Muse - The 2nd Law (2012)

Label: Helium 3

8. Explorers (5:48)
  9. Big Freeze (4:41)
  10. Save Me (5:09)
  11. Liquid State (3:03)
  12. The 2nd Law: Unsustainable (3:48)
  13. The 2nd Law: Isolated System (4:59)
avatar van arcade monkeys
Het is ver onder het niveau van muse, maar stukken beter dan de meeste troep die vandaag de dag uitkomt.

avatar van The Trooper
Een draak van een nummer. Zoals het er nu naar uitziet gaat het echt een waardeloos album worden

avatar van Don Cappuccino
Jezus, wat is dat slecht! Dit album laat ik dus echt links liggen, ik ga het niet eens volledig beluisteren. Ik ben Muse beu. Niet dat de eerste 4 albums slecht zijn, ik heb ze gewoon te veel gedraaid.

eerste 5*

avatar van Don Cappuccino
Dat is jouw mening, jasper1991.

avatar van jasper1991
Oh, zo... ik dacht dat je gewoon op de discografie van Muse doelde.

avatar van Mctijn
arcade monkeys schreef:

Dan luister je de verkeerde "troep". Er zijn toch echt al zo'n 20-30 zeer goede albums uitgekomen dit jaar. Voldoende luisterplezier lijkt me zo....

avatar van Don Cappuccino
Arcade monkeys heeft het volgens mij meer over de muziek in de hitlijsten.

avatar van vork666
Als dat soort flauwe opmerkingen worden geplaatst zijn Jan Smit en Yolanda Be Cool inderdaad meestal het vergelijkingsmateriaal.

avatar van FRNKY
Oh jee, Madness is wel heel erg slecht. Belooft niet veel goeds.

avatar van Screenager
De link is wel al verwijderd? Heb hem nu niet gehoord, uit de reacties af te leiden is dat niet eens zo jammer. Hoop dan maar dat het niet de 'echte' madness was...

PriestMaiden
Ik heb een nummer gehoord dat dubstep achtig is en dat is nu een stijl waar ik de krampen van krijg, dus ik verwacht al niet te veel van deze schijf...

avatar van FRNKY
Screenager schreef:
Hoop dan maar dat het niet de 'echte' madness was...

Het was 'm dus wel. En hij was echt tenenkrommend slecht.

avatar van arcade monkeys
Hij was niet goed, maar er wordt hier nu wel overdreven vind ik.

avatar van Screenager
Ondertussen ook gehoord en dat kon inderdaad wel beter om het mild uit te drukken... :/
[Na 3x na elkaar vind ik het wel al beter klinken trouwens, maar uiteraard allesbehalve indrukwekkend]
Niet echt hyperenthousiast meer over het nieuwe album, jammer genoeg...
Live in december denk ik wel dat bijvoorbeeld die Unsustainable en zeker Survival nog wel goed kunnen meevallen. Survival vind ik op zich sowieso niet slecht en op de slotshow van de OS vond ik het dik in orde.
Bij Unsustainable blijf ik het jammer vinden van de dubstepdrop, maar de opbouw blijf ik fascinerend vinden en daar hou ik echt van. Live hoop ik een beetje dat die 'climax' een beetje anders en meer 'gitaresk' klinkt en dan is Unsustainable ook wel te pruimen.

Misterfool
Ik vind Madness(skrillex meets queen) en Unsustainable eigenlijk nog niet eens zo gek klinken. Doet mij een stuk meer dan het vorige album. Al was ik bij The resistance ook eerst een stuk positiever.

avatar van RvS_009
Nummer begin ik toch wat meer te waarderen. geniaal vind ik het zeker niet. Maar vanaf de solo klinkt het allemaal wel wat beter. Die twee uithalen van Bellamy voelen wel lekker.

Maar nu na 3 nummers te hebben gehoord weet ik 1 ding zeker: gevarieerd zal dit album zeker zijn...

avatar van jasper1991
Mooi nummer dat Madness. Leuk dat soort uitstapjes, maar het loopt ook gewoon lekker. Het doet me een beetje denken aan Undisclosed Desires.

avatar van crosskip
Vond dat Madness niet eens zo heel slecht klinken, wel jammer van die verlepte gitaarsolo.

avatar van Leander1991
willen we dan allemaal echt een tweede origin of symmetry horen?. Ik wacht toch het hele album af voor ik kritiek geef

al snap ik de kritiek op Madness ook wel. De electronica in het nummer blijft voor mij aanvoelen als een artistiek experiment maar lijkt inhoudelijk niet echt relevant.

Jav-
Vreselijk, saai en vooral nietszeggend nummer, dat Madness.

avatar van corn1holio1
Madness deze morgen 1 keer gehoord, dus misschien wat snel voor een mening. Maar ik vond dit het beste nummer van Muse van de laatste 2-3 jaren (beter dan alles op Resistance). Er zit een klein dubstep-wobbeltje in, maar vind het nog wel subtiel gedaan eigenlijk.
Voorlopig voordeel van de twijfel!!

avatar van wisselstroom
Tot nu toe (bij mij) 3 nummers bekend:
Survival als anthem van London'12: bij het begin moet ik even aan Only You van Jan Wayne denken , maar al snel blijkt het een typisch Muse-nummer te zijn dat niet op de voorgaande cd misstaan had. Pianoriedeltje, gitaarsolootje, gegil, alles erop en eraan, en zoals we van Muse gewend zijn: lekker groots aangezet. Het koor past er goed bij, ik vind het wel tof.

Madness begint verschrikkelijk. Dat de Queen-sound hier wel heel erg gekopieerd wordt, vind ik jammer. Tekstueel is het ook niet bijster geïnspireerd. Gelukkig komt in het 2e deel van het nummer de kwaliteit van Muse bovendrijven en wordt het nummer toch nog enigszins gered.

Unsustainable begint als een soort Radioactivity van Kraftwerk met daarna de veelbesproken dubstep op gitaren - aardig experiment maar een band als Muse heeft het toch niet nodig om op de dubstephype mee te liften. Die mechanische stem eroverheen maakt het er niet beter op. De stukken met het koor op de achtergrond maken wel weer wat goed.

Ben niet overtuigd van de laatste 2 besproken nummers maar wie weet komen ze binnen de albumcontext beter tot hun recht... Unsustainable zou nog wel eens een aardige opmaat kunnen zijn voor een vette climax van de cd...

avatar van RvS_009
Ik ga Madness nog leuk vinden ook Hij groeit, nooit gedacht...

avatar van lennon
Ik vind Madness echt een erg fijn plaatje, meteen al na de 1e luisterbeurt.

Muse is de sound van de 1e 3 albums al lang kwijt, en ik snap ook niet zo goed waarom men nog verwacht dat dta terugkomt.

De mannen gaan lekker mee in de tijd, maar houden toch een unieke sound (en de Queen sound)

Ik verwacht een hoop van dit nieuwe album!

Ik verwacht bij dit album veel negatieve beoordelingen. De meeste hier willen een nieuwe 'Absolution' of 'Orgin of Symmetry'. Nummers die beter zijn dan ''New Born' of 'Time is Running out' maken ze toch niet meer. Niets ten nadele van Muse maar dat gaat gewoon niet meer gebeuren. Daarom zou ik voorstander zijn van een lekker gevarieerd album waarin flink wordt geexpirimenteerd. 'Plus dat het voor de live-set ook geen kwaad kan.

Wat Lennon hierboven al zegt. De mannen gaan met hun tijd mee en willen de fans laten horen dat ze meer in hun mars hebben. Ik vind de 3 uitgebrachte nummers niet onder doen voor het werk op Resistance. Ik heb alvast goede hoop.

Dikkop
Ik vind Madness wel leuk.
Luchtig nummertje. Iets wat we niet gewend zijn van deze groep.

Madness is... apart. Zeker voor Muse, die ik toch vooral ken van heerlijk over de top, bombastische muziek. Na een tweede keer beluisteren vind ik het echter best een goed nummer

Survival en Unsustainable vind ik echt geweldig, hoewel ik het idee ga hebben een van de weinige te zijn die de dubstep in Unsustainable kan waarderen...

In ieder geval, ik ben erg benieuwd naar dit album. Volgens kan dit zeker wat worden

avatar van JoaMuse
'Madness' vond ik eerst maar matig (naar Muse-normen althans), maar het is toch een meer dan behoorlijk nummer. En het wordt nog met elke luisterbeurt beter. Er zijn al vergelijkingen met o.a. Queen, George Michael en 'Undisclosed Desires' gemaakt, maar mij deed het ook denken aan 'Endlessly' van het album Absolution. Het is in elk geval weer iets helemaal anders dan 'Survival' en 'Unsustainable'. Er gaan ook nog nummers opstaan met meer gitaren, nog iets orchestraal en twee tracks gezongen door bassist Chris Wolstenholme, dus het wordt wel een heel gevarieerd album. Ik ben benieuwd naar de rest !

JoaMuse schreef:

Inderdaad, Endlessly kwam ook in me op! Vind het ondertussen zeker wel een goed, luchtig nummer.