Kendrick Lamar - good kid, m.A.A.d city (2012)

Label: Aftermath (II)

1. Sherane a.k.a. Master Splinter's Daughter (4:33)
  2. Bitch, Don't Kill My Vibe (5:10)
  3. Backseat Freestyle (3:32)
  4. The Art of Peer Pressure (5:24)
  5. Money Trees (6:26)

met Jay Rock

6. Poetic Justice (5:00)

met Drake

7. good kid (3:34)
  8. m.A.A.d city (5:50)

met MC Eiht

9. Swimming Pools (Drank) [Extended Version] (5:13)
  10. Sing About Me, I'm Dying of Thirst (12:03)
  11. Real (7:23)

met Anna Wise

12. Compton (4:08)

met Dr. Dre

13. The Recipe * (5:52)

met Dr. Dre

14. Black Boy Fly * (4:38)
  15. Now or Never * (4:17)

met Mary J. Blige

16. Collect Calls * (3:57)
  17. Swimming Pools (Drank) * (4:07)
  18. County Building Blues * (4:18)
  19. Swimming Pools [Black Hippy Remix] * (5:14)

met Black Hippy

20. The Recipe [Black Hippy Remix] * (4:23)

met Black Hippy

avatar van Dudeness
FlyLo schreef:
Valt toch genoeg waardevols te ontdekken in de hiphop buiten dit?

Naast wat East-Coast fossielen van weleer, is het eigenlijk voor het eerst dat ik West-Coast hiphop can verteren.

Tips?

avatar van FlyLo
Als het klassieke east/west-coast moet zijn niet (wie denkt er trouwens nog in die jaren '90 termen?)
Enfin, om het bij de laatste 5-6 jaar te houden, zonder (uitgebreid) te kijken naar je stemmengeschiedenis:
Atmosphere - When Life Gives You Lemons, You Paint That Shit Gold (2008) (gewoon steengoed)
Flying Lotus - Los Angeles (2008) (geen rap)
Bonobo - Black Sands (2010) (geen rap)
Dälek - Abandoned Language (2007) (experimenteler als het gewoonlijke werk)
Shabazz Palaces - Black Up (2011) (experimenteler als het gewoonlijke werk)
En anders moet je maar verderkijken in mijn stemmengeschiedenis..

avatar van Slowgaze
Dan het gewoonlijk werk, waerde heer FlyLo.

avatar van FlyLo
Onderscheid tussen "dan" en "als" bestaat enkel nog in formele zin. Gewoonlijke is juist, gewoonlijk is fout.

avatar van Dudeness
FlyLo schreef:
Flying Lotus - Los Angeles (2008) (geen rap)
Bonobo - Black Sands (2010) (geen rap)
Dälek - Abandoned Language (2007) (experimenteler als het gewoonlijke werk)
Shabazz Palaces - Black Up (2011) (experimenteler als het gewoonlijke werk)
En anders moet je maar verderkijken in mijn stemmengeschiedenis..

Much obliged. Vanwege een fossiel die dus nog in die termen denkt

avatar van Dociz
FlyLo schreef:
Onderscheid tussen "dan" en "als" bestaat enkel nog in formele zin.

Hautaine reactie..
Zeker in de schrijftaal is "dan" na een vergrotende trap gewoon meer verzorgd.

Voor mij is dit het album van het jaar met nog 2 dagen te gaan!

avatar van Holla
Wat geven die taalfouten af en toe nou, het gaat erom dat anderen maar begrijpen wat je zegt .

Album van het jaar, overduidelijk voor mij althans.

Dociz schreef:

Hautaine reactie..

Leek me duidelijk dat ik dit bewust (ongemeend) deed, om het wat luchtiger te houden?

avatar van woutorrmusic
FlyLo doet in feite toch hetzelfde als Slowgaze, lijkt me niet meer dan eerlijk; beide reacties zijn hautain en overbodig, maar daarom nog niet minder leuk. Bon, om even op het album terug te komen, Bitch, Don't Kill My Vibe wordt in huize Wouter nog steeds dagelijks gedraaid

Van jou had ik meer verwacht, Maarten (?)

Ik hou van formeel. Ik vind dat de spelling en grammatica terug moeten naar de negentiende eeuw. Toen was alles nog mooi.
Voorts mogen alleen mijn intimi mij Maarten noemen, maar voor jou maak ik wel een uitzondering.

avatar van hawkins
Slowgaze schreef:

Ik hou van formeel.

Ik houd dus.

avatar van Slowgaze
Chienne, ne tue pas ma vibe.

UmindC schreef:
Hier kan je verhaal van dit album rustig even nalezen.

Dank voor deze link, helpt zeker dit album nog meer te waarderen. Beats vond ik al puiker dan puik, maar met deze informatie en de teksten erbij blijken er ook zeer aardige verhalen achter te schuilen. Top album, misschien toch nog een kaartje voor de melkweg zien te scoren!

Rene1979
Ik ga dit dan nog maar eens luisteren. Iedereen ziet dit als moderne classic dus ben benieuwd naar het volledige album.

avatar van Booyo
Bij mij viel het kwartje ook pas na een aantal luisterbeurten, dus zeker doen Rene.

Rene1979
Kwartje begint te vallen wacht nog even met stemmen dat het definitief gevallen is.

avatar van NastyOnWax
Laatste tijd vond ik het album wat minder maar sinds een paar dagen geleden begin ik het steeds meer te voelen. Die 4 stond er al en blijft staan, maar voor mijn gevoel is het van een "net 4 sterren" album naar een "dikke 4 sterren" gegaan. Komt ook vooral omdat ik eindelijk na 100x luisteren M.a.a.D. City echt goed begin te vinden. Die irritante stem van Kendrick stoort me nu wat minder en lyrics komen harder aan. Ook de beat die ik eerst wat standaard vond begin ik nu goed te vinden.

Hoe dan ook blijft mijn favoriete lied hier Sing About Me, jammer alleen dat Dying of thirst erachteraan komt en die vind ik zwak. Real is gewoon redelik goed en Compton vind ik ook echt zwak. Snap echt niet hoe die het album heeft gehaald en The Recipe niet, want ze voegen allebei toch niks toe aan het verhaal.

avatar van Harderwiek
Rene1979 schreef:

Het kwartje hoeft niet te vallen hoor, Rene;) Je kan het ook gewoon niks vinden.

Rene1979
3,5 gegeven ik vindt het wel tof alleen heb het id dat tegenwoordig iedereen een soort southside vibe in zijn album wilt. Zelfs het album van Game klinkt een beetje zo en dit ook..

Ulfat-e-Zulmat
Slowgaze schreef:
Chienne, ne tue pas ma vibe.

avatar van Harderwiek
Rene1979 schreef:

Zonder meer waar. Merk ik ook: geen goede ontwikkeling imo.

avatar van Booyo
Man, dit is verslavend. Money Trees is mijn nieuwste favoriet.... Ya Bichhhhh.

Iemand toevallig een kaart over voor Melkweg?

avatar van hond racisme
Iets verhoogd, op een manier toch een groeier denk ik. Werkt voor mij ook alleen als je hier heel intensief naar luistert. Backstreet Freestyle, m.A.A.d City en Black Boys Fly (als bonus track) zijn ook onwijs vette nummers geworden. Had ik niet verwacht!

GCITY050
Waar ik overigens heel blij van word is het feit dat Kendrick van eigenlijk de minst commerciële track nu een clippie brengt. Terwijl voor de hand had gelegen dat het een van die corny poppy nummers met Drake of Jay Rock de nieuwe single werd.

avatar van Holla
Op welke doel je nu dan? Poetic Justice wordt namelijk de nieuwe single...

En ik noem Backseat Freestyle niet echt de minst commerciële track

GCITY050
Backseat freestyle is vergeleken met die poetic justice rommel ook echt niet commercieel. Drake is 1 commerciële rapper. Zelfs zonder Backseat gecheckt te hebben kan je dat al zeggen.

Maar goed, half geïnformeerd dus. Ik had liever een clip gezien van The art of Peer Pressure. Of natuurlijk Sing About Me, I'm dying of Thirst. Gewoon 12 minuten lange clip, weetoch

avatar van Slowgaze
Dit is bijna 70 minuten lang een videoclip voor je oren, jeweettoch.

Volledig mee eens GCITY,

Had ook liever een The Art of Peer Pressure gezien, Sing About me zal denk ik gaan vervelen na een tijdje .

avatar van He$$el_01
Van The Art of Peer Pressure moet je geen clip maken man. Dat nummer is een storytelling verhaal waarin hij de beelden juist op zo'n manier verteld dat je het voor je kan zien (tenminste, dat is de bedoeling). Daar moet je geen echte beelden bij maken. Gebruik je fantasie.

Me and my niggas four deep in a white Toyota
A quarter tank of gas, one pistol, and orange soda
Janky stash box when the federales roll up
Basketball shorts with the Gonzales Park odor

Duidelijk genoeg toch lijkt me.

avatar van Holla
Is ook zo, maar elk nummer schetst voor mij wel een beeld. Alhoewel dat nmmr het wel het best doet denk ik zo