Dire Straits - Alchemy (1984)

Alternatieve titel: Dire Straits Live

Label: Vertigo

1. Once upon a Time in the West (13:01)
  2. Romeo & Juliet (8:24)
  3. Expresso Love (5:41)
  4. Love over Gold * (3:27)
  5. Private Investigations (7:40)
  6. Sultans of Swing (10:53)
  7. Two Young Lovers (4:51)
  8. Tunnel of Love (14:43)
  9. Telegraph Road (13:19)
  10. Solid Rock (5:35)
  11. Going Home: Theme from "Local Hero" (5:09)
MindRuler
Wat moet een mens meer van DS in huis hebben?

avatar van chevy93
De rest.

chevy93 schreef:
De rest.

Het was een rethorische vraag. Maar gezien je avatar kan ik je antwoord wel begrijpen.

avatar van chevy93
Weet ik, ik gaf ook een retorisch antwoord.

avatar van Twinpeaks
Goede live registratie van Knopfler en companen.Tunnel of Love en Telegraph Road zijn voor mij de meest aansprekende nummers hier.Alles zit goed en strak in elkaar en hier en daar giert Knopfler goed uit de bocht,in positieve zin .Vocaal gezien blijft het allemaal maar een beetje ieltjes,maar muzikaal mag ik er toch graag naar luisteren.Moet ook zeggen dat ik deze beter kan behapstukken dan On The Night.

MindRuler
Telegraph Road en Once Upon A Time In The West zijn de 2 hoofdredenen dat ik deze in huis heb gehaald. Briljante live-plaat.

Tracklist klopt niet...

Expresso love is als 2de, niet romeo & juliet, die komt op 3.

avatar van superessy
correctie doorgevoerd, moet goedgekeurd worden nog

avatar van superessy
Als Rudiger dit nog leest...

Met de blue-ray heb je inderaad die balken, daarom heb ik die teruggestuurd.. Ik heb nu de deluxe edition gekocht. En de gewone DVD is wel fullscreen!

Dus die blue-ray is maar klote als je het mij vraagt... DVD is wat dat betreft mooier.

superessy schreef:
Als Rudiger dit nog leest...

Ik heb de blue-ray versie ook doorverkocht en meteen de normale dvd deluxe versie aangeschaft want daar is inderdaad fullscreen op te zien , natuurlijk was de blue-ray scherper maar om naar een klein beeldje te kijken pfff daar heb ik geen lcd scherm voor nodig , nadeel wel dat de cd ervan zit bijgesloten en daar zat ik niet op te wachten om het dubbel te hebben .

avatar van Thuurke
Je had toch ook de enkele DVD versie kunnen kopen!

Thuurke schreef:
Je had toch ook de enkele DVD versie kunnen kopen!

Had gekund ja maar die was niet voorradig en volgens mij staat daar die docu niet op .

avatar van vielip
rudiger schreef:

Hm als dat zo is dan moet ik dus ook die met de cd erbij in hebben. Juist die docu's vind ik altijd wel interessant. De cd heb ik natuurlijk al maar die moet dan maar op Marktplaats

rudiger schreef:
...nadeel wel dat de cd ervan zit bijgesloten en daar zat ik niet op te wachten om het dubbel te hebben .

Maar is die cd-versie nou ook eens eindelijk opgepoetst? En op die dvd...: is de brom op "Going Home" niet hoorbaar/ weg?

Docu staat volgens mij ook op de 1 DVD versie

Running On Empty schreef:

Docu staat volgens mij ook op de 1 DVD versie

Volgens mij heb je gelijk .
Maar goed deze was niet voorradig en toen heb ik de deluxe edition meegenomen .
Voor degene die het fijne willen weten .

[ DVD.nl ] - Recensies: Dire Straits - Alchemy Live DVD

avatar van IntoMusic
Je kunt horen dat er nog behoorlijk geknutseld is aan het geluid, want regelmatig zijn de bromtonen van de gitaarversterkers weggemixt. Dit is echter alleen hoorbaar als je met koptelefoon luistert. Met het geluid is in ieder geval niets mis!

@Rudiger, is dat ook op cd hoorbaar?

avatar van rudiger
Ik moet je eerlijk bekennen dat ik die cd die in die dvd box zit nog niet beluisterd heb .
Zal hem morgen eens opzetten en luisteren of er verschil zit met het orgineel .

avatar van IntoMusic
Met name dus bij Going Home, want daar is de brom het duidelijks merkbaar en ook vrij irritant... Als het beter is dan de oude versie, ga ik deze toch ook aanschaffen. Voor mij dan juist voor de cd's

avatar van superessy
De nieuwe cd's zijn exact hetzelfde als de oude...

Alleen van de DVD/Blue-Ray is de audio opgepoetst door Chuck Ainlay. Je hoort ineens een Sax (paar seconden) bij de intro van Solid Rock, op de CD is die niet aanwezig!

Audio is erg goed. Heel erg jammer dat die cd's ook niet deze mix hebben meegekregen.

avatar van IntoMusic
Jammer... Irritant gewoon, want het lijkt net of ze hier simpelweg geen aandacht aan willen geven. Vandaar dat dit album in de huidige versie door mij nooit een 5 sterren krijgt. Heb de DVD-versie toch maar besteld, want ben wel zeer benieuwd naar het geluid.

IntoMusic schreef:

Een brom hoort soms nu eenmaal bij live-muziek net als een grotere hoeveelheid galm. Het is de charme van een live plaat opnemen en zoveel mogelijk in stand houden. Ik kan er niet echt wakker van liggen. Dan moet je de studio versie opzetten en heb je nergens last van.

Running On Empty schreef:
Dan moet je de studio versie opzetten en heb je nergens last van.

Beetje vreemde redenering of mogen we niet meer kritisch zijn? Ik begrijp dat sommige een irritante brom bij live muziek vindt horen of dat er een verschil in luisteren en (h)oren zit ? Tevens ben ik heel wat gewend in de muziekwereld qua live en bootlegs, dus we houden het maar op dat we een andere kijk op opnames/ geluidskwaliteit hebben.

avatar van Hans Brouwer
MindRuler schreef:
Ik heb slechts 2 Dire Straits albums. Een verzamelaar (Sultans Of Swing) en dit live-album. Wat moet een mens meer van DS in huis hebben?
MindRuler, het debuut album "Dire Straits". Het eerste album van Dire Straits en met kop en schouders het beste album van Dire Straits.

avatar van Hans Brouwer
MindRuler schreef:
Briljante live-plaat.
MindRuler, het meest briljante live album van Dire Straits: "Sultans of Swing (2008) Live in Germany". "Alchemy (1984)" is zonder meer goed maar "Sultans of Swing (2008) Live in Germany" is, om het met jouw woorden te zeggen, briljant. Een kroonjuweel onder de Dire Straits albums. Als je het debuut album hebt beluisterd weet je waarom!!

Hans Brouwer schreef:

Uitgegeven in 1996 op RSM .

rudiger schreef:
Inderdaad en als het mogelijk is zou ik proberen om de dubbel live cd Swinging Golden hearts te bemachtigen want daar staat een versie op van Sultans Of Swing om van te watertanden . Uitgegeven in 1996 op RSM .

Mee eens maar dan toch eerder vooral voor de vette versie van Telegraph Road

IntoMusic schreef:

Ik heb 2 versies van Alchemy , de eerste is uit 1996 de tweede die bij de dvd zit uit 2010 .
Ik hoor geen verschil tussen beide dus die brom zit er ook in ja.
Ik kan me er niet aan storen aan `n storing .

avatar van superessy
D'r is ook geen verschil. De 2010 versie is gewoon de geremasterde uit blijkbaar 1996 dan.