G-Unit - Beg for Mercy (2003)

Label: G-Unit

1. G-Unit (3:29)
  2. Poppin' Them Thangs (4:01)
  3. My Buddy (3:44)
  4. I'm So Hood (3:26)
  5. Stunt 101 (3:52)
  6. Wanna Get to Know You (4:25)

met Joe

7. Groupie Love (4:14)

met Butch Cassidy

8. Betta Ask Somebody (3:53)
  9. Footprints (4:21)
  16. Lay You Down (4:03)
  17. Gangsta Shit (4:12)
  18. I Smell Pussy (4:00)
avatar van Jupilerman
Heb deze in de tijd(ik word oud)nog gekocht i.p.v. gekopieerd.Dat ik 50 Cent rijker heb gemaakt,vergeef het mezelf nog steeds niet.Ik vond Poppin Them Thangs en Eye for Eye nog wel goede nummers,nu zegt geen enkel nummer me nog iets.Zou hem eigenlijk moeten weggooien maar ja,ik heb er toch voor betaald en het is een prima onderzetter.Nu erover nadenk ligt er zeker voor 150 euro aan rap in m'n CD-rek.Maar ja,heb er toen van genoten

Overigens van alle slechte songs slaat "Groupie Love" toch echt wel alles.WTF?

avatar van Steez
Na lang niks van G-Unit geluisterd te hebben toch deze plaat maar weer eens opgezet. Moet zeggen, luisterd lekker weg.
Inhoudelijke teksten hoef je niet te verwachten en als je niet let op de standaard stoere jongens teksten best een aangename cd. Gewoon verstand op nul en luisteren. 3* Fav's: Salute U, My Buddy, Smile, Footprints. Waarom? Geen idee, heeft iets met nostalgie en mijn G-Unit periode te maken vrees ik

Best leuke beats maar ik heb het niet voor al dat gangster-gedoe tegenwoordig. Nu 50 Cent wereldwijd hiphop bekend heeft gemaakt denkt iedereen dat hiphop gaat over money-bitches-n-gunz.

eazyfan schreef:
Deze Cd is idd nog niet zo slecht, heb ik in origineel bezit, gekregen van een vriend omdat ik die wou (lang geleden), heb er geen spijt van. 3*

avatar van Conway Twitty

Eazy wordt gehackt

Waarom staat ie in je top10?

Ssssst, eazyfan is bezig met een sarcastisch spelletje met iemand .

eazyfan
MJ_DA_MAN schreef:

Ssssst, eazyfan is bezig met een sarcastisch spelletje met iemand .
Ja is al goed Deze en me fake-top10 verwijdert. Deze Cd is gewoon aardig, mijn 3* blijft staan, Poppin them Thangs heb ik vroeger erg veel geluistert. Vind ik nog altijd wel een aardige track.

Probleem met deze cd vind ik de onderwerpen, je zou alle beats kunnen switchen met de teksten zonder het door te hebben,( lyricaal gezien dan) ze rappen alleen maar brag.

P-DawG
Jones schreef:
Dat vind ik wel meevallen heb je G'd Up wel eens geluisterd die teksten op dat nummer zijn egt wel goed vooral het stukje van 50. Voor de rest is dit album inderdaad niet zo goed maar de beats zijn wel erg sterk maar de teksten meestal erg slap. 2.5*

Social_Mask
De beats zijn idd erg sterk. Vind het toch wel een vermakelijk album, maar die teksten hé. 50 vind ik hier nog niet eens zo slecht rappen. G'D Up is voor toch het beste nummer. Erg aanstekelijk nummer, zo heeft dit album er wel meer. My Buddy gaat lekker leuk over zijn pistooltje, leuk gedaan, maar 2Pac was toch wel wat creatiever Ik geef dit toch een 3,5*, zoals ik al zei, vermakelijk album.

avatar van MJ_DA_MAN
Redelijk album. Een aantal sterke nummers, maar ook een paar ontichelijke kutnummers. De raps zijn slecht/matig tot gemiddeld, maar 50 blijft de minste rapper. Nog net 3*, misschien valt ie nog lager uit.

CaliLove
Men kan zeggen wat men wilt over G-Unit maar ik vind Poppin' Them Thangs toch een dope nummer.

avatar van thomzi50
Ik vind G'd Up ook eigenlijk altijd wel sterk.

Je moet ervan houden, en dat doe ik wel een beetje, Poppin' Them Thangs is gewoon een goed nummer, en stukjes van Scarface in My Buddy is gewoon tof. Aardige rap. 4*

t-h-y-$
zitten daar stukjes scarface in dan??

avatar van thomzi50
Ja zeker, je hoort de stem van Al Pacino gewoon - weliswaar niet superduidelijk. Wat er nou zo goed aan is vind ik dan weer gek, want als er iets nou afgezaagd is, is het een sample van Scarface nemen.

avatar van Stapler
Behalve in Only Built For Cuban Linx natuurlijk

Mezelf
thomzi50 schreef:

Echt he, ik word er moe van

Verder leuke cd die ik nog steeds af en toe draai. Maar wederom een album waar je óf van houdt óf een hekel aan hebt.

avatar van Kill_illuminati
Vond "Poppin them thangs altijd een tof nummer. Had het album gekocht in de beroemde "me Eminem en 50cent fase".

Ik heb het album zelf gekocht toen ik het zag liggen. Dit album heb ik zeker niet grijs gedraaid. Het hoogtepunt van dit album is voor mij Poppin' Them Thangs. Ik vind vooral Young Buck eruit springen op dit nummer. 50 Cent opent zoals gewoonlijk met zijn opschepperij. Lloyd Banks heeft af en toe leuke woordspelingen en Young Buck heeft die flow gewoon.

Het album zelf valt tegen door de matige producties van Sha Money en de eentonigheid van 50 Cent. De raps zijn ongestructureerd en zonder enig passie ingerapt.

avatar van Stapler
Mr. Porter the Kon Artist kan ook wel produceren
Stunt 101 blijf ik toch wel vetjes vinden

Hoor bij de weg ook bijna dezelfde intro bij: Eye for eye en Smile.

JET_JAGUAR
Gruwelijke producties.

Ik gruw er ook van.

JET_JAGUAR
Haten op 50 Cent, ik snap het.
Haten op Lloyd Banks, ik snap het.
Haten op Young Buck, ik snap het.
Haten op Tony Yayo, ik snap het.
Haten op producties van deze plaat, dan snap je er helemaal niks van.

Volgens mij vonden veel mensen hier dit een paar jaar terug nog helemaal geweldig omdat het stoer was, toen kwamen ze op deze site terecht.
Vervolgens werden ze helemaal gebrainwashed door de hier immer azijnzeikende narrowminded backpackers harde kern, en kraken ze dit af omdat het niet "tha real hiphop" is, omdat het over bitches gaat en zo is hiphop niet hoor dat is alleen op MTV.

Omdat je van Braille of MF DOOM houdt hoef je niet tegen "commercieel" te zijn, als je uitgaat en je hoort Poppin Them Thangs ga je toch ook niet zuur zitten haten dat het zo'n gewelddadig nummer is.

Veel mensen op deze site kunnen het een niet los zien van het ander, en dat is jammer vooral voor henzelf.
Als Talib Kweli op de beat van Smile had gerapt, als Raekwon op de beat van Poppin Them Thangs had gerapt, als Redman op de beat van Stunt 101 had gerapt, vond je het dan ook kut producties?
Ga dat maar eens na voor jezelf.

Raekwon the chef
Ik geloof niet in fabeltjes als ''real hiphop''
Ik heb nergens gezegd dat ik tegen commercieel ben.
Ik heb nergens gezegd dat ik het kut vind omdat het gewelddadig is.
Ik vind Talib Kweli en Redman ook niet om naar huis te schrijven.
Als Raekwon erop had gerapt had ik het in alle waarschijnlijkheid ook 'kutproducties' gevonden, want kutproducties blijven immers kutproducties, dat Raekwon het dan misschien kan redden met z'n rhymes is weer een heel ander verhaal.

Kortom, jij bent hier degene die er helemaal, maar dan ook helemaal niets van snapt.

Mezelf
JET_JAGUAR schreef:
Haten op 50 Cent, ik snap het.
Haten op Lloyd Banks, ik snap het.
Haten op Young Buck, ik snap het.
Haten op Tony Yayo, ik snap het.
Haten op producties van deze plaat, dan snap je er helemaal niks van.

Ga dat maar eens na voor jezelf.

Deze man spreekt waarheid.

Mooie post Jet_Jaguar

Ik heb dit album ooit gekocht en zal het nooit verkopen of afbeulen omdat het niet "real" is. Ik vind het soms nog tof om er naar te luisteren. Ik snap de haat NIET tegen 50c ent. Ik het iedee dat het na praterij is want als ik vraag nou echt zo fake is krijg ik dezelfde argumenten. Wat Lil wayne betreft haat ik hem omdat hij veel teksten jat (en dan heb ik het niet over 1 zinnetje)plus het feit het dat ik muziek niet leuk, in mindere maten gezegd. Het nieuwe album van G-unit ken ik niet en zal ik ook niet beoordelen. Het feit dat dit niet de soort rap waar ik vaak meer luister zeg niet dat het slecht is in feite vond ik Poppin them thangs een van het tofste nummer uit dat jaar.

Ik moet eerlijk zeggen dat mij 3* staat, omdat vanaf de dag dat ik dit gekocht had kon dit album me niet in z'n geheel volledig boeien. Lloyd banks vind trouwens best aardig. M'n favoriete G-unit track staat op the zeer magerige Massacre en dat is Hate it or love it Remix een nummer die ik nog te pruimen vind.

Waarom geef ik G-unit m'n respect (voor de mensen die denken dat ik een dick-rider of gewoon gestoord ben) omdat ik gewoon opgeroeit ben met deze klik, maar net als snoopdogg is dit in zeer meerde maten gegaan

-Zo moest er effe uit

En owja Reakwon en Talib passen gewoon niet op deze beats.

Mezelf schreef:

Deze man spreekt waarheid.

In jouw wereldje misschien, maar in de normale wereld bestaat die post gewoon alleen maar uit vooroordelen lukraak neergezet.

avatar van MJ_DA_MAN
Wie heeft het hier over kutproducties (het bericht van Raekwon the chef moet je duidelijk met een korreltje zout nemen en is meer bedoeld als woordgrap, zijn 2,5 is namelijk niet eens laag) ?

avatar van Kill_illuminati
In ieder geval reageerde ik op Jet_Jaguar berichtje en gaf daarop mijn mening.