The Rolling Stones - GRRR! (2012)

Label: ABKCO

1. Come On (1:51)
  2. I Wanna Be Your Man * (1:44)
  3. Not Fade Away (1:49)
  4. That's How Strong My Love Is * (2:26)
  5. It's All Over Now (3:27)
  6. Little Red Rooster (3:07)
  7. The Last Time (3:42)
  8. (I Can't Get No) Satisfaction (3:44)
  9. Heart of Stone * (2:51)
  10. Get Off of My Cloud (2:55)
  11. She Said Yeah * (1:36)
  12. I'm Free * (2:25)
  13. Play with Fire * (2:16)
  14. Time Is on My Side * (3:01)
  15. 19th Nervous Breakdown (3:59)
  16. Paint It Black (3:24)
  17. Have You Seen Your Mother Baby, Standing in the Shadow? (2:36)
  18. She's a Rainbow * (4:14)
  19. Under My Thumb * (3:43)
  20. Out of Time * (3:44)
  21. As Tears Go By (2:48)
  22. Let's Spend the Night Together (3:39)
  23. Mother's Little Helper * (2:48)
  24. We Love You * (4:25)
  25. Dandelion * (3:35)
  26. Lady Jane * (3:09)
  27. Flight 505 * (3:28)
  28. 2000 Light Years from Home * (4:49)
  29. Ruby Tuesday (3:15)
  30. Jumpin' Jack Flash (3:43)
  31. Sympathy for the Devil (6:18)
  32. Child of the Moon * (3:11)
  33. Salt of the Earth * (4:49)
  34. Honky Tonk Women (3:02)
  35. Midnight Rambler * (6:54)
  36. Gimme Shelter (4:33)
  37. You Got the Silver * (2:52)
  38. You Can't Always Get What You Want (4:49)
  39. Street Fighting Man (3:16)
  40. Wild Horses (5:46)
  41. Brown Sugar (3:51)
  42. Bitch * (3:38)
  43. Tumbling Dice (3:47)
  44. Rocks Off * (4:33)
  45. Happy (3:06)
  46. Doo Doo Doo Doo Doo (Heartbreaker) * (3:28)
  47. Angie (4:33)
  48. It's Only Rock 'N' Roll (4:11)
  49. Dance Little Sister * (4:13)
  50. Fool to Cry (4:09)
  51. Respectable (3:09)
  52. Miss You (3:35)
  53. Shattered * (3:48)
  54. Far Away Eyes * (4:25)
  55. Beast of Burden (3:30)
  56. Emotional Rescue (3:43)
  57. Dance (Pt. 1) * (4:23)
  58. She's So Cold * (4:14)
  59. Waiting on a Friend (4:35)
  60. Neighbours * (3:35)
  61. Start Me Up (3:34)
  62. Undercover of the Night (4:14)
  63. She Was Hot * (4:42)
  64. Harlem Shuffle (3:24)
  65. Mixed Emotions (4:00)
  66. Highwire * (3:44)
  67. Almost Hear You Sigh * (4:37)
  68. You Got Me Rocking * (3:36)
  69. Love Is Strong (3:48)
  70. I Go Wild * (4:24)
  71. Like a Rolling Stone * (4:26)
  72. Anybody Seen My Baby? (4:07)
  73. Saint of Me * (4:09)
  74. Don't Stop (3:30)
  75. Rough Justice * (3:12)
  76. Rain Fall Down * (4:02)
  77. Streets of Love * (5:09)
  78. Plundered My Soul * (3:58)
  79. Doom and Gloom (3:59)
  80. One More Shot (3:06)
  81. Diddley Daddy [Demo Version] * (2:39)
  82. Road Runner [Demo Version] * (3:05)
  83. Bright Lights Big City [Demo Version] * (2:27)
  84. Baby What's Wrong [Demo Version] * (3:27)
  85. I Want to Be Loved [Demo Version] * (2:03)
  86. Route 66 [BBC Session] * (2:54)
  87. Cops and Robbers [BBC Session] * (3:52)
  88. You Better Move On [BBC Session] * (3:05)
  89. Mona [BBC Session] * (2:54)
avatar van bikkel2
Sticky Fingers is ook erg goed en wellicht wat toegankelijker dan Exile.
Exile gaat misschien gebukt onder het feit dat het een dubbelaar is.
Ik vind het prima. Elke song is de moeite waard, maar daar zijn de meningen toch over verdeeld hier.
Bij uitkomen werd het door de pers ook niet juichend ontvangen, maar daar zijn ze nadien wel van teruggekomen.

Ik snap ineens waarom deze verzamelaar is verschenen.
Ze waren toch een tijd geleden naar Universal overgestapt?

avatar van haythijs
kistenkuif schreef:

@ bikkel2 : Zeg maar de Mick Taylor tijd.

Voor jongere liefhebbers begon het feest misschien met Start Me Up.... Dat was een ander begin in een andere, hardere tijd. Niet slechter of beter. Wel anders, denk ik.

Voor de oudere diehards was in die periode van de Stones de artistieke rek er wel ongeveer uit terwijl het voor de jongere fans toen pas echt begon.....who knows?

Klopt, daar is mijn eerste aanvaring met deze band geweest. Nu ben ik ook geboren begin jaren 70 dus die periode die jij en bikkel omschrijven, heb ik pas later leren ontdekken.
Ik kwam de Stones tegen met Start me up, later undercover etc. Herinner me nog dat Hilversum 3 ( veronica op vrijdag) een hele dag aan de Stones aandacht schonk tijdens een van hun concerten tijdens die tattoo you tour. Als klein ventje vond ik het enorm indrukwekkend dat een artiest 3x optrad in een voetbalstadion.
Ben het met je eens dat deze periode met Taylor en daarvoor wel de meest interessante van hen is. Ondanks dat ik dus bgin jaren 80 deStones leerde kennen, is mijn aandacht pas echt gewekt na de release van Steel Wheels, wat ik trouwens best wel een prima plaat vind., Wellicht omdat het hun comeback was destijds en mijn eerste echte reguliere stonesplaat die ik kocht en mijn aandacht naar hen verleden deed beginnen.
Wat betreft de optredens denk ik ook dat het een soort circus is geworden. Deels komt dat door de status die ze hebben, denk ik. Toen ze in 1989 na 8 jaar zonder touren weer gingen spelen, moesten ze natuurlijk als 'greatest r&r band" al het voorgaande overtreffen dus moest het grootser dan de toemalige supershows van bv Queen, Pink Floyd U2 of Madonna en Michael Jackson die in de jaren daarvoor de stadions deden uitverkopen. maar ik denk ook dat dit doorgaans voor elke act geldt na verloop van tijd.

Wat betreft de overgang naar Universal, dit zou kunnen en is voor veel maatschappijen een reden weer een overzicht uit te brengen. Volgens mij was dit mede ook 1 van de redenen waarom de Queencollectie opnieuw geremasterd werd uitgebracht .

avatar van bikkel2
Circus is inderdaad wel een juiste benaming. Nu waren The Stones in de midden 70 er jaren al niet vies van het maken van spektakel, maar naarmate de tijd vorderde werd het alsmaar groter en uitgebreider.
Geld zat en Mick en Charlie bemoeien zich nadrukkelijk met de visuele toestanden.

Ik zou The Stones liever in een kleinere setting willen zien. Lekker basic en zonder al te veel sessielui erbij. Maar misschien is dat vandaag de dag wel pijnlijk.
Ik weet het niet. Ik heb de dvd Four Flicks en ik vind ze live niet echt heel bijzonder meer.

avatar van haythijs
Klopt Bikkel. ben ik met je eens. Ik heb van zon beetje elke tour vanaf some girls wel een live document van hen. Ik vind Steel Wheels en voodoo Lounge als tour nog primam beter ook dan de Tattoo you tour, daarna wordt het toch echt minder.

Ik kan me nog wel de concerten tijdens de Voodoo lounge tour herinneren die ze in Paradiso gaven. Volgens mij wordt er een deel hiervan ook op het album Stripped gebruikt. Paradiso uitverkocht een integraal uitgezonden op het Museumplein waar nog eens tienduizenden mensen stonden.
De beelden van dat optreden geven voor mij ook de essentie van de Stones beter weer dan bv de Fourty licks tour. Gimme Shelter beleeft er een prachtuitvoering. YouTube - Gimme Shelter

avatar van bikkel2
De 70's concerten zijn over het algemeen vrij goed, ook wel eens afhankelijk van de vorm van de dag, maar daar hoor je nog de gretige, vaak '' smerige'' Stones.
De Tattoo You optredens waren te jachtig en te veel op de automatische piloot.
Vanaf Steel Wheels is het podium vol met sessiekrachten, en worden de songs over het algemeen goed vertolkt (streven naar de originele versies.)
En inderdaad, na ''94'' wordt het zachtjes aan wat tam en worden Woody en Keef steeds slordiger.
Mick ontwijkt het liefst de hoge noten, maar zijn presentatie en inzet zijn nog steeds voorbeeldig.

avatar van Tony
kistenkuif schreef:
Exile On Main Street is zó magistraal goed dat ik het album niet in mijn toptien heb staan. Het album zweeft ergens boven alle kwaliteit verheven. Hors categorie.

avatar van erwinz
Overbodig voor iedereen die alles al heeft, maar een slechte verzamelaar is het zeker niet.

Lees mijn volledige recensie op:
De krenten uit de pop: The Rolling Stones - GRRR! - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Erwin

Casino Boogie
erwinz schreef:

Lees mijn volledige recensie op:

Erwin

Eens, al is Doom and Gloom best een fijne track geworden. One More Shot vind ik iets minder.

avatar van sakkediemus
Thunderball schreef:
De deluxe editie bevat zelfs 80 nr's!
Almost hear you sigh staat er dan iig wel op.
Er zit ook een dvd bij met de beste videoclips.

Disk 1
6. (I Can’t Get No) Satisfaction
7. Get Off My Cloud
8. 19th Nervous Breakdown
9. Paint It Black
10. 10 Have You Seen Your Mother, Baby, Standing In The Shadow?
11. Let’s Spend The Night Together

8. Miss You
9. Respectable
10. Emotional Rescue
11. Waiting On A Friend
12. Undercover (Of The Night)
13. The Harlem Shuffle
14. Mixed Emotions
15. Love Is Strong
16. Like A Rolling Stone
17. Anybody Seen My Baby?
18. Streets Of Love

12. Highwire
13. Almost Hear You Sigh
14. I Go Wild
15. Beast Of Burden
16. Doo Doo Doo Doo Doo (Heartbreaker)
17. Gloom And Doom
18. One Last Shot

Opgelet want op veel sites staat deze foute tracklist aangegeven.

Ik heb hiervan een exemplaar in bezit maar de volgorde is totaal anders. Nu da's dan nog van het minste.

80 nummers dat klopt gelukkig wel maar 7 van de hierboven vermelde nummers staan er gewoon niet op en voor alle duidelijkheid er is ook geen DVD bij!

Deze nummers niet:

Happy
Dance Little Sister
Neighbours
Rough Justice

Ook op de website van The Stones vind je de juiste gegevens terug.

avatar van kareltjemusic
Het lijkt mij raar dat Hot stuff er niet op zou staan

avatar van Erikpol
Alleen van de hoes moet ik al wenen.

avatar van sakkediemus
kareltjemusic schreef:
Het lijkt mij raar dat Hot stuff er niet op zou staan

Niet op de gewone uitvoering (zie tracklist bovenaan deze pagina), noch op de deluxe editie.

Pre-order GRRR! | The Rolling Stones - rollingstones.com

Zoals sakkediemus al zei:

blijkbaar heeft men nog al wat verandert aan de uiteindelijke versie:

waar eerst werd gezegd dat er een dvd met de beste clips bij zou zitten, blijkt nu dat men er (kassa!) voor gekozen heeft die apart uit te brengen. De blu ray staat al bij Bol.com vermeld.

Ik had mij nog zo voorgenomen deze peperdure boxset NIET aan te schaffen, maarja, je loopt in de stad de Media Markt binnen en je ziet er eentje liggen, waarbij de aap je toelacht en zegt:

koop mij! Koop mij!

Moet ik het verhaal nog verder vervolgen, of is de afloop wel te raden.....?

Zucht! Soms baal ik van mij zelf....

Rizz
Idem dito hier Thunderball, maar dan bij de FRS op Utrecht Centraal...

avatar van Tony
En nu denken jullie zeker: F#$Y*%ck wat zonde van mijn geld, hier had ik ook een aantal wel relevante CD's voor kunnen kopen?

avatar van argus
Wat ik mis aan de setlist o.a. : 'Route 66', 'oh Carrol', 'Little Queenie', 'Hot Stuff', 'Love in vain' en ook 'Midnight Rambler'; hadden ze mogen nemen van 'Get your Ya Ya's Out'.
Maar goed, zo slim zijn ze niet geweest bij de vervaardiging van dit compilatie album.
Songs van na 1975 mogen ze wat mij betreft achterwege laten. Toen had ik al zo'n beetje gehad met de Stones.

Tony schreef:

Ach laat ik het zo zeggen:
het is een prachtige box en anders had ik het geld gewoon niet uitgegeven.

De prijzen verschillen nogal, ik heb hem gekocht voor 109,99 euro, maar zag hem bij De Bijenkorf en FRS voor maar liefst 134,99. Dus zeker opletten wat je er voor betaald.

avatar van coldwarkids
Er zijn ook verschillende uitgaves.. vandaar dat er een nog deluxere box is die 134,99 kost.

avatar van frankholst182
argus schreef:

Can't you hear me knockin ontbreekt ook! En zo kun even doorgaan natuurlijk. Idd, Route 66, Oh carol, midbight rambler en love in vain zijn een groot gemis.

coldwarkids schreef:

Nee, hoor dat is exact dezelfde als die ik heb.

Een bakbeest van een lange box met vijf schijfjes,een zwaar boekwerk, een vinyl maxisingel, een vijftal postkaarten met tourposters er op en een poster.
Alleen de ene winkel vraagt er gewoon meer voor. Bij bol.com kost ie ook "slechts" 109,99 euro.

Er is wel ook een box ter groote van een dvd en daar zitten de drie schijfjes in (gelijk aan de digipack uitgave, dus in totaal 50 nr's) met een boekje en dezelfde vijf postkaarten. Die kost geloof ik rond de 36 euro.

Dan is er nog de gewone 2cd uitgave met 40 nr's erop.

Rond begin december komt dan nog de vinyl box uit.

En dus de blu ray, hoewel nu het gerucht weer gaat dat het niet de 40 clips zijn, maar de blu ray audio versie van Grrr! Als dat waar is, is dat de meest overbodige uitgave van allemaal.
Ik hoop op een clips overzicht.

avatar van henk01
Er is toch ook een uitgave met 80 nummers?

Grr deluxe

avatar van Thunderball
Dat is die lange Deluxe box.

kistenkuif
Beste diehards, fans, liefhebbers en overigen,

Vinden jullie ook niet dat we genoeg tijd en woorden hebben besteed aan een overbodige verzamelaar die we allemaal van voren naar achteren en omgekeerd kunnen meezingen? Of is er nog iemand die over deze verzameling een echt originele mening of wetenswaardigheid heeft te melden.

Nou, vooruit: die 4* kunnen ze krijgen, maar ze moeten niet denken dat ik aan de gang blijf. Mijn Stonesverzameling is groot genoeg, deze laat ik lekker aan me voorbij gaan.

Ben het wel met Argus eens wat betreft het latere werk.

avatar van Mel24
Check!!!

"De Super Deluxe Edition/80 Tracks" in de Media Market gekocht voor 99.99 euro..
Deze Box is toch echt wel weer nice om te hebben met de extra 30 tracks, A3-book etc...
De nr's staan chronologisch, dus het is een zalig muzikale reis door de tijd met The Stones...
Natuurlijk staan er veel nummers niet op die er beter wel hadden opgestaan maar dat heb je natuurlijk altijd..

Nog een weekje en it's London time with the Stones!!!!

avatar van topihere
Tja, als je het punt bereikt hebt dat er meer verzamelalbums dan studioalbums uit zijn gebracht...
Een echt nieuw studio album of een 2de Tattoo You album had van meer respect getuigt naar alle fans ter ere van het 50 jr. jub.

Casino Boogie
Oude verzamelaars als Forty Licks, Rewind, Sucking In The Seventies, Made In The Shade etc. zijn out of print. Wat dat betreft houden ze het aantal verkrijgbare verzamelaars wel overzichtelijk.

avatar van Peterjan
leuke docu's op bbc 2

Ik reageer maar op de 2 cd standaard versie zoals hier vermeld. Een 50 jarig jubileum van één van de belangrijkste rockbands ter wereld wordt gevierd met dit 'gedrocht'. Ultra lelijk artwork, een natuurlijk verre van complete dubbel cd en echt belachelijk hoge prijzen voor de 4, oh het zijn er inmiddels 5 afscheidsconcerten in London en New York. Ik kon nog een regulier kaartje kopen: USD 813,00 dames en heren. Daar zakt je broek toch van af. (Dat heb ik dus niet gedaan). Overigens kunt u nog steeds regulier arrangementen met 1 hotelovernachting kopen voor London: vanaf 600 Britse Ponden en een twee categorie kaartje.

Natuurlijk kan je ook de 3 of 4 cd versie kopen, die meer compleet zijn. Alleen daar zitten een paar ansichtkaartjes bij en nog wat troep en die zijn gelijk, u begrijpt het al, ook veel te duur. De heren zouden zich korom moeten schamen.
Waarom geef ik toch nog een voldoende voor deze dubbel cd? Ik ben altijd een Stones fan geweest en hier staat natuurlijk, hoewel er echt te veel topnummers missen, nog altijd goede muziek op. Toch wil ik hiermee eindigen: