Sean Price - Monkey Barz (2005)

Label: Duck Down

5. Heartburn (4:03)
  6. Shake Down (3:53)

met Starang Wondah en Steele

7. Mad Mann (3:46)
  8. Brokest Rapper You Know (1:35)
  9. Boom Bye Yeah (3:14)
  10. I Love You (Bitch) (3:20)
  11. Bye Bye (3:41)

met Buckshot

12. Spliff 'n Wessun (2:58)

met Ruste Juxx

13. Jail Shit (3:25)

met Rock

14. Monkey Barz (3:17)
  15. Slap Boxing (3:29)

met Rock en Ruste Juxx

16. Rising to the Top * (5:03)

met Agallah

Harco
Dit... ik heb er bijna geen woorden voor. Dit is een meesterwerk. Sean Price is voor mij een legende. Soms gezien als de frontman van Boot Camp Clik, grootgemaakt door het duo Heltah Skeltah.

Ondersteund door beats afkomstig van o.a. 9th Wonder, Agallah, P.F. Cuttin' en Ty Deals, rapt Sean Price hier over verschillende dingen, waar hij ineens nergens opslaande wendingen aangeeft. Spelend met woorden en klanken, soms totale onzin, maar gewoon gruwelijk klinkend, maakt Sean P zich hier uit de voeten.

Dit ademt voor mij pure perfectie uit, en daarom verdient dit album een 5.

Hier kan ik me alleen maar bij aansluiten. Geniaal album, voor de mensen die dit album nog niet kennen, check 't snel.. Sowiezo 1 vd grappigste nummers die ik ook heb gehoord: I Love You (Bitch) krijg elke keer weer een spontane glimlach van dat nummer. Heb dit album ook een verdiende 5 gegeven.

Relax
Rising to The Top was mijn favoriete nummer in GTA3 en nu weet ik wie het heeft gerapt, perfect album.

Sean P. !

avatar van herbertwest
wow, een 4,61 is wel erg hoog zeg. Mss wel iets teveel van het goede...

Harco
Je stemt zelf een 4,5... 4,61 zit daar net iets boven.

avatar van herbertwest
klopt maar eigenlijk vind ik hem tussen een 4 en een 4.5 inzitten. maar neigt toch iets meer naar de 4.5 dan. hiphopalbums van boven een 4.5 zijn toch albums als enter the wu-tang, liquid swords, rev volume 2 in mijn ogen

Harco
Die hype rond Immortal Technique heb ik dus nooit begrepen. Vind het wel een dope rapper, maar meer ook niet.

Harco schreef:

Hij is revolutionair, de beste in zijn genre, hij heeft zeer sterke Punchlines, hij is steenkoud en Hard, hij heeft meer realiteit dan welke andere rapper.

Melle K
Harco schreef:

Dat heb ik dus met Sean P.
Ook met Immortal trouwens.

Melle K schreef:

Dat heb ik dus met Sean P.

dat is dan jammer.

avatar van herbertwest
Ik heb wel zelden zo relaxte sfeer op een album geproefd. Alsof hij alles tijdens zijn weed/xtc/paddo's opneemt en gewoon de gekke rhymes rapt die hij doet. Beetje moeilijk te verwoorden wat ik bedoel maar als je het album een paar keer geluisterd hebt begrijp je wel wat ik bedoel

C Changes schreef:

De beste in zijn genre? Sorry hoor, maar hij rapt vaak off-beat. Kan me nog een deel uit Dance With the Devil herinneren wat voor geen meter flowt. Z'n breath control is op sommige momenten ook niet goed.

Vat het niet verkeerd op, ik blijf het een dope rapper vinden hoor, maar hij is niet "revolutionair."

En wat bedoel je met genre? De complete hip hop scene?

herbertwest schreef:

Yeppp, weet precies wat je bedoelt.

Relax
Ik heb deze besteld, denk dat ik m binnen 2 weken binnen heb.

Pauper
Ik vond deze shit niet zo dope, wel goed, daar niet van, maar het is niet echt mijn stijl'tje, des ondanks "objectief" bekeken een 4!

avatar van Niek
Kan iemand mij misschien een downloadlink geven? kHeb geen zin hem op de gok te bestellen/kopen.

Niek schreef:

Laat maar, tis al (na maanden!) gelukt..

avatar van MJ_DA_MAN
Klopt wat vaker bij mij aan, ik vind alles .

Hij is niet revolutionair, ga zijn album luisteren en kom dan met goede kritiek, hij is een revolutionair, hij brengt dingen aan het licht, legt dingen uit, heeft een bin laden remix. Ik snap niet zo goed waar die kritiek vandaan komt, en die flow, dat is waar, ik heb ook niet beweerd dat hij de beste flower is, maar ken geen andere rapper die meer realiteit in zijn raps heeft. Realiteit, Politic Hip-Hop en daar komt dan nog gevoel bij kijken. Vroeger had je nog P.E. maar die zijn afgezwakt...

MJ_DA_MAN schreef:
Klopt wat vaker bij mij aan, ik vind alles .

Deal!

C Changes schreef:

Uhh, en waar slaat dit op? Met teksten alleen red je het niet. En een Bin Laden remix, zo hey! Ik heb een AIDS remix, ben ik ook ineens goed?

Harco schreef:

Nee.. en ook niet grappig.

Dr.Greenthump
Waarom kom ik 2 keer ongever dezelfde video tegen:

Onion Head - Hearburn

Peep My Words - Monkey Barz

Zou kunnnen dat dit gewoon zo hoort te zijn, maar het is wel een beetje vreemd. In iedergeval komt die Sean Price hard op die tracks. De beats zijn ook 'dik' in orde en sluiten goed op hem aan. Dit is weer échte NY street shit (van hoog niveau) en dat kan ik wel waarderen

edit: heb em gelijk (met Donkey Sean) op de download gezet.

Harco
Onion Head / Heartburn horen wel zo, maar Monkey Barz hoort niet achter Peep My Words, volgens mij.

avatar van Niek
Vooralsnog vind ik alleen Onion Head écht heel goed. De rest aardig tot matig. kHoop dat het nog beter wordt, maar ik vrees dat dit rond de 2,5 wordt bij mij. Maar ik geef het nog een paar kansen voor ik stem..

Poisonpen123
Hoor alleen maar goede dingen over deze Sean price
ik hoorde hem laatst op zon song met Jedi Mind Tricks
Beyond the Gates of Pain ofzo geloof ik..

Ik vond hem daarop heeeeeel Matig..
Maar deze album ga ik nog ff checken.. kan niet fout gaan als ik zoveel goede dingen over de man hoor

avatar van herbertwest
Ongeloofelijk dat dit album bij zijn volgende stem zeer waarschijnlijk de hiphop top 10 binnen gedonderd komt. Zoals al eerder gezegd een lekkere plaat die gewoon leuk weg luisterd. Veel lol en gekke shit hierop, maar een top 10 album... Gaat me toch wel te ver

herbertwest schreef:

Je haalt de woorden uit me mond...

avatar van MJ_DA_MAN
herbertwest schreef:

Je stemt hem anders wel 4,5* .

Zei Harco inderdaad ook al
Ja zoals ik al zei, eigenlijk een 4.25. Heb al iets van 12 5* hiphopalbums. Deze komt niet eens in top 30 hiphopalbums van mij denk ik zo.

Harco
Hij stapt de top 10 binnen, en meteen verlagen twee mensen hun stem, haha. Wat maakt die top 10 nou uit? Het gaat er toch om wat je zelf vindt? Als 'ie dan boven Illmatic komt, tja, zo zij het.