DANGERDOOM - The Mouse and the Mask (2005)

Label: Epitaph

6. Old School (2:40)

met Talib Kweli

7. A.T.H.F. (3:03)
  8. Basket Case (2:34)
  9. No Names (Black Debbie) (3:07)
  10. Crosshairs (2:26)
  11. Mince Meat (2:33)
  12. Vats of Urine (1:48)
  13. Space Ho's (3:29)
  14. Bada Bing (4:35)
  15. Skit 1 * (1:19)
  16. El Chupa Nibre [Remix] * (2:45)
  17. Perfect Hair 2 * (2:20)
  18. Korn Dogz * (3:01)
  19. Skit 2 * (3:20)
  20. Sofa King [Remix] * (2:50)
  21. Space Ho's [Madlib Remix] * (3:52)
  22. Mad Nice * (3:11)

met Black Thought en Vinny Price

23. Spokesman * (2:26)
avatar van J.M.
Super album vind ik dit, 4,5*
Old Skool

cortez
El Chupa Nibre is blijkbaar een MIC/MF GRIMM diss ...
'Once joined a rap click - midgets into crunk' ... Die laatste moet
op zijn beurt geantwoord hebben met een volledige song (book of daniel). Volgens Wiki gaat het dispuut over geldzaken en de
mainstream erkenning (sell out?) van MF Doom.
Dit geheel terzijde eigenlijk

avatar van waxs
Ik vind die track van Grimm wel echt gruwelijk, snap ook niet zozeer wat Doom bezielde M.I.C. in die track te dissen. Op de Remix van het Occult Hymn Album doet hij het nog eens dunnetjes over maar nu met de woorden: "Monkey's Into Crime".

Social_Mask
Erg goed album. Het kwartje is wát dieper gevallen. MF DOOM vind ik nu een beetje beter dan eerst. De beats in orde, Doom too..Geweldig. Vooral die outro's aan het einde van aantal nrs zijn zo grappig Ik geef hier 4*, met een kans op verhoging. Wat wel opvallend is, is dat ik de nummers met samenwerkingen de beste vind. Vooral The Mask en het nummer met Talib Kweli zijn geweldig.

Social_Mask
The Mask
(kan geen toeval zijn )

Deze plaat is zeker origineel qua opzet, de beats zijn ook dik in orde.
MF Doom heeft een eigenzinnige stijl van rappen, het is wel heel veel verhaal, nogal zware kost om in 1 rit uit te zitten.

avatar van jwmakaveli
luister bijna nix anders meer, deze gaat nu hoger mn top10 in egt geweldige plaat _o_

eazyfan
Toch een MF DOOM-project dat me minder doet dan zijn andere, ik verlaag naar 3,5*. MF's lyrics blijven goed maar doen me niet altijd even veel hier, alleen Old School vind ik een echte toptrack, de rest is gewoon erg aardig. Sommige tracks weten me helemaal niet te boeien maar doordat dit als 1 geheel erg sterk over komt en die leuke skits naar het einde toe blijft het erg genietbaar.

avatar van j.b.b.l
oke danger mouse is nu een van mijn favoriete producer en mf doom een van mijn favorieten mc's!!!!dit album heeft echt alles wat ik eis in een hip hop album,te gekke lyrics,te gekke beats en humor.4,0 maar het kan hoger worden want ik heb dit cijfer na mijn eerste luisterbeurt gegeven,dus ik ga hem zeker vaker luisteren.

4,5 het word steeds beter

avatar van Stapler
Ik vind deze CD echt veel lekkerder (ik begrijp hem ook beter ) dan Madvillian.
Ligt dat nou aan Madlib? mwa ik weet het niet

avatar van Dielie
nog maar eens veel geluisterd en wat een plaat wat een plaat, ik weet nog dat ie me int begin weinig deed, juist het geniale aan Doom, kus

Stapler schreef:
Ik vind deze CD echt veel lekkerder (ik begrijp hem ook beter ) dan Madvillian.
Ligt dat nou aan Madlib? mwa ik weet het niet
Voor mij is het de sfeer die het album uitademt.Daarom vind ik deze album beter dan Madvillian.

avatar van Reijersen
'Benzi Box' is echt een geweldige track! Alle producties op dit album zijn zowiezo erg cool. Vette hiphop met hoge vorm van originaliteit. DangerDoom's The Mouse and the Mask zal zeker nog vaak in mijn cd-speler geraken.

4,5 ster.

EPMD
vette shit... dope producties en die DOOM flowt wel lekker... ik heb meer shit geluisterd van DOOM maar die vielen me allemaal heel erg tegen, maar deze is echt wel goed...

avatar van thomzi50
Doe er een halfje vanaf, vind al die cartoonstukjes vaak een negatief effect op het geheel hebben: het zijn er simpelweg wat te veel.

mirel
Dit klinkt heel anders dan andere Doom dingen, en Doom rapt hier enthousiaster op (of is het weer een persona van hem?)

Dit album luister ik eens in de zoveel tijd een paar keer, daarna kan ik het een tijdje niet aanhoren. Best vreemd, want als ik het luister is het vaak genieten. Maar het geluid klinkt gewoon wat te 'happy' en er zijn wat teveel blaat stukjes.

avatar van Urbanoetang
Heb hem nu 1x geluisterd. Klinkt inderdaad wel lekker, maar tot nu toe minder dan Madvillain. Maar die plaat moest ook groeien dus misschien is dat bij deze dan ook zo

avatar van Rhythm & Poetry
Dit album zit zo goed in elkaar, dat ik hem maar verhoogd heb naar 5*. De beats zijn erg toegankelijk neem bijv. Benzie Box, Vats of Urine maar ook het geweldige Old School. MF Doom komt met sterke lyrics, een duidelijke en goede flow. Dit album zorgt er ook voor dat als ik het opzet ik altijd een glimlach van oor tot oor op mijn gezicht krijg, door die hilarische tussenstukjes maar ook door teksten van MF Doom. In één woord: geniaal.

Edit: Oja, en een plaats in mijn top 10.

thomzi50 schreef:

Vond ik eerst ook. Maar opzich voegt het ook wel wat grappigs toe
Die stukjes horen gewoon bij MF

avatar van j.b.b.l
4,5>5,0.Wat een geweldige album is dit toch,de sfeer die hier wordt neergezet is geweldig en is ook zo een album die ik overal gewoon kan luisteren in welke stemming dan ook.

avatar van j.b.b.l
Toch maar weer een 4,5 geworden.Niet alle nummers zijn even sterk.

avatar van Yzzné
Geweldige album, vette raps dope producties. Over MF DOOM: moest eerst echt wennen aan zijn manier van rappen, vond hem in 't begin toen ik hem pas hoorde nogal vreemd klinken. Maar hoe vaker ik het album luisterde hoe vetter ik MF DOOM begon te vinden . De cartoonstukjes vind kan ik wel waarderen & vind ze wel grappig.

Old School (T.KWELI!) & The Mask zijn de uitschieters hier op dit album en ook meteen mijn favoriete nummers.

4* Die kan groeien...

avatar van P Jay
Ik vind het altijd weer erg jammer dat de tracks van MF DOOM zo kort zijn...

j.b.b.l schreef:
Toch maar weer een 4,5 geworden.Niet alle nummers zijn even sterk.

Kan dat dan?

avatar van j.b.b.l
Heeft toch meer met gevoel te maken,Ressurection is voor mij bijvoorbeeld een perfecte album,daar vind ik alle nummers even sterk en daarom heb ik het een 5 gegeven.Ik geef nauwelijks een 5.(maar 2 albums hebben een 5 gekregen van mij).En hier heb ik voor mijn gevoel onterecht een 5 gegeven,dus terug naar een 4,5.

avatar van Raffalinho
Wat is dit tog een lekker album zeg. Lekker productie van mouse. En MF doom spit weer lekker er op los. Gouden Duo

Relax
Benzi Box verpest het sfeer zo erg op het album.. rot nummer.

avatar van P Jay
Relax schreef:
Benzi Box verpest het sfeer zo erg op het album.. rot nummer.

Anders... dat wel, maar toch vind ik het een erg tof nummer. Moddervette bass daar.