menu

The Kyteman Orchestra - The Kyteman Orchestra (2012)

mijn stem
3,45 (150)
150 stemmen

Nederland
Hip-Hop / Pop
Label: Kytopia

  1. Intro (2:53)
  2. While I Was Away (8:44)
  3. Truth or Dare (2:54)
  4. Angry at the World (5:53)
  5. Long Lost Friend (7:10)
  6. Preaching to the Choir (5:40)
  7. 7/8 (3:00)
  8. The Void (6:56)
  9. The Mushroom Cloud (3:15)
  10. The Ballad (3:38)
  11. On S'en Fout (4:25)
  12. Day One (7:22)
totale tijdsduur: 1:01:50
zoeken in:
avatar van Madjack71
3,5
De hoes belooft i.i.g al veel goeds, mooi vormgegeven. Deze HipHopera van Kyteman is een ambitieus project waarin verschillende stijlen elkaar tegemoet komen. Dat levert bij momenten mooie fraaie muziek op, die mij daarentegen niet de gehele speelduur weet te boeien. Denk dat het live op een podium ws. meer tot zijn recht zal komen in een fraaie omgeving...iets voor de Floriade by Night?

avatar van MAS
4,0
MAS
Erg lekkere plaat. Bij het eerste album kwam de muziek op de plaat niet zo goed tot zijn recht als de live show. Bij dit album heeft Kyteman het bijzondere livegeluid echter wel weten te vangen.

avatar van bertus99
4,0
Ik ben best wel onder de indruk van dit werkstuk. Het boeit van begin tot einde. Zoals Colin zelf schrijft in de begeleidende tekst: A merge of sound, somewhere between Opera, Hiphop, Drum&Bass, Electro and Minimal. Jazz en Balkan zou je daar nog aan kunnen toevoegen.
Steeds is het weer spannend wat het volgende nummer gaat brengen. En ondanks de veelheid aan stijlen is het toch ergens een samenhangende cd geworden, Dat is knap.
Alleen On s'en Fout vind ik niet zo interessant. De afsluiting net Day One zeker wel, en ook het Steve Reich-achtige The Void is fraai.
Dit is sowieso een bijzondere plaat. Eindelijk weer eens iets dat opvalt tussen de vele op elkaar lijkende bandjes die in Nederlands steeds weer als iets Nieuws worden gepropageerd.

avatar van JelmerHolwerda
3,5
Hoewel het niet in de eerste instantie mijn ding is, vind ik het toch wel een erg lekker album hoor. Mushroom Cloud vind ik de mooiste, heerlijk groots. The Void vind ik betoverend mooi, heerlijk om naar te luisteren. Al met al, een fijn album die (zoals Bertus99 boven mij zegt) boeit van begin tot eind.

avatar van Harderwiek
4,0
Wat blijft dit toch een staaltje ongelofelijk goede muziek. De verschillende stijlen worden vlekkeloos gemixt, waarbij er continue spanning opgebouwd wordt en je als luisteraar steeds meer verrast wordt. Geweldig hoogstaande plaat.

woordenaar
Liefhebbers moeten ook de nieuwe plaat van Ibrahim Maalouf & Oxmo Puccino eens beluisteren, doet mij sterk aan The Kyteman Orchestra denken, zelfde sfeer en variatie.

avatar van Funky Bookie
4,5
Kyteman heeft zijn energieke live prestaties in de studio weten vast te leggen. Dit is werkelijk een topalbum geworden met Preaching To The Choir als het absolute hoogtepunt. Op Paaspop 2013 of 2014 speelde hij dit bijna integraal en dat blies me echt van mijn sokken.

Zijn beste werk tot nu toe.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:58 uur

geplaatst: vandaag om 10:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.