The Rolling Stones - Emotional Rescue (1980)

Label: Rolling Stones

1. Dance (Pt. 1) (4:23)
  2. Summer Romance (3:16)
  3. Send It to Me (3:43)
  4. Let Me Go (3:50)
  5. Indian Girl (4:23)
  6. Where the Boys Go (3:29)
  7. Down in the Hole (3:57)
  8. Emotional Rescue (5:39)
  9. She's So Cold (4:12)
  10. All About You (4:18)
avatar van Sanderzzz
Het eerste nummer is al meteen raak maar daarna geeft het album een aantal dertien in een dozijn nummers af. Minder geïnspireerd dan de nummers in voorgaande albums. De laatste vijf nummers zijn dan wel weer wat beter, vooral Down in The Hole is hier de prijsnummer. Het titelnummer is in beetje dezelfde stijl als Miss You op het album Some Girls maar is zeker niet slecht. Where The Boys Go en She's So Cold zijn leuke rockers en het eindnummer luistert goed weg ook al is het niet het beste slotnummer dat The Stones hebben gemaakt.

3,5 * is mooi op z'n plaats hier.

avatar van lennon
Het zal voor veel Stones liefhebbers wel een minder album zijn omdat er wat met andere stijlen wordt geexpirimenteerd, maar ik vind het een geslaagde test.

Die lekekre funky basloopjes, en gitaar licks.. de jamaica invloeden.. het past allemaal.

De opener is meteen al aanstekelijk. Send it to me swint ook de pan uit! Gewoon een heerlijk album, en voor mij vele malen beter dan bijvoorbeeld "it's only rock 'n roll"

Down in the hole!

Op het moment dat ze juist teruggrijpen op de oude, wat meer vertrouwde sound in bijvoorbeeld Let Me Go vind ik dat een minder sterk punt op het album.

gewoon een lekker Stones album, met wat meer afwisseling, ik hou er van!

avatar van devel-hunt
Emotional Rescue, ik weet niet, heb het altijd een lekker vies plaatje gevonden. Niemand is het misschien met me eens maar voor mij ligt deze plaat een beetje in de lijn van Black & Blue.

avatar van Sanderzzz
Inderdaad, verhoog dit album dan ook met een halve ster. Echt een heel goed album, ik hou stiekem wel van die beats die de Rolling Stones in de liedjes stoppen

avatar van Fathead
Down in the Hole is één van de beste Stonesnummers ooit. Helaas houdt het daar wel mee op hier. Vooruit, de opener en She's So Cold mogen ook nog mee. Al het andere vind ik echt zeer matig. Dat ligt niet aan 'beats' maar aan de kwaliteit van de nummers. Nummers als Summer Romance en Indian Girl hadden ze eigenlijk gewoon in de prullenmand mogen gooien... Zoutelozer ken ik de Stones niet, ook niet in de nineties.

Hun eerste album ook dat geen blijvende hits heeft opgeleverd denk ik. Kende er in ieder geval geen enkel nummer van. De disco-uitstapjes zijn zeker niet gek, maar er staat minstens zoveel zouteloze nummers (zoals de afsluiter) tegenover. Het minste Stones-album tot dan toe.

buizen
Wat moet je heden ten dage nog met een album van bijna dik 35 jaar oud, vraag ik me dan af.

avatar van heartofsoul
Ik luister zelf voornamelijk naar muziek van voor 1970....

herman schreef:
Hun eerste album ook dat geen blijvende hits heeft opgeleverd denk ik. Kende er in ieder geval geen enkel nummer van..

Emotional rescue toch zeker wel...en een bescheiden hitje met she's so cold.

avatar van iggy
De Stones zijn nou ook weer niet een van de innoverendste bands geweest...

Ach Buiz het heeft er geen barst mee te maken hoe oud een plaat is. Je vind gewoon niks aan de Stenen. So be it.

Cured
Ik moest 'm toen hebben, ik kocht 'm blind....want tsja, The Stones dat was voor mij alles wat The Beatles nooit waren (geweest). Ik vond het....nogal een tegenvaller. Maar ja, ik had er weer een Stones plaat bij en ook nog een leuke hoes .

avatar van teus
[quote]buizen schreef:
De Stones zijn nou ook weer niet een van de innoverendste bands geweest...[/quot

Zekerrrr Weten van wel!!!!!

Maar.....wat moet jij dan met die antieke top 10 van jou,vraag ik me dan af???

En....Slayer of rainbow zijn die dan zo innoverend geweest.? Pffff

buizen schreef:
Niet zo'n slimme opmerking uit jouw mond, buizen. Emotional Rescue is altijd nog (een stuk) jonger dan wat jij draait. Ik zou zeggen: neem er nog één.

Cured schreef:

Mijn meeste albums zijn van na 1980, heerlijk om dat vinyl te draaien, dat de toptien toevallig van wat eerder is doet daar niets aan af. De Stones krijgen disproportioneel veel aandacht op dit forum, jammer. Ik zie het als ouwe koeien uit de sloot halen, het voegt weinig toe.

avatar van bikkel2
Kennelijk vind je The Stones interessant genoeg om er elke keer melding van te maken. Niet de 1e keer namelijk.

zaaf
tja, buizen schrijft disproportioneel veel, maar t voegt nog weinig toe.

zaaf schreef:
tja, buizen schrijft disproportioneel veel, maar t voegt nog weinig toe.

Hahaha

lennon schreef:

Emotional rescue toch zeker wel...en een bescheiden hitje met she's so cold.

Zal toen vast in de top 40 hebben gestaan, maar wordt nu nooit meer gedraaid. Dat bedoelde ik met blijvend. Had er iig nog nooit van gehoord.

buizen: Ik heb alle muziek van de Stones t/m 1974 sowieso grijsgedraaid en ben de laatste maanden het hele oeuvre chronologisch aan het doorluisteren. Let It Bleed is al zowat 45 jaar oud maar een van de beste platen ooit gemaakt.

Cured: Inderdaad een gave hoes, zoals wel vaker met de Stones. Vooral op vinyl.

avatar van LucM
She's So Cold werd (onbegrijpelijk) geen grote hit maar vind ik één van de beste Stones-nummers uit de jaren '80. Het ook wel sterke Emotional Rescue doet mij denken aan Bee Gees door de falsetstem al waren de gebroeders Gibb daarin meer thuis. Het bluesy Down in the Hole vind ik ook prima maar van de overige nummers word ik warm noch koud. Summer Romance en vooral Where the Boys Go zijn banale rocknummers.
Globaal is Emotional Rescue toch wel één van de mindere Stones-albums. Tattoo You vind ik een stuk beter, nadien trad het verval definitief in.

avatar van Poeha
De Stones zijn nou ook weer niet een van de innoverendste bands geweest...

Nee dan kun je beter naar Vader Abraham & zijn smurfen luisteren, of toch niet?

Poeha schreef:

Nee dan kun je beter naar Vader Abraham & zijn smurfen luisteren, of toch niet?

avatar van edje1969
Wat een discussie allemaal of het oude meuk is of niet. Vanochtend weer even opgezet en ik ben wel positief gesteld over dit album. Het is Stones met uitstapjes naar gewaagde genres als disco. En reggae, maar daarin was de band al eerder geslaagd. Emotional Rescue beschouw ik als een Stonesklassieker (zoals zoveel van hun nummers). She's So Cold rockt lekker weg, Dance is geweldig nummer en Send It To Me behoort ook tot de hoogtepunten van dit album. Enig tegenvaller is Let Me Go. In het rijtje Stonesalbums misschien tot de besten, maar zeker een musthave.

edje1969 schreef:
Wat een discussie allemaal of het oude meuk is of niet.

Daar is geen discussie over hoor, het IS oude meuk.

Cured
Deep Purple in jouw manier van redeneren nog meer dan.

avatar van Rudi S
Ouwe meuk is niks mis mee, prima muziek.
Platenkasten « Platenkasten.nl

avatar van teus
Buizen schreef:

Natuurlijk niet, dat is helemaal verschrikkelijk. De Stones gaat nog, maar dit ouwe spul lijkt me nu wel eens verleden tijd. Het is 2014. [/quote]

Het lijkt mij het beste voor Buizen dat hij dat oude spul naar de kringloop brengt ,
En weer een frisse start maakt met de muziek van dit jaar

teus schreef:

mag ook direct door naar mij hoor...

avatar van Lau1986
Een vermakelijk album van de Stones. Met een leuke diversiteit aan nummers.

avatar van loneranger
Een aardig album van de Stones, geen klassieker zoals uit de periode 1968-1972. Het is een bonte mengeling van stijlen. Het dansbare 'Dance Pt. 1', de reggae van 'Send it to me', het bluesy 'Down in the hole' en rockers als 'Summer romance', 'Let me go' en 'Where the boys go'. De beste tracks van het album vind ik de titelsong en 'All about you' wat volgens Keith in zijn autobiografie 'Life' toch vooral over Jagger gaat.

avatar van nlkink
Voor mij laat Emotional Rescue zich aanhoren als een fletse copy van Some Girls. Laatstgenoemd album was een artistieke en commerciele comeback en voor mijn gevoel heeft de groep geprobeerd een Some Girls part two geprobeerd op te nemen.