Nicki Minaj - Pink Friday: Roman Reloaded (2012)

Alternatieve titel: Pink Friday: Roman Reloaded: The Re-Up

Trinidad en Tobago
Hip-Hop / Pop
Label: Young Money

1. Roman Holiday (4:05)
  2. Come on a Cone (3:05)
  3. I am Your Leader (3:33)

met Cam'ron en Rick Ross

4. Beez in the Trap (4:28)

met 2 Chainz

5. HOV Lane (3:13)
  6. Roman Reloaded (3:16)

met Lil' Wayne

7. Champion (4:56)

met Nas, Drake en Young Jeezy

8. Right by My Side (4:25)

met Chris Brown

9. Sex in the Lounge (3:27)

met Lil' Wayne en Bobby Valentino

10. Starships (3:30)
  11. Pound the Alarm (3:25)
  12. Whip It (3:15)
  13. Automatic (3:18)
  14. Beautiful Sinner (3:47)
  15. Marilyn Monroe (3:16)
  16. Young Forever (3:06)

20. Turn Me On * (3:19)

met David Guetta

21. Va Va Voom * (3:03)
  22. Masquerade * (3:48)
  23. Press Conference * (21:03)

met Charlamagne en Safaree

24. Up in Flames * (5:05)
  25. Freedom * (4:47)
  26. Hell Yeah * (4:11)

met Parker

27. High School * (3:38)

met Lil' Wayne

28. I'm Legit * (3:18)

met Ciara

29. I Endorse These Strippers * (4:22)

met Thomas Brinx en Tyga

30. The Boys * (4:08)

met Cassie

Ongelooflijk benieuwd voor deze

avatar van Jeroen65
De standard edition van het album is gelekt! Maar eens ff een luisterbeurt geven...

avatar van Jordyp
Pink Friday vond ik nog een redelijk album, maar waar ze nu mee bezig is?
Het eerste half uur zal hiphop moeten voorstellen, met eigenlijk enkel gedrochten van nummers en vervolgens krijg je een half uur pop, met nóg meer herrie.

Champion had nog een aardig nummer kunnen zijn, maar de refrein en vooral Jeezy voorkomen dat.

avatar van NL_RAPPIN
Ik luister echt veel muziek wat door vele als troep wordt beschreven, maar dit gaat mij zelfs te ver. T/m nummer 7 kan ik het aanhoren, maar wat er daarna komt vind ik echt allemaal bagger.. Jammer Nicki had er meer van verwacht.

Van nummer tien tot nummer veertien lijkt het verdomme wel Eiffel 65

Boy
Nicki Minaj is de uiterste vorm van commercie en mogelijk de grootste sellout in de geschiedenis van hiphop. Reeds bekend, uiteraard. De zakenlui achter dit album doen er alles aan iedere Top 40-beluisteraar aan te spreken. Tot en met nummer zes richt men zich op Lil Wayne-fans. Liefhebbers van Drake kunnen aan de slag met Champion. Houd je van flauwe R&B? Dan zijn Right By My Side en Sex In The Lounge voor jou bestemd. Liever Gaga-achtige europop? Nummer tien tot en met 14. Gun Shot is voor aanbidders van Rihanna's Man Down en de overige nummers richten zich op fans van Jason DeRülo.

Ik geloof niet dat ik ooit een album heb gehoord dat zo uiteenlopend is als deze. Fans zullen zeggen dat Nicki hier haar best doet al haar 'talenten' tentoon te stellen, maar dit is letterlijk het fabriceren van muziek als nooit tevoren. Ik geef 'm twee sterren en géén 0,5. Want hoe zwak het ook is, het blijft wel hangen. Mede door die kunstmatige variatie. Roman Holiday, I Am Your Leader en Whip It vind ik ook nog best leuk, eigenlijk.

ik vind het net leuk dat het album zo uiteenlopend is. ELK nummer klinkt anders. Er zijn hiphop songs en dan weer echte clubsongs. Ik had wel gehoopt om meer de oude nicki te zien maar ik kan dit wel appreciëren. Die popsongs gaat ze live wel niet kunnen halen in zingen, dat weet ik nu al. Ze is tenslotte een rapper. Vind het wel jammer dat ze commercieel wil zijn. Heb het album wel al online besteld

iammylan
Vanwege 'Stupid Hoe' was ik best benieuwd naar wat ze op het album zou brengen, maar echt wat is dit? Standaard commerciële troep dat me het liefst in een donker hoekje wilt laten kruipen. 'Stupid Hoe' is gewoon lekker en hysterisch, jammer dat het hele album hier niet met nummers als deze vol staat.

avatar van KILLERBEE99
Te triest voor woorden, eerste album was nog wel ok maar dit -.-

avatar van catdog
Roman Zolanski. Het alter-ego van mevrouw Minaj, geboren binnenin haar om naar buiten te komen als ze boos is. Roman is de 'geschifte kant' van haar rapstijl. Roman is een innerlijke demoon. Roman is gestoord en is gay, aldus mevrouw Minaj. Euh, ja. Het zal allemaal wel. In welke gedaante of vorm dan ook: dit album is niet goed.

Ten tijde van haar feature op Kanye's "Monster" en haar opvallende appearance werd er al veel over Minaj gerept. Het leek alsof ze een wat verfrissende wind door commercieel Hip-Hop land bracht. Het debuutalbum bleek echter maar matigjes. Ja, het had zijn momenten, maar nergens overtuigend zoals ze dat wel liet horen op "Monster". Maargoed, nieuwe ronden, nieuwe kansen zullen we maar zeggen en met frisse moed begon ik aan Nicki's tweede studioalbum, wat maar amper een jaar na het debuut verschijnt.

Duidelijk mag wezen dat de frisse wind die ik voelde ten tijde van de opkomst van Minaj geheel is weggeblazen. Minaj is een grote sell-out geworden dat het meer om de hits, de aandacht en het geld lijkt te doen. Om de muziek, om Hip-Hop gaat het niet langer meer.

Tja, we moeten daar wel intrappen getuige tracks 2 t/m 7. Maar verder dan een paar dirty-south beats met een sloom rappende Minaj komen we niet. Nicki mist energie en power in haar raps en haar 'Roman' trucje werkt niet meer (behalve dan als de gehele plaat geschift is zoals op de opener "Roman Holiday"). Oke, "Champion" is dan nog wel te doen maar dat ligt meer aan de gastbijdrages (Nas, wat doe je op deze plaat? ) dan aan Nicki zelf.

Maargoed, ze probeert tenminste meer in de buurt te komen van Hip-Hop dan op de meeste tracks van haar debuut, en ik ben bekend met veel erger. De opkomende twee tracks zijn een paar flauwe R&B tracks die je al kan zien aankomen met namen als Chris Brown en Lil' Wayne, maar het kwaad is nog niet geschiedt. Het zijn nog best lollige plaatjes als je er in de mood voor bent. Hetgeen wat we van track 10 t/m 14 krijgen is de dooddoener.

Niet zozeer het songmateriaal zelf want eerlijk is eerlijk: het is ongelofelijk catchy. Maar het is de schaamteloze manier waarop dit op het album staat wat het hem doet. Mevrouw Minaj besluit om na 9 urban tracks te gaan zingen op wat pop tracks? Allereerst: waar is de balans? Want maak je nou een urban of een pop album Nicki? En ten tweede: represent je nou Hip-Hop als een vrouwelijke MC of ben je een pop-zangeres? Een hele slimme marketingtruc om van alle kanten mensen naar dit album te lokken, maar ik voel me bedrogen. Nicki is een grote sell-out. Slecht eigenlijk, want los gezien en vergetend dat het hier om een rapster gaat zijn plaatjes zoals "Starships" en "Pound the Alarm" best tof.

Bij tracks 15 t/m 18 mag dan het tempo omlaaggegooid zijn, het is nog steeds even fout, en het songmateriaal is nog slechter.

"Stupid Hoe" sluit de CD af. De geinige promo single die ik meer als comedy value zie dan als een serieuze plaat. Die had niet eens meer op het album gehoeven. Ze heeft haar credibility eerder op de CD al om zeep geholpen dus waarom nog een poging doen tot? Voor de moeite zullen we maar zeggen.

Pink Friday: Roman Reloaded is een album zonder hart. Zonder ziel. En daarnaast duurt het ook nog eens veel te lang. Het album had na een 14e track al klaar moeten zijn. Dit album is enkel gemaakt voor de commerciele markt. Verwacht Nicki dus komende tijd nog maar eens veel in de bladen en veel op de radio. Ik trap er in ieder geval niet meer in. Jammer, Nicki. Jammer, Roman.

1,5* (favorieten: "Champion", "Roman Holiday", "Sex in the Lounge", "Stupid Hoe")

spit.tsvnami
Van wat ik gehoord heb op dit album ( en dat zijn zo'n 10 nummers) is dit véél beter dan Pink Friday, haha. Grappig dat iedereen er zo anders over denkt.

1,0
Nicki Minaj vond ik ten tijde van Pink Friday een leuke nieuwe frisse wind door Hip-Hop. Pink Friday was geen top album, maar liet hier en daar nog wel Nicki Minaj's persoonlijke stijl zien waar ze bekend mee werd en wat haar uniek maakt.

Pink Friday: Roman Reloaded laat echter niets meer van Minaj's persoonlijke stijl zien. Het begint weer met een niets toevoegende intro van haar alter-ego Roman Zolanski en eindigt met een track die ik nu al meest irritante track van het jaar 2012 kan noemen.

En de tracks daar tussen in zijn niet veel beter. De eerste helft bestaat voornamelijk uit Hip-Hop tracks, met enkele leuke features, maar ook deze kunnen het album niet redden. Het tweede deel bestaat voornamelijk uit dance tracks waar we Nicki Minaj horen zingen. Af en toe zit er wel een catchy productie tussen (Starships), maar daar is dan ook alles over gezegd.

Geforceerd, zo voelt dit aan. Ze lijken ieder muziek liefhebber aan te willen spreken. Er zit voor ieder wat wils tussen. Wat dat betreft hebben ze hun doel bereikt, maar helaas is de Nicki Minaj waar ik eerder kennis mee maakte op Pink Friday, helemaal verdwenen.

spit.tsvnami
Wat is iedereen toch negatief hier... Zo slecht als iedereen beweert is het echt niet. Soms wat mindere nummers en haar single Stupid Hoe is inderdaad één van de slechtste. Maar om nu het hele album een 1 te geven vind ik echt idioot. Vind dit beter dan Pink Friday omdat dit zich meer richt op echte rap dan op melodische refreinen. Om dit nu echt de beste pop/hiphop te noemen zou ik niet durven, maar gewoon ondergewaardeerd.

1,0
Dat mag jij best vinden, maar ik ben het niet met je eens. Ik vind juist dat dit album zich meer richt op pop dan op rap. Maar goed, ieder zijn mening.

spit.tsvnami
Ik spreek jou mening toch helemaal niet tegen en ik vraag toch ook niet een discussie aan te gaan... Maar tracks zoals Beez in the Trap, Stupid Hoe, Champion, Roman Holiday en Roman Reloaded heb je helemaal niet op Pink Friday. En bij andere nummers richt ze zich misschien iets meer op pop,maar dat boeit mij dus niet. Pop is ondergewaardeerd en mensen denken dat alleen tieners ernaar mogen luisteren. Het is ook zoveel anders dan Britney Spears, Lindsay Lohan en Lady Gaga. David Bowie en Blondie waren ook pop bijvoorbeeld en daar hoor je niemand over klagen.

1,0
Ik zeg ook niet dat je per se mijn mening tegenspreekt. Maar daarom mag ik toch wel een reactie geven op jouw bericht?

'stupid hoe' is een dieptepunt in de muziekgeschiedenis. de titel alleen al. hoe laag kan je gaan?
natuurlijk zijn bowie en blondie ook pop, maar dat kunnen we 'muziek' noemen, die andere gekunstelde dikwijls makkelijke oninteressante deuntjes.

avatar van sydbarrett
6.7 op p4k

heb men score in 5 sterren verandert omdat de score die dit album op deze site enorm laag is en echt niet serieus te nemen is. Als je fan bent van metal en rock bijvoorbeeld, wat kom je op dit album dan 1 ster zetten? zielig gewoon,

avatar van KILLERBEE99
Tis zielig dat mensen 5 gaan voten om zo het gemiddelde omhoog te kricken. Ik weet niet over wie je het hebt waneer je praat over mensen die fan zijn van rock en/of metal. ik luister eigenlijk alleen maar hip-hop. Maar dit album is te triest voor woorden.

Boy
Ik ga mijn eerdere mening veranderen. Dit verschrikkelijke, commerciële, erbarmelijke album werkt op mij helaas verslavend en aanstekelijk. Met name die laks geproduceerde dance-deuntjes en die oorverdovende rapnummers aan het begin. Nicki krijgt drie sterren in plaats van twee. Met mogelijkheid tot drie-en-half, en niet om het gemiddelde op te krikken.

de eerste 7 tracks zijn gewoonweg goed en is nicki zoals we kennen, ik begrijp wel dat alles wat daarna komt je irriteert right by my side is nog wel leuk btw

KILLERBEE99 schreef:

Typisch.

avatar van Mitsiooh
1,0
Ja, ik ben fan van Top40 muziek en van alles wat gewoon "simpel" maar toch lekker in het gehoor ligt. Maar zelfs MIJ gaat deze CD de grens onder van 'complete zooi'. Nicki begon voor mijn gevoel als een echte nieuwe ster en met Pink Friday vond ik de commercie nog wel om aan te horen. Maar ze is gewoon een gestoord wijf geworden. Ik kan er niks beters van zeggen. Ze staat continu d'r ogen tot formaat schoteltjes te doen en een blik te zetten van: ik ben een pop. Waar ik Gaga nog een vorm van kunst (oke sorry, ik moest IETS hebben om mee te vergelijken) had in d'r kleding, komt deze vrouw niet verder dan een ordinaire hoer.
Maar zelfs als ik niet 'alleen naar de buitenkant moet kijken', maar ook naar het niveau van dit album. Right By My Side vind ik het enige nummer dat ik nog normaal kan luisteren, zonder me te ergeren aan die toonwisselingen van haar. Nee, de enige nummers waar ik mevrouw kan aanhoren zijn in collabs met andere rappers of met David Guetta. Dit is pure prut.

Ik geloof niet wat ik hier lees.
Dit album is gewoon geweldig! Het heeft alles waar een hiphop/pop-fan op wacht!
De nummers tien tot veertien slecht? Totaal niet! De nummers tien tot veertien zijn gewoon regelrechte hits!

Ik geef dit album terecht en vijf en heb meteen een kaart gekocht voor haar concert in Parijs 6/07!
Nicki did it again!

JonB.
Ik ben eens flink door dit album geskipt en er blijft een nummertje hangen op repeat.
I Am Your Leader wat een zalige beat van Hit-Boy , jammer dat Nicki het met haar suck a big dick refrein weer verkloot en ik eigenlijk wacht op Ross en Cam'ron die nog redelijk zijn.
Heb het album niet geheel geluisterd omdat me dat echt niet lukt en stem ik ook niet.
Owja een stukje HipHopLeef: Van het niveau waarmee David Guetta al vijf jaar oorschelpen laat bloeden

avatar van Emile93
Dit valt me nog 100% mee. De laatste dagen hoorde ik Starships en Turn me on ongelofelijk vaak op de radio, waardoor ik ze toch leuk ben gaan vinden. Dus heb ik me maar gewaagd aan dit album en het bevalt met toch best goed! Live bakt ze er echter niks van.

beatcluster
Er zitten wel een paar aanstekelijke nummers tussen maar dat was het dan wel weer...

ik ben een fan van haar rapsongs met de features die uitstekend zijn, maar die goedkope popsongs, daar ben ik niet echt voor

Nice album, meer commercieel dan haar vorige album; you love it or hate it. 3*