Death - The Sound of Perseverance (1998)

Label: Nuclear Blast

1. Scavenger of Human Sorrow (6:54)
  2. Bite the Pain (4:29)
  3. Spirit Crusher (6:44)
  4. Story to Tell (6:33)
  5. Flesh and the Power It Holds (8:24)
  6. Voice of the Soul (3:42)
  7. To Forgive Is to Suffer (5:55)
  8. Moment of Clarity (7:21)
  9. Painkiller (6:02)
avatar van jurado
Ik begrijp wel wat RuudC zegt. Het is naar mijn mening teveel muzikale acrobatiek, Human is wat mij betreft de ultieme plaat waar technisch vernuft én goede songs tot een geniaal album is gesmeed.

avatar van ABDrums
jurado schreef:

Vanochtend in de bus heb ik Human (weer) gedraaid, en eigenlijk dacht ik precies hetzelfde als wat jij hier nu verwoord. De songs klinken allemaal nog steeds bruut en moddervet, maar de enorme technische progressie wordt daarin perfect verwerkt. Symbolic legt dan nog weer wat meer de nadruk op het progressieve, iets dat ik ook erg kan waarderen, maar voor mij is Human echt de ultieme Death-plaat; de bruutheid van de eerste drie albums gecombineerd met het technische vakmanschap van de laatste 3 à 4 albums.

Tevens staat mijn favoriete Death-song ook op Human, dus dat werkt ook in het voordeel van het album om de titel 'favoriete Death album' in de wacht te slepen.

avatar van jurado
Human zal altijd een streepje voor hebben, 1991 was voor mij een magisch muziekjaar. Met het ene been nog zwaar in de thrash en deathmetal en met het andere in de alternatieve muziek. Human, Blessed are The Sick, Arise tegenover Nevermind, Ten, Blood Sugar Sex Magick etc etc.

avatar van gigage
Op YouTube staat een interessant interview met Steve DiGiorgio over zijn jaren bij Death ( al van voor het debuutalbum als teenagers toen Steve bij Sadus zat) tot en met dit album " wat nooit zou moeten hebben plaatsgevonden" . De nieuwe bassist beviel niet en in allerijl werd Steve naar Florida gehaald en deed de baspartij. Maar Chuck was er niet bij vanwege zijn behandeling in New York. Dus het kan wel kloppen dat dit album wat minder als één geheel klinkt ten opzichte van het knetterstoned gespeelde Human met de Cynic boys. Goed verhaal.

avatar van Juul1998B
Wauw, ik merk dat ik grunts al wat beter kan waarderen!
Een muur van geluid, technisch zit het geweldig in elkaar

Mssr Renard
Ik liep eens lang alle Death-platen, en gek is genoeg is dit de enige plaat van Death die ik niet ken. Vast wel gehoord links of rechts, maar nooit in zijn geheel zelf gedraaid. Soms vergeet je nog weleens wat. Voordeel aan 2023 is dat je een plaat kunt streamen. Metal verzamelen en luisteren was vroeger zo ontzettend veel duurder.