Megadeth - Rust in Peace (1990)

Label: Capitol

1. Holy Wars...The Punishment Due (6:36)
  2. Hangar 18 (5:14)
  3. Take No Prisoners (3:28)
  4. Five Magics (5:42)
  5. Poison Was the Cure (2:58)
  6. Lucretia (3:58)
  7. Tornado of Souls (5:22)
  8. Dawn Patrol (1:50)
  9. Rust in Peace...Polaris (5:36)
  10. My Creation * (1:36)
  11. Rust in Peace...Polaris [Demo] * (5:25)
  12. Holy Wars...The Punishment Due [Demo] * (6:16)
  13. Take No Prisoners [Demo] * (3:23)
avatar van ricardo
ok, zal wel, hij zou alleen moeten doen waar ie goed in is, en das niet zingen.

Joy
juist het gemene venijnige van mustaines zang vind ik goed bij de muziek passen

tanden op elkaar en brullen

ga de maar aan staan ook

zowel zingen als spelen tegelijk en das geen akkoordenschema a la ac/dc

avatar van ricardo
Ik vind dit album nu ook wel wat beter dan in het begin toen ik hem net had, maar vrees dat ik aan de stem niet snel ga wennen. maar wie weet, misschien valt ie ooit nog eens bij mij. ik blijf hem wel proberen, maar blijft voor mij wel een twijfelaar nog, dit best beoordeelde Megadeth album hier op mu.me.

avatar van AGE-411
Mustaine heeft zo'n zalige stem. zo wat zagerig.
Neem nu het voorbeeld van "brothar will kill brothar...." of "Ask the sheep, for their beliefs, do you kill on Gods command?" of "Some people risk to employ me, Some people live to destroy me, Either way they die." of "They killed my wife, and my baby, With hopes to enslave me"

De stem van een gewone kerel. Omdat er geen plaats was voor een vocalist in Megadeth, en omdat toch iemand het moest doen deed Mustaine het maar.
Geen geforceerde vocalen ofzo. Zie maar naar de live versies. Alsof ie gewoon een gedichtje opzegt.

Guardian of Isis
Dat is inderdaad de charme van Megadeth, blijkbaar is het een love-it-or-hate-it geval. Raad eens aan welke kant ik sta.

avatar van Seamus
Om die discussie samen te vatten...

"Youll grow to loathe my name
Youll hate me just the same
You wont need your breath
And soon youll meet your death"

[Tornado Of Souls]

het album staat in je top10
(in de mijne ook)

Bashing drums, amazing guitarrifs and a guy singing like there's a chainsaw up his ass what more do you want top tien beste metal-plaat, met gemak

stuart
Alhoewel ik niet zo'n liefhebber van deze muziek ben (qua smaak) en wat last heb van Met(a)almoeheid, moet ik Devro wel gelijk geven; het is zowel muzikaal als compositorisch een topalbum (mijn favoriet is toch wel Hangar 18 overigens).

Hangar 18 is voor de metal een nummer van wereldklasse het idee alleen om de solo's elkaar maar te laten blijven opvolgen is heerlijk.
Als take no prisoners er niet op had gestaan zou het mijn runner-up zijn voor mijn tweede favoriete nummer.
Maar geef mij toch maar Holy Wars en Take No Prisoners.
Holy Wars, enorm gewaagd in elkaar gestoken nummer, met interessante ritmeveranderingen en zelf zanglijnen de ongetwijfelde topper in mijn ogen van deze cd. ( Hoe heerlijk kan een metal-album niet beginnen )
En Take No Prisoners,... Ja, geschift nummer gewoon
Opleggen met het volume op 11 en meebangen met de drums

avatar van joepsiez
als het om zijn live nummers gaan dan luister ik toch liever de liedjes van de killing is my business periode maar de beste periode was denk ik toch de line-up met burton in metallica

avatar van Kronos
Guardian of Isis schreef:

Dat is inderdaad zo. Ik herinner mij ten tijde van Peace Sells... dat ik er helemaal weg van was en dat mijn broer er niks aan vond. Tot hij op een gegeven moment er hetzelfde in hoorde als ik. Vanaf toen was hij ook helemaal verslingerd aan Megadeth.

Rust in Peace is wat mij betreft zeker het beste wat Megadeth ooit gemaakt heeft. Marty Friedman bijkomend op gitaar past perfect in het geheel.

Ik ken niet veel van Megadeth, is dit een goed album om mee te beginnen?

Zeer zeker wel.

Guardian of Isis
Anders kun je ook beginnen met Countdown to Extinction, wat het meest toegankelijk is, en verdergaan naar deze en Peace Sells... But Who's Buying?

avatar van AGE-411
Release zal deze, als metalfan zijnde, wel kunnen verteren hoor

Voor rock/mainstream poprock gastjes is Countdown wel beter om met te beginnen.

En peace sells is natuurlijk ook een strak album. 2de beste Megadethalbum

avatar van exodus
Samen met Peace Sell's vind ik dit het beste Megadeth album. Maar deze is mijn inziens rijker en technischer dan de klassieker Peace Sell's. Wat wil je met Marty Friedman die er destijds op Rust in Peace bij kwam. Ook de productie vind ik op de oorspronkelijke versie heerlijk hard en transparant. Alhoewel ik alle nummers op deze schijf zeer charmant vind, is Take no Prisoners wel mijn favorietje op Rust in Peace. Lekker een bijtend fel Speed Metal stuk zit in dit nummer, die het extra gemeen maakt, en ons weer even meesleept naar de eerste dagen van Metallica ooit. Mustaine drukte echt wel eens stempel op de oorspronkelijke Metallica sond. Maar goed, Rust in Peace is een wereld Metalschijf vol melodie, helderheid en agressie! Opwindende plaat!

avatar van crosskip
Beste album van MegaDave en misschien zelfs één van de beste metal ooit! De vette riffs en solo's vliegen je om de oren en de typerende zang van Mustaine maakt het plaatje compleet. Er staat simpelweg geen middelmatig nummer op het album.

Persoonlijke favoriet blijft Tornado Of Souls, mede door de goddelijke solo van Friedman.

uiteraard 5* en een plek in mijn top 10

avatar van Thomzic
M'n eerste album wat ik nu meerdere malen heb beluisterd van Megadeth en het valt niet tegen. Het gitaarwerk is inderdaad geniaal. Kan er weinig anders van maken. Het zit ook strak in elkaar, maar jongens. Die stem! Ik word er echt helemaal gek van, misschien dat het moet groeien. Het voelt aan als een en al gekrijs, zonder dat hij weet waar hij heen wil. Het ligt hierdoor niet lekker in het gehoor. Voorlopig een 4 *, voor het overweldigende gitaarwerk.

Guardian of Isis
Qua stem kan hij hier inderdaad niet op tegen Hetfield in die tijd, maar het nasale, tandenknarsende gezang heeft ook zo z'n charmes. ^_^

Guardian of Isis schreef:

Ik heb toch liever de zagerige stem van Dave'ke
Het nummer Holy Wars wordt er echt veel beter door. Het brengt de sfeer mee die het nodig heeft.

avatar van James Douglas
Juistem, Mustaine ging door merg en been. Hij meende wat hij zong en dat brengt een groot aandeel 'awareness' in de muziek mee. Het 'open je ogen' zat toen prachtig verworven in de muziek van Megadeth. Ooit één van de beste metal-acts op deze aardkloot.

Ask the sheep, for their beliefs
Do you kill on God's command?

James Douglas schreef:

Ask the sheep, for their beliefs
Do you kill on God's command?

Metallica met James hetfield zong blijtertjes als Nothing Else matters gewoon omdat het veel geld op bracht om zulke nummers te maken.

Mustaine deed het gewoon voor iets waarin ie geloofde, en omdat niet alle nummers instrumentals kunnen zijn.

avatar van James Douglas
Jouw stelling is natuurlijk klinklare onzin. Maar dat weet je zelf ook wel ..

Ik zou er toch willen pleiten dat de vergelijkingen tussen 'Metallica' en 'Megadeth' tot een minimum te beperken. Levert een hoop gehannes op en het komt zelden tot puur muzikale inhoudelijke discussies.

Laatste wat ik er over kwijt wil... Five Magics' knalt!

avatar van Double Deuce
Meesterwerkje van Megadeth zo zou ik het kunnen samenvatten Samen met Countdown to Extinction hun twee allerbeste albums. Deze is voor mij ook zeker 5 sterren waard: een echte klassieker met als hoogtepunten in ieder geval de eerste twee nummers. Tsjonge, toen ik die voor het eerst hoorde moest ik even bijkomen Geweldige nummers en met name het gitaarwerk is voor mij echt geniaal!

Hangar 18 is echt zo'n metalsong die voor mij de status van klassieker heeft: machtig nummer Maar alle nummers boeien me en na iedere keer luisteren besef ik dat dit kwaliteit met hoofdletters is.

Al met al een album waar ik nu nog graag naar luister: dit is metal zoals metal moet zijn: snel, strak, agressief en veel klasse!

avatar van Germ
Germ (crew)
Het ultieme album van Megadeth. Het gitaarspel en het gegrom van Dave zijn hier op hun best.

Hierna ging Megadeth iets meer de poppy kant op. Ook die albums (Countown en Cryptic, Youthanasia iets minder) vind ik uitstekend. Maar voor de echte opgefokte maar virtuoos gespeelde metal van de eerste jaren, is Rust In Piece het beste voorbeeld!

De geremasterde versie van dit album heb ik net zo snel van mijn pc gegooid als ie erop kwam... Die remaster legt de tekortkomingen van Dave pijnlijk bloot. Niet om aan te horen!
Geef mij maar de oude vertrouwde versie. De zomposities zijn gewoonweg geniaal. De zang van Dave heeft mij echter nooit wat gedaan.
Vanwege de muziek en in mindere mate de teksten prijkt deze toch in mijn top 10

Joy
in wat voor opzicht die tekortkomingen?

avatar van James Douglas
Waarschijnlijk het vocale aspect.