Tool - Ænima (1996)

2. Eulogy (8:28)
  3. H. (6:07)
  4. Useful Idiot (0:39)
  5. Forty Six & 2 (6:05)
  6. Message to Harry Manback (1:53)
  7. Hooker with a Penis (4:34)
  8. Intermission (0:56)
  9. jimmy (5:24)
  10. Die Eier von Satan (2:17)
  11. Pushit (9:56)
  12. Cesaro Summability (1:26)
  13. Ænema (6:40)
  14. (-) Ions (4:00)
  15. Third Eye (13:47)

met Chris Pitman

berwt schreef:

Ik zie dat velen de laatste 2 albums van Tool beter vinden dan Aenima. Ik vind dit eigenaardig. Misschien is het omdat de eerste plaat die je van hen hoort steeds meer blijft steken...?

Dat denk ik dus ook.

avatar van Cloud
Lateralus vind ik beter dan Aenima, aangezien ik aenima eerder ken. Lateralus heeft een samenhang tussen de nummers en dat vind ik prachtig, aenima heeft dat veel minder. Desalniettemin is dit zeker een goeie plaat.

avatar van THEMARSVOLTA
berwt schreef:
Ik ben het eerder eens met Joy en Facedown. Vicarious is he-le-maal Tool hoewel het één van hun mindere nummers is me dunkt.
Ik zou Metallica wel eens willen horen Vicarious spelen, of beter nog, Vicarious schrijven mocht het opnieuw kunnen. Het bizarre ritme alleen al is zeer a-commercieel.
Maar misschien bedoel je dat het wel heel glad/ phil spectorgewijs gemixed is, marsvolta?

Het klinkt vergeleken met alle andere nummers zo simpel.

Ik luister merendeels Aenima en 10000 Days. Lateralus de laatste tijd wat minder, geweldige cd hoor, maar er staan een aantal nummers die ik wat minder vindt dat dan de nummers op de andere cd's, zoals Faaip de Oiad, Triad en Disposition.

Lateralus heeft wel weer 1 van de mooiste openingsnummers die ik ooit gehoord heb: The Grudge

THEMARSVOLTA schreef:
Qua geluid.Het zou voor me gevoel ook zo door bijv metallica gemaakt kunnen worden.

Eulogy, das pas tool.

Hoezeer ik Metallica's oude werk waardeer kunnen ze nog niet in de schaduw staan van een Tool.

Joy
THEMARSVOLTA - Het klinkt vergeleken met alle andere nummers zo simpel.

ook weer typisch tool

als je weet hoeveel vakmanschap er achter de muziek zit zou je anders reageren

vergelijking met steve vai,als je hem ziet spelen ziet het er doodeenvoudig uit, probeer je het na te spelen besef je pas hoe moeilijk

geef nie, kwartje valt vanzelf, of niet

nja ik heb nog eens geluisterd maar ik vind dus enkel vicarious en forty six & 2 goed. jammer...
nja ik ben waarschijnlijk andere soort muziek gewend.

Joy
wat een heerlijk bizar stukje kunst is dat toch

die eier van satan

genieten zo op de zondagmiddag

't Leuke is dat het nog een echt recept is ook

tomtom137 schreef:
't Leuke is dat het nog een echt recept is ook

Al uitgeprobeerd?

thyson schreef:
voor de goeie gang van zaken toch even dit: druk op Alt en daarna 658 om Æ te vormen

succes trawanten!

Het lukt mij niet. Als ik op alt druk dan doet hij niets met de 6 daarna en typt hij gewoon de 5 en de 8. Zo dus:

Ctrl + Alt + Z = Æ

(Jaja.)

Æ

verrek:)

avatar van LittleBox
Nu Tool Lowlands gaat afsluiten ga ik hier toch maar eens wat van beluisteren (zat al enige tijd in de planning maar heb het gevoel dat ik er echt voor moet gaan zitten en het ontbreekt steeds maar aan tijd). Goed, net Stinkfist gehoord en dat begint al veelbelovend! Kom maar op met de rest! En kom maar op op Lowlands!

Jamaican
Ik ben op zoek naar een goed Rock album. Stinkfist heb ik eens beluisterd en de laatste twee dagen leg ik bijna maar dat nummer op. Nu is m'n vraag zijn de andere nummers van dit album in dezelfde stijl van Stinkfist of is ieder nummer iets totaal anders?

Sammael
Ik zou zeggen dat er veel variatie zit tussen de nummers, maar dat het album toch een overkoepelende sfeer kent. Ik kan je in ieder geval aanraden om de rest van de nummers ook eens te gaan luisteren.

avatar van berwt
inderdaad. Veel variatie, maar als je stinkfist goed vindt, dan zal de rest zéker ook aanslaan.

Jamaican
Ok, ik was toch van plan een van deze dagen een album te kopen en ik zal het er eens op wagen . Album kost toch maar 8 euro hier.

8 euro, schandelijk laag voor zon reetestrakke plaat

ik zeg ,doen:)

Wat een knaller van een album. Elk nummer heeft weer zijn eigen stijl, is superstrak en ademt gewoon volledig Tool.
Net niet zo goed als Lateralus vind ik wel. Lateralus heeft nog net de mysteriefactor extra vind ik. Favoriete nummer, zonder twijfel Third Eye, een nummer dat ingeleid word door the late Bill Hicks kan niet fout gaan Als je al twee dagen naar stinkfist alleen zt te luisteren ga je een aantal jaar zoet zijn met dit album. Na de eerste luisterbeurt zul je merken dat je een schamele 8 euro nog nooit zo goed besteed hebt.

Eren die handel

Jamaican
Heb dit album deze middag gaan halen samen met Songs for the Deaf van QotSA. Eerste luisterbeurt viel erg goed mee, niet echt nummers die er uit schieten maar alles klinkt zeer goed. Ik denk dat dit album nog veel zal opgelegd worden als ik het meer zal beluisteren. Stinkfist blijft meesterlijk, ik krijg er niet genoeg van

Dat het album nog veel zal opgelegd worden als je het meer zal beluisteren is een beetje logisch, niet?

Zeker doen You'll enjoy

Devro schreef:

Inderdaad, foutje

Een minpunt aan dit album is dat sommige nummers toch voor mij iets te lang duren.

Jamaican schreef:

Een minpunt aan dit album is dat sommige nummers toch voor mij iets te kort duren.

Fixed!

avatar van Tsjo-Wi
Ze hebben niet eens Aenema gespeeld op Lowlands, snif
Maar verder was het wel goed.

Jamaican
Ik heb dit nu voldoende beluisterd. Deze plaat krijgt 4,5* en komt tevens in m'n top 10 op plaats 9.

Er staat geen enkel zwak nummer op dit album. Stinkfist, Eulogy en Forty Six & 2 heb ik als 3 favorieten aangevinkt maar dit konden ook andere nummers geweest zijn, alles is op een zelfde niveau. Het enigst nummer die me nog niet echt bij blijft is Third Eye vooral door de lengte. Welk genre dit is is moeilijk te beschrijven, het album is gewoon compleet.

Weeral een heerlijke plaat leren kennen door MusicMeter .

avatar van meyer
Jamaican schreef:
. Het enigst nummer die me nog niet echt bij blijft is Third Eye vooral door de lengte. .

Had ik in het begin ook, maar na veel luisteren bloeit het nummer open en nu is het een van men favorieten, zeker eens de live-versie op salival checken.

Bobiej
Tja, wat kan je nou over Tool schrijven. Niet in een hokje te plaatsen, ontzettend rare muziek, raar gefreak op instrumenten, rare tempowisselingen, hard aparte riffs, geluiden...

Geniaal dus, om het maar even snel te zeggen.

avatar van dvdschaaf
Eulogy vind ik wel een typische Tool-samenvatting. Apart intro, de geweldige baspartijen, het gekras op de gitaar (wie weet wat ik bedoel? en kan mij vertellen hoe ze dat doen?), tempowisselingen eigenlijk alles wat Bobiej ook net noemde...

Joy
dat gekras krijg je door met je plectrum verticaal over je snaar te bewegen in de lengetrichting van de snaar

je hoort adam jones ook nogal eens met zijn plectrum over de snaren gaan die zich aan het eind van de hals bevinden, over de brug

avatar van Gajarigon
Ik heb echt geen idee waarover het hier gaat. Een goed excuus om nog eens te luisteren .