Tame Impala - Lonerism (2012)

Australiƫ
Label: Modular

1. Be Above It (3:22)
  2. Endors Toi (3:06)
  3. Apocalypse Dreams (5:56)
  4. Mind Mischief (4:31)
  5. Music to Walk Home By (5:12)
  6. Why Won't They Talk to Me? (4:46)
  7. Feels Like We Only Go Backwards (3:13)
  8. Keep on Lying (5:54)
  9. Elephant (3:31)
  10. Led Zeppelin * (3:08)
  11. She Just Won't Believe Me (0:57)
  12. Nothing That Has Happened So Far Has Been Anything We Could Control (6:01)
  13. Sun's Coming Up (5:20)
Heb de cd onmiddellijk uit de cd-player gegooid. Mastering is niet om aan te horen. Eerst de vinyl bestellen. Dit is een schande. De muziekindustrie blijft ons voor de gek houden. DR Database - dr.loudness-war.info

avatar van RoyDeSmet
"Feels Like We Only Go Backwards" doet me denken aan The Morning Benders. Voor de rest hoor ik ook heel erg John Lennon in het stemgeluid van de zanger (wat is er bekend over die knul zijn ouders? Geen bastaardzoon van John Lennon, per ongeluk? :-P).

Zo op de eerste luisterbeurt ontwapent het me niet, maar misschien had ik dan ook geen nasi moeten eten terwijl ik hiernaar luisterde. Daarom stem ik nog even niet, maar ik weet niet of ik hier eigenlijk wel vaker naar wil luisteren....

avatar van Ducoz
Het zijn Australiërs... ik denk dat enig verwantschapt met Lennon onmogelijk is.

avatar van RoyDeSmet
Was ook niet al te serieus bedoeld
Maar hij sloeg ook aan Japanse aan de haak, dus onmogelijk is het niet

avatar van iHateDolphins
Wat een lovende woorden toch voor dit album. ik heb hem nu een aantal keer geluisterd, maar ik moet er toch wel ff voor in de stemming zijn merk ik. Zo na een aantal x luisteren vond ik innerspeaker echt leuker. De tracks op dit album zijn allemaal goed geproduceerd enzo maar dat maakt het voor mij nog niet echt spannend. Voor mij erg veel tracks van hetzelfde en de openingstrack bijvoorbeeld zet ik ook niet ff op omdat het zo lekker klinkt.

.:Quadran:. schreef:

CD is nog niet uit in Nederland

avatar van Ducoz
Ik heb een al sinds donderdag in de winkel liggen, dus hij is wel degelijk uit

avatar van Lennonlover
Ducoz schreef:

Vader Lennon is verhuisd naar Niew-Zeeland toen John kind was. Onmogelijk zou ik dus niet bepaald zeggen...

avatar van coldwarkids
Be Above It en Endors Toi zijn echt de toppers van de plaat!

Ik vind 3, 4 en 7 eruit springen.

Ik ook

Moderne klassieker

favoriete moment is wanneer die distortion gitaar erinknalt in Endors Toi

avatar van Thomas91
Ik hoor het helaas nog niet zo. Hun vorige album vond ik wel erg lekker, maar het is nog zeker niet opgegeven.

avatar van KampF
ONGELOFELIJK!!!!

Wat een heerlijk trippy album! Direct 4,5*

Mind Mischief

avatar van woutorrmusic
En dit album is trouwens een heel goed voorbeeld van hoe een band innovatief kan zijn, en tegelijkertijd een bekende sound kan bewaren.

avatar van De-noir
She remembers, my naaaaaaaaame

die groove in Keep On Lying is heerlijk

avatar van nico1616
Innerspeaker vind ik een meesterwerk, maar deze is toch wel iets anders.
Ik miste in eerste instantie de onmiddellijke aantrekkingskracht van nummers zoals It's Not Meant To Be en Why Don't You Make Up Your Mind, maar het album begint nu toch langzaam te rijpen.

avatar van Linius
Ik had een soortgelijke ervaring. Deze plaat heeft toch meer luisterbeurten nodig, maar hij wordt gewoon steeds beter. Gevaarlijk verslavend.

avatar van iJorno
Heel heel heel goed,
Een beetje psychisch muziek, ik hou d'r van alleen een aantal effecten bij de eerste nummers komen niet goed uit de verf, maar voor de rest echt een topplaat.

avatar van nightfriend
Behoort zeker tot de topalbums van dit jaar en naar wat ik van het vorige album beluisterd heb vind ik het ook een vooruitgang. Het album gaat schitterend van start met de eerste 6 nummers. Ik vind het ergens in het midden een beetje inzakken met een opleving naar het einde toe.
De opener was misschien wat wennen in het begin, maar is eigenlijk een soort mantra waarin de zanger zichzelf toezingt om erboven te staan (boven bepaalde omstandigheden in zijn leven), zich daar niet door te laten afleiden en zich te focuseren op zijn doelen. Ik vind het mooi.

Ik begrijp dat Kevin Parker zo'n beetje alles heeft ingespeeld en dat is heel knap. Hier en daar is dat misschien ook een nadeel. De drums in het verder fantastische Endors Toi klinken wel inventief, maar niet altijd even strak. Ook vind ik het geluid ervan niet altijd zo mooi (beetje hard opgenomen of zo?) en is het drumwerk in track 6 niet al te subtiel.

Maar het zijn kleine minpunten en je zou ook van mening kunnen zijn dat het een soort van pretiige lo-fi toets aan de plaat geeft.

Keep on lying is een van de meer psychedelische tracks en ik vind hem super. Geweldig hoe die stemmen en het gelach daar doorheen zijn gemixt. Ik weet niet of het de bedoeling is maar ik word er altijd erg vrolijk van.

avatar van mr-mucho
Ik heb deze plaat al intensief beluisterd. En inderdaad, hij wordt beter. Hij weet me iedere keer op een andere manier te verrassen. Waar zijn voorganger wat voorspelbaar werd na een tijdje, veelal effecten hetzelfde waren en soms iets te chaotisch, drijf je hier makkelijker weg. Wat ze hierop doen lijkt meer op zijn plaats te vallen.

avatar van Oldfart
Net Elephant voor het eerst gehoord: T-Rex goes psychedelic zou ik zeggen.
I.i.g. leuk genoeg om verder te beluisteren.

avatar van douwef
Super plaat word met elke draai beurt beter vindt hem al beter als innerspace. begin maar meteen een 4,5 te geven.

avatar van Boris1
Het beste van 2012? Komt aardig in de buurt. Veel mooiers komt er dit jaar niet meer uit. Superieur album waarbij het beste uit de catalogus van The Beatles en Pink Floyd wordt gecombineerd met een eigentijdse jas.

avatar van SilverGun
Erg leuke uitvoering van Feels Like We Only Go Backwards door het PS22 koor.

avatar van IllumSphere
Ik heb deze plaat nu al een paar keer opgelegd, maar die genialiteit waar ik dankzij Elephant op hoopte hoor ik maar niet terug. Het klinkt wel fijn, maar ook niet meer dan dat. Ondanks dat geef ik het - weliswaar met twijfels - toch een vier. Elephant en Nothing That Has Happened So Far Has Been Anything We Could Control zijn trouwens de twee beste nummers van deze plaat.

avatar van Kaaasgaaf
Een waanzinnige plaat weer, nog bedwelmender dan het debuut, kan er geen genoeg van krijgen!

Even een grappig quizvraagje: Aan welk bekend nummer doet de baslijn in Apocalypse Dreams jullie denken?