Mark Knopfler - Privateering (2012)

Label: Mercury

1. Redbud Tree (3:19)
  2. Haul Away (4:01)
  3. Don't Forget Your Hat (5:15)
  4. Privateering (6:19)
  5. Miss You Blues (4:18)
  6. Corned Beef City (3:32)
  7. Go, Love (4:52)
  8. Hot or What (4:54)
  9. Yon Two Crows (4:26)
  10. Seattle (4:17)
  11. Kingdom of Gold (5:22)
  12. Got to Have Something (4:01)
  13. Radio City Serenade (5:13)
  14. I Used to Could (3:36)
  15. Gator Blood (4:15)
  16. Bluebird (3:27)
  17. Dream of the Drowned Submariner (4:57)
  18. Blood and Water (5:19)
  19. Today Is Okay (4:45)
  20. After the Bean Stalk (3:54)
  21. Occupation Blues * (4:22)
  22. River of Grog * (3:42)
  23. Follow the Ribbon * (8:07)
  24. Your Perfect Song * (2:56)
Hendrik68
Ja Tony, als je nooit een liefhebber van Dire Straits bent geweest dan kan ik me niet voorstellen dat je dit ineens geweldig gaat vinden. Maar ik vind het jammer als iemand dit op basis van het gemiddelde links laat liggen. 3,77 vind ik trouwens niet onaardig. Zijn solowerk vond ik hem eigenlijk altijd wel onderhoudend zonder ooit uit te blinken. Ook dit album staat weer boordevol heerlijke luisterliedjes. Het leuke, en dat bevestigde hijzelf onlangs ook in een interview, is dat zijn stem steeds meer diepgang krijgt naarmate de jaren verstrijken. Als je dan een paar favoriete nummers hebt zoals bij mij hier Don't forget your hat, Yon two crows en Dream of the drowned submariner om een paar te noemen, dan geeft die diepgang de nummers nog meer kracht. Dat miste ik in het verleden nog wel eens. Ik heb eerder trouwens zijn samenwerking met Emmylou Harris enigszins afgekraakt, maar ik heb hem laatst weer eens gehoord en hij bevalt me een stuk beter ineens.

avatar van Tony
chevy93 schreef:
Schizofrenie? Je alterego's zijn het duidelijk niet met elkaar eens.

Haha, nee, die verdomde rudiger had een reactie geplaatst waarop ik weer met dat hamermannetje reageerde. Vervolgens heeft hij de op zich verstandige keuze gemaakt zijn bericht te verwijderen. Nou ziet het er inderdaad een beetje vreemd uit... Voel me verder goed gezond, dankjewel.

avatar van ricardo
cd 2 bevalt mij beter dan cd 1 trouwens, vind de tweede cd meer sfeerelementen erin hebben zitten. Speel hem nu ook af, maar blijf het een goede aankoop vinden waar ik nog geen minuut spijt van heb gehad.

Eric Clapton liefhebbers zouden deze ook goed kunnen pruimen.

avatar van rudiger
In Yon Two Crows denk ik steeds wanneer knalt die solo er nou in .
Tevergeefs .

Running On Empty schreef:
Heb hem eindelijk dan maar gekocht bij het V&D Prijzencircus voor 12 Euro.

Kan ik hem nu eens echt in perfecte kwaliteit beluisteren in plaats van via iTunes.

Beat you, €9 bij CdWOW....

Wat ik zo mooi en kenmerkend vindt is dat MK bij veel nummers de gitaar de "stilte" tussen de zang laat opvullen....

Verder hoor ik weinig mensen over de bonustracks, ik vind van de 28 nummers die nu uitgebracht zijn Occupation Blues het mooiste.

Vraag me af hoe de 4 nog ontbrekende nummers zouden klinken, volgens Guy Fletcher had MK 32 nieuwe nummers geschreven. Will they ever see the light??

Zeeley schreef:

Verder hoor ik weinig mensen over de bonustracks,

Is genoeg over gezegd hoor .

avatar van BenZet
Wat een fantastische mooie plaat is dit. Perfecte muziek voor het komende jaargetijden. Hier kan ik echt van genieten. Mooie afwisseling tussen de instrumenten, ingetogen en soms wat up tempo. Zeer gevarieerde plaat en wat blijft hij een fantastisch stemgeluid houden.
Ik ga snel zijn andere platen beluisteren! Nog tips??!

Zeeley schreef:

Beat you, €9 bij CdWOW....
maar dan heb je hem over ongeveer een jaar of 2 pas

BenZet schreef:

Ik ga snel zijn andere platen beluisteren! Nog tips??!

Al zijn solo albums .

avatar van Arrie
Berichten verplaatst naar Dire Straits

avatar van BenZet
rudiger schreef:

Al zijn solo albums .

Dank U

Peter1234
Al zijn soloalbums zijn, vind ik, geweldige albums.

Sailing to Philadelphia is super.
The Ragpicker's Dream misschien wat minder maar toch een aantal goede nummers.
Shangri-la is weer geweldig, net zoals Kill to get Crimson en Get Lucky heb ik nog niet
zo heel veel beluisterd maar is ook goed.

Privateering heb ik nog niet volledig beluisterd, maar ik heb al een paar liedjes geluisterd.
Ik heb ook een bonus cd met nummers die in een nieuw jasje zijn gestoken.
Het nummer Sailing to Philadelphia is echt GEWELDIG!!!

avatar van Rogyros
Je hebt 'al' een paar liedjes beluisterd van dit album, en dan geef je vast 5 sterren?

Peter1234
Nou ik heb wel al zeker meer dan de helft beluisterd.
Maar ik ben een enorme Mark Knopfler fan en dus ik geef ik bijna al zijn albums een 5.

avatar van Rogyros
Je moet het natuurlijk zelf weten. En het is uiteraard prima dat je een enorme Knopfler fan bent. Maar je kunt toch pas een oordeel vellen over het totale album als je het minimaal volledig hebt beluisterd? Zo is een stem toch niets waard? Misschien vind je het tweede deel wel helemaal ruk. Waarschijnlijk niet, maar jij kan dat nog niet weten.

Wat is dan de volgende stap? Dat je voor het uitbrengen van een album alvast maar vijf sterren gaat geven, want waarschijnlijk vind je het toch wel goed? Merkwaardig.

Peter1234
Dat heb ik ook met de albums van Frans Bauer.
En daar heb ik nog nooit iets verkeerds gehoord.

Toen het laatste album van Frans Bauer, Gloednieuw uitkwam toen wist ik al
dat het weer een super album is, al had ik nog geen enkele nummer, behalve
de singles, gehoord.

Peter1234 schreef:
Nou ik heb wel al zeker meer dan de helft beluisterd.

Rogyros schreef:

Ik ben het met jou eens dat je een album volledig beluisterd moet hebben eer je een oordeel kunt vellen . En dan nog denk ik dat dat pas kan na minimaal 2 of 3 luisterbeurten .
Ja ik durf de volgende Knopfler album nu al 5 sterren te geven want de beste man heeft mij nog met geen enkel album teleurgesteld .
Ik vind al zijn solo albums even beresterk en dus de volle mep .
Ik ben dan ook een uitzondering ,

avatar van Rogyros
Maar Ruud, ik geloof niet dat jij dit album het volle pond gaf, vóórdat jij het album beluisterde. Toch?

Ik kan iemands stem niet serieus nemen als hij al stemt voordat hij het album in zijn geheel heeft gehoord.

Rogyros schreef:

Ik durf dat ook alleen aan bij Knopfler , bij iedere andere artiest niet nee.

avatar van Rogyros
Tja, ik kan daar niet bij.

avatar van ricardo
Nee ik ook niet, want hoe kun je nou stemmen op iets wat je nog niet volledig gehoord hebt.

Zelfs voor de grootste fans zou Knopfler een misser kunnen maken.

avatar van Rudi S
jullie onderschatten blijkbaar de fans van Frans en Mark

avatar van Arrie
Rogyros schreef:
Je moet het natuurlijk zelf weten.

Nee, dat moet ie niet. Regel op Musicmeter is: pas stemmen als je het hele album beluisterd heb. Helaas moet ik je stem dus verwijderen, Peter. Uit de wiki:

Zoals ook al in de gedragsregels vermeld staat, is het alleen toegestaan te stemmen op albums die je in zijn geheel hebt gehoord, en die je dus als geheel kunt beoordelen. Het is niet toegestaan te stemmen aan de hand van de verwachting van een album, een aantal losse nummers, een uitgebrachte single, fragmenten (samples) van nummers of een voor- of afkeur voor een artiest.

Stem verwijderd.

ricardo schreef:

Zelfs voor de grootste fans zou Knopfler een misser kunnen maken.

Kijk , in mijn ogen heeft Knopfler in zijn hele 35 jarige carriere slechts 1 bagger nummer gemaakt .
Ik weet van te voren dat zijn volgende album weer goed zal zijn .
Uiteraard breng ik op deze site pas een stem uit wanneer ik een album tenminste 2 keer in zijn geheel gehoord heb .Ik breng geen stem uit op iets wat ik nog niet in zijn geheel gehoord heb .
Bij Knopfler durf ik dat wel aan maar zoals hierboven al wordt vermeld is dat tegen de regels .
In Peter`s geval heeft hij naar zijn zeggen pas de helft gehoord dus kan je nooit geen 5 geven want idd de andere helft kan een stuk minder zijn .

avatar van Running On Empty
rudiger schreef:

Walk of Life?
Ticket To Heaven?

avatar van Strangeways
Badges, Posters, Stickers, T Shirts, een obscuur nummer van Dire Straits...

Strangeways schreef:
Badges, Posters, Stickers, T Shirts, een obscuur nummer van Dire Straits...

Helemaal goed en dat in 1 keer .
Wat een klote nummer is dat .

avatar van Lamontagne
Dit album blijf ik maar draaien en is nu echt mijn favoriet.

Volgens mij is Yon two crows een outtake van STP het heeft een beetje
hetzelfde sfeertje. En Gator blood had zo op Modern Times van Dylan weer
kunnen staan!

Alleen bij het volgende album hoop ik dat er een keer een goede marketing strategie
achter zit ipv overal weer nummers te moeten downloaden en zo

Ik heb de box versie en de deluxe versie dan denk je dat je alles hebt
zie ik hier weer op de site dat er nog een nummer is
You're perfect song dus die maar gedownload maar niet alles compleet in 1 box
waardeloos!!
hetzelfde weer als bij Get lucky maar goed gelukkig maakt de muziek een hele hoop goed!!