Thirty Seconds to Mars - A Beautiful Lie (2005)

Label: Virgin

1. Attack (3:09)
  2. A Beautiful Lie (4:05)
  3. The Kill (3:51)
  4. Was It a Dream? (4:15)
  5. The Fantasy (4:29)
  6. Savior (3:24)
  7. From Yesterday (4:07)
  8. The Story (3:55)
  9. R-Evolve (3:59)
  10. A Modern Myth (2:58)
  11. Battle of One * (2:47)
  12. Hunter * (3:54)
  13. The Kill (Rebirth) * (3:39)
  14. A Beautiful Lie [Acoustic] * (3:42)
  15. The Kill [Acoustic] * (3:45)

met Pitty

16. Attack [Live] * (4:49)
  17. Was It a Dream? [Acoustic] * (4:25)
avatar van QueenIrene
Snap niet dat mensen hier elkaar 'afzeiken', omdat de ene het geweldige muziek vindt en de ander het maar meeloperij vindt.
Smaken verschillen.

Ik moest er in het begin niks van hebben, maar nu vind ik het wel leuk om af en toe te draaien.

QueenIrene schreef:
Smaken verschillen.

weer dat gezeik over smaken verschillen.. dus als ik jou moet geloven mogen hier alleen mensen komen posten en stemmen die dit goed vinden en niet tegen kritiek kunnen tegen hun favoriete bandje

avatar van QueenIrene
clutch schreef:

Zeg ik dat? Nee. Zeg het gewoon als je het niks vindt, maar moet men een ander die het top vindt daarbij afzeiken? Niet echt nodig dacht ik zo.

clutch
Ik zeik jou ook niet af, ik zeik de muziek niet af, waarom doe je zo moeilijk? Wat je aan het doen bent is deze band verdedigen met argumenten die je uit de lucht haalt.

Ik vind het eigenlijk best lekker klinken, het is natuurlijk geen topplaat, maar pure bagger zoals sommigen het noemen vind ik het niet
ik vond het op pinkpop trouwens een van de betere bandjes, ze gaven een goeie show en speelden ook wel goed

The Deftone
clutch schreef:

misschien moet je zelf eens argumenten gaan geven voor je gezeik voordat je iets over andermans argumenten zegt.

clutch
emo is niet mijn ding, dat gejank, die make-up en die shit, de muziek is niet voor mij weggelegd

maar een emo-fan, of een emo zelf, zou weten/moeten weten dat dit een slecht album is en dat de vorige veel beter was

dat iemand dit lekker vind klinken, zal mij een hele dikke worst wezen en daar bemoei ik me ook niet mee

het enige wat ik zeg is dat dit troep is, vervolgens komen er een paar reacties van een paar fannetjes die zomaar wat lomps lopen te lullen. Heb ik gezegd dat je hier naar mag luisteren? nee. Heb ik gezegd dat dit bagger is? ja

en laag maar eens waarom dát niet zo is, en kom dus niet met een lulverhaal van 'ik vind het wel lekker klinken'

clutch schreef:
Heb ik gezegd dat je hier naar mag luisteren?

soory ik bedoelde: Heb ik gezegd dat je hier niet naar mag luisteren?

clutch schreef:

waarom is het dan troep? omdat het volgens jouw emo is?
en het vorige album kan best beter zijn maar dat betekend niet dat deze slecht is

vooralsnog lees ik geen enkel argument die je mening ondersteunt

avatar van Snappy

Idiot!

Joy schreef:

waarom is het dan troep? omdat het volgens jouw emo is?

vooralsnog lees ik geen enkel argument die je mening ondersteunt

Hun vorige album was veel origineler en klonk niet zo goedkoop als deze. Waarschijnlijk moesten ze van de platenmaatschappij emo worden ofzo omdat ineens zo'n hype is. 'Geld verdienen', dat moeten ze gedacht hebben. Dit album is niks origineel, dit kan elke domme emoband, flink opgehyped rotzooitje, niet voor mij bestemd.

avatar van radio 538
vette muziek en blijft goed hangen

4,5 ster

Wat berichten verwijderd en een rits berichten over de 'esthetiek' van Jared Leto verplaatst naar 30 Seconds to Mars

sxesven
Nakur schreef:
Ik vind dit nog best een leuk bandje, moet ik me nu schamen?

Truth be told blijf ik altijd even hangen bij From Yesterday.

Aan de clipjes te zien mis ik hier verder echter niks aan. Te gladjes, te saai.

avatar van laurensio
Attack, A Beautiful Lie, The Kill en Battle of none zijn allemaal erg goede en catchy nummers. De andere nummers vind ik wat minder maar desondanks toch een lekker album om even naar te luisteren, maar niet te lang. 3*

Hoewel ik totaal niks met emo heb, integendeel zelfs, vind ik dit best een leuk album om te luisteren. Er staan best een aantal goede nummers om, alleen na From Yesterday vind ik het helemaal inzakken 3.5*

sxesven
Sorry fans, maar wat een verschrikkelijke plaat. Zoals ik eerder al zei, truth be told blijf ik altijd even hangen bij From Yesterday, en dan toch maar eens gedraaid, gewoon om te horen wat er in de gemeenschap die zich de titel emo heeft toegeëigend (hou 'm nu maar ook) leeft. Dit doet in ieder geval bij mij zeker geen potten breken, en al gauw verlang ik weer naar een Moss Icon, Saetia, Envy, Embrace, etcetera. Ik kan wel begrijpen wat hier mooi aan gevonden wordt, maar ik kan het zelf absoluut niet mooi, of goed, of insert positief comment vinden. Het songmateriaal vind ik niet bijster goed, maar dat is op zich niet onoverkomelijk.

Bij de productie en/of sound gaat het echter vooral mis. Een schoolvoorbeeld van overgeproduceerd, want dit klinkt echt verschrikkelijk vlak; alles wat karakter had kunnen geven aan dit album is er vakkundig uitgefilterd en wat rest is een blikken geluid dat gewoon onprettig klinkt. Verder vind ik de stem van Leto niet om aan te horen, vind ik het pathetische dekentje maar artificieel, ongewenst en overdreven aandoen, en kunnen de massa's standaard ritmetjes en rock-clichés die dit album bevolken me ook niet bekoren. Waarom dit verder de titel emo mág dragen is me overigens ook een raadsel, aangezien dit vijf jaar geleden nog gewoon nu-metal of stadionrock zou zijn genoemd. Nogmaals, sorry fans, maar wát een boutplaat. 1,5*

avatar van sjwolbrink
veel oneendigheid over het album
ik hou tog meer van de echte rock desondanks vind ik beautiful lie een redelijk album om af en toe eens na te luisteren
over de qualiteit geef ik sxsven gelijk te vlak opgenomen
(niet over de stemmen)
de term emo vind ik onzinnig want iedereen verstaat er wat onders onder
ik geef voor dit album tog een 3

clutch
dus omdat iedereen er iets anders onder verstaat is het onzin?
leg eens uit

avatar van My Addiction
Er staan spijtig genoeg maar 4 goede liedjes op dit album:
attack
a beautiful lie
the kill
from yesterday

en ik vind die goed dus jah
*3*

clutch
grappig, dat zijn de enige 4 die ik ken en die vind ik al kut..

wat moet de rest dan wel niet zijn..

Imagine.
Hunter is erg slecht gecoverd!

Joy
clutch vind het niks en dat mag en daar blijftie dan weer een half topic over doorzeiken

avatar van Snappy

gewoon naar iets andres gaan luisteren clutch

Inderdaad. En ikblijf gewoon doorzeiken dat het een uitstekend album is. Oordeel : 4,5

The Deftone
The kill en A beautifull lie zijn nog wel te pruimen, de rest is niet om aan te horen.

djeffibrelich
Snappy schreef:

gewoon naar iets andres gaan luisteren clutch

jared leto kan deze power rangers-rock douwen waar de zon niet schijnt.

lang leve clutch!

Precies

djeffibrelich schreef:

jared leto kan deze power rangers-rock douwen waar de zon niet schijnt.

lang leve clutch!

funny, ik luister naar beide en het bevalt ook allebei

avatar van AardbeitJ
from yesterday is geweldig
de rest is matig
2.5

funny, ik luister naar beide en het bevalt ook allebei

djeffibrelich heeft het denk ik niet over de band Clutch, maar een bepaald persoon