Killer Mike - R.A.P. Music (2012)

Label: Williams Street

1. Big Beast (3:54)

met Bun B, T.I. en Trouble

2. Untitled (3:54)

met Scar

3. Go! (1:54)
  4. Southern Fried (4:37)
  5. Jo Jo's Chillin' (2:57)
  6. Reagan (4:10)
  7. Don't Die (4:08)
  8. Ghetto Gospel (4:40)
  9. Butane (Champion's Anthem) (3:18)

met El-P

10. Anywhere but Here (3:31)

met Emily Panic

11. Willie Burke Sherwood (4:23)
  12. R.A.P. Music (4:26)
avatar van Flipm0de
Volledig geproduced door El-P. Kijk er erg naar uit, en kijkend naar Killer Mike zijn vorige releases, beloofd dit ook weer heel vermakelijk te worden!

Dit gaat knallen...

avatar van Arrie
Big Beast is hard!

avatar van major
Ik kijk echt uit naar dit album!

avatar van Delars
Dit gaat heel hard worden.

avatar van Colucci_Era
Untitled is ook erg dope. Ik krijg hier met de dag meer zin in.

avatar van He$$el_01
Dit gaat f*ckin hard worden.

Vind het echt vet klinken.

Rene1979
Knallen

avatar van Delars
Don't Die

panjoe (moderator)
Veel leiper dan Don't Die is niet mogelijk zou ik zeggen... Wat een beat. Met deze drie nummers alleen al is dit het beste album van 2012 dat ik tot nu toe gehoord heb.

avatar van Osiris Apis
Op Don't Die klinkt Killer Mike erg veel als Ice Cube. Ook weer vet hoe die beat wisselt.
Uitgebrachte nummers klinken veelbelovend.

avatar van thomzi50
Ja, dit heeft alle ingrediënten om zomaar eens de hiphopsensatie van 2012 te worden. Wat een geweldige tracks.

avatar van Colucci_Era
Southern Fried en Jo Jo's Chillin' zijn hier te beluisteren.
Klinkt erg nice, Killer Mike is weer op dreef en de beats van El-P zijn (zoals verwacht) geniaal. Dit zou (net als C4C) zo maar het album van het jaar kunnen worden, voor mij dan.

avatar van He$$el_01
Southern Fried klinkt wel weer erg goed. Beat past ook weer perfect bij Killer Mike. Die andere vind ik iets minder.

avatar van Rhythm & Poetry
Killer Mike rapt heerlijk op Jojo's Chillin, die beat past hem als een op maat gemaakt pak.

avatar van Colucci_Era
Hier is het album te beluisteren.

avatar van Dungeon
Wel een goede plaat denk ik. Ook leuk dat Scar weer eens iets van zich laat horen. Tijd dat die gast eens met een solo komt.

avatar van He$$el_01
''Killer Mike is as exciting and wildly unclassifiable as hip-hop gets: New York noise and country shit, nods to when rap was punk and crunk was pop, Ice Cube before he needed hooks, David Banner before he needed to whisper, and Willie D before he needed anybody."

Klinkt erg lekker. Het lijkt er op dat El-P zijn beats een beetje aan de zuidelijke stijl van Killer Mike heeft aangepast en daar is niks mis mee. De beats passen perfect bij Mike en hij rapt weer erg sterk.

Morgen nog maar een paar keer luisteren.

avatar van Harderwiek
Don't Die blijft de hardste track op het album. Verder klinkt het goed, maar de producties van El-P zijn voor mij een beetje te 'bedaard'.

panjoe (moderator)
Aan Don't Die valt ook niet te tippen . Mijn eerste indruk is ook erg goed, zoals ik had verwacht - al geloof ik niet dat ik hem beter vind dan C4C. Butane klinkt de eerste keer gelijk mieters.

avatar van Rhythm & Poetry
Wat een zalige plaat is dit toch. Gelukkig een duidelijk verschil met C4C (qua producties) maar dit kon ook bijna niet anders. Killer Mike moet het van producties hebben met een zuidelijk tintje en daar zorgt El-P - wel op zijn bekende elektronische manier - voor. Elk nummer vind ik van een bijzonder hoog niveau, maar het hoogtepunt is Willie Burke Sherwood. Heerlijk zo'n rustig nummer op het einde na een toch wat intenser album dan dat we van Killer Mike gewend zijn.

avatar van He$$el_01
Inderdaad gewoon een heerlijk album. Ik kan ook geen nummer vinden die ik echt duidelijk minder goed vind. De beat van JoJo chillin is misschien iets minder, maar het verhaal van Killer Mike is daar weer geniaal.

panjoe (moderator)
Wat is El-P toch een baas, niet te geloven hoe perfect hij zijn eigen stijl weet te combineren met die southern feel - die ik gewoonlijk zo ongeveer aan de andere kant van het hiphopspectrum in zou delen. Ik vind het album over het algemeen juist wat rustiger dan ik had verwacht op basis van de eerste drie releases (ik ben dan ook niet met het eerdere werk van Killer Mike bekend) en dat vind ik wel redelijk jammer, maar ook op de wat kalmere nummers vormen Jamie en Mike een geniale combinatie. Het niveau blijft inderdaad ook redelijk constant hoog ik luister hem nog een keer voor ik hem mijn tweede 4,5* van het jaar geef.

Rene1979
Ik kan niet wachten dit te horen..

avatar van Ataloona
Inderdaad, na het werken gelijk thuis over de boxen knallen

avatar van Colucci_Era
Zelfs na mijn hoge verwachtingen werd ik nog steeds weggeblazen. Wat een album. Killer Mike klinkt beter dan ooit en El-P past zijn beats perfect aan om het southern te laten klinken, terwijl hij toch zijn eigen stijl behoud.

avatar van bennerd
Wat een gruwelijk vette plaat is dit toch. Ik ben geen fan van Killer Mike (ook niet bij deze plaat), maar zijn stemgeluid leent zich perfect bij de noisy maar toch vrij luchtige beats van El-P. Jaarlijstmateriaal!

avatar van thgryda
Ik begin die El-P beats steeds meer te appreciëren en ik vind het geniaal hoe hij zich aanpast aan die dirty south stijl. Maar ik ben geen fan van Killer Mike, precies een minder goeie, Dirty South versie van Ice Cube.

avatar van He$$el_01
F*ck, wat een bazig album is dit toch.

Go!, Southern Fried, Big Beast, Don't Die, Butane en R.A.P. Music zijn gewoon allemaal een waard. De rest minimaal een .