarna One van U2, maar misschien moet jrn even uitleggen wat hij dan voor herkenning hoort? Ik kan die namelijk ook niet vinden/horen.
Wat ben ik daarnaast wel blij dat zij hun opvolger in dezelfde lijn als het debut voortzetten. Wat hebben die meiden een heerlijke klanken bij elkaar en wordt helemaal vrolijk als ik de cd opzet. Let the spring begin .

avatar van IntoMusic
Erg sterk en verslavend plaatje. Het einde van Dance to Another Tune (laatste minuutje) doet mij sterk aan de 70's denken en wel Earth & Fire. Theatraal, geweldige 'la-la-la'-zang en met enorm veel energie gebracht. Vreemde vergelijking, maar dit geeft ook de kracht van FAK weer: veel invloeden hoor je terug in hun sound en zang.
Ja, ik ben erg tevreden met hun opvolger en als je het niveau kunt volhouden na een sterk debut, dan mag je blijven .

avatar van Thomas91
Hij staat op Spotify! Eerste indruk is positief in ieder geval. Mooi, ga ik zeker vaker luisteren. The Lion's Roar heb ik overigens ook wel eens op MTV gezien. Op hun kanaal Brand New wordt wel meer goede muziek gedraaid.

avatar van AOVV
Waarom moet deze plaat nu net uitkomen in het midden van m'n examenperiode? Erg jammer, want ik heb niet zo veel tijd dan. Dat ga ik volgende maand dan maar ruimschoots goedmaken; 'The Lion's Roar' en 'Emmylou' beloven alvast heel veel goeds.

avatar van Ducoz
Heerlijke folk van deze Zweedse dames.
Schitterende samenzang en composities, welke doen terug denken aan Crosby, Stills, Nash and Young.
Maar ook zeker naar de Fleet Foxes, welke vergelijking misschien treffender is.
In mijn ogen is dat dan ook een zeer groot compliment.

Luister bijvoorbeeld alleen al naar "I Found A Way" of "Emmylou", closer to Fleet Foxes zou je het haast niet schoppen.

Klasse plaat.

avatar van Thomas91
Ik vind het eerlijk gezegd veel beter dan Fleet Foxes. Al moet ik zeggen dat ik vooral bekend ben met hun tweede album.

avatar van Jurr_on
Deze Zweedse balletjes folk in een country dipsausje smaakt zeer aangenaam!
De misschien voor sommige wat eentonige zang wordt gecompenseerd door meerstemmige heerlijkheden en voldoende variatie in melodie. Noem ze de zusjes van Fleet Foxes en de nichtjes van Laura Veirs.

Heeft al kwalificatie afgedwongen voor eindejaarslijsten van 2012!

avatar van music4life
Fijn indie folk plaatje. Vergelijkingen met Mumford & Sons en Fleet Foxes.

avatar van The Eraser
Een eerste mooie ontdekking van 2012 Ook hun EP en debuutalbum zijn de moeite waard, alles is van een gelijkwaardig niveau. De meisjes zingen prachten en op de composities is niets aan te merken. Benieuwd wat er de komende jaren nog uit de koker van deze jonge zusjes komt.

avatar van AOVV
Dan toch maar tijdens m'n examenperiode gaan luisteren, met het grote risico dat dit een lichte verslaving wordt, die mijn studies wat zou kunnen bemoeilijken. Ik kon er gewoon niet aan weerstaan, die eerste twee nummers waren zo veelbelovend. Het zijn ook meteen de beste nummers naar mijn gevoel, maar misschien komt dat doordat ik ze al enkele malen heb beluisterd, en de andere nummers vandaag slechts voor de eerste keer. De tijd zal het uitwijzen.

Wow, dit is goed zeg, ze worden eindelijk volwassen!

willemweetniet schreef:
Wow, dit is goed zeg, ze worden eindelijk volwassen!

Kun je dan een verschil horen dan? Ik in ieder geval niet, want ze hadden op hun debut al een volwassen sound (mening!)....

avatar van hidalgo
mooie muziek mooi gezang heerlijk dus ff in het zweeds iets zeggen
wunderbar alboem

Op aandringen van bonothecat maar eens beluisterd. Enigszins met de nodige scepsis er aan begonnen want namen als Fleet Foxes doen het niet voor mij.
Nu, dat viel wel mee. Het is muziek die inderdaad wel in mijn straatje past. Mooie liedjes, mooie zang en verder eigenlijk niet zo heel erg bijzonder.
Het raakt me niet echt; het kabbelt zeer aangenaam voorbij en dat is het dan wel. Misschien iets té mooi op sommige momenten. Maar ik mag er verder wel graag naar luisteren en het zou me niet verbazen als de klik er in de toekomst opeens wat sterker is.

IntoMusic schreef:

Die vond ik ook goed, maar deze vind ik net wat spannender en beter. Moeilijk uit te leggen waarom, heeft even wat meer luisterbeurten nodig dat te bepalen.

avatar van Raoul
Conor Oberst en Mike Mogis zijn de redenen voor mij om dit album in eerste instantie te luisteren. Ik ben blij dat ik even wilde horen wat ze nu weer in elkaar hadden geflanst. Prachtig album na 2 keer luisteren. Voorlopig minimaal 3,5*, misschien 4* of zelfs 4,5*?