Madonna - MDNA (2012)

Label: Interscope

1. Girl Gone Wild (3:44)
  2. Gang Bang (5:28)
  3. I'm Addicted (4:34)
  4. Turn Up the Radio (3:48)
  5. Give Me All Your Luvin' (3:22)

met Nicki Minaj en M.I.A.

6. Some Girls (3:55)
  7. Superstar (3:53)
  8. I Don't Give A (4:21)

met Nicki Minaj

9. I'm a Sinner (4:52)
  10. Love Spent (3:45)
  11. Masterpiece (4:00)
  12. Falling Free (5:12)
  13. Beautiful Killer * (3:47)
  14. I Fucked Up * (3:29)
  15. B-Day Song * (3:34)

met M.I.A.

16. Best Friend * (3:20)
  17. Give Me All Your Luvin' [Party Rock Remix] * (4:03)

met LMFAO en Nicki Minaj

18. Love Spent [Acoustic] * (4:24)
avatar van Waste Management
Wanneer word de Videoclip voor ''Turn Up the Radio'' gemaakt?

Gregson
aERodynamIC schreef:
Het blad OOr was in de eindlijst van 1998 'vergeten' om dat album in de top 10 te plaatsen terwijl het daar wel moest staan. Later een klein excuus dat het een foutje was. Ik denk eerder dat het andersom is.

Dat klopt ja! Inderdaad een beetje rare actie van OOR destijds. Ik heb meteen even het desbetreffende nummer van OOR opgezocht (Nr. 3, 6 februari 1999):

"Arme Madonna. Was 1998 al een rot jaar voor haar - ze werd veertig - vergeten ze bij OOR haar CD Ray Of Light ook nog op te nemen in de EINDLIJST 1998. En niet ergens onderaan, maar op een eerlijk verdiende, vierde plaats. En dan laat de rectificatie ook nog 'ns zo lang op zich wachten. Wat kunnen we zeggen? Onze excuses. Met dank aan briefschrijvers Sake de Vlas, Kees Bos en Fred Arnout en andere oplettenden de definitieve EINDLIJST 1998:...".

Ik ben dan geen Madonna addept, maar ze heeft toch wel een paar briljante popklassiekers op haar naam en voor lekker in het gehoor liggende popliedjes ben je bij Madonna nog immers aan het goede adres.

avatar van Waste Management
''Love Spent'' wordt de 3e single van ''MDNA''.

avatar van Thorgal
AmazingPP schreef:
Zo slecht verkoopt dit album niet, hoor. Het gaat gewoon goed. Daarnaast is de promotiekraan nog niet geheel open gedraaid. Ik bedoel: twee videoclips en een optreden bij de Superbowl en dat was het. Er komen volgens de site MadonnaRama nog promotie televisie optredens en dan zal het album ook wel weer meer gaan verkopen.

En wat betreft de discussie over het punten geven e.d. Ik ben het met zowel Sanquin als met Thorgal eens. Thorgal geeft het album 1 ster en onderbouwd dit goed, Sanquin geeft dit album 4,5 ster en onderbouwd dit ook goed, maar er zijn zeer zeker stemmers hier op de site die meer rock georienteerd zijn en dan ineens dit album gaan beoordelen. Ik wil niet beweren dat dit niet kan, maar het valt me wel op. Zelf ben ik meer van de dans georienteerde muziek en dan ga ik ook niet een album van Led Zeppelin of Coldpay beoordelen. Dat is gewoon niet zo mijn ding. Aan de andere kant is deze site ervoor dat iedereen zijn mening kan spuien. En nogmaals, dames en heren, het zal Madonna allemaal een reet roesten: ze kreeg 40 miljoen dollar voor 4 albums (als ik het goed heb).... Daarnaast is ze zeker één van de meest gefotografeerde vrouwen van de wereld en dat is wat ze wilde toen ze in de taxi stapte en zichzelf af liet zetten in New York.

Ik weet niet waar jij je cijfers vandaan haalt maar dit album verkoopt echt barslecht evenals de singles die er tot op heden vanaf zijn gehaald. Geloof dat de laatste zelfs is blijven hangen in de tipparade....
Love spend vind ik het beste nummer vd cd maar of die gaat aanslaan...ik betwijfel het.

avatar van Waste Management
Zo ik zal hiero mijn review over ''MDNA'' schrijven.

01. Girl Gone Wild.
De opener en 2e single. Met een nogal blote clip, pas wel bij Madonna. Even over het nummerzelf: Het is een fijne Dancetrack om naar te luisteren al heeft Madonna betere van dat soort nummers gehad, met name (vind ik dan) ''Music'', ''Hung Up'', ''Sorry'' en vooral ''Get Together''. Verder wel een heerlijk nummer.

02. Gang Bang.
''Gang Bang'' had voor mijn gevoel als 1ste single uitgebracht moeten worden, het is de grootste knaller van ''MDNA''. En fijn dat ze weer met William Orbit werk. Leuk dat ze een wraakzuchtige nummer heeft, daar hou ik wel van en wat nog leuker is, is die Dupstep-breakdown en dat ge-bitched daar stoor ik me niet aan, Idd, If you're gonna act like a Bitch. Than you're gonna die like a Bitch.

03. I'm Addicted.
Net als ‘’GGW’’ een productie van Benny Benassi, vind het nummer wel wat beter en heerlijker dan ‘’GGW’’ maar vooral het einde is heerlijk (daar ben ik echt dol op) als ze met het woord ''MDNA'' voor ik weet niet hoe veel keer achter elkaar zegt maar ook dat kleine stukje na dat ze zingt I need to dance. Fantastisch.

04. Turn Up the Radio.
Eén van de eerste nummers die Madonna met Martin Solveig gemaakt heeft. ‘’TUTR’’ is een fantastische Pop/Dancetrack en klinkt lekker zomers, heerlijk om op te dansen.

05. Give Me All Your Luvin’ (feat. Nicki Mina & M.I.A.).
De 1ste single van ‘’MDNA’’. ‘’GMAYL’’ is een slechte singlekeuze geweest , nummer heeft mij totaal niet weten te verassen en vindt het ook niet bij Madonna passen, maar wel bij Britney Spears of bij Katy Perry. En de stukjes van Nicki Minaj en M.I.A vind ik overbodig. Ik zei al eerder dat ‘’Gang Bang’’ de 1ste single had moeten zijn. ‘’GMAYL’’ is gewoon een slechte keuze.

06. Some Girls.
Is een leuk nummer, alleen mis ik wel een beetje de herkenbare sound van Orbit. Nummer doet mij denken aan ‘’She’s Not Me’’ van ‘’Hard Candy’’. Verder prima nummer.

07. Superstar.
Wat een heerlijke meezingnummer, ooh lala you’re my superstar, ik vind het gewoon leuk en ik las in het boekje dat Lourdes de background vocals gezongen heeft. Lekker nummer.

08. I Don’t Give A (feat. Nicki Minaj).
Dit nummer waardeer ik zeker, vooral omdat Madonna laat weten dat ze overal maling aan heeft en dat rapstuk van Nicki Minaj vind ik er goed bij passen en het einde is geweldig.

09. I’m a Sinner.
Nummer heeft een hoog gehalte van ‘’Ray of Light’’ en doet mij sterk denken aan ‘’Beautiful Stranger’’. Leuk dat Madonna de heiligen oproep, dat vind ik trouwens de beste stuk van het nummer. Mooi gedaan.

10. Love Spent.
Net als bij ‘’IAS’’ komt bij deze ook het ‘’Ray of Light’’ gevoel naar boven. Madonnas stem klinkt lekker en vlak bij het einde knalt het nummer heerlijk op. Top.

11. Masterpiece.
Eén van de 2 Ballads van het album en een Soundtrack van Madonnas film W.E. Bij ‘’Masterpiece’’ was ik enorm verrast , Madonna heeft in tijden niet meer van dat soort ballads gehad en ‘’Masterpiece‘’ is een orde aan haar jaren 90 werk. Nummer klinkt zuiver, heerlijk en is met gevoel gezongen. Mijn moeder is echt helemaal weg van het nummer, die houd alleen van de ballads en het werk uit de jaren 80 van Madonna. Prachtig.

12. Falling Free.
De afsluiter is een zeer prachtige ballad waar ook de sound van Orbit in te herkenen is. In het nummer hoor je soft-electro deuntjes wat mij doet denken aan ‘’Frozen’’. En Madonnas stem klink heel teerbaar, zo gevoelig. En het instrumental stukje is mooi gedaan en het nummer sluit heel bedroeft en prachtig af.

Mijn favorieten zijn:
01. Gang Bang.
02. I’m a Sinner.
03. Turn Up the Radio.
04. Love Spent.
05. Masterpiece.

avatar van Booyo
1,0
Perfect voor een onderbouwfeestje van de middelbare school, en waarschijnlijk zelfs dan alleen voor de meisjes. 3 favorieten? Onmogelijk.

tip_of.yourstar
Enkele maanden na de release blijft deze MDNA nog steeds vaak terugkeren in mijn cd- en mp3-speler. Door velen verguisd, maar 'I don't give a...' . Dit is de muziek die ik Madonna graag hoor maken. Enkel Superstar en B-day song vind ik zwak. Ik kijk hoe dan ook enorm uit naar haar concert in de Ziggo Dome (over precies 2 weken!). Dat kan niet anders dan een groot feest worden.

avatar van friday the 13 th
Ik ga ook naar haar concert (In België) en vind Superstar juist erg leuk! Heel simpel en toch zo addictive!

Beetje geruzie verwijderd en een aantal berichten verplaatst naar Madonna

avatar van Madonna
MDNA tja, persoonlijk vind ik dit het allerzwakste album van Madonna.
Heb mijn best gedaan om "into the groove" te komen maar het wil niet indalen bij mij.
Vind het een teleurstellend album. echte uitschieters staat er niet op teveel 13 in 1 dozijn nummers, already heard it... Het zwakste nummer vind ik "B-Day song". Dat is echt een nietszeggend niemendalletje van een nummer (niveau K3 ) en het past niet (meer) bij Madonna. Zou een schattig liedje zijn voor Lourdes ( "I am a happy girrrrl"). "Love Spent", "Falling Free" & "Beautiful killer" zijn prima nummers daar treft zij de juiste toon. Die nummers passen echt bij haar. Een wat volwassen sound. Ik ga naar haar concert in Ziggo Dome, hoop dat ze niet te veel nummers van dit zwakke album gaat doen. Want dit album mag wel vergeten worden.

Madonna schreef:

Dan heb je pech. Klik als je de setlist wilt weten.
Voor mij de eerste keer. Elke keer was er wel wat waarom ik niet ging. Ik had liever meer oudere hits gehoord maar volgens mij is het allemaal wel spectaculair dus het zal wel meevallen als je eenmaal in de zaal erbij bent (en ik moet niet miepen daarover want dan had ik jaren geleden al maar moeten gaan)

avatar van Waste Management
Zijn er nog mensen die het leuk vinden om een review te schrijven over het album?
Heb de mijne al een tijdje geleden geplaatst. Ben benieuwd...

avatar van Madonna
aERodynamIC, inderdaad net wat je aangeeft wordt vast wel spectaculair. Ik verwacht een gave show. Daar ga we voor ... laat mij meenemen in de flow. In 1987 was ik ook aanwezig bij haar "Who's that girl tour". Hoe je het went of keert, ze is wel een vrouwtje hoor. Heb respect voor haar dat ze zo'n wereldtournee doet. Bijna iedere dag optreden tot december 2012 ( ...ppffff wauw...) Haar leven is een regime. Lijkt mij vreselijk maar daarom is zij een geboren superartiest. Houd echt van haar energie, doorzettingsvermogen en focus.
Bewonderingswaardig.

Mooi gezegd...!
Ik denk overigens dat je behoorlijk verrast gaat worden maar verwacht geen optimale vrolijk en uitbundigheid, zeker niet in de eerste sectie van de show...
Op naar Amsterdam en Brussel haha

Waste Management schreef:
Heb de mijne al een tijdje geleden geplaatst. Ben benieuwd...

Eigenlijk wel een goed idee!
Hier mijn review na ca 3 maanden na uitkomst:

1.Girl Gone Wild
Een betere opening kan ik me niet voorstellen (behalve Drowned World op het ROL album)
Simpele beats, lekkere tekst en de boodschap is duidelijk....ze wil lol hebben. Laat dat nou niet gelden voor de nummers die daarop volgen! Live absoluut spectaculair. Kan niet begrijpen waarom dit geen hit is geworden hier.

2.Gang Bang
Dat bedoel ik....het allerdonkerste nummer van Madonna met de allerfijnste beat op het hele album naast nr 3. Dat wordt meeschreeuwen dit weekend! Geen singlekeuze aub...is echt niet geschikt maar het absolute hoogtepunt van het album.

3.I'm Addicted
Een ode aan haar lekkere toyboy Brahim
Trance en superdansbaar met op het einde het zich constant herhalende MDNA...MDNA. Blijft in je hoofd hangen! 4e single?

4.Turn Up the Radio
Een lekker Martin Solveign niemendalletje! Had eigenlijk de eerste single moeten worden.
Ik zeg zomerhit!

5.Give Me All Your Luvin'
Enough said...maar blijft toch lekker! Geen geschikte singlekeuze in ieder geval en zeker niet de eerste.

6.Some Girls
Een clubstomper...blijft absoluut hangen en gaat over de Lindsay Lohans en Gaga's van tegenwoordig. Some Girls are not like me...gelukkig maar
Ook een beetje donkere track waar de vocalen giga-bewerkt zijn.

7.Superstar
Het allerslechtste nummer van MDNA en had best weggelaten mogen worden.
Met een schijnbaar niet opvallende Lourdes op backingvocals.
En dan die lyrics..no thx

8.I Don't Give A ....
Met Nicki Minaj...geen hoogstandje maar wel met een grote waarheid achteraf!
M. die haar leventje als alleenstaande moeder omschrijft.

9.I'm a Sinner
Het vervolg op Beautiful Stranger met in het midden opeens een giga hoogtepunt met allerlei verwijzigingen naar wat Heiligen met een zuivere stem gezongen, geweldig nummer!

10.Love Spent
Gestoorde opening met een banjo met als inhoud de scheiding van haar een Guy R.
Wij als fans begrijpen niet dat dit nummer niet in de tour zit!

11.Masterpiece
Masterpiece dat eigenlijk niet zo mag heten. Prachtig maar geen meesterwerk. Wel een spannende latinobeat trouwens.

12.Falling Free
De enige 'ballad'....had best iets meer pit in gemogen maar de vocalen zijn hierin echt prachtig.
Co-written door oa haar zwager Joe Henry.

13.Beautiful Killer
In het eind wordt ze afgeschoten (of de man in spe zelf). Lekker nummer maar deze skip ik toch liever

14. I Fucked Up
Deze song vind ik het allerbeste nummer van het album omdat ik de lyrics op mezelf kan betrekken. D&B en dubstep invloeden zijn perfect gebruikt vanaf het midden van het nummer.
Prachtig!

15. B-Day Song
Ach als je jarig bent is dit het nummer voor je. Had persoonlijk wel iets meer verwacht van de samenwerking met MIA, zeker gezien haar briljante solowerk. Dit is een niemendalletje waar je lekker op mee kunt lallen.

16. Best Friend
Scheidingsnummertje....mwah...op zich lekker maar moet nog groeien.

17. Give Me All Your Luvin' [Party Rock Remix]
Als je uit bent en je hoort dit nummer dan is het zeer prettig. Thuis is dat toch enigzins minder eigenlijk.

18.Love Spent [Acoustic]
Prachtige acoustische versie van een geweldige songs. Worden bovendien verrast met Indiase (?) vocalen. Kan nergens in de credits vinden van wie deze vocalen zijn.

Conclusie: beter dan de voorganger, donker en weinig lol, donkere beats maar vooral erg verrassend.
Stand outs: Gang Bang, GGW, Addicted, Love Spent en Fucked up.

8/10
Pas gelijk mn stem ff aan naar 4.

avatar van pureshores
er staan toch wel nummers op andere albums van madonna die veel donkerder zijn dan Gang bang, zoals Mer girl op ROL. Snap echt niet waarom GB zo opgehemeld wordt, ook een middelmatige William Orbit produktie naar mijn mening

Hoop dat I'm a sinner een single wordt

avatar van Waste Management
Ik hoorde afgelopen Vrijdag middag toen ik aan het werk was ''Masterpiece'' op de radio. Ik had wel eventjes een kippenvel-moment, prachtig.

avatar van Leander1991
Ik vind dat ze terug een Ray Of Light moet maken, dat zou haar na al die negatieve pers terug 'onaanraakbaar' maken.

avatar van kaztor
Ik heb het vermoeden dat Give Me All Your Lovin' een slechte keuze voor leadsingle is geweest.
Als je met Nicki Minaj je nieuwe album moet gaan promoten neemt natuurlijk geen enkel zichzelf respecterend muziekfanaat je meer serieus, lijkt me...

avatar van Waste Management
Morgen is de Videoclip voor ''Turn Up the Radio'' is zien... Kan niet wachten.

Berichten over prima Vlaams taalgebruik verwijderd.

avatar van Reinvention
''MDNA'' is zeker een leuk album. maar niet heel bijzonder, zeker niet voor Madonna's doen. wat ik vooral jammer vind is dat het (bijna) allemaal zo 13 in een dozijn klinkt, sommige liedjes zoals ''Girl Gone Wild'', ''Give Me All Your Luvin' '' en nog paar andere nummers, had een Britney, Rihanna, Katy Perry, ook wel kunnen zingen. Ondanks dat, zijn er ook aantal sterke nummers op dit album. ''Love Spent'', ''Falling Free'', ''Beautiful Killer'' & ''Gang Bang'' bijvoorbeeld. Album heeft veel variatie, wat ik ook wel kan waarderen, maar toch het is allemaal erg all over the place vind ik.

Ik hoop dat Madonna met haar volgende album, meer haar eigen ding gaat doen ipv iets wat iedereen doet. Maar ik geloof dat er wel aan zit te komen. dit was met aantal nummers al in de goede richting. Dit komt van een hele grote Madonna fan.

Ik geef het een 3,5. album luister ik nu al maanden en nu kan ik echt goed oordelen wat ik er van vind. want ja, als groot Madonna fan, ben je in het begin helemaal hyper als er na 4 jaar eindelijk weer een nieuw Madonna album verschijnt. dus kan nu eindelijk het album goed beoordelen. zoals ik al zei, alle nummers vind ik wel lekker, maar sommige hebben te hoog Britney/Rihanna/Katy Perry, etc. gehalte. vind het wel lekkere nummertjes, maar echt goed? nee. de andere nummers zoals ''Love Spent'', vind ik lekker, maar ook erg goed. dus die maken het toch nog wel goed album.

tnf
Mensen lijken het leuk te vinden me met albums van (de hedendaagse) Madonna te confronteren, alsof ze ruiken dat ik dat niet leuk ga vinden en ze me willen wegpesten of zo. Zowel de vorige als deze heb ik buitenshuis ongevraagd zo'n beetje integraal kunnen beluisteren.

En doen alsof je het niet hoort gaat niet, want daar trekken ze vééls te veel de aandacht voor.

Overgeproductie te ver doorgedreven, plastic sfeer, emotieloos, bij tijd en wijle op het randje van infantiel en niet eens op een leuk-foute manier, te meeloperig ipv nét op de massa-trends voorlopend (zoals vroeger), door dat alles nogal bloeddrukverhogend, bla bla bla. Ik kan wel een hele uitgebreide, weldoordachte recentie gaan tikken over dit probeersel, maar dit lijken me al genoeg woorden (veel liefhebbers van Madonna lijken wat overgevoelig. ).

avatar van LucM
Wat mij betreft het zwakste Madonna-album. Inderdaad overgeproduceerd maar - en erger - te veel nietszeggende of zelfs infantiele nummers zoals Girl Gone Wild en Superstar. Enkel de hit Give Me All Your Luvin', I'm a Sinner en de laatste 2 nummers kunnen mij nog bekoren. Met 2* komt dit album er nog goed vanaf!

tnf
1 ster vind ik wel genoeg. De helft ervan is dan voor de aandacht die eraan is besteedt (wat dat betreft staat het nog boven de Crazy Frog of zo, het állerlaagste).

Ook al is het effect ervan dan averechts. Tip voor Madonna's volgende album: laat los. Ontspan. Je hebt geld zat, daar hoef je het niet meer voor te doen. Niet dat ze dit leest, en dat ze zich er iets van aan zou trekken als ze dit wél zou lezen, maar goed.

Ik ben van origine geen Madonna-haatster, trouwens. Heb verzameld oud werk van haar in huis. Maar ze lijkt een duidelijk geval van 'de ouderdom komt met gebreken'.

sanquin
1 ster is ook niet serieus stemmen...gezien jouw stemgeschiedenis weet ik genoeg!

Waarvan akte.

avatar van lennon
Het is zo'n topalbum dat ie NU al voor €6.- bij de Bijenkorf in de salesbakken ligt.
Ik geloof niet dat ik ooit een album zo snel in de de megaaanbieding heb zien vliegen!

"nuff said!

Rizz
Cdverkopen zeggen tegenwoordig ongelofelijk veel.

avatar van lennon
Rizz schreef:
Cdverkopen zeggen tegenwoordig ongelofelijk veel.

Dat zeg ik niet. Uitverkoop.... wel lezen he