James Blunt - Back to Bedlam (2005)

Label: Custard

1. High (4:04)
  2. You're Beautiful (3:33)
  3. Wisemen (3:42)
  4. Goodbye My Lover (4:18)
  5. Tears And Rain (4:04)
  6. Out Of My Mind (3:33)
  7. So Long, Jimmy (4:24)
  8. Billy (3:37)
  9. Cry (4:06)
  10. No Bravery (4:02)
  11. Fall at Your Feet [Acoustic] * (2:25)
  12. You're Beautiful [Acoustic] * (3:31)
  13. No Bravery [Live] * (3:41)
  14. Goodbye My Lover [Acoustic] * (5:06)
SelmaDuim
schopenhauer schreef:
dikke zeik man, zeik zeik zeik zeik zeik
stomme zeikplaat

Je doet je naam nu niet bepaald eer aan, boerenpummel (houdt het nog netjes) had beter gepast.

0,5
ik was zo benieuwd naar de reacties. Artur zou het ongetwijfeld ook gedaan hebben om de spiraal van verveling en ongeluk even te doorbreken met deze compleet nutteloze twist

SelmaDuim
Dat hoor ik hem dan toch liever in het oud Duits doen ipv in het plat Nederlands.

(Ik wil hier trouwens niet mee zeggen dat ik het inhoudelijk niet met je eens ben hoor, ik heb alleen nog geen masochistische bui gehad waarin ik dit album ben gaan luisteren. )

shappy1010
schopenhauer schreef:
dikke zeik man, zeik zeik zeik zeik zeik
stomme zeikplaat

Als ik kijk naar jou Top 10 denk ik ook, wtf kom jij hier doen bij James Blunt? Denk dat meneer Blunt hetzelfde denkt over jou muziek.

Of misschien staat James toch stiekem te headbangen bij rage against de machine, en loopt ie daarna vrouwtjes te verleiden achter zijn pianootje...

avatar van tomthumb
Ik denk dat het singer/ songwriter genre een negatief stempel krijgt door dit soort vertegenwoordigers. Ik ken (gelukkig) alleen zijn singles , waar zo'n beetje alles fout aan is : de gekwelde zang, teksten met de diepgang van een pierenbadje en bijbehorende gruwelclip. Brrrrrrrrrr

avatar van Dielie
als je deze artiest ziet als een singer/songwriter zijde ook al verkeerd bezig eh

avatar van tomthumb
Mweh, ik gaat hier gene nieuwe discussie starten over wat wel en niet tot het singer/ songwriters genre behoort.

avatar van otherfool
You're beautiful, wat een zeiknummer...

... denk je dan. Totdat ik heer Blunt op de BBC een akoestische set afleveren zag waar ik danig van onder de indruk was. Tussendoor leuk interviewtje in een taxi; ronduit sympathieke gast.

Mooiste songs: High, Goodbye My Lover en No Bravery. En ja, zelfs You're Beautiful wordt niet meer geskipt.

3*.

De eerste helft van het album vind ik erg goed met als mooiste nummer "Tears and Rain"

Maar in de tweede helft vind ik dat het album wat inzakt met als dieptepunt "Out of My Mind", vreselijk nummer met steeds die herhaling.

Uiteindelijk lijkt 3.5* me prima, dankzij de prachtige eerste helft.

J Casablancas
Waarom dan wel in je top-10?

Omdat ik nog op niet zoveel CD's gestemd heb, maar hij zal er binnenkort wel uit verdwijnen

avatar van Hans Brouwer
M'n dochter van 15 jaar kwam vanmiddag met dit album aanzetten. Vanavond tijdens het diner dit album gedraaid.
Mijn dochter: "Mooi he pappa"
Je stoot een pubermeisje van 15 niet voor het hoofd dus
Vader Hans zei: "Ja lieverd, ik vind het prachtig"
Dochter tevreden en intens gelukkig.

Wat een ongeloofelijke zeikmuziek!! Dan hoor ik haast nog liever die Nederlandse band uit Zeeland.

avatar van avdj
Is het erger dan Sky Radio?

avdj schreef:
Is het erger dan Sky Radio?

Ja absoluut!

avatar van the viking
Deze muziek kan niet vaak genoeg worden gedraaid,maar dan wel zonder mij! Alleen Jim is volgens mij nog erger !

avatar van avdj
Als het erger dan Sky is weet ik het echt niet meer.....

the viking schreef:
Deze muziek kan niet vaak genoeg worden gedraaid,maar dan wel zonder mij!

Heel mooi album, kan ik best een tijdje naar luisteren. Vooral Wiseman en Billy vind ik mooie nummers. Ondanks dat het wat mainstream is toch mooi album.

Lost Highway
Dit is idd enorm mainstream maar toch niet lelijk.Zn stem tja daar houdt je van of niet maar al bij al maakt hij goeie popsongs.Bovendien zitten sommige liedjes zelfs behoorlijk goed in mekaar.
Als ik dan zie dat er zijn die zeggen dat de man een lelijke stem heeft en meteen daar een 0,5 voor geven terwijl ze wel een 5*!!! geven voor pussycat dolls en 50 cent tja...er zit meer dan 1 banaan in je oor zou ik zo zeggen.

J Casablancas
Passen er maar 2 in gok ik.

avatar van musicfriek
Wisemen wordt zijn 3e single. Niet eens zo slecht vind ik. Ik had wel een enorme afkeer van zijn vorige single, Goodbye My Lover. Mijn hemel, wat een zeurplaat is dat zeg!

slaemperayreon
Wisemen vind ik inderdaad ook een van de betere nummers.

You're Beautiful, gaat na 3x luisteren al vervelen, Goodbye my Lover vind ik helemaal geen (....) aan maar Wisemen is echt heeeel goed, de CD voor de rest trouwens ook. Maar die eerste twee singles brengen het niveau toch wel omlaag. 3.5*

musicfriek schreef:
Mijn hemel, wat een zeurplaat is dat zeg!

Lijkt een beetje op Coldplay vind je niet?

Ace
Hans Brouwer schreef:

Lijkt een beetje op Coldplay vind je niet?

Ace schreef:

Dat bedoel ik!

Ace
Zonder weer een nieuwe discussie op te willen starten wil ik je toch nog even het volgende mededelen. Als het je intentie is om iedereen in ieder topic dat je tegenkomt ziekelijk te vermoeien met je gezever over Coldplay, heb je alvast één 'happer'/slachtoffer te pakken. Het irriteert mij namelijk mateloos...

avatar van Hans Brouwer
Elard, zie mijn laatste bericht bij X&Y

Ik vind deze CD wel beter worden, Out Of My Mind is een goed nummer, Tears And Rain en Wisemen blijven goed, de rest begint ook te wennen. Goodbye My Lover zit toch wel wat in eigelijk, mooie piano ertussen door, m'n stem gaat omhoog van 3,5* naar 4*.

Stem verlaags naar 2,5*.
Begint op de lange termijn wat te vervelen...