Tame Impala - Lonerism (2012)

Australiƫ
Label: Modular

1. Be Above It (3:22)
  2. Endors Toi (3:06)
  3. Apocalypse Dreams (5:56)
  4. Mind Mischief (4:31)
  5. Music to Walk Home By (5:12)
  6. Why Won't They Talk to Me? (4:46)
  7. Feels Like We Only Go Backwards (3:13)
  8. Keep on Lying (5:54)
  9. Elephant (3:31)
  10. Led Zeppelin * (3:08)
  11. She Just Won't Believe Me (0:57)
  12. Nothing That Has Happened So Far Has Been Anything We Could Control (6:01)
  13. Sun's Coming Up (5:20)
avatar van jurado
Paap_Floyd schreef:
Ik wil de voorpret niet bederven, maar de kans op een tegenvaller is natuurlijk ook aanwezig. En die kans groeit naarmate de verwachting groter wordt. Beware.

Grote kans dat fans van het eerste uur dit ook weer te gek gaan vinden.
Iets minder liedjes, meer psych.
Oh en de dikke synthesizer hebben ze ook ontdekt

Dikkop
Dikke synth.

Inderdaad

avatar van De-noir
Wederom heerlijk. Lekker in het gras liggend van Jardin du Luxembourg (hoes), dit plaatje luisterend... Was het maar weer lente

avatar van Lennonlover
jurado schreef:

Grote kans dat fans van het eerste uur dit ook weer te gek gaan vinden.
Iets minder liedjes, meer psych.
Oh en de dikke synthesizer hebben ze ook ontdekt

Meer richting Black Angels dan?

avatar van jurado
Lennonlover schreef:

Meer richting Black Angels dan?

Nee niet echt.
Het geluid is niet veranderd ten opzichte van de vorige plaat, alleen is het allemaal nog psychedelischer...iets experimenteler.

avatar van mr-mucho
Zoeter. In positieve zin.

avatar van woutorrmusic
Ik ben zo benieuwd naar dit album

UnknownPleasure
and i know that i got to be above it now... pwabawawawawaaaaa. (poemdeboedempats) (got to be abovegot to be abovegot to be above)

Paap_Floyd schreef:

Ik heb het album nu een aantal keren beluisterd en om kort te zijn, tot nu toe valt het mij nogal tegen. Ik ben een liefhebber van hun eerste EP en Innerspeaker, maar dit album wil me tot nu toe nog niet zo pakken.

Na een eerste luisterbeurt van de EP en Innerspeaker begon het direct te kriebelen om de platen te blijven draaien. Dit kwam denk ik met name omdat iedere track wel een eigen karakter heeft en zich onderscheid van een andere track. Tevens rockt het meer dan het nieuwe album, wellicht dat dit ook meer aanspreekt en zorgt voor meer variatie in de tracks. Het nieuwe album kabbelt wat voort, ik merk al snel dat ik verveeld raak omdat alles wat meer op elkaar lijkt te lijken, met name de eerste zeven tracks. Daarna komt Keep on Lying en Elephant, deze nummers breken het album enigszins, maar tegen het einde wordt het allemaal weer wat meer van hetzelfde.

Ik probeer altijd een nieuwe album "ongekleurd" te luisteren, ofwel zonder bevooroordeeld te zijn met in het achterhoofd het eerdere werk. Dit is natuurlijk lastig, maar ik denk dat ik tevens niet zo enthousiast zou zijn wanneer dit album als eerste was uitgegeven.

Vaak komt het voor dat een band hun tweede album binnen twee jaar uitbrengen na een sterk gebuut, waar soms wel jaren werk in zit. Dit kan zijn onder druk van de platenmaatschappij, maar komt de kwaliteit vaak niet ten goede. Dat gevoel krijg ik ook een beetje bij dit album.

Ik heb het nog niet vaak genoeg geluisterd om een stem te geven, maar tot nu toe beduidend lager dan Innerspeaker.

avatar van repelstefan
UnknownPleasure schreef:

Wat een opener inderdaad, heerlijk . Voor iedereen die het debuut goed vond, deze ga je waarschijnlijk ook goed vinden. Erg sterke opvolger waarbij het vertrouwde Tame Impala geluid behouden is gebleven maar er toch voldoende is vernieuwd. Het duurt alleen wat langer voordat dat gevoel komt

Favorieten zijn Nothing That Has Happened So Far Has Been Anything We Could Control, Elephant en de opener.

avatar van IllumSphere
Op het eerste gehoor een hele leuke plaat die heel aangenaam en fris is. De neo-psychedelica klinkt geslaagd en soms lijkt het enorm op een The Beatles plaat ten tijden van Magical Mystery Tour. Nu is laatstgenoemde wel stukken beter, maar toch is die vergelijking niet gek. En dat komt niet enkel doordat het lijkt alsof de zanger de stembanden van John Lennon gestolen heeft.

avatar van woutorrmusic
Openingsnummer - geváárlijk lekker.

avatar van woutorrmusic
En Feels Like We're Only Going Backwards kan zomaar het mooiste Tame Impala-nummer tot nu toe zijn, mijn god.

UnknownPleasure
ondanks de geluidskwaliteit kan ik eigenlijk wel voorzichtig mijn eerste stem geven.

avatar van IllumSphere
Wat is er dan mis met de geluidskwaliteit ? En ben ik trouwens de enige die wel houdt van het begin van Nothing That Has Happened So Far Has Been Anything We Could Control ? Die geluiden klinken enorm vertrouwd door de nostalgie.

UnknownPleasure
nee, helemaal niet., ik vind het ook mooi.
ik luister hier naar een versie van 128kbps.. maar ik kan het niet echt laten om het te luisteren, al vind ik het geen recht doen aan muzikanten, die volgens mij vooral met geluid bezig zijn. dat betekend niet het onbeluisterbaar is of dat ik er de schoonheid niet van kan inzien of zelfs horen.

avatar van SilverGun
IllumSphere schreef:
Wat is er dan mis met de geluidskwaliteit ?

Vergelijk de kwaliteit van het officieel uitgebrachte Apocalypse Dreams (hier te downloaden) en Elephant maar eens met die van de gelekte versies. De rip klinkt duidelijk minder vol en relatief blikkerig. Daarom wacht ik ook even tot het album officieel uit is.

avatar van woutorrmusic
Ze doen zelf ook vaak hun best om chaotisch te klinken

godver, wat is dit goed zeg

UnknownPleasure
aahhhhhwwwwwhy wont they talk to me?
ook een geweldig nummer.

avatar van coldwarkids
Elephant is lekker zeg!!
Lekker om op mee te bassen.

Freddie schreef:
maar ontbreekt van nummer 10 het gedeelte na 0:57 seconden.

Blijkbaar toch niet het geval en hoort het zo

avatar van Linius
Ja, apart, het zit in de goede versie ook. Niet verwacht, het klinkt echt als een intro

Mind Mischief

Stijn_Slayer
Wederom een hele toffe plaat van Tame Impala. De machtige, psychedelische sound die ze weten neer te zetten vind ik erg indrukwekkend. In dat opzicht zijn ze zeker gegroeid ten opzichte van hun vorige plaat (en die was op dat gebied ook al sterk). Ik vind wel dat het album een ietwat valse start heeft met de eerste twee nummers en dat de 'liedjes' zelf wat minder zijn dan op het debuut.

Mooi voorbeeld van hoe je kunt veranderen zonder je sound te verliezen.

avatar van erwinz
Meer van hetzelfde? Ja, voor een belangrijk deel wel.
Is dat erg? Nee, ook Lonerism is een compromisloze, fascinerende en bedwelmende plaat van hoog niveau.

Lees mijn volledige recensie op:
De krenten uit de pop: Tame Impala - Lonerism - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Erwin

avatar van Boris1
Wat een lekker album weer van de heren. Ik krijg hier een heel zomers gevoel van, terwijl op dit moment de regen met bakken naar beneden komt en de wind hard om het huis waait. Prijsnummer: Mind Mischief

avatar van Ducoz
Ik kom op het moment niet verder dan 'wel aardig'.
Ik heb Tame Impala eigenlijk wel gehoord nu.
Vooral al die abrupte eindes krijg ik de kriebels van..

avatar van Linius
Heb hem maar eens op vier sterren gezet. Endors Toi, Music To Walk Home By en Elephant aangevinkt als favorieten