El-P - C4C (2012)

Alternatieve titel: Cancer 4 Cure

Label: Fat Possum

1. Request Denied (4:32)
  2. The Full Retard (3:39)
  3. Works Every Time (3:35)

met Paul Banks

4. Drones Over BKLYN (5:49)
  5. Oh Hail No (3:41)

met Mr. Muthafuckin' eXquire en Danny Brown

6. Tougher Colder Killer (3:39)

met Killer Mike en Despot

7. True Story (3:14)
  8. The Jig Is Up (3:18)
  9. Sign Here (2:51)
  10. For My Upstairs Neighbour (Mums the Word) (3:15)
  11. Stay Down (3:10)

met Nick Diamonds

12. $4 Vic / FTL (Me and You) (8:23)
Rene1979
Hier heb ik toch wel erg veel zin in..

Anders ik wel !

Rene1979
Had je toevoeging wel iets aangepast in de titel Panjoe

panjoe (moderator)
Ja ik zag het. Volgens mij wordt het album aangekondigd als Cancer for Cure (bijv. op zijn blog, de aankondiging van het album op Pitchfork en de winkel van Def Jux), er staat wel C4C op de hoes maar weet niet of dat de officiële titel is...

avatar van He$$el_01
Nummer 1 en 2 worden sowieso vet. Die gastartiesten.

Het was blijkbaar zo gezellig toen ze die clip van Huzzah Remix aan het maken waren dat ze maar meteen een paar nummers zijn gaan maken samen.

Rene1979
C4C staat op de cover dus vandaar de titel en daarnaast de Cancer 4 Sure als alt. titel.

^O^
Rene1979 schreef:
Cancer 4 Sure

avatar van FlyLo
Dramatic.. Intro.. MACHINE!! Hij doet het weer. Dit lijkt een grote kanshebber voor album van het jaar.

avatar van Harderwiek
Waarom wordt dit eigenlijk niet op Definitive Jux uitgebracht?

panjoe (moderator)
Def Jux is tijdelijk op non-actief gesteld omdat El-P zich compleet wilde focussen op muziek maken. Volgens mij hadden ze ook een voor de artiesten zeer voordelige verdeling van de inkomsten (artiesten kregen een flink percentage), een constructie die lastig in stand te houden is in het digitale tijdperk. Dit album en R.A.P. staan overigens wel op de site van Definitive Jux, maar het label waarop ze worden uitgebracht staat daar apart bij vermeld...

avatar van Rhythm & Poetry
Lelijke cover. Desondanks zin in.

avatar van Osiris Apis
Wel jammer dat de cover lijkt op ISWYD. Ook zin in dit album.

Hier staat trouwens een andere tracklist volgorde:
El-P - Cancer 4 Cure - Definitive Jux - definitivejux.myshopify.com

panjoe (moderator)
Ja bij het artikel op Pitchfork waar ik de tracklist vandaan had is ie inmiddels ook gewijzigd. Ik heb een correctie ingediend.

avatar van Delars
Album klinkt goed.

avatar van Harderwiek
Heb hem ook net binnen, ben benieuwd. El-P heeft mij nooit echt gelegen, maar wie weet.

avatar van Rhythm & Poetry
Snelle lek. Kan niet wachten om de plaat een draai te geven en een vreugdedansje te doen.

Edit. Plaat klinkt hard. Tot nu toe met afstand de beste hiphoprelease van dit jaar (hoewel dit niet al te moeilijk is). El-P maakt mijn hoge verwachtingen waar.

avatar van thomzi50
I like.

avatar van niels94
Copy that.

Rene1979
Pfoeh hard hoor... Denk dat ik hem ga bestellen op vinyl.

avatar van thgryda
Ik ga deze ook maar checken. Nooit echt fan geweest van el-p, zelfs niet van can ox. Maar toch maar even beluisteren

avatar van Rhythm & Poetry
Het jachtseizoen is eindelijk geopend: beste hiphoppers, probeer dit album maar eens te overtreffen in 2012.

En Danny Brown zijn verse op Oh Hail No zou ik nu al als neoklassiek willen bestempelen.

Rhythm & Poetry schreef:

Dat gaat wel lukken. El-P is een goede producer, maar als rapper verliest hij het van Killer Mike. R.A.P. Music wordt een klassieker, ik zeg het je.

Ik ga dit zo even checken denk ik, toch wel een erg hoge score tot nu toe.

Edit: Die verse van Danny is inderdaad wel een waard. Met de verse van Mr. Exquire is ook niks mis trouwens. Het nummer daarna is ook nice. Die gasten moeten maar eens met zijn alleen een album gaan maken.

avatar van FlyLo
Die verse is afschuwelijk slecht. Ik skip zodra ik zijn irritant gebrabbel hoor. De verse van Exquire is wel OK.

panjoe (moderator)
Ik vind die verse ook maar zo-zo, zonde van de beat die daar toch wel zijn climax bereikt. Doe mij dan maar Tougher Colder Killer, waar Killer Mike en Despot weer eens laten zien wat een bazen het zijn . Over het algemeen brengt Cancer for Cure wel wat ik gehoopt had, en ik moet maar afwachten of R.A.P. hier overheen gaat - al is Don't Die op het moment nog steeds wel mijn favoriete nummer van 2012.

avatar van Delars
Verse van Danny Brown is keihard.

Rhythm & Poetry schreef:

Die verse is wel extreem hard inderdaad!

avatar van thgryda
Harderwiek schreef:
. El-P heeft mij nooit echt gelegen, maar wie weet.

Zelfde gevoel hier, al vind ik dit wel lekker klinken. Maar pakweg I Phantom of The Cold Vein vond ik wel goed maar niet super (3.5je). Het is meestal wat te noisy en dat lijkt me hier weer zo, maar dit keer ga ik em wat meer laten groeien.

avatar van He$$el_01
Klinkt tot nu toe erg lekker. Vooral de beats zijn van erg hoog niveau. Ik snap dat je er van moet houden, maar mij ligt het wel.