Muse - The 2nd Law (2012)

Label: Helium 3

8. Explorers (5:48)
  9. Big Freeze (4:41)
  10. Save Me (5:09)
  11. Liquid State (3:03)
  12. The 2nd Law: Unsustainable (3:48)
  13. The 2nd Law: Isolated System (4:59)
avatar van RvS_009
Voor degenen die het gemist hebben:

Album trailer: Muse - The 2nd Law - Album Trailer - YouTube (bevat gedeelten van Unsustainable.

Prelude+Survival: Muse - Survival - London 2012 Olympics Song - +Prelude - Full w/ lyrics - YouTube

Daarnaast heeft in de NME van vorige week veel over dit album gestaan. Zo zijn Save Me en Liguid State twee nummers geschreven en ingezongen door bassist Chris Wolstenhome. Madness is de eerste officiële single en zal ergens in augustus verschijnen.

Het zou een erg gevarieerd album moeten zijn, Survival zal geen perfect beeld geven... Ik ben in ieder geval erg benieuwd.

avatar van crosskip
Mooi ingekleurde broccoli in ieder geval

avatar van Timo-otje
Lelijke hoes als je het mij vraagt.

avatar van arcade monkeys

Nog een mooie hoes, ik ben zeer benieuwd. Dat er dubstep op staat zou geen grap zijn, maar dan hoor ik eens goeie dubstep.

Dikkop
arcade monkeys schreef:
maar dan hoor ik eens goeie dubstep.

Daar vrees ik toch voor hoor.

Probeer Digital Mystikz - Awake eens ;- )

avatar van Gloeilamp
Ik vind de hoes juist wel wat hebben. Survival vind ik nog steeds een redelijk sterk nummer, maar duidelijk minder dan de meeste eerdere singles.

We zullen het zien, ik ben benieuwd!

avatar van chevy93
MUSE

Hier zie je de hoes beter. Het past wel bij Muse, maar echt mooi vind ik het niet.

crosskip schreef:
Mooi ingekleurde broccoli in ieder geval

Ze zijn blijkbaar nogal populair dit jaar: het kan ook zo.

avatar van JoaMuse
Dank voor de link, Zwammer.
Ik kijk erg naar uit naar dit nieuwe album (én het optreden in het Sportpaleis) !

avatar van Maurice-FR
MUSE

Madness dus de eerste single, verschijnt op 20 augustus!

avatar van RvS_009
En het album is verplaatst naar 1 oktober (wereldwijde release), 28 september in Nederland...
MUSE 'The 2nd Law' || NL || Pre-order the new album out 28th September 2012 - the2ndlaw.muse.mu

avatar van jasper1991
Behoorlijke hoes.

avatar van Glorious
Het nummer The 2nd Law: Unsustainable is met de volledig officiële clip te zien op YouTube. Het is eigenlijk een uitbreiding van de albumtrailer, maar het geheel maakt het heel veel meer beter! Matt en heerlijke drums erbij maakt het helemaal compleet!

avatar van RvS_009
Je krijgt die video als je het album pre-ordered via muse.mu...

Het is zonder twijfel al een stuk harder dan heel the Resistance was, ben erg benieuwd naar de rest van het album....

avatar van oceanvolta
Kan je daar een link van plaatsen? Ik kan het niet vinden.

avatar van oceanvolta
Thanx, heb ik hem iig gezien en gehoord. Ik ben er trouwens niet weg van. Er gebeurt vrij weinig en het lijkt zo net of het niet af is of dat het een trailer is ofzo.

Jav-
Vind het pijn doen aan de oren.

spit.tsvnami
Ai, ocharme Muse. Wat is dat? Vindt 't wel leuk dat ze met nieuwe genres experimenten, maar pak dan niet alstublieft die gedrocht muziek. Laten we wedden dat al die Skrillex fans dit album aanschaffen voor 20 euro en (hopelijk) teleurgesteld zullen zijn in de rest!

avatar van Leander1991
spit.tsvnami schreef:

Het album wordt amper dubstep volgens hun interview

avatar van Leander1991
wat vinden we trouwens van Survival? Het is een beetje Belamy on coke vind ik. Ben er nogthans wel weg van!

Leander1991 schreef:

Het album wordt amper dubstep volgens hun interview

Dat wil ik toch juist duidelijk maken. Hun album trouwens niet, maar hun eerste single wel.

Leander1991 schreef:

Helemaal geweldig! Wat een power heeft dat nummer van begin tot eind. En alleen al die gitaarsolo...

avatar van JoaMuse
Ik vind 'Survival' ook geweldig, al is het van verre van hun beste nummer. Het klinkt weer groots, bombastisch, dramatisch, over-the-top... maar het klopt als een bus. Over 'The 2nd Law - Unsustainable' heb ik voorlopig nog wat twijfels.

avatar van Screenager
Unsustainable is wel degelijk een serieuze tegenvaller, maar dan heb ik het wel enkel over die 'dubstepdrop'. Met een 'typische' Muse-climax had ik de hele song misschien geweldig gevonden, want de spanningsopbouw vind ik wel zéér goed gedaan met de snaren en de journaliste.

avatar van IllumSphere
1,0
spit.tsvnami schreef:

Verdiep je alstublieft in dat 'gedrocht muziek' voordat je iets loopt te roepen. Altijd leuk dat men komt met het argument Skrillex als het komt op dubstep, maar dat argument betuigt van weinig kennis.

IllumSphere schreef:

Jezus, ik heb de naam dubstep niet eens genoemd. Het stoort me alleen dat Muse die "Skrillex-type" dubstep gebruikt. Had al wel gelezen dat ze dubstep zouden doen, maar had gewoon gehoopt op dubstep alla Zomby, Skream van 2006 of Burial of weet ik wat. En ik heb me al verdiept in die muziek, dus dat is niet nodig. En hoezo kennis? Ik luisterde dubstep voor ik ooit van Skrillex gehoord had. Maar wat een onzinnige discussie weer ook, hoe zou je ook iets kunnen afweten van mijn "dubstep kennis" (wat behoorlijk idioot is om te noemen) op vlak van een comment? Maarja, IllumSphere heeft natuurlijk een IQ van 150 als het op dubstep aankomt.

spit.tsvnami
Dus het komt erop neer, dat als ik "die gedrocht muziek" term gebruik, ik naar het type dubstep van Skrillex, Zomboy (basically alle meuk op Never Say Die) richt. Niet op wat jij onder dubstep verstaat IllumSphere