James Blunt - Back to Bedlam (2005)

Label: Custard

1. High (4:04)
  2. You're Beautiful (3:33)
  3. Wisemen (3:42)
  4. Goodbye My Lover (4:18)
  5. Tears And Rain (4:04)
  6. Out Of My Mind (3:33)
  7. So Long, Jimmy (4:24)
  8. Billy (3:37)
  9. Cry (4:06)
  10. No Bravery (4:02)
  11. Fall at Your Feet [Acoustic] * (2:25)
  12. You're Beautiful [Acoustic] * (3:31)
  13. No Bravery [Live] * (3:41)
  14. Goodbye My Lover [Acoustic] * (5:06)
avatar van otherfool
You're beautiful, wat een zeiknummer...

... denk je dan. Totdat ik heer Blunt op de BBC een akoestische set afleveren zag waar ik danig van onder de indruk was. Tussendoor leuk interviewtje in een taxi; ronduit sympathieke gast.

Mooiste songs: High, Goodbye My Lover en No Bravery. En ja, zelfs You're Beautiful wordt niet meer geskipt.

3*.

avatar van Ronald5150
Hier kan ik kort over zijn: te braaf, te lief en te zoet.

avatar van 2MY
2MY
Hier ga ik ongetwijfeld vrienden mee maken...

Ik heb zo'n beetje de omgekeerde evolutie meegemaakt van de meesten hier. Vond ik 'You're Beautiful' in den beginne afgrijselijk clichématig, hoe meer ik het (zowat half gedwongen: er stond toen nog Radio Donna bij m'n ouders op als compromis tussen Minerva (m'n vader) en StuBru (mezelleve)) moest aanhoren, des te meer ging ik het waarderen... Uiteindelijk gekreken als wederdienst om te draaien op een feestje, en ondertussen is het volgens mij één van m'n meestgedraaide cd's. 'k Heb de man zelfs live aan het werk gezien, en vond het (de tweede keer toch ) geweldig.

Het lijkt wat op trollerij om hier 4 sterren voor te geven. Noem het dan maar een guilty pleasure.

****

avatar van tbouwh
James Blunt is volgens mij wel het toppunt in de muziekindustrie als het gaat om het haat/liefdecontrast.
Menig vrouw ligt huilend aan zn voeten, terwijl ik hier op musicmeter mensen voorbij zie komen die nog liever doodgaan dan dat ze deze cd moeten afluisteren.
Ik behoor zelf tot de zeldzame (?) tussencategorie: ik heb geen hekel aan zijn muziek, maar ben ook geen fan. Alhoewel ik You´re Beautiful veel te vaak heb gehoord, kan ik dit nummer nog wel waarderen. Goodbye my Lover vind ik echter een zeiknummer, dat beter past bij een manisch depressieve zonderling dan bij een muzikant vol zelfrespect.
Nu heb ik mij aan Blunt´s eerste album gewaagd, en ik kan er geen voldoende vol geven. Alhoewel de meeste tracks ( naast You´re Beautiful bedoel ik High, Wisemen, Tears and Rain, No Bravery en Cry ) mijns inziens wel redelijk zijn, luistert het nooit echt fijn en klinkt alles veelal jankerig/zeurderig.
Dan vind ik Blunt´s recente Moon Landing toch fijner: het zeurderige karakter is dan wat verdwenen.
Niet echt slecht, maar veel luisterplezier biedt deze cd niet. 2,5*