Killer Mike - R.A.P. Music (2012)

Label: Williams Street

1. Big Beast (3:54)

met Bun B, T.I. en Trouble

2. Untitled (3:54)

met Scar

3. Go! (1:54)
  4. Southern Fried (4:37)
  5. Jo Jo's Chillin' (2:57)
  6. Reagan (4:10)
  7. Don't Die (4:08)
  8. Ghetto Gospel (4:40)
  9. Butane (Champion's Anthem) (3:18)

met El-P

10. Anywhere but Here (3:31)

met Emily Panic

11. Willie Burke Sherwood (4:23)
  12. R.A.P. Music (4:26)
avatar van Rhythm & Poetry
Maar je doet het toch niet echt hè? Denk erom.

Rene1979
Chaotisch... Hmm.. Ondanks dat wel erg goed!

avatar van jassn
Als je dit al chaotisch vindt dan moet je zeker niet naar het album van El-P luisteren.

avatar van Kos
Kos
Alsof ik El-P albums niet ken... maar daar ben ik inderdaad ook geen fan van.

avatar van -marco-
Het enige wat ik op dit album hoor is een slechte immitatie variant van ice cube

Niet aan mij besteed dit, jammer.

Zowel beats als Mike boeien niet.

avatar van kemm
Een onopvallende Outkast-featuring die zoveel jaar na datum even met het hiphopalbum van het jaar komt. Want da's eigenlijk het enige waar ik Killer Mike van ken, van de Outkast-albums. Met hulp van een El-P die beter doet dan El-P zelf, want Cancer 4 Cure haalt niet dit constante niveau. Er gebeurt muzikaal heel veel op R.A.P. Music, maar tegelijk doet hij het zo sereen klinken. Alles lijkt onderling op elkaar in te spelen, waardoor de zit een waar genot is. Killer Mike zelf boeit vrijwel op eenzelfde manier. Zijn stijl komt nogal boertig over, maar hij brengt het met zulke overtuiging dat het stijlvol wordt. "Chaos" in een verdomd strak pak!

avatar van Elohim
Ik ben ermee begonnen, de beats die ik tot nu toe gehoord heb, zijn erg vet! Alleen denk ik niet dat het lang interessant blijft, de rapper heeft niet veel te zeggen...

avatar van Linius
Wat? Reagan al geluisterd? Killer Mike heeft daar zeker wat te zeggen. Hele toffe rijm schema's ook.

avatar van Rhythm & Poetry
Elohim luistert liever naar rappers die het nog ouderwets over complottheorieën en/of de stand van de zon in het vierde en zesde huis hebben.

avatar van Elohim
Kan vaak interessant zijn. Nu vind ik het erg kortzichtig om alle rap die enigszins die kant op gaat, zo aan de kant te zetten, maar dat terzijde. De laatste tijd luister ik meer naar Atmosphere, Brother Ali, Grieves, Eyedea, of njaa... Eigenlijk gewoon Rhymesayers.

Maar ik moet zeggen dat een origineel uitgewerkte tekst over een complottheorie, die me aan het denken zet, waardoor ik zelf mijn onderzoek ga doen, interessanter is dan (en dit is willekeurig geciteerd uit een willekeurig opgezocht nummer hiervan):
"I ain't never gave a fuck
I never did and never will
Live my life on press appeal
Keep it true, keep it real
Better said, I keep it trill"

Sorry hoor, maar die man heeft over het algemeen weinig te zeggen. Will, appeal, real en trill is ook niet het meest originele rijmschema wat ik kan bedenken... Tsja, hij klinkt leuk (net wat mindere versie van Ice Cube), heeft een aardige flow.
Nu heb ik de tekst van Reagan even opgezocht, en ook daar heeft hij eigenlijk niet veel meer te zeggen dan de gemiddelde rapper die denkt dat het leuk is om een 'conscious' nummer erop te zetten.

Nu wil ik dit niet afschrijven vanwege de tekst, ik zal hem nog wel luisteren, zoals ik zei, aardig geluid, aardige flow, zeer vette beats, maar met zijn teksten weet hij me niet te interesseren.

avatar van tim-r(-_-)
Voorlopig DE hip-hopplaat van 2012 voor mij. Met "Don't die" en "WB Sherkwood" als de beste tracks.
Zal maar snel eens de andere platen van Killer Mike (die mij wel sterk aan Sean Price doet denken...) beluisteren.

Rene1979
Dit is weer een album waar ik zowel het vinyl als de cd van wi..

nedbed
Zo nog steeds een erg mooi gemiddelde na 61 stemmen. Terecht natuurlijk.

avatar van Slowgaze
Deze is opeens nergens meer verkrijgbaar of wat? Wow-HD heeft 'm in elk geval niet meer in de lijst, hetzelfde geldt voor de site van de ECI.

avatar van Dungeon
hhv.de is die nog

avatar van Slowgaze
Hoe zit dat, is-ie al zo snel uitverkocht?

Rene1979
Het vinyl is sowieso gelimiteerd (kleur groen + instrumentals) 2500 stuks.

avatar van Nr.4
op cd was ie via Bol binnen een week in huis bij mij.

gruwelijke plaat. Vond Killer Mike altijd al een baas, maar nu heeft ie de juiste producties en content gekoppeld aan die vette stem en uitspraak van 'm. El-P levert mooi werk achter de productieboards, waar ik m ook liever heb dan achter de mic trouwens.

avatar van Booyo
Album begint ietwat flauw met de eerste vijf nummers. Harde, maar verder niet hele bijzondere beats (in mijn oren). Vanaf Reagan slaat het echter om. De beats blijven hard, maar worden een stuk beter. Killer Mike klinkt erg als Ice Cube, waarschijnlijk een vergelijking die al vaker is gemaakt, en I like it! Hoogtepunten zijn voor mij Don't Die, Willie Burke Sherwood, en met name Anywhere but Here. Wat een ongeloofelijk fijne beat heeft laatstgenoemde..

avatar van SvV
SvV
Halfje erbij. Vooral omdat de nummers die ik al vet vond, ik met de dag nóg beter vind. Reagan, Don't Die en Willie Berke Sherwood maken dit al top, maar ook de eerste 2 nummers zijn zeer aangenaam.

4* en plekje in de top 10.

avatar van Booyo
Don't Die is een van de vetste hiphop nummers sinds tijden. HARD.

avatar van samslam
Klinkt vrij goed.

Maar die hoes, is die kerel mentaal gehandicapt? Is dat satirisch bedoeld? Dat is echt wel de allerlelijkste cover van dit jaar.

avatar van Rhythm & Poetry
Vreemd. Mooie hoes juist.

avatar van Booyo
Heel raar inderdaad, ik zou er een poster van willen hebben.

avatar van Linius
Zeker een mooie hoes. En hij zette me flink op het verkeerde been, ik verwachtte geen gigantische vent maar een mager mannetje

avatar van Slowgaze
In 'Ghetto Gospel' lijkt wel een sample uit het kippenschietspel Moorhuhn te zitten. Iemand anders die dat opgevallen is?

Blijft jammer dat het album niet de hele tijd het niveau heeft van de tweede helft(vanaf Reagan). Scheelt toch een paar plekken in mijn top 10 van het jaar.

avatar van Niek
Als ik al een helft sterker vind, dan is het de eerste helft. Maar ik vind juist dat het een heel constante plaat is met geen enkele zwakke track. Dat heeft deze ook voor op C4C waarvan ik de start sterker vind maar het einde weer iets minder. Toch ben ik er nog altijd niet uit welke van de twee nu beter is..

avatar van Shinobi
Nog nooit een album van de beste man gehoord en ik ken 'm eerlijk gezegd alleen maar van MADE. Maar aangezien ik dit album in vele lijstjes ben tegengekomen, toch maar eens gaan beluisteren.

En ik moet zeggen dat het wel nice klinkt, Mike heeft een erg dikke flow en de beats zijn ook hard.

Zoals Murdoc Niccals al zegt, is de eerste helft het niet helemaal. Maar vanaf Reagan zit er wel een goede consistente lijn in.

Dikke 3,5 sterren.