Animal Collective - Centipede Hz (2012)

Label: Domino

1. Moonjock (5:06)
  2. Today's Supernatural (4:15)
  3. Rosie Oh (2:56)
  4. Applesauce (5:35)
  5. Wide Eyed (5:00)
  6. Father Time (4:34)
  7. New Town Burnout (6:02)
  8. Monkey Riches (6:46)
  9. Mercury Man (4:19)
  10. Pulleys (3:30)
  11. Amanita (5:36)

UnknownPleasure
major tom op een hele emotioneole en desoriënterende trip. . overweldigend. lekker

avatar van VerasFawaz
Hij is gewoon gelekt jongens!

VerasFawaz schreef:
Hij is gewoon gelekt jongens!

niet gelekt, hij staat gewoon op hun website

avatar van Don Broccoli
Staan een paar fantastische tracks op (Today's Supernatural, Rosie Oh, Applesauce), maar echt fantastisch vind ik deze plaat niet. Luister er nu toch al een week naar, maar vooral het einde van de plaat pakt me niet echt.

dalexterminate
Fantastisch album! Zet al direct hoog in, maar denk dat deze nog wel de volle mep gaat krijgen.

Don Broccoli schreef:

Klopt, laatste 3 nummers klinken als het soort vulsel die ze inmiddels wel in hun slaap kunnen bedenken. Laat toch een zure nasmaak achter.

avatar van Don Cappuccino
Net even wat nummers beluisterd en ik kan er echt helemaal niks mee. Het is allemaal zo druk en vol met effecten. Animal Collective is geen band voor mij.

Ik vind het laatste nummer Amanita juist een van de leukste na 3 luisterbeurten

avatar van Facedown
yopa schreef:
Ik vind het laatste nummer Amanita juist een van de leukste na 3 luisterbeurten

Inderdaad. Een nummer die ik Animal Collective nog niet veel heb horen maken, met die Arabisch klinkende synths. De laatste 2 minuten zijn geweldig.

4e luisterbeurt.
alles valt op haar plaats.
of in iedergeval meer.
en het voelt heel goed.
ik wil het alleen graag in de gewone, goede kwaliteit.

don, jij hebt dus de cd versie?
lekkkk?

avatar van Don Cappuccino
Je hebt het dan over Don Broccoli zeker?

Facedown schreef:

Tja, dat is allemaal leuk en wel maar ik prefereer liever een nummer waar toch enigszins richting en een interessante melodie inzit dan wat etnisch klinkende synths en andere halfbakken ideeën die op een hoop worden gegooid.
Voor alle duidelijkheid, een aantal nummers voldoen wel degelijk aan die criteria: Wide-Eyed, New Town Burnout en Monkey Riches zijn wat mij betreft de highlights.

avatar van FLUOman
Na de single, die ik echt niet goed vond en nu nog steeds niet, had ik het slechtste gevreesd, maar niets is minder waar. Wervelende plaat, die alleen bij 'Mercury Man' wat inzakt, met briljante melodieën. Tja, het is alweer een les in 'don't judge an album by its single'.

avatar van gherdt
Een gevoel van ongelofelijke vaagheid overspoelt mij. Klinkt op het eerste gehoor als een uit de hand gelopen kindercircus.

UnknownPleasure
pulleys en amanita zijn ook schitterend.

avey legt de vinger op dit alum echt weer op gevoelige plekken, of zijn hand,
over handen gesproken;

Then I imagine time he's got real big hands and bigger plans

Two human beings
I'm upset you're upset
What's to be done?
Two human beings
What a mess what a mess
What's to be done?

We must be somewhere
Can't find it (nowhere love)
Is it me?
I keep calling
It feels like there's no one there

panda ook trouwens.

Niet dat Avey Tare de slechtste lyricist is in de muziekbusiness anno 2012 maar dat is toch verre van grootse poëzie.

UnknownPleasure
dat kan dan door subjectieve bronnen vermeld worden, dat betekend niet dat hij zijn handen op gevoelige plekken legt, bij mij wel in ieder geval.
ik bedoelde het ook ten opzichte van MPP waarbij deze teksten (vrij random gepakt) gewoon veel emotioneler, rauwer en puurder zijn.

avatar van mauricez
Geweldige plaat! zitten voor mij geen zwakke nummers tussen! Favoriet zijn applesauce, monkey riches en pulleys!

avatar van Kuk
Kuk
De meerwaarde van een nieuwe Animal Collective is onmogelijk na een keertje luisteren vast te stellen, maar prikkelend klinkt Centipede in ieder geval wel.

avatar van staralfur
Wat een overweldigende trip... ik moet m nog wel een paar keer luisteren voordat ik met een gefundeerde mening kan komen

UnknownPleasure
sinds heel kort ook in HQ.
haha, wat een verschil. intens.
Portreteer Mij als je het wilt.

avatar van repelstefan
Wat een bizar goede plaat zeg. Today's Supernatural is voorlopig onovertroffen maar de rest groeit hard!. Die 'rol' in Wide Eyed vind ik sowieso echt geweldig, dat nummer had van mij 10 minuten mogen duren. Snap niet dat ik niemand over dat nummer hoor, is voor mij toch een van de beste op het moment.

UnknownPleasure schreef:
sinds heel kort ook in HQ.
haha, wat een verschil. intens.
Portreteer Mij als je het wilt.

geen HQ dus, wel al heel wat beter

avatar van Don Broccoli
UnknownPleasure schreef:
4e luisterbeurt.
alles valt op haar plaats.
of in iedergeval meer.
en het voelt heel goed.
ik wil het alleen graag in de gewone, goede kwaliteit.

don, jij hebt dus de cd versie?
lekkkk?

Ha! Nee sorry, dat zou mij niet in dank worden afgenomen.

avatar van robbizzel
Wide Eyed is echt fantastisch! Overigens heb ik ook al een aantal andere heerlijke nummers gehoord, Father Time, Applesauce en Today's Supernatural. Moonjock heeft denk ik wat meer tijd nodig,

avatar van Kaaasgaaf
Wow, wat een plaat zeg! Totaal anders dan z'n voorganger, maar dat mag je bij deze band wel verwachten. Hij is heftig, duister, grillig, en toch ook weer heel aanstekelijk. Het klinkt soms ondoordringbaar, maar er blijft per luisterbeurt steeds meer hangen, tot je hele hoofd er vol mee zit. Soms wordt het dan teveel, maar juist van dat teveel is het moeilijk genoeg te krijgen. En per luisterbeurt gaat deze plaat meer op zichzelf staan, ontpopt het zich als een behekste flipperkast uit een andere dimensie waar alle menselijke emoties in gevangen zijn. Het is moeilijk om over deze band te spreken zonder in vage beeldspraak te vervallen, dus misschien dat u niks met deze beschrijving kan, maar dat is hoe ik het voel. Hoe dan ook hebben ze het 'm alwéér geflikt, zoveelste meesterwerk op rij.

UnknownPleasure
ik heb en aantal mensen een bericht gestuurd. dat ging hierover.

avatar van robbizzel
thanks man , damn.. met de juiste kwaliteit is de plaat nog zoveel beter! Pulleys, New Town Burnout en Wide Eyed zijn echt dik de favorieten, wat een geweldige sound!

avatar van mauricez
kan niet wachten om deze plaat op vinyl te beluisteren!