Nul Elf Acht - Halve Literatuur (2011)

Uitgebracht in eigen beheer

11. Halve Literatuur
  12. Strontbeu
  13. Tussenstand
avatar van Slowgaze
Ja, wat Sven zegt en dat vind ik eigenlijk ook en zo.

avatar van 'State Of Mind'
Ik ben enorm benieuwd of Neger R. zijn scherpte heeft weten te behouden, een van de weinige die me met punches altijd weer wist te verbazen.

Wat een hard album! Gewoon weer heerlijk die reünie op de mic, big up 0118!

avatar van 'State Of Mind'
#Ligt momenteel te gieren en brullen op de grond dankzij Neger R. de Vries zijn verse op; K.G. de Show.

Wat is het toch een prachtvent!

avatar van 'State Of Mind'
Naar mijn mening wordt productioneel de plank wat misgeslagen, ik vind de beats te soft. De verses komen veel beter tot hun recht op beats als 'K.D. de Show' & 'Halve Literatuur' als een beat van 'De Scene' & 'Strontbeu'.

Tekstueel is het natuurlijk wel goed, maar het is niet meer die honger en verslindende punches die we gewend zijn van 0118. Enige track die me daar aan terug doet denken is; K.G. de Show, het is rauw, puur, kneiterhard a.k.a. ain't nuthin' to fuck with.

Daarnaast vind ik de volgende tracks ook sterk;
- Halve Literatuur
- Pen & Papier
- Bezeten
- Tussenstand
- Toritelling

Van de rustige tracks vind ik dit de beste;
- Gemiste Kansen
- Half Zeven
- Wat We Brengen

Tracks die ik niet echt voel;
- In De Stad
- Strondbeu
- De Scene

Tot slot vind ik het effect over Poets De Plaat niet zo geslaagd.

Conclusie; imo is dit een welverdiende 3.5 waard.

avatar van Delars
In De Stad is 1 van mijn favoriete nummers van dit album.

Idd, De Stad is juist een van de lekkerste, daarnaast in Halve Literatuur ook heel vet, dikke 10 voor deze cd,

avatar van 'State Of Mind'
Achja, misschien had ik andere verwachtingen.

avatar van MJ_DA_MAN
Meer dan geslaagde terugkeer van Nul Elf Acht die een meer dan verdiende 4* krijgt van mij, maar niet alles is 100% geslaagd. Waarom lees je binnenkort in mijn recensie voor HHL.

avatar van hiphopmaster
Dit album heb ik zo'n beetje tegelijkertijd met Flessepost binnen gekregen. Flessepost wist mij meteen te grijpen, maar Halve Literatuur vind ik ronduit beroerd. Teksten, beats, overbodige Engelse gesampelde scratches......het is allemaal maar half half. Vandaag of morgen een stem uitbrengen, maar ik verwacht niet boven de 2 sterren uit te komen.

Neger R.
Ik heb kennis tot waar het te ver gaat voor de mensen,
Ik heb de wereld op m'n schouders, zet 'm op z'n plek,
Het gaat traag, maar het gaat verder dan je denkt,
Wetenschappers zijn verbaasd, brengen me respect,
Ben zo skaffa als een aap, maar nog scherper dan de rest,

Vinnie
Ik kies voor de kick, commercie is voor de kassa,
Verkies de wijze elite, boven de nietswetende massa,
Ik ben niet romantisch, leef niet zo naar hartstocht,
Zou tekenen voor een schilderachtig leven zoals Klashorst,

J.R.
Ik kom even kijken wie bekend met zijn klassiekers is,
Rijms zijn verleden tijd ik herschrijf geschiedenis,
Ik breng een versie van de praktijk in theorie,
De klas twijfelt, benefiet of afscheid, je weet het niet,
Dit is die zwevende kiezer, die met z'n stem speelt,
Een veteraan als Peter Aerts, die appeltjes met Sem Schilt,

avatar van Slowgaze
Op papier vind ik het nog minder indrukwekkend dan op cd.

avatar van Slowgaze
De shout-out aan Louis Paul Boon vind ik dan wel weer dope.

Ulfat-e-Zulmat
Ik moest wel even hardop lachen toen ik het stukje van Neger R. de Vries las.

avatar van Harderwiek
10 februari 2012 in De Piek, Vlissingen is de releaseparty. Maarja, kies toch voor JMT en Dilated Peoples in Melkweg. Waarom nou weer op dezelfde dag

avatar van MJ_DA_MAN
Ik zou graag mijn recensie hier plaatsen, maar dat mag dus niet meer.

avatar van MJ_DA_MAN
De baas der bazen der bazen, Doc John uiteraard, heeft de tweet van HHL met daarin een link naar mijn recensie geretweet (geretweeted?) . Het is alsof ik zojuist ben geridderd door Hare Majesteit de Koningin der Nederlanden zelf .

avatar van MAS
MAS
Harderwiek schreef:

Inderdaad jammer ja ik baal er ook van. Ik kies ook voor JMT en Dilated. Ik had daar ook al een kaartje voor.

MJ_DA_MAN schreef:
Ik zou graag mijn recensie hier plaatsen, maar dat mag dus niet meer.

Het valt me vaker op dat het aantal stemmen dat aan platen gehangen wordt op MusicMeter en op Hiphopleeft vaak niet gelijk is, bij dezelfde persoon bedoel ik dan. Moet je voor Hiphopleeft er verplicht een halfje van afhalen?

avatar van niels94
In dit geval is het aantal sterren gewoon hetzelfde hoor

avatar van Slowgaze
Niet. Op Hiphopleeft geeft Mink 3.5, hier 4. Of zie ik het weer verkeerd?

avatar van Arrie
Ik zie op HHL toch gewoon een vier staan.

avatar van Slowgaze
Net stond er 3.5, walla. Of het ligt aan m'n beelscherm; nu staan er in elk geval wel vier.

avatar van niels94
Het ligt aan jou Toen die recensie net geplaatst was stond er ook al 4*.

Slowgaze schreef:
Nou stond er sowieso vanaf het begin 4*, maar als je op mij doelt met dezelfde persoon ben je in de war met iemand anders want dit is bij mij nog nooit voorgekomen (verschil in cijfer).

avatar van Slowgaze
Oké, dan komt het door de belichting van mijn beeldscherm, dat het net leek of één van de platen maar halfgekleurd was. Zeg maar. Dat dus.

avatar van thgryda
Ik kende tot nu toe alleen kapers op de kust van hun, die tape vond ik wel degelijk maar niet meer dan dat... Maar deze klinkt erg goed, een van de beste Nederlandstalige albums die ik de laatste paar jaar gehoord heb.

avatar van MAS
MAS
Als je die 2 albums goed vind zou ik als ik jou was ook hun debuutalbum Flessepost checken. Dat vind ik een van de beste Nederlandse hiphop albums ooit.

avatar van thgryda
Ik vind vooral deze goed, goeie punchlines, helder stemgebruik, goeie beats, meer samenhang dan bij kapers op de kust... Ik vind alleen de thematiek soms wat saai, maar ik ga zeker flessepost zoeken en checken.