Testament - Dark Roots of Earth (2012)

Label: Nuclear Blast

1. Rise Up (4:18)
  2. Native Blood (5:21)
  3. Dark Roots of Earth (5:45)
  4. True American Hate (5:26)
  5. A Day in the Death (5:38)
  6. Cold Embrace (7:46)
  7. Man Kills Mankind (5:06)
  8. Throne of Thorns (7:05)
  9. Last Stand for Independence (4:43)
  10. Dragon Attack * (4:44)
  11. Animal Magnetism * (5:56)
  12. Powerslave * (6:51)
  13. Throne of Thorns [Extended Cut] * (7:41)
Nieuwstad
Het zal mij benieuwen. Ik hoop naar een terugkeer naar het machtige The Gathering geluid.

avatar van sinkthepink
Gene Hoglan op drums

avatar van Mr. B
Echt waar dat is heerlijk nieuws!

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Nieuwstad schreef:

Zal eerder een voortzetting worden van voorganger The Formation of Damnation, denk ik.
Maar een terugkeer naar het geluid ten tijde van The Gathering klinkt mij ook alvast als muziek in de oren.
Het zal een win-win situatie worden; beide schijven behoren namelijk tot de beste die Testament gemaakt heeft, dus kom maar op met deze Dark Roots of Earth!!

Ozric Spacefolk
Gathering / Formation of Damnation. Ik vind ze allebei erg sterk.

Dus dan kan deze plaat alleen maar te gek worden.

Heb wel weer zin in een vette thrashplaat, deze zomer.
Zover ik weet, is er nog niets uit, in dat genre.

avatar van paulisdik
Dan heb je waarschijnlijk Kreator's - Phantom Antichrist en Overkill's - The Electric Age gemist??

Mijn inziens toch twee hele vette platen van onze Thrash giganten.

Ozric Spacefolk
Zie mijn reactie bij Kreator.

Overkill moet ik ook nog checken. Maar die band is mij nooit echt bevallen, volgens mij, want ik heb niets van ze

Destruction heeft ook net een plaat uit. Ook een band die ik amper ken. Ik heb een hoop te doen dus....

avatar van paulisdik
Ik zie dat je Coma of Souls met 4,5* heb beoordeeld, dan denk ik dat je Phantom Antichrist ook zeer zeker kan waarderen.

Ozric Spacefolk
Ja die plaat kende ik van vroeger.
Net als Endorama, maar toen ben ik afgehaakt.

Maar eens die oude platen op de kop tikken evenals de nieuwste.

En natuurlijk de nieuwe Testament, want daar gaat het hierom

Ik las dat Chris Adler ook drumtracks heeft ingspeeld.
Welke nummers zijn nu met Hoglan en welke met Adler?

avatar van mexoi
True American Hate
Preview

avatar van sinkthepink
mexoi schreef:
True American Hate
Preview

Geweldig, deze ga ik zeker kopen !

avatar van Imental
YouTube - TESTAMENT - True American Hate (LYRIC VIDEO)

True American Hate klinkt alvast veel belovend.
Als alles in de lijn hiervan ligt zal het wel een prima album worden!

avatar van hellboy123
Zo, true american hate klinkt al heftig! Nu is er nog een nieuwe nummer vrijgegeven: Native Blood - (link naar Blabbermouth)

Klinkt ook erg goed, ben erg benieuwd naar de rest van de CD!

avatar van Maximusic
Inderdaad beide nummers bevallen mij ook erg goed. Voor mijn gevoel is Testament een van de weinige oude metalbands die er niet op is achteruitgegaan door de tand des tijds

avatar van Don Cappuccino
Ik weet het niet echt met Dark Roots of Earth. Ik vind hem zo tijdens de eerste luisterbeurt minder dan The Formation Of Damnation. Het album is ten eerste wat mij betreft te langdradig en iets te veel midtempo. De beuker genaamd True American Hate is met afstand mijn favoriete nummer, Gene Hoglan gooit er paar stevige blastbeats in!

avatar van Maximusic
Ik denk dat ik deze plaat nog veel ga draaien de komende tijd. Ik ben nog niet bekend met alle albums van Testament, maar van wat ik van ze ken vind ik deze wel het sterkst. Iets minder extreem als the Gathering en wat meer midtempo bevalt mij juist erg goed.

avatar van Rick53
Een dijk van een album. Gene Hoglan valt natuurlijk weer gelijk op, wat een drummer.
True American Hate is voor mij de uitblinker, niet voor mij alleen zie ik al. Geweldig die blastbeats tijdens het reffrein! Zal eerdaags wel met een stem uitkomen die minstens boven de 3.5 * uitkomt.

avatar van james_cameron
Kleine tegenvaller van deze doorgaans toch betrouwbare metalband. Het voornaamste probleem is de aanwezigheid van teveel midtempo songs, die zanger Chuck Billy dwingen tot allerlei weinig interessante en soms zelfs zeurderige zanglijnen. De meeste van deze songs zijn tevens veel te lang. Zodra de snellere songs zich aandienen, zoals opener Rise Up, het felle True American Hate (voor mij ook de uitschieter van de plaat) en afsluiter Last Stand For Independence, wordt alles een stuk interessanter. Gemiste kans dus. Testament levert hier degelijk werk af, maar dat is gewoonweg niet goed genoeg.

Nieuwstad
Native Blood klinkt erg lekker, mooi hoe die oude Testament stijl weer een beetje terugkomt in dit nummer. True American Hate doet me niets. Rest van het album nog niet gehoord.

avatar van Rick53
Om eerlijk te zijn word ik onderhand wel een beetje gek van dat zeurderige "The sun will never shine on you". Ben 't er wel mee eens dat er te veel midtempo songs opstaan, maar dat wilt voor mij de pret niet drukken.

Bastiaan Prasath
Vertrouwd album van Testament. Verrassend is het nergens, met name de zanglijnen zijn niet bijzonder inventief. Dat is jammer, maar het blijft kwaliteit die de grijze middenmoot moeiteloos ontstijgt.

Chuck Billy geeft in het interview met Aardschok overigens aan dat hij teleurgesteld is over in het grote aantal midtempo nummers op deze plaat.

avatar van wizard
Bastiaan Prasath schreef:
Chuck Billy geeft in het interview met Aardschok overigens aan dat hij teleurgesteld over in het grote aantal midtempo nummers op deze plaat.

Interessant. Misschien te simpel gedacht, maar hij was er toch zelf bij toen Testament dit album aan het opnemen was?

Bastiaan Prasath
Gitarist Eric Peterson heeft alle nummers geschreven, vandaar. Maar je hebt gelijk, apart dat niemand naderhand zei; "Tof hoor, maar zeg eh, Eric....."

Nieuwstad
Tja, dan heeft onze Chuck wel een beetje boter op zijn hoofd want in dit interview kunnen we lezen dat Eric wel degelijk nog een snel nummer klaar had liggen. Alleen de tekst was niet af dus heeft vandaar het album niet gehaald..

Ik heb inmiddels het hele album ook geluisterd. Goeie productie, alles klinkt als een klok maar helaas toch wel erg veel saaie nietszeggende tracks. Vooral de inspiratieloze zanglijnen zijn geen doorkomen aan. Positieve uitzondering is Native Blood, heerlijk nummer is dat.

Ik moet helaas tot de conclusie komen dat The Gathering het laatste echt goeie werkje van de mannen is geweest.

Het nut van 2x Throne Of Thorns ontgaat mij ook geheel. De eerste versie wordt 40 seconden eerder weggedraaid. Thats it.

avatar van Don Cappuccino
Inderdaad een beetje apart. Er had wat mij betreft wel wat peper in dit album gestopt mogen worden. De zang vind ik zeer tegenvallend en dat komt door het midtempospul. Ik hoor Chuck Billy liever brullen en grunten op nummers als True American Hate. Sommige nummers komen wat zeikerig en cheesy over. Zeer tegenvallende plaat van Testament.

Bastiaan Prasath
@Nieuwstad. Haha, mooie kerel die Billy. Ik vind het jammer dat die snelle track ontbreekt. Maar ook met een eventuele sneller topper ertussen zou ik dit album ondermaats vinden.

avatar van [WZ]
Dat 't mid-tempo is maakt niet zo héél veel uit.. maar de tracks zijn ook gewoon matig.

En True American Hate heb ik na een paar keer ook wel weer gezien...
Vind slechts Native Blood er wat uitspringen voorlopig (idd, die drums )

Nieuwstad
En wat vinden we hier van de bonustracks?

Ikzelf vind die Scorpions cover nog wel tof. Powerslave is echt ruk, moet je gewoon vanaf blijven, ook als je Testament bent. Die Queen cover doet me niets.