Death Cab for Cutie - Plans (2005)

Label: Atlantic

1. Marching Bands of Manhattan (4:12)
  2. Soul Meets Body (3:50)
  3. Summer Skin (3:14)
  4. Different Names for the Same Thing (5:08)
  5. I Will Follow You into the Dark (3:09)
  6. Your Heart Is an Empty Room (3:39)
  7. Someday You Will Be Loved (3:11)
  8. Crooked Teeth (3:23)
  9. What Sarah Said (6:20)
  10. Brothers on a Hotel Bed (4:31)
  11. Stable Song (3:42)
  12. Talking Like Turnstiles * (2:28)
  13. Jealousy Rides with Me * (2:25)
  14. Start Again * (2:38)
  15. Bad Reputation * (4:16)
Jee, een nieuwe Death Cab. De John Byrd EP was wel een leuk zoethoudertje.

Yak
Ik ben echt heel benieuwd. Death Cab is één van die bands die ik van heel klein naar heel groot heb zien veranderen, en tot dusver zijn ze eigenlijk steeds beter geworden.

Goh, dat ze maar haast maken met hun tournee door Europa. Ik vond het verdorie erg jammer dat ze hadden moeten afgelasten vorig jaar!

avatar van henrico
Dit begint een van mijn favoriete bands te worden. Ik ken ze pas sinds Transatlanticism. Van Plans heb ik Soul Meets Body en Marching Bands of Manhattan gehoord. Vooral de eerste (de single) vind ik erg goed: een erg catchy, poppy (ehm, ja) nummer...Hij is nu ook op de site van de band te horen.

Marching Bands of Manhattan is een leuk nummertje. Benieuwd wat de rest van het album brengt.

avatar van Sammy
Na enkele luisterbeurten ben ik er zeker van dat ik weer een cd voor m'n eindlijst van 2005 erbij heb: wat een geweldige, gevoelige en sferische plaat levert DCfC hier weer af. Voorlopige favoriet is Summer Skin, maar de rest van de nummers is ook van hoog niveau. Voorlopig nog niet zo goed als voor mij Transatlanticism, maar deze gaat ook op een erg hoog cijfer eindigen! Ik denk dat ik maar weer ga luisteren, tabee.

Het baad allemaal in een geweldige sfeer inderdaad. Mijn huisgenoot vind de plaat te soft! Ik zeg dan, meisjes zoals ik vinden dat niet erg .

Ik weet het nog niet, heb hem geluisterd maar weet niet goed wat ik er van moet denken. Het is pas de eerste keer dat ik in aanraking kom met Death Cab, dus ik zal hem zeker nog wat kansen geven.

Nog niet geluisterd, maar bijzonder benieuwd. Een band die zonder meer bijzonder veel groeipotentieel bezit.

Nog een keer geluisterd, het is allemaal wel lekkere luistermuziek, maar het is allemaal wel iets te gezapig of hoe zeg je dat.. de strekking van de muziek blijft niet echt hangen bij mij.

Desalniettemin is het wel degelijk geschikt als (hele lekkere) achtergrondmuziek.. voorlopig 3,5*

avatar van henrico
Heb Plans nu meerdere keren beluisterd. De melancholie druipt er (opnieuw) vanaf; heerlijk. De voortreffelijke zang van Ben Gibbard in combinatie met de vaak nadrukkelijke drums en piano- en keyboardklanken maken het een zeer verslavende cd. Ik zou Death Cab graag live eens willen zien; ben benieuwd of de stem van Ben dan ook nog overtuigt...

Vervelend genoeg haalt mijn eigen onderbewustzijn mijn eerdere opmerkingen onderuit, want de nummers Soul Meets Body en I Will Follow You Into the Dark zitten al de hele dag in m'n hoofd

Van mij mocht ie zelf nog zachter zijn...Someday you will be loved... mmmmhhh, prachtig!

Geen slechte plaat, maar komt mij nog iets te timide over. Misschien ben ik deze week niet in de bui voor deze plaat. Ga hem zeker nog een aantal kansen meer geven.

avatar van Sammy
Ik doe deze, net als Transatlanticism naar 4.5 ster: wat een geweldig mooie, zoete, zachte en dromerige muziek is dit toch. Ben et een weekje op vakantie geweest en heb deze cd iedere dag veelvuldig beluisterd. Summer Skin en Brothers on a Hotel Bed zijn m'n favoriete dromers van dit moment.

avatar van henrico
Ik vind hem steeds beter worden (ja, dat kan blijkbaar....). Om niet te zeggen dat dit tot nu toe mijn favoriete cd van het jaar is. Man, ik blijf Plans maar draaien. Ik vind het begin -de eerste drie- echt ijzersterk. Different Names for the Same Thing doet me vervolgens dan weer weinig, waarna weer zes uitstekende, melancholische nummers volgen. Het slotnummer Stable Song vind ik niet zo heel sterk.

O o o, wat is dit toch weer een mooi album van death cab for cutie! Heerlijk om naar te luisteren! Och, ik ga maar weer luisteren! 4*

Jaaa...ik vind hem ook steeds beter worden. Mijn favoriet is toch Brothers on a hotel bed...die piano...die melodie.

Enigszins terzijde:
net Death Cab For Cutie gezien en gehoord bij KCRW's Morning Becomes Eclectic. Leuk om ze te zien. Aardige, zachte jongens lijkt me. Maar belangrijker natuurlijk: de songs klonken erg goed. De set zal vanaf morgen wel op de site van KCRW (http://www.kcrwmusic.com) beschikbaar zijn. Hopelijk hebben ze het volume dan ietsje opgeschroefd. Via iTunes was het geluid overigens wel oké...

Yak
Gibbard en z'n mannen flikken het hem gewoon weer, hoewel Plans me niet direct zo bij de lurven greep als Something About Airplanes en Transatlanticism, Deathcab's twee beste platen. Maar dan heb je dus ook we erg sterke concurrentie.
Vooral Your Heart Is an Empty Room en Crooked Teeth zijn meer dan schitterend. Deze plaat zal de komende tijd nog vaak opstaan. 4*

JonnieBrasco
Deze plaat staat bij mij ook vaak op. Soul Meets Body, Crooked Teeth. Prachtig! Meer kwaliteit, creativiteit, gevoel en afwisseling dan de gemiddelde indie-band van nu laat horen. Leuke aan dit album vind ik dat ik bij de actievere nummers echt een bijdetijds indierock-gevoel heb, terwijl ik er bij de afgelegen private nummers de betoverende knusheid van bands zoals Nada Surf en The Delgado's in door hoor klinken. Voor JB een formule waarbij de rating bij 4,0* begint.

avatar van VanDeGriend
Wat een lekkere frisse mooi geproduceerde heldere popplaat is dit zeg. Ga zeker de rest ook uitchecken

Ik vind dit album beter dan die vorige mooie .

avatar van Paalhaas
Nutteloos feitje: wisten jullie dat deze band zijn naam heeft ontleend aan het gelijknamige nummer van de Britse jaren '60 formatie Bonzo Dog Doo Dah band?

Nee .

Ja .

JonnieBrasco
Inmiddels heb ik dit album al circa vijftien keer gehoord, en hij is onvervelingsvatbaar. Ook geen skipmomenten. "A melody softly soaring through my atmosphere", wat een prachtige mond vol mooie woorden om mee te brullen op dat vrolijke wijsje van Soul Meets Body.

Tegenvaller na Transatlanticism! Waar op de deze plaat het titelnummer indruk maakte met zijn prachtige opbouw en weidsheid, lijkt op deze plaat (oa. What Sarah Said) de lengte zelf indruk te moeten maken en dit levert slechts een leeg gevoel op. Jammer, verwachtte er zo veel van...

JonnieBrasco schreef:

Super aanstekelijk nummer. Ook de lalalala's...