Sean Price - Monkey Barz (2005)

Label: Duck Down

5. Heartburn (4:03)
  6. Shake Down (3:53)

met Starang Wondah en Steele

7. Mad Mann (3:46)
  8. Brokest Rapper You Know (1:35)
  9. Boom Bye Yeah (3:14)
  10. I Love You (Bitch) (3:20)
  11. Bye Bye (3:41)

met Buckshot

12. Spliff 'n Wessun (2:58)

met Ruste Juxx

13. Jail Shit (3:25)

met Rock

14. Monkey Barz (3:17)
  15. Slap Boxing (3:29)

met Rock en Ruste Juxx

16. Rising to the Top * (5:03)

met Agallah

Inderdaad.

Harco
Ik had het tegen Maarten.

KSPR
Mooie cover.

Gekkenhuis
Wat een bullshit dat Murs beter op deze beats past. Murs past niet bij die beukende beats die deze plaat rijk is. Ik zou Murs hooguit op Heartburn kunnen plaatsen, maar de rest is niet aan hem besteed.

Dr.Greenthump
Niet helemaal mee eens. Ondanks de wat beukende beats (Boom Bye Yeah, Mad Mann, Fake Neptune, Slap Boxing en Shake Down) staan er genoeg tracks die net zo goed op een plaat van Murs hadden kunnen staan. Met zijn relaxte delivery past dit wel in zijn straatje. Ik begrijp MJ wel, de producties die hier worden gebruikt tellen genoeg overeenkomsten met die van Murs (duuh 9th Wonder werkt met beide artiesten). En toch als er één artiest zou moeten zijn die deze beats karakteriseert dan is het Sean Price wel. Hoor hem bovendien liever puur als artiest. Veel minder monotoom en wat een genot om die man te horen rijmen.

Aiyo, clit licking, big dick sticking ...

Stretchmarks, titties lookin like prunes
Fuck you with the lights off from behind in the room

haha ik lig echt stuk om die man, ook al zijn het misschien ''fout sexistische'' opmerkingen

Gekkenhuis
Deze plaat telt maar één 9th wonder productie hoor...

Dr.Greenthump
... maar wel 7 andere die nét zo goed uit de pc van 9th konden rollen

Gekkenhuis
Zoals? 9th Wonder zijn "trademark" is de (te?) harde bass. Ik hoor die alleen terug bij Onion Head van Khrysis.

avatar van herbertwest
Dr.Greenthump schreef:

Aiyo, clit licking, big dick sticking ...

Stretchmarks, titties lookin like prunes
Fuck you with the lights off from behind in the room

Idd haha.
You don't even make my dick hard no more.
Gotto think about my ex to get it back.

Ik denk dat Sean Price de enige MC is die ik geweldig vind terwijl de lines niet rijmen. Het klinkt gewoon dope bij hem en wat hij uitstraalt.

Jammer dat hij na zijn volgende album (Mic Tyson) met pensioen gaat.

Zal wel net zo'n "pensioen" zijn die Masta Ace er op na houdt

avatar van herbertwest
Gekkenhuis schreef:
Zal wel net zo'n "pensioen" zijn die Masta Ace er op na houdt

Hehe hij zegt dat hij nog wel aan wat projectjes zal meewerken maar dat Mic Tyson zijn laatste soloalbum wordt.

MattDamon2
Als je dit album luistert zou je denken,

Fuck had ik die tekst maar bedacht, zo tof en koel he die Sean price!

Geweldige lyrics, een soort brutale kant van MF Doom,, en tijdloze Battle lyrics erin,.

Mooi album

avatar van P Jay
3,5 * Erg jammer want sommige tracks zijn echt wel 4/4,5 * -materiaal, maar als ik de hele cd bekijk, moet ik toch 3,5* geven...

Gewoon grappige teksten van Sean P en onorthodoxe maar dope flow! Enkele leuke producties, maar érg heterogeen. Beast zoals Heartburn én Boom Bye Yeah op één en dezelfde cd is toch wel raar...

Favo is zeker: Onion Head, magistrale beat van Khrysis en dope refrein van Tek. Shakedown is érg bedreigend, maar overtuigend gebracht... en nog veel meer toppers!

Minpunten: de beat van Boom Bye Yeah is niet aan mij besteed; Fake Neptune is mislukt, Agallah op Keep Rising To The Top...

3,5 *

Sean PPPPPPPP

Relax
Peep My Words zou ik overigens totaal niet bij Murs vinden passen.

avatar van Backslap
Ik snap heel die hype om die gasten van BCC niet ik verwachtte van alles wat ik van te voren had gehort een echte classic , maar toen ik het album goed heb geluister valt het tegen , ik vind zijn stijl van i dont give a fuck , im broke enzo geweldig en het past bij hem.
Hij kan flowen als een gek en gooit er een dosis humor doorheen.
maar waar dit album gewoon slecht vind soms zijn de beats , misschien licht het aan mijn smaak , maar sommige beats klinken echt gewoon als een 13 in een dozijn nelly,chiny shit , nouja misschien niet zo erg misschien maar ik vind ze wel wack net als veel van BCC en de individuele members.

avatar van thomzi50
Bij vlagen best aardig, vooral instrumentaal, maar Price kan me als rapper niet continu boeien en soms wordt het wat mij betreft wel erg kaal, zoals bij de titeltrack.

Backslap schreef:
Hij kan flowen als een gek en gooit er een dosis humor doorheen.

ik weet dat jij slechts je mening dropt maar ik kan het niet laten om duidenlijk te maken dat ik niet begrijp hoe je het ooit in je hoofd kan halen om de monkeybarz beatz "13 in een dozijn chinqy nelly" te noemen .. het is rauwe soul boombap in een nieuw jasje, of je dr van houd of niet is een andere verhaal, maar die nelly chinqy shit is gewoon straight up "pling piew poink" sound en dat valt niet te vergelijken nooit niet. voor de rest geen kwade gevoelens

mijn mening over monkey barz :
fakking dope album, sean P na de heltah skeltah shit terug met zn eigen naam solo, nieuwe stilo bedacht, die humor zelf spot gevatte harde shit, had ie met HS nog niet echt. beats vind ik gruwelijk, niet allemaal natuurlijk maar 80% vind ik ziekelijk, heartburn heerlijk, typische 9th wonder soulvolle hiphop beat zoals het hoort, unionhead al helemaal, wat rauwer wat ik zelf dope vind en boombaye gewoon terror in town king album gewoon zoals jesus price supastar. boom

Jamaican
Zoals hij het zelf zegt in Boom Bye Yeah:

I rhyme about nothing, and sound like something

Het enigste minpuntje die hier te vinden is is het nummer Monkey Barz. Het heeft even geduurd voor ik deze plaat op waarde kon schatten maar het klinkt nu allemaal verdomd lekker. Voor hoogstaande teksten moet je dit album niet gaan halen. Het is de manier waarop Sean Price het allemaal brengt die van dit album een genot maken om naar te luisteren. De producers hebben hier degelijk werk afgeleverd. De beat van Boom Bye Yeah vind ik echt zo Method Man & Redman achtig. De kwaliteit van deze plaat doet me denken aan een album als The Blueprint van Jay-Z, een album die je altijd wel kan opleggen. Onion Head, Heartburn, Rising To The Top, Shake Down, ... allemaal de moeite waard. Jammer van dat ene nummer.

Aiyo, shorty look good
Nah, she ugly, but I'm drunk as hell, so fuck it shorty look good

How you gonna shit on me?
After I let you shit on me, freaky deaky

Het zijn van zo'n zinnetjes in combinatie met de manier waarop hij het zegt waardoor er automatich een lach op je gezicht verschijnt en je er vrolijk van wordt.

4,5*, ik wil meer van dit, binnenkort ga ik ook maar eens Jesus Price Supastar halen.

SinX
Is dit ook instrumentaal te vinden ergens? Ik vind het een sterk album, maar vooral door de beats

avatar van MJ_DA_MAN
Ben ik ook naar opzoek, gezien ik dit album eigenlijk alleen waardeer door de beats (en gastartiesten, maar níet door Sean P dus).

avatar van P Jay
Ik heb het je al eens gevraagd, denk ik, MJ. Maar ken je "Nocturnal" van Heltah Skeltah? Zo ja, wat vind je daar van Ruck a/k/a Sean P? Ik vind hem daar ook wel sterker dan hier, maar wat wil je, op tracks als 'Letha Brains Blow' is hij gewoon fan-tas-tisch (in mijn ogen).

avatar van MJ_DA_MAN
Die check ik binnenkort, staat namelijk op een samengestelde lijst met albums die ik de komende maanden ga beluisteren .

SinX
Zal ik die dan ook maar checken..

En voor dit album, ik zal hem toch echt moeten verlagen naar 3,5*
Sean Price als rapper zit me echt tegen maar de producties blijven gewoon geweldig.

avatar van Backslap
mening is ondertussen wel wat verandert , maar tog blijven de beats een beetje een minpunt van dit album, maar tog wel een goed album , geniale teksten haha

Superbeertje
Ben nu het album voor het eerst aan het luisteren. Het klinkt lekker maar wat me als eerst opviel zijn de erg dope geproduceerde beats. Aan het gemiddelde te zien belooft dit wat!

Dr.Greenthump schreef:
... maar wel 7 andere die nét zo goed uit de pc van 9th konden rollen
Gekkenhuis schreef:
Zoals?
Onion Head, Brokest Rapper You Know, I Love You (Bitch) en Bye Bye sowieso.

Harco
In 2005 schoten de 9th Wonder-klonen (en daarna Justus League) sowieso als paddenstoelen uit de grond.

avatar van MJ_DA_MAN
Gelukkig wel, want de formule van 9th lijkt een beetje uitgewerkt. Op Elzhi's album laat Black Milk nog even zien hoe het moet. Nog tips overigens van die ''klonen'' (kan zijn dat ik er al wat ken)?

Harco
Deze is wel te doen. Vind die 9th Wonder manier van producen niet echt bijzonder overigens. Dan moet er echt een coole emcee met personality staan. Sean Price, Murs, Phonte, dat soort artiesten.

Die kerels van de Justus League en verwanten (L.E.G.A.C.Y., Sean Boog, Median, etc) vind ik dertien in een dozijn emcees. Het klinkt allemaal wel okay, maar het boeit gewoon niet: het grijpt je niet bij de keel.

Gekkenhuis
Ik zit de laatste tijd weer helemaal in dit album. Geniale teksten van Price zelf, maar ook de gasten zijn flink op dreef. Een typisch mee-rap album. Meest in het oogspringende hoogtepunten; Onion Head, Shake Down, Slap Boxing en de eerste verse van P op Fake Neptune.