James Blunt - Back to Bedlam (2005)

Label: Custard

1. High (4:04)
  2. You're Beautiful (3:33)
  3. Wisemen (3:42)
  4. Goodbye My Lover (4:18)
  5. Tears And Rain (4:04)
  6. Out Of My Mind (3:33)
  7. So Long, Jimmy (4:24)
  8. Billy (3:37)
  9. Cry (4:06)
  10. No Bravery (4:02)
  11. Fall at Your Feet [Acoustic] * (2:25)
  12. You're Beautiful [Acoustic] * (3:31)
  13. No Bravery [Live] * (3:41)
  14. Goodbye My Lover [Acoustic] * (5:06)
Staat op nummer twee in Top of the pops, met you're beautiful. Niks speciaals eigenlijk.

Niks speciaals misschien, maar toch erg mooi.
Net als veel andere nummers op dit album.

Mooi nummer! Maar niet erg bijzonder nee.

Dit doet me heel erg aan Mark Owen denken met zijn album In Your Own Time (met daarop die lekkere single Four Minute Warning).
Dit ligt in hetzelfde straatje.

You're Beautiful is prachtig liedje. Simpel, maar echt met veel gevoel gezongen.

De rest van het album is meer van hetzelfde voor zover ik kan horen. Itt Coldplay X&Y kan ik dit hier minder apprecieren.

3,5 (kan nog stijgen)

Volgens mij heeft ie 'You're beautiful' een keer opnieuw opgenomen ofzo, want ik heb een hele andere versie dan die ik soms op tv zie (en een tijd terug op 3FM altijd hoorde).

O.a. het verschil dat ie nu twee keer 'My life is brilliant' zingt en ipv 'fucking high' nu 'flying high' zingt..

Verder gewoon nog steeds een mooi nummer.

...
Maar ben nog steeds niet benieuwd naar de rest eigenlijk.

avatar van Koenr
0,5
De rest is vooral meer van hetzelfde, niet slecht, wel een beetje saai.
Zit nog te twijfelen tussen 3 en 3,5 ster.

avatar van swoon
wat een kutnummer, dat you're beautiful dus ga deze cd zeker niet kopen.

Hmm, beluister album nu toch redelijk vaak. Staan echt prachtnummers op:
Wisemen, Tears and Rain, You're Beautiful, ...

Verhoog punten naar 4*

Echt een heerlijk album vol met prachtige nummers; Tears and Rain, Wisemen, Goodbye my lover....en natuurlijk You're Beautiful! Ik wacht met smart op het volgende album van deze man met zijn bijzondere en gevoelige stem!

Wat een geweldig lekker album is dit!
Echt elk nummer is met emotie gezongen en de teksten zijn geweldig.
Ik vind geen 1 nummer saai op dit album en heb het album dan ook regelmatig opstaan. Ik zou eigenlijk niet zonder dit album kunnen, je moet goed naar de teksten luisteren die zijn erg inspirerend. James Blunt is zeker een erg talentvolle jonge man, een aparte maar zeker goeie stem, en zijn nummers zijn gewoonweg geweldig en erg emotie opwekkend. Dikke 4,5 *

Het album begint me nu al te vervelen. Toch veel van het zelfde in (slechts) 10 nummers.
De beste albums worden steeds mooier naarmate je ze vaker draait; bij dit album is dat juist andersom.

Terug naar 3*....

Erg jammer dat de media op zo'n standaardartiest als Blunt duikt, terwijl er zoveel mooiers (in dezelfde stijl) valt te ontdekken.

Eerlijk gezegd dacht ik de eerste keer dat zijn single een Coldplay-parodie was.

avatar van BoordAppel
Dacht eerst dat dit een hiphop artiest was. Tsja, wat wil je ook met zo'n naam .

avatar van Jordy
"She could see from my face that I was, fucking high..."

avatar van Paalhaas
Wèèèrgh! Die single is echt té erg...

Dit album is echt te gek!! You're Beautifull is echt een goed nummer en al zijn derde single van dit album. Ik persoonlijk vind Goodbye my lover veruit het beste nummer en vind alle nummers wel goed, tijd voor een nieuw album dus want deze is door mij al helemaal grijs gedraaid 4,5*

Die gast kan er live totaal niks van...

avatar van Reijersen
Vind het een typisch geval van een gemiddeld album. Geen supergoede en geen superslechte nrs. Vind ´No Bravery´ wel een erg mooi nr. 3.5*

avatar van jowietje
0,5
ons mam vind hem wel mooi dus namens haar mijn punt; 3,5 maar als het aan mij ligt is het maar een 0,5 dus maak ik er een 2,5 van haha

avatar van Sjoerd
Ik kan dat "You're beautiful" echt NIET meer horen... wat een K#T-nummer is dat zeg. BLEUGH! Dit is niet eens meer dertien in een dozijn, maar eerder veertien...

Ethervervuiling als je het mij vraagt.

a poor man's Damien Rice?

Ik moet even kwijt, dat "goodbye my lover", wel echt me tot op het bot raakt. Piano + Stem + Tekst is hier echt tot in de perfectie uitgevoerd. En als het dan ook nog eens helemaal van toepassing is, zal het wellicht lyrische commentaar wel duidelijk zijn. Helemaal top. Alleen al voor dit nummer, 4 sterren.

You're beautiful, wisemen en no bravery zijn stuk voor stuk goede nummers.
Ik zou dit album 3 sterren geven, maar zoals thewessm zegt lift Goodbye my lover het album naar een hoger niveau. Ik vind het een schitterend nummer die zelf 5 sterren waard is. En ook bij mij is ie van toepassing, maar ondanks dat een prachtnummer

Het is gewoon een geweldig album (imo).
Sommige mensen zeiken nou eenmaal graag

ALBUM is gewoon goed!

Ik betwijfel of hij live net zo goed is als op het album, maar we zullen zien. Ik heb in elk geval een kaartje voor zijn concert.

You're beautiful vind ik helemaal niet zo bijzonder. Elk nummer kun je verpesten door te vaak te draaien (Bohemian rapsody!!). Toch een heel leuk album dit. Vooral Out of my mind en Goodbey my lover erg mooi. Vooral de laatste heeft al een flinke traan gekost. Mooi, mooi.

avatar van HiLL
Ik heb de cd een keer gehoord bij een vriendin van me...........fikse tegenvaller. Ik irriteer mij mateloos aan de stem op een gegeven moment en de muziek is ja ach is aanwezig. You're Beautiful ik kan ervan kotsen inmiddels.

rodneyVL
Ik weet niet wat het is maar de stem van James Blunt vind ik ronduit "annoying". Vreselijk. Verder denk ik ook dat mensen dit goed moeten vinden omdat hun vrienden de cd hebben. Een soort obligate plaat.