Zo, kwam er achter dat ik er al ff tussenuit was en zie dat er nu al aardig wat - uiteenlopende - meningen zijn over de nieuwe KISS plaat "Monster". En natuurlijk! Want zo moet het zijn, controversieel..voor of tegen! Meelopers zijn er genoeg

Wat ik er van vind? Is dat belangrijk? Nee, maar ik wil toch kwijt dat ik het een heerlijke plaat vind waarop KISS veel teruggrijpt op eerdere periodes en dat samenvoegt tot een lekker classic rock album.
west schreef:
Wat een lekkere Rock 'N Roll plaat! Met Hell Or Hallelujah wordt die toon gelijk gezet. Een lekker nummer met nog veel lekkerder gitaren. En Kiss gaat vrolijk verder op volle snelheid op Wall of Sound. Er word door anderen geklaagd over de harde productie, maar volgens mij past het juist prima bij deze plaat en dus al helemaal bij een nummer als en met de titel Wall of Sound. Dit moet uit je speakers knallen en dat doet het.
Op Freak gaat het tempo iets naar beneden, wat een wat ander best aardig nummer oplevert tot de gitaarsolo komt: die is briljant. En daar gaan we weer de achtbaan in: Back to the Stone Age & Shout Mercy, prima uptempo rock 'n roll. Long Way Down is een tempootje lager, maar wat een goed nummer is dat, met steengoede gitaren.
Bij Eat Your Heart Out Baby komt het AC/DC gevoel (alweer) opzetten. Dat is natuurlijk helemaal niet verkeerd, ik vind dit een fantastisch nummer, en ook die oude rockers hebben nog steeds succes. Zoals de titel al voorspelt gaat het er behoorlijk stevig aan toe op The Devil is Me. De gitaarsolo op Outta This World is erg goed. All For the Love of Rock 'N Roll is wat meer gladdere poprock tussendoor.
Take Me Down Below is echt stevig, maar het refrein is wat meer....jaren '80. Wel één van de betere nummers van dit album. Net als slotnummer Last Chance, wat een steengoede baslijn heeft.
Kiss levert dus met deze plaat in 2012. Natuurlijk is het vaak recht toe recht aan rock 'n roll, maar daar zijn zij nou eenmaal erg goed in en het klinkt vaak wel erg lekker op Monster.
Leuk omschreven, zo denk ik er ook over!
Sinnerman schreef:
Ik vind het een alleraardigst album. Noisecommando heeft een punt met het overdonderende geluid; als ik in de auto radio aan heb staan en ik switch naar CD Monster, klappen de arme speakertjes bijna. Wel lekkere nummers, Sonic Boom vind ik -eerlijk vergelijk qua bezetting en productie- beter. Dit gezegd hebbende geniet ik wel hoor, vooral Simmons' nummers bekoren het meest. Singers liedje skip ik, jammerlijk braaf. Thayers eigen liedje vind ik op M beter geslaagd dan op SB, maar vooral bij deze twee nummers (die hij ook zingt) blijft bij mij toch altijd een gevoel van 'waarom doe je Ace zo na?' hangen. Beste jongen hoor, maar toch.
Simmons zet inderdaad z'n beste beentje voor op "Monster", zo gedreven heb ik 'em lang niet gehoord..ook niet op "Sonic Boom".
Vergeet niet dat zowel Singer als Thayer in een rol zitten zoals die werd vervuld door Criss en Frehley. Als je het zo bekijkt doen ze het eigenlijk prima. "All For The Love Of Rock 'n Roll" is Singer z'n eigen "Mainline" en "Outta This World" klinkt misschien niet zo vet als "Shock Me" maar het is wel een nummer in Frehley-stijl.
Maar Von als Gene en Paul er mee ophouden dan hijsen ze toch gewoon twee nieuwe mannen in die pakken. The show must go on.
Mee eens! Er is een KISS cover band in Amerika met een donkere jongen in de rol van Paul Stanley en die heeft een goeie stem...
Von Helsing schreef:
Dit is inderdaad een stevig KISS album, veel beter dan ik in eerste instantie dacht. KISS kan nog zeker 20 jaar mee in deze vorm! Beste album sinds Revenge!
Hoogtepunten:
- Back to the Stone Age
- Eat Your Heart Out
- Last Chance
Ho! Dan is Gene 83!!
Von Helsing schreef:
Monster is erg groovy uitgevallen, meer midtempo en beduidend minder anthem as usual. Moet mijn tanden er wel eers inzetten om een oordeel te vellen. Minder hapklaar dan Sonic Boom en meer á la Carnival of Souls.
Wel grappig dat Eric's song zo lijkt weggelopen van Peter's 1978 solo album.
Of van "Rock and Roll over"..
Maar dat wist jij al vroeg dan..?
Doet me denken aan die slechte film..
Nieuwstad schreef:
Doen Peter en Ace hier op mee of hebben ze twee pipo's met hum make-up op de cover gezet?
Het feit dat je dit vraagt zegt genoeg.
Towser schreef:
Ik vind de songtitels eigenlijk een beetje suf. "All For The Love Of Rock & Roll" heette vorige album bij wijze van spreken nog "All For The Glory". Twee nummers met "down" in de titel, "Outta This World" zal wel een Spaceman nummertje zijn, ook hier - erg onoriginele titel mijns inziens.
Maar goed, ik ga alleen af op de titels, geen idee natuurlijk hoe de nummers dadelijk zullen klinken..
Tsja, KISS staat niet bekend als zijnde een band met ondoorgrondelijke songtitels of diepgravende teksten, maar daar geven de fans ook niet om, toch?
Het zou wat zijn als dat wel gebeurde..moet er niet aan denken. Beetje luchtig, niet te moeilijk.."Rock 'n Roll all night and party every day", rock zonder pretenties maar wel lekker!