Tool - Ænima (1996)

2. Eulogy (8:28)
  3. H. (6:07)
  4. Useful Idiot (0:39)
  5. Forty Six & 2 (6:05)
  6. Message to Harry Manback (1:53)
  7. Hooker with a Penis (4:34)
  8. Intermission (0:56)
  9. jimmy (5:24)
  10. Die Eier von Satan (2:17)
  11. Pushit (9:56)
  12. Cesaro Summability (1:26)
  13. Ænema (6:40)
  14. (-) Ions (4:00)
  15. Third Eye (13:47)

met Chris Pitman

avatar van Cloud
Hier is nog niet veel samenhang tussen de nummers te horen, wat ik bij Lateralus wel heb, desalniettemin is het het na lateralus mijn favoriete Tool album

Joy
lateralus is dan ook het perfecte album van tool

avatar van Ploppesteksel
Tov Lateralus & zelfs van 10,000 Days vind ik deze minder.
Misschien dat daar verandering nog in komt maar zoals Cloud zeg hoor ik ook niet veel samenhang hier & misschien lagen de verwachtingen iets te hoog maar toch natuurlijk nog altijd goede muziek. 3,5

mike_hoog schreef:
Wat deze plaat net iets minder maakt dan "Lateralus" zijn de fillers er zitten een paar zeer geslaagde bij zoals "Intermission", "Die Eier von Satan" en "Usefull Idiot" maar net zoals "Message to Harry Manback" maken de plaat soms wat inzakken,

Ik vind Harry Manback het meest geslaagde sarcastische nummer ooit op plaat gezet!!
Een antwoordapparaat-bericht van een of andere mafkees vol haat ondersteunt door een klagelijke piano-melodie: Kippenvel!!

sxesven
Dan moet je dit eens draaien.

Ik kende tool alleen van laterus. Aardige album, maar veel te veel in de herhaling vindt ik. Zo voor de gok pakte ik Ænima maar eens mee, niet wetend dat dit album mij gedachten over tool een stuk postivier zou maken. Het is hard, snel en laat het ander gezicht van metal zien dan het eindeloos gebeuk. Ænima is filosofie over manhoeren en drugs gebruik in de muziek. Het irriteert niet zo als in Lazerus deed, en laat vooruitgang horen. Een rockplaat maken die je aan het denken en luisteren zet. Dus geen teksten over 'dirty woman' of Satan maar recht voor je raap fluister schreeuwend geleverd door Maynard James Kennan. Ver weg mij favoriet nummer is third eye dat zich met gemak 13 minuten staand houdt en niet in de herhaling valt dat wel gebeurde bij Lazerus. Een groot minpunt: soms lijken de songs best wel op elkaar. Maar toch Tool heeft een nieuwe status bij mij als een zeer aardige metalband waar ik veel meer naar ga luisteren. Volgende stap, Laterus herluisteren. Misschien ben ik er wat positiever over.

voltazy
misschien ken je de album titel dan ook goed

voltazy schreef:
misschien ken je de album titel dan ook goed

Heel misschien

Joy
d-ark, de herhaling die je ervaard in lateralus (als er al herhaling inzit,persoonlijk zie ik dat anders) dan is dat vooral bedoeld als ondersteuning van het grote geheel

zo;n beetje als op 10.000 days, waarin wings dezelfde akkoorden gebruikt als 10.000 days

als tool zoiets doet staat dat in teken van de muziek

ben benewd op welke herhaling je eigenlijk doelt

dit vind ik persoonlijk een vrij raar en niet zo goed album. forty six & 2 is wel goed maar kvind er niet veel aan. raar...

komt vanzelf bij een stuk of 10 luisterbeurten meer

tool valt niet in 1 luisterbeurt

zelfs na al die jaren hoor ik nog regelmatig ineens iets in de muziek wat me tot dan toe niet was opgevallen

thats tool

Joy schreef:

als tool zoiets doet staat dat in teken van de muziek

ben benewd op welke herhaling je eigenlijk doelt

Akoorden en sfeer, ik ben groot fan van dit soort platen maar tool overtuigt me bijna helemaal nooit

dat kan

of je vind het niks, of je vind het geweldig

hoewel, wat is: dit soort platen?

wel jammer, je mist een hoop moois

EVANSHEWSON
Staat nummer 8 in de top 250. En kijk, ik heb geen idee, want ik ken dit absoluut niet, het zal mijn leeftijd wel weer wezen.
Ik ken dit dus puur uit lijstjes, heb er nooit wat van gehoord.
Zo gaat dat soms.

Joy
voor alles is een eerste keer:)

voltazy
EVANSHEWSON schreef:
Ik ken dit dus puur uit lijstjes, heb er nooit wat van gehoord.
Zo gaat dat soms.

nodig eens aan een luisterbeurt onderwerpen dan zou ik zeggen. En niet te snel opgeven, soms duurt het met tool even voor je de schoonheid inziet

Joy schreef:
dat kan

of je vind het niks, of je vind het geweldig

hoewel, wat is: dit soort platen?

wel jammer, je mist een hoop moois

Ik vindt hem goed. Daarom een 4,0 . Maar de andere tool platen zijn niet zo mij ding. Dit soort platen bedoel ik soort gelijke platen als deze. Zoals ik hoor er Loveless van my bloody valetine er soms duidelijk in terug

voltazy schreef:

Je hebt niet goed gelezen, ik heb dit gewoon nog nooit gehoord, geen idee hoe deze band klinkt gewoon.

Of ik moet een platenwinkel binnenstappen en vragen, mag ik deze eens beluisteren, dat zou ik wel kunnen doen natuurlijk.

EVANSHEWSON schreef:

Huh? Miscommunicatie, iets beter lezen EVANSHEWSON! Je kan natuurlijk nog pindakazen. Deze plaat is verplichte kost in het rock/metal genre...

Nu ik hoor wel 1 lied SUUUUUPER graag van hen "vicarious" maar staat op de laatste cd van hun. is dat lied mss toch een iets ander genre dat van tool gewend is?(iets harder ofzo?) want de rest hoor ik niet graag maar dat lied is machtig.

Integendeel, Vicarious is helemaal Tool

THEMARSVOLTA schreef:

O, het is maar dat ik het rock/metalgenre redelijk ontgroeid ben. Ik blijf wel luisteren naar iets heavier stuff uit mijn jeugd, maar tegenwoordig fel opgeschoven naar singer-songwriter, chanson, blues, soul, jazz en latin.
Zal dit vrees ik dan niet vlug beluisteren. Had gewoon geen idee welk genre dit was, het is die leeftijd hé

mja waarom zou ik dan juist vicarious graag horen en vind ik de rest wat flauwtjes?

edit: mijn genre is vooral metal.

mysticwizard schreef:

edit: mijn genre is vooral metal.

Omdat je Vicarious al meer gehoord hebt dan de rest? Toolsongs moeten groeien

En ook edit: Dan moeten de stevige nummers zoals Stinkfist en Hooker with a Penis toch wel plakken?

kzla er nog eens goed naar luisteren naar deze cd.

mysticwizard schreef:
kzla er nog eens goed naar luisteren naar deze cd.

Je bent m'n nieuwe beste vriend

Facedown schreef:

Integendeel, Vicarious is helemaal Tool

Ik vindt Vicarious juist geen tool, vet nummer hoor, maar dat nummer is te commercieel aangelegd..

vicarious commercieel?

in welk opzicht?

commercieeel zou ik eerder noemen:

The Pot

meezinger (al is de zanglijn niet echt makkelijk)

avatar van THEMARSVOLTA
Qua geluid.Het zou voor me gevoel ook zo door bijv metallica gemaakt kunnen worden.

Eulogy, das pas tool.

avatar van berwt
Ik ben het eerder eens met Joy en Facedown. Vicarious is he-le-maal Tool hoewel het één van hun mindere nummers is me dunkt.
Ik zou Metallica wel eens willen horen Vicarious spelen, of beter nog, Vicarious schrijven mocht het opnieuw kunnen. Het bizarre ritme alleen al is zeer a-commercieel.
Maar misschien bedoel je dat het wel heel glad/ phil spectorgewijs gemixed is, marsvolta?

Ik zie dat velen de laatste 2 albums van Tool beter vinden dan Aenima. Ik vind dit eigenaardig. Misschien is het omdat de eerste plaat die je van hen hoort steeds meer blijft steken...?