Madonna - MDNA (2012)

Label: Interscope

1. Girl Gone Wild (3:44)
  2. Gang Bang (5:28)
  3. I'm Addicted (4:34)
  4. Turn Up the Radio (3:48)
  5. Give Me All Your Luvin' (3:22)

met Nicki Minaj en M.I.A.

6. Some Girls (3:55)
  7. Superstar (3:53)
  8. I Don't Give A (4:21)

met Nicki Minaj

9. I'm a Sinner (4:52)
  10. Love Spent (3:45)
  11. Masterpiece (4:00)
  12. Falling Free (5:12)
  13. Beautiful Killer * (3:47)
  14. I Fucked Up * (3:29)
  15. B-Day Song * (3:34)

met M.I.A.

16. Best Friend * (3:20)
  17. Give Me All Your Luvin' [Party Rock Remix] * (4:03)

met LMFAO en Nicki Minaj

18. Love Spent [Acoustic] * (4:24)
avatar van Jeroen+
De singles Girl Gone Wild en Give Me All Your luvin' geven echt geen goed beeld van het album.

Gang Bang kan je categoriseren naast de grote liedjes van Madonna: Frozen, Vogue, Into The Groove, ... Door het expliciete taalgebruik vrees ik dat Gang Bang nooit vrijgegeven zal worden als single. Het is wel een uniek nummer waarbij Madonna niet in herhaling valt.

Volgende week volgt een uitgebreide review. Ik heb nog niet alle liedjes gehoord.

avatar van Thorgal
Deze cd beluisterd en hier ga ik niet veel woorden aan vuilmaken. Dit is voor het grote deel nietszeggende troep. En hier iemand die sinds Holiday een grote fan is, De singles beloofden al niet veel....Over twee jaar zullen we geen enkel nummer hiervan ooit meer horen op de radio. Echt ongelooflijk wat een troep. Alleen Gangbang vind ik een goed nummer.

Rizz
Derde luisterbeurt. Vooral Gang Bang, I Don't Give A en de laatste twee nummers springen er voor mij uit. Superstar is een nummer dat leuk slecht is. Over het algemeen valt het me reuze mee

Edit: Gang Bang is briljant.

avatar van IllumSphere
Ben ik de enige die steeds moeite heeft om de titel te lezen ? Ik zeg altijd MDMA ipv MDNA..

avatar van Waste Management
Alle nummers zijn uitgelekt, betekend dat, dat MDNA het slecht gaat doen (hoop het niet). Ik koop wel in ieder geval het album.

avatar van Style.Girl
Nummers zijn idd uitgelekt ! Ik ga het morgen beluisteren. Ben benieuwd.

Waste Management schreef:

Bijna alle albums van grote artiesten lekken voortijdig. Trouwens, vrijdag is de dag van release al. Ik maak me geen zorgen over de verkoopcijfers. MDNA zet Madonna terug op haar troon.

sanquin

Inderdaad, MDNA is geen uitzondering en op zich best laat nog.
Nog steeds niet geluisterd..ik wacht nog even tot morgenavond!
Ben erg benieuwd maar kan de honger nog wel even stillen!

Waar ik ook benieuwd naar ben is welke cijfers mensen hier gaan geven en of het wel een eerlijke luisterbeurt krijgt...

avatar van Style.Girl
Vandaag het album beluistert en ben lichtelijk tevreden. Girls Gone Wilde klonk als preview niet zo goed, maar is toch best een fijn nummer.

Gang Bang is heel anders en is meer een dance nummer, en klinkt erg lekker. I'm Addicted en Turn Up The Radio vind ik niet zo erg leuk. En daarna komt natuurlijk Give Me All your luvin wat ik steeds meer ben gaan waarderen, maar dat wil niet zeggen dat het een geweldig nummer is. Al merk je wel dat ze dat nummer als single gekozen heeft, wat stijgt wel boven de voorgaande nummers uit. En dan komt Some Girls, wat ik een erg goed nummer vind, maar het is denk ik echt een nummer die velen mogen en ook velen haten. Superstar is een leuke opvolger maar niet meer dan dat eigenlijk. Eigenlijk op het begin moest ik meteen aan de nummers: Hello van Dragonette en Martin Solveig denken maar ook aan het nummer van Rihanna We All Want Love. Maar dat is overigens alleen het begin. I Don't Give A, vind ik ook 1 van de minste nummers op het album, en pakt niet lekker. I'm a Sinner en Love Spent zijn dan wel weer fantastisch vind ik.

Master Piece is één van de eerste rustige nummers, en is ook erg goed hetzelfde geldt voor Falling Free al word het naarmate toch een best saai nummer Falling Free.

En dan de bonustracks nog: Beautiful Killer en Best Friend heb ik niet kunnen beluisteren vanwege een slecht bestand. I Fucked Up is dan nog wel redelijk. B-Day Song vind ik dan weer wel een fijn nummer. Ik heb eigenlijk niks met remixen, vooral omdat het meestal nog slechter is dan het origineel of omdat er weinig nieuws te horen is. Give Me All Your Luvin vind ik nog te doen, het heeft goede stukken maar soms loopt niet goed in elkaar over. Wel grappige mix met I Am Sexy And I Know It er tussendoor.

Ik ga het album nog niet beoordelen, dat doe ik eigenlijk nooit bij de eerste keer. Hopelijk bevalt de 2de luisterbeurt beter, want ik ben nog niet echt overtuigd. Ik geef het album voor nu nog net een voldoende.

avatar van Poeha
IllumSphere schreef:

Ik zeg gewoon Medooooonnnnnu

avatar van Jeroen+
Ik heb de videoclip van Girl Gone Wild toegevoegd aan de lijst.

Jeroen+ schreef:
Ik heb de videoclip van Girl Gone Wild toegevoegd aan de lijst.

Met Kazaky, de mannen op hakken

avatar van chaotic20
Wat een vreselijk nietszeggend album... Ze doet teveel moeite om haar jongere collega's bij te benen... Haar stem is nog dunner dan carpaccio, vreselijk om naar te luisteren. Snap niet waarom deze meid zoveel fans heeft (gehad).. Waarschijnlijk heeft ze nog genoeg fans om dit album te laten scoren, dus voorlopig zijn we nog niet van haar af. Gang Bang is trouwens wel een strak nummer, alleen verpest haar stem het en het einde vind ik persoonlijk iets too much.

Rizz
Twee mensen die je niet met elkaar kunt vergelijken maar bij mij hetzelfde gevoel opwekken zijn Johan Cruijff en Madonna.
Twee imposante mensen waar ik vroeger dood mee ben gegooid door mijn ouders en mijn omgeving. Johan Cruijff doormiddel van videobanden en de muziek van Madonna via cd's.

Johan Cruijff komt dikwijls in het nieuws en de mensen zijn een beetje moe van hem. Hij wordt zoals gewoonlijk niet begrepen en lijkt buitenaards intelligente trekjes te vertonen voor deze simpele wereld. In het hiernamaals zal hij Socrates treffen, of Aristoteles, wellicht met de Verlosser zelve een eerlijke discussie voeren. Wij zullen het nooit vatten, en dat heeft z'n charmes.

Madonna wordt dit jaar 54 en doet al jaren geen dingen meer waar de mensheid écht van opkijkt, het kruismoment is één van de weinige die de kranten haalde. Ik verwacht het ook niet meer van haar, misschien als ze haar haar grijs laat en een cd vol zingt onder begeleiding van een akoestische gitaar zal ik daar van opkijken. Madonna is voor mij een vertrouwde stem uit mijn jeugd en ik zie haar als een vrouwtje dat plezier wilt hebben, ongeacht het er debiel uit ziet en niet wordt gewaardeerd. Ik vind het z'n charmes hebben, ik respecteer het wel.
Mensen die haar afkraken vanwege haar pubergedrag, haar eeuwige doel om er jong uit te blijven zien en er alles voor doet om in de hitparades te blijven... ik begrijp het wel, maar voor mij is het niet interessant. Ik kijk en luister naar iemand die doet wat ze altijd graag gedaan heeft: popmuziek maken en puberaal doen.

JC en MDNA, beide typisch mensen waar je als jongere van nu of een hekel aan hebt, of juist van houdt. Mensen die zich bezig houden met iets waar ze van houden en vaak cynisch worden uitgelachen en niet (meer) worden begrepen. Juist daarom zal ik altijd een zwak voor deze twee blijven houden.

Uiteraard moet ik mijn excuses maken voor deze gekke vergelijking... maar om er een schepje bovenop te doen wil ik stellen dat Gang Bang een Madonna-klassieker in wording is. Een nummer dat grote kans maakt om in mijn top 10 lijstje van 2012 te eindigen. Of dat iets zegt mogen jullie bepalen.

En oh ja: je suis désolée, lo siento, sono spiacente, perdóname.

chaotic20 schreef:

Als ik naar je stemmenprofiel kijk, dan zie ik een opvallend stemmenpatroon: ofwel geef je een 5 ofwel geef je een 0,5. Weinig albums die er tussen vallen. Ik kan je review daarom niet serieus nemen.

Luister eens naar Falling Free en Masterpiece. Die liedjes zijn toch niet slecht gezongen!

sanquin

0.5 ster...
Deze nemen we zeker niet serieus...! Je geeft een cd van TATJANA en BEP maar liefst 5 sterren....!!

Enneh...Madonna staat al 30 jaar aan de top en denk niet dat je je in haar verdiept hebt...

avatar van Waste Management
''Gang Bang'' is echt WAUW... ''I'm Addicted'' is een fijne dancetrack.
''Turn Up the Radio'' is lekker meezingend.
''Love Spent'' mag er zeker wezen.
''Masterpiece'' en ''Falling Free'' zijn echte Madonna Ballads.

Leuk in de jaren '80 en ik had echt waardering voor haar met het album Like A Prayer.
Vervolgens zakte mijn belangstelling in z'n geheel weg om pas weer helemaal enthousiast te worden bij de release van Ray of Light, nog steeds haar meesterwerk als je het mij vraagt. En ja ook Madonna kan een meesterwerkje maken.
Sinsdien ben ik haar op de voet blijven volgen met wat wisselend resultaat. Ze was toch altijd wel de Queen of pop.
Maar toen kwam Hard Candy: ze leek haar magic touch kwijt. Ze huppelde nu te overduidelijk achter de trends aan en het merendeel van de nummers wisten me niet te overtuigen.

Vier jaar bleef het stil maar het Madonna-offensief is inmiddels flink van start gegaan: een nieuw album, MDNA, een film, een geurtje, een tour. Het kan weer niet op en mevrouw heeft alle touwtjes strak in handen. Je moet het haar nageven: zelfs op deze leeftijd weet ze nog steeds van wanten.
Maar levert dat ook een goed album op?

Give Me All Your Luvin' werd niet echt goed ontvangen zowel door pers als fans, die normaliter toch wel erg trouw zijn en haar niet snel zullen afvallen. Ook ik vond dat nummer niet te pruimen maar ik moet toegeven dat het nu toch wel blijft hangen en ik het eigenlijk best een vermakelijk bubblegum nummer vind. Want laten we eerlijk zijn; Ray of Light mag dan hoogstaand zijn, Madonna staat er verder niet echt bekend om. Ze levert fantastische pop af en dat is wat anders. Dit nummer blijft hangen of je wilt of niet.
Pas bij de tweede single Girl Gone Wild ging ik me zorgen maken want dit klonk als een willekeurig nummer van wie dan ook op een 538 Dance Smash Hits cd. Oei..... en toch begint ook dat nummer een beetje te vallen bij mij.

MDNA blijkt op alle fronten te voldoen aan dat gegeven: even twijfel je of dit nu wel of niet goed is maar als snel blijven de nummers hangen en laat nu net haar hele repertoire terugkeren op dit album maar dan in een ietwat aangepaste vorm naar nu. Ja, ze weet wat nu in is en nee ze zet niet echt een trend meer (voor zover ze dat ooit echt gedaan heeft: ze wist de dingen altijd naar het grote publiek over te brengen).
Zo hoor je wel degelijk dat ze geluisterd heeft waar Lady Gaga mee scoort. Met die opmerking maak ik me niet populair bij de grote Madonna-fans die momenteel in een behoorlijke catfight zijn beland met the little monsters van Gaga. Maar waar ik bij de tweede van Gaga te veel geforceerdheid hoor zoals Madonna dat ook had op Hard Candy, daar herpakt ze zichzelf op MDNA en kan ik dus stellen dat ze beter is en blijft dan Gaga.
We horen Beautiful Stranger/Ray of Light terug in het William Orbit nummer I'm a Sinner (fijn dat de man weer aan boord is trouwens) en we horen het strijkersloopje van Papa Don't Preach in Beautiful Killer.
Het True Blue huppelkutten-gehalte komt terug in Turn Up the Radio. Niet dat het op die hit lijkt maar het is zo simpel, maar daardoor ook zo ongelooflijk pakkend. Aanvankelijk vond ik het niks maar nu zit het hele dagen in mijn hoofd en zing ik het uit volle borst mee en geeft het me een vrolijk gevoel zoals ook een True Blue dat deed. B-Day Song is ook zo'n nummer. Te simpel voor woorden maar wel aanstekelijk. Dat Madonna graag aan Sinterklaasrijm doet is geen nieuwtje maar dat boeit me niet met dit soort pop. Het zingt extra makkelijk mee zullen we maar zeggen.
Dat Madonna nog steeds schitterende ballads kan zingen bewijst Falling Free wel en dat we blij mogen zijn met William Orbit laat Masterpiece horen dat zo op ray of Light of Music had kunnen staan.
Hoogtepunt van dit album is overduidelijk het tweede nummer Gang Bang. Dit mag nu al een Madonna-klassieker genoemd worden.

Is dit album een masterpiece? Nee, het is geen Ray of Light part 2 ondanks de medewerking van Orbit op enkele tracks. Het irriteert me soms wel wat dat Madonna erg overdreven aan haar jeugd wil blijven hangen (ze is geen 'girl' meer) maar verder levert ze toch een uiterst plezierige popplaat af dat iets uitstraalt van haar album Confessions on a Dancefloor. Het is een gevoel dat ik er bij krijg en dat valt niet goed uit te leggen.
Fijne pop dus en als je meer zoekt moet je dit gewoon niet gaan beluisteren. Ook niet als je een pesthekel hebt aan Madonna want dan zal dit album ook niet veel weten te bieden.

Now if you're gonna act like a bitch
Then you're gonna die like a bitch

avatar van NewYorkCityLight
pureshores schreef:

maar alleen de single gehoord dus misschien is Gang bang wel een topnummer

Je voorspelling is denk ik uitgekomen
Gang Bang wordt veelal de beste track van het album genoemd. Misschien ligt het aan mij maar ik hoor er elke keer weer Shot You Down in terug (de remix van de Audio Bullys dan vooral).

avatar van Rich_B
Heb net het album gehoord, en ik kan niet meer zeggen dan dat ik het weer een goede plaat vind van Queen Madonna!

Girls gone wild is gewoon een heerlijke dancesong! Give me all your love moest ik even aan wennen, maar is steeds meer gaan groeien! Daarnaast was Masterpiece natuurlijk al een tijdje bekend, en dat vond ik meteen alweer een geweldige madonna ballad! Haar stem alles is goed in dat liedje. Superstar en I don't give a, mogen er ook zeker wezen! Some girls zal bij mij een groeier zijn! I F*cked up vind ik ook een geweldig lied! En alle andere liedjes mogen er ook zeker wezen, alleen deze blijven nu nog het beste hangen, met naarmate ik langer het album in huis heb, zullen alle liedjes wel gaan blijven hangen.

Ik ben blij dat dit eindelijk weer een fijne madonna album is! Hard candy vond ik namelijk wat minder naar mijn mening. Dit werk heeft ze goed afgeleverd, en hoop dan ook zeker dat dit album een regelrechte hit word! Dat zou wel terecht zijn namelijk.

Jeroen+ schreef:

Ik neem waarderingen hier met 5 sterren ook niet serieus. Kijk serieuze sites er maar eens op na zoals de BBC of Rolling Stone en dan zie je dat dit een middelmatig album is. En dan ben ik er nog van overtuigd dat dit album positiiever wordt gewaardeerd door sites omdat het nu eenmaal Madonna is. Geef je haar een waardering slecht dan krijg je volkstammen tegen je. Geen blad of site welke dat aandurft.
Verwijt iemand die een halve ster geeft dus geen buitensporig stemgedrag als je de waarderingen van 5 hier wél accepteert.
Ik geef dit album dan ook een 0.5, niet omdat ik het dat waard vind (ik zou het 2 sterren willen geven, vanwege Gang bang en deels Love spent wat na 2:30 minuten wél leuk wordt). Maar om dat extreem stemgedrag te compenseren dus een 0.5

Ik vind het een schandaaaaalig slecht album, vooral als je nagaat dat ze werkt met topproducers en writers. Als ik dat zelfs meeneem in de beoordeling zou ik niet verder komen dan 1 of 1,5 ster.

Itt tot haar vorige albums kan dit album me totaal niet overtuigen, Op Gang Bang na geen hoogtepunten of leuke vondsten of pakkende melodielijnen. Stem lijkt ook wat zwakker te zijn geworden.

Verder begint het eigenlijk een beeetje triest te wrorden hoe ze zo wanhopig probeert mee te doen met de jonge artiesten. Het laat zo duidelijk zien dat ze achterblijft. Een "we found love" van Rihanna zit er niet meer in denk ik voor de Popkoningin. Deze titel heeft ze verdient en raakt ze ook niet meer kwijt, ondanks dit album wat gewoon middelmatigheid schreeuwt. Allemaal erg gewoontjes deze deuntjes die worden overschaduwd door menige productie van hedendaagse eendagsvliegen.

Om toch positief af te sluiten moet ik nogmaals zeggen dat ik Gang Bang wel leuk vind, ook niet een topper, maar wel origineel en goed gevonden. Ook de tekst is erg goed, vooral het laatste deel.

avatar van catdog
Dus als een 'serieuze' site als BBC of Rolling Stone (alsof hun ook maar iets te zeggen hebben over ieders persoonlijke beleving van een album) een hoge rating hadden gegeven, dan had je hun ook niet serieus genomen?

avatar van Thorgal
hun?? hebben inderdaad niets te zeggen over ieders persoonlijke beleving,

Maar hoog gewaardeerd, dat hebben ze niet gedaan.:-) Dus dat hypothetische probleem hebben we niet.

Thorgal schreef:

Met alle respect maar daar geloof ik geen ene reet van. Het blad OOr was in de eindlijst van 1998 'vergeten' om dat album in de top 10 te plaatsen terwijl het daar wel moest staan. Later een klein excuus dat het een foutje was. Ik denk eerder dat het andersom is. Gerenommeerde bladen en sites gaan juist helemaal niet toegeven dat Madonna wel okay is. Ik denk dat het voor hen juist beter en makkelijker is om hun neus er flink voor op te halen.
De naam Madonna roept al allergische reacties op zonder dat ze er ook maar één noot van een nummer gehoord hebben.

Ik snap best dat je dit album niks vindt maar gezien je verdere smaak (prima beoordelingen voor Kylie, Eric Saade, Britney) vind ik die 0,5 dan wel heel erg afwijken. Het zal mij verder worst wezen (er zullen ongetwijfeld nog veel 0,5 beoordelingen bij dit album volgen) maar die users hebben denk ik dan toch wel een iets andere muziekvoorkeur. Opmerkelijk dus.

Thorgal schreef:

Ik nam zijn/haar waardering niet serieus vanwege zijn/haar stemmenprofiel. Hij/Zij geeft voor albums voornamelijk 0,5 of 5. En bijna niets er tussen. Iemand die een album 0,5 geeft voor een goede reden neem ik wel serieus. Niet iedereen heeft dezelfde smaak...

Jij geeft dit album een 0,5 om het extreem stemgedrag te compenseren. U maakt zichzelf hiermee onsterfelijk belachelijk... Haha! Nooit verwacht dat iemand zo'n reden zou opgeven om een album te waarderen!

avatar van bonothecat
Het is wel weer typerend dat iemand die 0,5 voor dit album stemt, alle aandacht opeist in dit topic. Ik moet zeggen dat ik het album erg vind meevallen. Sterker nog bij tijden vind ik het best goed.

bonothecat schreef:

Daar is het ze dan ook wel vaak om te doen
Over naar de orde van de dag dan maar weer want zoals gezegd zullen er nog veel 5* en 0,5* voorbijkomen de komende tijd.......

avatar van hidalgo
leuk voor mijn zoon van 13 jaar vind de hoes nog het mooiste
troep daarom geef ik geen punten

avatar van Svendra
Ray of Light was verrassend goed en Music heel redelijk. Sindsdien geef ik elk album van Madonna een kans .. om vervolgens van een koude kermis thuis te komen.

Bij MDNA is dat helaas niet anders. Dit is een mager popalbum dat onbesproken zou blijven wanneer niet Madonna op de hoes stond. Wie verzint die melodietjes? Serieus, die halen het nog niet bij een gemiddelde Studio 100 productie. En dan die botte beats, brrr.

Ik ben er niet op uit om Madonna te bashen - liever zie ik een opleving van deze interessante zangeres - maar dit is gewoon niet goed. Thorgal heeft wel een punt: als je bedenkt welke middelen de artiest tot haar beschikking heeft, mag je gerust van een wanprestatie spreken.

die botte beats? Heerlijke beats