menu

Chimaira - Chimaira (2005)

mijn stem
3,79 (66)
66 stemmen

Verenigde Staten
Metal
Label: Roadrunner

 1. Nothing Remains (5:38)
 2. Save Ourselves (5:11)
 3. Inside the Horror (5:31)
 4. Salvation (5:23)
 5. Comatose (4:45)
 6. Left for Dead (5:44)
 7. Everything You Love (6:19)
 8. Bloodlust (7:21)
 9. Pray for All (5:55)
 10. Lazarus (7:36)
 11. Malignant * (3:30)
 12. Cleansation * (4:07)
toon 2 bonustracks
totale tijdsduur: 59:23 (1:07:00)
zoeken in:
avatar van HammerHead
3,5
Zo, ik heb hem net even gedownd en beluisterd. Conclusie: een moddervet album, zeer heersende drum- en gitaarpartijen en hier en daar een cool solootje. Als ze nu eens iets aan die zanger deden, die zichzelf continu aan het overschreeuwen is en daardoor enorm geforceerd overkomt, zou het misschien nog eens een topband kunnen worden. Ik denk dat zowel grunten als cleane zang beter zou werken dan deze "wij zijn altijd boos" attitude.

De zang is de voornaamste reden waarom de eerdere albums op niet meer dan 3 en 3,5* konden rekenen bij mij. Hier zijn ze muziekaal gezien toch weer wat gegroeid ten opzichte van de vorige albums, dus dit kon voor mij wel eens de eerste 4 sterren plaat van Chimaira worden.

avatar van Sammy
4,5
Wat 'n lovende kritieken in de Aardschok (97 punten) en de Oor zeg!! Ik ben het album nu maar eens goed aan het beluisteren, want bij mij was de eerste luisterbeurt juist wat minder positief dan de eerste twee albums van Chimaira. De cd blaast in ieder geval menigeen van zijn bureaustoel waarschijnlijk...

avatar van Sammy
4,5
Inderdaad een geweldige derde cd van Chimaira! Verbluffend strak en beukend en de zang zit me totaal niet dwars: wat een brok agressie. Ik denk dat de zang ook een ondenkbaar element in de muziek van Chimaira is. Zonder de brul-, tier- en schreeuwzang is het toch niet echt Chimaira. De band heeft een geheel eigen sound ontwikkeld die op deze cd tot in de perfectie uitgewerkt is.
Opener Nothing Remains blaast je werkelijk omver en de rest van de cd doet niet veel anders dan dat. Toch is het gevoel voor sfeer en melodie niet achterwege gelaten op deze plaat: check bijvoorbeeld het nummer Salvation, wat een prachtige tweede zanglijn in het couplet!
Ook de keyboards dragen bij aan de perfecte sfeer, die niet bepaald lichtzinnig te noemen is. Klasse cd van een van de betere metalbands van dit moment! 4.5*

slaemperayreon
heb hem nu zelf al een paar keer aan me voorbij laten gaan en vind hem tot nu toe prima in orde, alleen heb ik toch ook een beetje problemen met de zang. persoonlijk vind ik dat geschreeuw niet zo erg, hou ik juist wel een beetje van op zijn tijd . wat ik alleen jammer vind, is Mark Hunter er zo ongeveer niet van afwijkt. tuurlijk heb je dat veel zangers nou eenmaal een bepaalde stem hebben, maar door gewoon met een net wat andere emotie te zingen, klinkt het dan net wat anders. en dan heeft Hammerhead wel gelijk dat je af en toe iets anders wilt dan alleen maar opgefokt geschreeuw. maar als Sammy het dan heeft over die melodieuzere zanglijnen die ik nog niet heb gehoord, betekent dat gewoon dat ik 'Chimaira' wat meer moet opzetten. bovendien bevalt de agressieve muur van geluid me prima, dus heel waarschijnlijk binnenkort wel 4.5*

avatar van twin
4,0
Na de zeer lovende kritieken dit album maar eens beluistert, goed album hoor!!, lekker strak en zeer afwisselend, dat heb ik een beetje gemist de laatste tijd bij de metalbands van nu. In Oor werden invloeden van Fear Factory en Tool genoemd, als je goed luistert hoor je Far Beyond Driven van Pantera erin terug, met juist weer de rifs van Vulgar Display of Power
Eindelijk weer eens een lekker metal album heerlijk!!

avatar van Eddie
4,5
Thanks voor de tip Twin, ik ga hem zeker checken, ik las de recencie in de aardschok, die waren al erg enthousiast, hij stond al op mijn lijstje, maar ik hem heel weinig tijd. Je bent de tweede nu die me erop attendeerd dus nu moet ik wel...

...Ik ben hem nu aan het luisteren en er komen wel gelijk een aantal namen in me op; 100 demons en Intence degree aan de ene kant, Fear Factory en Pantera aan de ander kant. Dit is zeker niet verkeerd, ik moet het een paar keer lusiteren voordat ik een goed oordeel kan vellen, maat voorlopig ben ik erg positief, he ook wat oude Sepultura/Kreator invloeden, wat een veelzijdig gebeuren zeg, ik hoor heel erg veel terug in deze band ik denk dat ik deze plaat wel heel erg goed ga vinden. Hoe langer ik luister hoe meer invloeden van al mijn favoriete bands hoor.

Ik denk dat ik hier wel 4 á 5 * aan zal gaan geven.

5,0
Ultieme metal, zeker 5 sterren waard

avatar van twin
4,0
Na een paar keer luisteren begin ik me toch wat te irriteren aan de zang, muziekaal is het 5 * waard alleen voor de zang geef ik 1* minder dus 4 *

slaemperayreon
ikzelf doe het omgekeerde. zang is misschien wel een beetje eentonig, maar de muziek... pas na meerdere luisterbeurten is me opgevallen hóe strak die muziek in elkaar zit, wat voor verschillende invloeden er in zitten zonder een kopie van iemand te zijn, hoe Matt De Vries zijn solos perfect heeft uitgedokterd en hóe vernietigend deze combinatie werkt! ik weet niet waar ik met mijn hoofd zat toen ik deze plaat 4* gaf. nu zit ik in ieder geval met mijn hoofd in een heerlijke, rauwe, klassieker-in-spe metalplaat. 5*

avatar van Eddie
4,5
Ik kan me voorstellen dat je de vocalen wat eentonig vind, normaliter vind ik dat bij dit soort bands ook, maar doordat ze niet overdreven hard in de mix staan en zeperfect aansluiten op de muziek heb ik hier geen last van. Ik zie dat ik de plaat 4* gaf, daar kan wel een 1/2 ster bij, de plaat word echt steeds sterker hoe vaker ik hem hoor.

avatar van Dirtpride
3,5
heerlijke cd, beter dan de vorige van hun. Solos zijn ook lekker, gelukkig wat minder clean zang, want dat vind ik bij chimaira niet al te boeiend.

De extra cd die bij de limited edition zit is ook zeker een aanrader (waarschijnlijk niet als je de dvd al van hun hebt) want de live nummers beuken ook alles om ver

avatar van Confessor
4,5
Geweldige cd!
Enige minpuntje is misschien de productie, beter als dit kan het bijna niet...
Ik raak -normaal gesproken- meer gecharmeerd van iets minder "schone" muziek, als deze heren live hetzelfde klinken dan neem ik mijn petje af!
4.5*

avatar van Eddie
4,5
Productioneel kan ik me juist niets beter wensen, lekker lomp, lekker zwaar en toch clean, zonder dat je de percussie te hard in de mix hoord (ik vind het heel storend als ik constand een high-hat of crash op de voorgrond hoor) Het enige waar ik me lichtelijk aan stoor is dat nummers nogal op elkaar lijken.

ForzaRob
Op dit moment zeker mijn meest gedraaide plaat.

Superstrak gitaarspel, die laatste halve minuut van inside the horror vind ik echt zwaar strak, net als het gitaarspel aan het einde van pure hatred op hun vorige cd.

Alleen bij Lazarus?? Lijkt gvd wel spongebob in het begin die zit te lachen ofzo, klinkt in iedergeval voor geen meter, maar goed als dat het enige is..

5*

avatar van Eddie
4,5
Een ieder die dit goed vind raad ik aan om deze eens te beluisteren. Chimaira is iets meer thrash metal waar MG iets meer naar de Death Metal neigt, maar ik weet zeker dat liefhebbers van Chimaira MG zeker kunnen waarderen. (Eddie's tip van de maand )

Bobiej
Ik ben hem nu aan het luisteren en ik vind hem heel goed:) maar er is een ding dat mij opvalt: de gitaarsolo's zijn nogal in Kirk Hammett stijl... ben ik de enige die dit vind of zijn er meerdere die dit vinden?

Bobiej
4,5* trouwens

Bobiej
Herzien van mening: solo's lijken niet op die van Kirk.

Charles Manson
ik vind de solo's niet super sterk.
voor de rest prima plaat van prima band.

Necr0ph0biC
GE-WEL-DIG, echt geweldig vind ik dit album!
De drums, gitaar, bas, zang en de effecten..alles klinkt gewoon super op dit album!
Ik heb geen favorieten, alle nummers zijn stuk voor stuk prachtig.
5* voor deze meesterlijke plaat

avatar van Maximusic
Chimaira, ik ken het nog niet maar na het lezen van deze reacties ben ik wel erg nieuwsgierig geworden en wat muziek op internet gaan luisteren.
Het klinkt erg goed en lekker strak!

avatar van Ploppesteksel
Is dit zo'n thrashmetal CD of is het meer naar de kant van Metallica?

bennerd
Ploppesteksel schreef:
Is dit zo'n thrashmetal CD of is het meer naar de kant van Metallica?


Metallica IS Thrash Metal

Bobiej
bennerd schreef:
(quote)


Metallica IS Thrash Metal


Metallica WAS Thrash Metal. Maar ook maar alleen op de eerste 3 albums.

bennerd
Bobiej schreef:
(quote)


Metallica WAS Thrash Metal. Maar ook maar alleen op de eerste 3 albums.


OK dan, dan hou ik even mijn mond

avatar van Metalhead88
4,0
Ik ben nog niet zo heel lang bekend met Chimaira, heb ooit eens heel droog gewoon alle albums gedownload, was toch wel benieuwd, en dit was dus het nieuwste album toen. WAT EEN HEERLIJK HAK-EN-BEUKWERK!!! Ik luister het elke dag bijna wel, echt goeie teksten, zang is continu zeer relaxed om te horen, minder hakerig en onwennig dan Killswitch(mijn mening uiteraard, hoewel Killswitch natuurlijk ook wel schitterend is), maar gewoon een goede lange adem en lekker knallen. Dit zijn stuk voor stuk nummers waar je iedereen mee het zwijgen kan opleggen, ik krijg er een beetje hetzelfde gevoel bij als bij Ride The Lightning van Metallica, hard, ruig, maar toch loepzuiver knallen. Ik geef 4* omdat het album naarmate het vordert toch een beetje minder wordt...met Bloodlust en Lazarus als uitzondering dan...Nu maar eventjes wachten op Graspop '07 heheh.

avatar van relentless
3,5
Metalhead88 schreef:
Ik ben nog niet zo heel lang bekend met Chimaira, heb ooit eens heel droog gewoon alle albums gedownload, was toch wel benieuwd, en dit was dus het nieuwste album toen. WAT EEN HEERLIJK HAK-EN-BEUKWERK!!! Ik luister het elke dag bijna wel, echt goeie teksten, zang is continu zeer relaxed om te horen, minder hakerig en onwennig dan Killswitch(mijn mening uiteraard, hoewel Killswitch natuurlijk ook wel schitterend is), maar gewoon een goede lange adem en lekker knallen. Dit zijn stuk voor stuk nummers waar je iedereen mee het zwijgen kan opleggen, ik krijg er een beetje hetzelfde gevoel bij als bij Ride The Lightning van Metallica, hard, ruig, maar toch loepzuiver knallen. Ik geef 4* omdat het album naarmate het vordert toch een beetje minder wordt...met Bloodlust en Lazarus als uitzondering dan...Nu maar eventjes wachten op Graspop '07 heheh.
inderdaad

bro
na eerst ressurection gehoort te hebben valt deze toch redelijk tegen. deze cd is een pak eentoniger maar beukt er wel lekker op los. de 2 beste nummers zijn nothing remains en de bonustrack cleansation.
4* maar ik vrees dat dit wel eens zou kunnen dalen naar 3.5*. we zullen zien hoe deze cd evolueerd

Bobiej
bennerd schreef:
(quote)


OK dan, dan hou ik even mijn mond


Tijd zat om Metallica te leren kennen toch .

avatar van Mr. Rock
3,5
Eerst Resurrection gehoord, die beviel erg goed dus toen deze maar eens beluisterd. De twee albums (deze en Resurrection dus) liggen aardig met elkaar in lijn en ook deze heeft zo zijn sterkere en minder sterke nummers, maar is in zijn geheel een erg sterk album. Nothing Remains, Salvation en Comatose zijn i.m.o. de beste nummers, Left for Dead en Everything You Love wat minder. Over het geheel 4* waard, net als zijn opvolger

Gast
geplaatst: vandaag om 12:43 uur

geplaatst: vandaag om 12:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.