The Rolling Stones - Emotional Rescue (1980)

Label: Rolling Stones

1. Dance (Pt. 1) (4:23)
  2. Summer Romance (3:16)
  3. Send It to Me (3:43)
  4. Let Me Go (3:50)
  5. Indian Girl (4:23)
  6. Where the Boys Go (3:29)
  7. Down in the Hole (3:57)
  8. Emotional Rescue (5:39)
  9. She's So Cold (4:12)
  10. All About You (4:18)
Prachtig album, met soms iets mindere nummers, maar dat is bijzaak.
Toppers vind ik persoonlijk, Let me go, Where the boys go, en het geweldige She's so cold.

avatar van avdj
De titelsong zelf vind ik ook erg mooi. Ik ben alleen niet zo weg van "Indian Girl" en "All About You"

Bob Cremers
Volgens mij wouden Let It Be nadoen de hoes dan alleen.

avatar van marco straaten
ik sluit me volledig bij je aan, hele goede nummers. Let me go is live op still life ook zeer goed
SoundWave schreef:

SoundWave schreef:
van de 10 nummers....
dan is 't geen prachtig album, hoogstens een goed album, maar eigenlijk niet meer dan een redelijk album.

avatar van Thunderball
Niet echt een bijzonder album, het titelnr is wel aardig, maar Jagger gaat qua zangstijl door waar hij met miss you gebleven was.

Down in the hole is een lekker blues nr en All about you is echt een vd prachtigste Keith nr's en werd door hem tijdens de No Security tour ook eindelijk live uitgevoerd.

she's so cold is een lekkere catchy song en er staan nog een paar aardige rocksongs op (where the boys go is echter verschrikkelijk doorsnee), maar het is duidelijk minder dan het vorige en de geweldige opvolger.

2,5 ster.

EVANSHEWSON
Opener Dance funkt en rockt er op los, da's dus een sterke start.
Summer Romance is een wegwerpnummer, niet om direct te onthouden...
Send it to Me is reggae-geïnspireerd, niet de eerste of laatste keer, Indian Girl werkt velen op de zenuwen, maar ik vind dat trompetje en die aparte stijl nèt zo leuk...
Down in the Hole is een biezonder goed bluesnummer. Klapper is voor mij She's so Cold !
Titelsong is typisch Mick doet Disco! Zijn falsettostem is wel apart, hij kon die tijd invallen bij de Bee Gees, zo hij wou...
Al bij al een redelijk album, niet slecht maar ook niet biezonder goed, zoals gezegd : middelmatig ! 3.5 sterren vind ik fair !

avatar van Tribal Gathering
Een beetje half/half album.

Wanneer het goed is dan is het ook echt goed, maar nummers als Summer Romance, Let Me Go, Where the Boys Go en All About You zijn totaal oninteressant.

De twee disconummers vind ik erg goed. Dance funkt er lekker op los en Emotional Rescue is een hoogtepunt in hun carriere (en dat terwijl ik Miss You een bagger song vind.)

Indian Girl is wel aardig en de overgebleven drie zelfs erg goed.

Het volgende album Tattoo You is nog een stuk beter en daarna trad het verval in.

Bob Cremers schreef:
Volgens mij wouden Let It Be nadoen de hoes dan alleen.
Jah hoor in 1980.

avatar van devel-hunt
Lekkere los gespeelde plaat, die een logisch vervolg is op Some girls, die ik overigens iets beter vind. Maar op deze staat genoeg lekkers een Stones plaat die swingt waar je niet op stil kan blijven zitten. Heerlijke plaat!!

Harald
In de originele eerste vinyl release van deze plaat zat een poster met een aantal thermo shots van de band. Ook was die plaat in een plastic zak gestopt. Vandaag een peper duur collector's item.

avatar van Jesusfreen
Dan ben ik rijk!

Steenrijk...

avatar van kaztor
Leuke Stones-plaat, maar het hangt wat als los zand aan elkaar (dat merk ik bv. ook aan It's Only Rock N Roll). Sterke rockers worden afgewisseld met materiaal dat nogal zwakjes afsteekt (Indian Girl vind ik bv. een draak van een nummer).
De single She's So Cold is toch wel DE vergeten Stones-klassieker als je het mij vraagt! Werkelijk schandalig dat die op geen enkele verzamelaar is te vinden.
De 2 platen hierna waren weer beter, maar na Undercover waren ze wat mij betreft behoorlijk uitgerolt!

bikkel
Een weinig opzienbarende plaat.De singles(titeltrack,She's so cold)zijn aardig maar als geheel is het vrij magertjes wat de band hier tentoonstelt.
De voorganger Some Girls had weer iets van het rauwe,gemene,wat de groep ooit had.Dit verzandt voornamelijk in oppervlakkige pop/rock.Composorisch heel magertjes.
1 van hun minste derhalve.

avatar van marco straaten
één van hun minste inderdaad, maar toch nog een paar aardige nummers op deze plaat, te weten: She's so cold, Emotional rescue, Let me go en Where the boys go.
3.5*

Harald
Zelf de minste Stones plaat is nog beter dan de beste plaat van duizenden andere bands. Ook hier...gemeten aan Begaar's, Sticky en Exile is het natuurlijk een van hun minste maar toch nog lekker te beluisteren.

MICKJES
Aardig album. De songs zijn Okee. Maar niet bijzonder er staat geen slecht werk op maar echt super is het ook weer niet mijn favo's zijn:
She's so cold, Let me go, Send it to me, Emotional rescue,
3,5 is goeg genoeg Neej tttoo you was een stuk intressanter

beaster1256
ik vind het een redelijk goeie cd van the stones , vooral het magistrale vuilbekkende ' down in the hole ' is subliem en verder vind ik ook ' dance ' een prima opener , de titeltrack is disco op z'n stones zoals ' miss you '

als geheel toch één van hun beste van de jaren ' 80 dan te verstaan

stuart
Een aardig gevarieerde Stones plaat, maar ik vind hem wel een stuk minder dan Some Girls. Het wordt allemaal wel goed uitgevoerd en het is voor mij als Stones liefhebber niet erg bijzonder, maar ook weer niet zó slecht; een redelijk album imo.

avatar van vin13
Down in the hole, She's so cold en All about you vind ik uitstekende nummers en de rest is middelmatig tot slecht. Voor mij is dit de minste plaat van de Stones en de enige die ik onvoldoende heb gegeven. Dirty work vind ik zelfs stukken beter dan deze weinig geïnspireerde plaat.

stuart
vin13 schreef:

Qua topnummers id dit idd. niet een geweldig album; het is aan de magere kant, maar dat Dirty Work voor jou stukken beter is, is natuurlijk jouw keus, maar ik vind persoonlijk ze alle twee de minste van in ieder geval de (stones magere) 80's, behalve Tattoo You.

avatar van kaztor
Ben het eens over Down In The Hole. Typisch een nummer die bv. ook op Exile had kunnen staan.

avatar van Leonard91
Erg matig album van de Stones, met een verschrikkelijke hoes. Down in the Hole is wel erg leuk.

avatar van devel-hunt
Als ze vandaag de dag platen zouden maken die maar iets in de buurt zouden komen van deze, zou ik dik tevreden zijn.

avatar van De Ulk
Dit vind ik de slechtste Stonesplaat, met als dieptepunten Dance en het titelnummer. Disco sucks.

avatar van musician
Heb er nog een enorme poster van, in de oude LP hoes, Daar kan het cd-tje niet tegen op.

Cd begint veelbelovend met rockers Dance en Summer romance. Send it to me vertraagt iets, Let me go pikt het weer op.

Dat Emotional rescue een op disco getinte cd zou zijn, is mij tot dan nog niet opgevallen. Indian girl een bluesy ballad (veel gelijkenissen met Far away eyes).

Where the boys go rockt er weer lekker op los (favoriete nummer van de cd), vuile, prima blues in Down in the hole.

De falset van Jagger in Emotional rescue zal waarschijnlijk regelmatig leiden tot irritatie. Het nummer is in z'n soort niet onaardig, maar zal weinig stones fans aanspreken. Duurt daarom ook te lang.

She's so cold is dan misschien wat gewoontjes. All about you een door Richards gezongen ballad als afsluiter, met een blazertje en al. Maar zeker niet onaardig. Leuk ook bij sluitingstijd van een cafe.

Al met al kon ik me tot nu toe altijd aardig vermaken met de cd, als geheel. Het heeft eigenlijk geen zwakkere nummers. Aan de andere kant blijven ook de echte uitschieters weg, 3,5 ster.

avatar van bikkel2
Emotional Resque is naar mijns inziens voornamelijk los zand .
Jagger moest aan het idee wennen dat Keith Richards die na lange tijd eindelijk van de heroine af was zich weer nadrukkelijk met het proces ging bemoeien .
De echte eerste scheuren tussen de Glimmer Twins werden merkbaar .
Het is er jammerlijk aan af te horen .
Een ongeinspireerd geheel met hier en daar een verwaald goed nummertje .
De groep klinkt tamelijk uitgeblust , maar goed dat is mijn mening .

avatar van De Ulk
Nou vooruit, ik zal er ook maar even wat dieper in gaan op de nummers. Dance en Emotional Rescue vind ik helemaal niks dus. Disco-shit.

Send It To Me vind ik ook waardeloos. Reggae, getver. All About You vind ik één van de mindere Keith-nummers. She's So Cold en Let Me Go mogen dan rocknummers zijn, maar dó-de-lijk saai.

Where The Boys Go vind ik erg ongeïnspireerd.

Indian Girl gaat wel, vind ik geen hoogvlieger. Maar ook niet echt slecht.

Summer Romance vind ik heel aardig, een beetje in de stijl van Respectable en Lies, maar dan veel minder goed uitgevoerd.

Down In The Hole vind ik het enige écht goede nummer van deze plaat, eigenlijk. En dat maakt dit voor mij de minste Stonesplaat.

Ik was dit weekend aan het opruimen en kwam dit album opeens tegen. Nooit geweten dat het in mijn collectie zat, moet ook in huize H. zijn beland in de tijd dat ik nog niet naar de Stones luisterde.

Inmiddels ben ik goed bekend met de albums uit hun hoogtijdagen. Zal deze ook eens proberen binnenkort.