Neutral Milk Hotel - In the Aeroplane over the Sea (1998)

Folk / Rock
Label: Merge

1. The King of Carrot Flowers Pt. One (2:00)
  2. The King of Carrot Flowers Pts. Two and Three (3:06)
  3. In the Aeroplane over the Sea (3:22)
  4. Two-Headed Boy (4:26)
  5. The Fool (1:53)
  6. Holland, 1945 (3:12)
  7. Communist Daughter (1:57)
  8. Oh Comely (8:18)
  9. Ghost (4:09)
  10. [Untitled] (2:16)
  11. Two-Headed Boy Pt. 2 (5:13)
avatar van Eveningguard
Prima, maar stop met het bevestigen van negatieve argumenten. Of doe het iets uitgebreider.

avatar van kobe bryant fan
Of beter nog geef hem nog een kans.

avatar van Ataloona
Ik zie niet in waarom weer te discussiëren, hij heeft zijn mening gegeven, geprobeerd te beargumenteren klaar, heeft geen zin om diezelfde discussie iedere dag te houden, probeer eens een ander gedeelte van deze plaat te bespreken (een leuk gedeelte bv.)

avatar van rock-rick
Wat een prachtige hoes heeft dit album zeg ademt precies de prachtige sfeer van dit album. Het is me laatst trouwens opgevallen dat de sfeer van dit album erg aan de jaren '40 doet denken, bijzonder knap hoe dat is gedaan.

avatar van Ataloona
Komt dat door Holland, 1945?

avatar van rock-rick
Het was dan ook met het thema in gedachten hè . Overigens is Holland, 1945 wel mijn minst favoriete nummer op dit album.

avatar van Ataloona
Mijn favoriet eigenlijk wel, samen met The Fool en Ghost.

avatar van rock-rick
Voor mijn zijn dat The King of Carrot Flowers Pt. One, In the Aeroplane over the Sea en Communist Daughter.

avatar van Ataloona
TKoCF nummers pakken me nog niet zo (ken het album pas 2 dangen ) die andere 2 nummers die je noemt vind ik ook erg goed.

avatar van rock-rick
Pas twee dagen? Ontzettend veel plezier de komende maanden .

avatar van kobe bryant fan
Het eerste deel van TKoCf pakte me wel al de eerste luisterbeurt maar het twede deel had wel een paar luisterbeurten nodig.

avatar van Ataloona
Bericht wat ik net op SLSK plaatste:

Een verhoging zit hier alsnog niet in, al zijn de blazers wel erg mooi gedaan, geeft wel een score sfeer, episch zelfs, echter nog steeds een 4*

avatar van kobe bryant fan
Snap het even niet voor wat staat: SLSK?

avatar van Ataloona
SoulSeek, de chat van musicmeter.

A oke bedankt.

Altijd wel gezellig daar

Hier meer info, want het is meer dan een chat: Musicmeter Wiki > SoulSeek

avatar van pim556
chevy93 schreef:
Goh, je zou toch maar wat negatiefs over dit album zeggen. Vaak hoor ik dat Pink Floyd een band is die onaantastbaar schijnt te zijn, maar dit album kan er ook wat van, zeg.

Oké, ik ga het even omdraaien. Waarom zeuren mensen altijd dat ze niets negatiefs over een album mogen zeggen? Het is logisch dat er veel liefhebbers berichten plaatsen bij een album en je bent dus in de minderheid. Dan weet je dat je veel tegenspraak gaat krijgen als je iets negatiefs zegt.

Deal with it.

avatar van niels94
Je mag best wat negatiefs zeggen, maar continu op dezelfde manier doorzagen over hetzelfde is niet alleen vervelend, ook nog eens compleet zinloos. Dat is het vooral. Verder mag je hier natuurlijk gewoon je mening uiten.

avatar van kobe bryant fan
Deze staat nu op de eerste plaats in mijn top 10!
En dus staat nu op een mooie tweede plaats Atmosphere - When Life Gives You Lemons.

Bijzonder spul hé?

avatar van Elohim
Ik zag dat KBF WLGYLYPTSG van de troon afstootte voor dit album, dus ik zal het maar eens een kans geven.

Ik ben wel benieuwd, heb wel meerdere uitstappen gemaakt buiten mijn comfort zone, maar denk niet dat ik eerder me verdiept heb in iets als dit.

Ik heb nu enkele nummertjes beluisterd (zijn vaak niet erg lang trouwens), en de stem van de zanger (misschien zijn het er meerdere) kan me maar weinig boeien.

Ik zal er nog maar wat tijd aan besteden.

avatar van Eveningguard
Let op... Op geven moment pakt Jeff je bij lurven!

avatar van kobe bryant fan
Elohim tof dat je dit een kans gaat geven.

Two Headed Boy pt. I & II
Oh Comely
Holland 1945

Ik moet zeggen dat ik aan de man zijn stem gewend ben en hem soms erg mooi vind. Alleen wanneer de drums wat meer op de voorgrond komen en het allemaal wat drukker wordt, trek hem niet echt goed meer. Ik vind de nummers het beste als je zang en een gitaartje hoort (met soms wat detailgeluiden op de achtergrond, die prachtig te horen zijn met de koptelefoon).

Een cijfer ga ik nog niet geven, maar het is al wel een erg aangename verrassing!

avatar van Ataloona
Leuk dat er ook nog hiphoppers zijn die even buiten ''de box'' gaan, en ook nog buiten het soul/funk/jazz gebied

avatar van Elohim
Doe ik wel vaker hoor. OK Computer van Radiohead bijvoorbeeld. Toch zit ik meestal in het avant garde gebied, als het buiten hiphop is.

avatar van The Scientist
bestaat 'het avant-garde gebied'?

Iig in MuMe begrippen

avatar van The Scientist
Maar de meeste avant garde hier heeft geen overlap... dus zegt zo'n uitspraak eigenlijk niks.