Nul Elf Acht - Halve Literatuur (2011)

Uitgebracht in eigen beheer

11. Halve Literatuur
  12. Strontbeu
  13. Tussenstand
avatar van He$$el_01
Het staat toch wel op internet lijkt me?

Nope.

avatar van He$$el_01
Knap, in deze tijd.

avatar van Ola
Ola
Gekocht bij de Drvkkery in Middelburg.
Pompt nu door mijn speakers
Beoordeling zal snel volgen.

Berichten verplaatst naar Nul Elf Acht

avatar van Slowgaze
Ik vind 'm tot nu toe wat tegenvallen. Heb de vorige niet gehoord, maar die schijnt vrij legendarisch te zijn en als ik zo de andere berichten hier las, had ik behoorlijk hoge verwachtingen. Vergeleken met bijv. Opgezwolle vind ik het evenwel een stuk minder sterk.

avatar van Rhythm & Poetry
Je moet niet alles geloven wat ze op MuMe zeggen. Deze act stelt inderdaad niet al te veel voor maar wordt op een of andere manier gezien als de tegenhanger van Opgezwolle.

avatar van thgryda
Ik wou al langer iets checken van deze crew omdat zoals r&p zegt, ze vaak worden gezien als de crew die misschien wel beter is dan Opgezwolle. Dat betwijfel ik echter wel, ik checkte al een paar tracks van flessenpost, klonk aardig maar zeker minder dan Opgezwolle of Typhoon. We zullen zien (horen)...

avatar van Slowgaze
Qua teksten, flows, karakteristieke stemgeluiden en biets blijft Nul Elf Acht wel achter. En qua artwork trouwens ook; wat een lelijke cover.

avatar van thgryda
Dus lyrics, flows en stemgeluid (raps dus) minder en beats ook... Dus alles is minder inderdaad onvindbaar, jammer

Jij snapt het.

avatar van Delars
Neger R. De Vries is niet minder dan Rico of Sticks.

Rhythm & Poetry schreef:
Allang geen tegenhanger meer gezien de heren rappers van Opgezwolle steeds minder zijn geworden in de loop der jaren, en met dit album bewijzen de mannen uit Zeeland nog maar eens Rico en Sticks ver voor te zijn anno nu.

avatar van Slowgaze
Wat Rico dit jaar presteerde op DMT, dat niveau hebben die Zeelanders nog lang niet.

avatar van Ola
Ola
Zeelanders.... Wat dacht je van Zeeuwen?

Vergelijking met Opgezwolle slaat ook nergens op.
Deze mannen brengen alles uit in eigen beheer, zien rappen meer als een hobby en hebben totaal de intentie niet om door te breken.

avatar van Slowgaze
Soit, Zeeuwen, even een korte slip of the toetsenbord.

Slowgaze schreef:

Dat ben ik met je een. Maar Rico heeft sowieso een heel nieuw pad gekozen, teksten zoals hij ze spit passen helemaal niet op dit album. Ik vind Opgezwolle ook wat beter, maar dat betekent niet dat er buiten Opgezwolle niet ook hele goede Nederlandstalige hip-hop gemaakt is en kan worden, zoals ook op dit album te horen is. Overigens vind ik dit dan wel weer een stuk beter dan bijvoorbeeld het album van Sticks & A.R.T. Maar sowieso is Rico op het moment een stuk beter dan Sticks, al laat die laatste af en toe nog horen nog een flink eind mee te komen (zoals zijn verses op DMT).

Maar nu over dit album, want ik heb hem zojuist voor het eerst heb mogen beluisteren (jawel, ook bij mij is hij binnengekomen). En hij is bepaald niet tegengevallen. Een erg goed album, productioneel van hoog niveau (het titelnummer ) en met goede raps van Vinnie en Neger R. de Vries. Jammer dat KD en Junior er niet meer bijzitten, al laten ze hun kunsten nog wel horen op dit album. Ook zonder hen als vaste waarde weten de twee overgebleven groepsleden dit album met gemak te dragen over het sterke productiewerk van DJ Vindictiv en een enkele andere productie.

Slowgaze schreef:
Nou heb ik van DMT maar een paar nummers gecheckt en Rico liet daar i.t.t. het Fakkelbrigade-album en zijn verses van de afgelopen jaren zien het nog zeker wel te kunnen (op Eigen Wereld vond ik hem fenomenaal) maar voor het hoogtepunt qua teksten van deze heren verwijs ik je hier naar door en het lijkt me ook zeer, zéér sterk dat DMT qua niveau raps beter is dan die EP, of welke plaat van deze mannen dan ook. Overigens knap om te zeggen dat ze het niveau niet hebben van Opgezwolle terwijl je, buiten dit album, geen werk van ze kent .

Hij heeft het over het niveau op dit album

En ik herhaal nogmaals: Rico's raps vergelijken met die van die van 0118-Vier of Nul Elf Acht is als appels met peren vergelijken, het zijn compleet verschillende stijlen (ik zou DMT maar gauw checken, overigens niet een heel gemakkelijke plaat als je het mij vraagt). Ik vind hoe Rico daar rapt echt ongelooflijk vet en ik vind hem ook iets beter. Maar daar wil ik wel bij zeggen dat Rico na Typhoon mijn favoriete MC is.

niels94 schreef:
Hij heeft het over het niveau op dit album
Slowgaze schreef:
Hij heeft dus dus niet enkel over dit album, en als dat wel is dan moet ie dat maar duidelijker formuleren.

En ik check geen albums die door Kubus zijn geproduceerd, sorry.

avatar van Slowgaze
Oké Mink, bedankt voor de tip, ik ga eens achter die EP aan.

avatar van niels94
Dat moet je absoluut doen, die EP is echt ziek

Slowgaze schreef:
Oké Mink, bedankt voor de tip, ik ga eens achter die EP aan.
Ik verwacht niet dat die EP je mening opeens drastisch verandert, maar het valt iig te proberen.

avatar van Harderwiek
Ik vind de Rico van Eigen Wereld wel beter dan beide heren hier. Maar als ik nu die vergelijking moet maken dan kies ik toch echt voor de kant van deze twee mannen. Op deze plaat voel je de kracht en passie achter de stem van de jongens, terwijl Rico mij ook DMT erg teleur wist te stellen.

Harde Schijf is voor mij de sterkste EP uit Nederland. Keihard!

avatar van Delars
Dit album heeft gewoon tijd nodig om te groeien.
Niet na 1 luisterbeurt beoordelen, want dan kan je bij lange na niet alle geniale lines en woordspelingen hebben gehoord.

avatar van 'State Of Mind'
Zonde dat dit zo weinig aanzien/promotie krijgt, wellicht het beste plaatje nederhop van 2011. (nog niet geluisterd, alleen snippets)

avatar van Slowgaze
Hmm, ik begin met een 3,5* met kans op een 4* in de toekomst.

avatar van Harderwiek
'State Of Mind' schreef:

Ik zie daar geen nadeel in hoor

avatar van 'State Of Mind'
Hoezo? Dat betekent dat a; minder mensen er van kunnen genieten/minder mensen kunnen bereiekn en b; de mannen er financieel gezien minder winst op kunnen boeken.

sxesven
Vandaag binnen, en net de eerste luisterbeurt erop zitten. Valt bepaald niet tegen, hoewel een definitief oordeel nog niet echt te vellen is. Tegen het einde, vind ik ook, piekt het album - de laatste vier tracks zijn erg sterk, en de rest staat er wel ietwat van in de schaduw. Rappers goed, producties adequaat; nadeel vind ik de bijna lome, zomerse insteek - het is allemaal wel errug rustug en chill. Het mag voor mij wel iets ruwer en rauwer, aangezien jazzy, zomerse en aanverwante hiphop me persoonlijk gewoon wat minder aanspreekt. In dat licht vind ik vergelijkingen met Opgezwolle ook wat krom, aangezien het in ieder geval productioneel compleet andere koek is. Qua flows en teksten vind ik deze mannen ook (nog?) niet op kunnen boksen tegen Opgezwolle in hun hoogtijdagen, hoewel die natuurlijk alweer een tijdje achter ze liggen (maar toch, DMT vs. Halve Literatuur? DMT wint het voor mij.). Hoe dan ook, geen verkeerd plaatje dat in ieder geval nog een flink aantal luisterbeurten gaat krijgen. Voorlopig een 3,5*.